- 16 Mayıs 2021
- 1.840
- 1.063
- 83
- 30
İlk defa duydum neden içircek mişiz kiKızlar bebeklerinize çay içiriyor musunuz?
Yani papatya, ıhlamur vs
İnstagramda gezerken görüyorum bazen bitki çayı içiyolar merak ettim
Yok bende başlamadım ateş yapar korkusuyla elim gitmiyo zaten huysuzluk tavan bi de bu olmasın diyorum muhtemelen bir yaşında yaptrııcam benMerhaba hanımlar menenjit asilarina başlayan varmı?
Maşallah ne güzel dişi çıktı değil miBen basit sebze çorbası yapmıştım,minicik patates, minicik havuç, minicik kabak, 1 tatlı kaşığı irmik su ile pişirip, kapattıktan sonra 2-3 damla zeytin yağı ekledim. Tam püre yapmadım , parçacıklı bıraktım . Çiğniyor taneleri .Neredeyse 1 çay bardağı içti. Yine 5,5 saat aralıksız uyudu.
Bugün tarhana çorbası yapmayı düşünüyorum.
Avokadoyu peynirle beraber sabah kahvaltısında veriyordum akşama da ekleyeyim
Hayır dişimiz yokMaşallah ne güzel dişi çıktı değil mi
maşallah kuzuya afiyet şifa olsun inşallahete alışsın bencede, valla biz etobur bi aileyiz, kızımda eti tavuğu çok sevdi, maşallah deyim yemediği bişeyde olmadı şuana kadar, babası suratını ekşitsin diye limon tuttu agzina sapur supur onu bile yedi, tuz koymadığım için lezzet olsun diye 2 3 damla limon sıkıyorum çorbalarına
ölüm gibi bir şeydi ama kimse ölmediDişi olan bebisler, memeye dış geçirmeye başladımı, benimki ısırıyor sonrada yüzüme bakıp gülüyor cadı, ama bütün vucumu elektrik çarpmış gibi oluyor
yaaa çok sevindim 5.5 saat süper bir süre sanırım biz hiç görmedikBen basit sebze çorbası yapmıştım,minicik patates, minicik havuç, minicik kabak, 1 tatlı kaşığı irmik su ile pişirip, kapattıktan sonra 2-3 damla zeytin yağı ekledim. Tam püre yapmadım , parçacıklı bıraktım . Çiğniyor taneleri .Neredeyse 1 çay bardağı içti. Yine 5,5 saat aralıksız uyudu.
Bugün tarhana çorbası yapmayı düşünüyorum.
Avokadoyu peynirle beraber sabah kahvaltısında veriyordum akşama da ekleyeyim
Ben vermiyorum kızımda da vermedim kızım 6 yaşında hala çay içmiyor bebişime de vermeyi düşünmüyorum belki ıhlamur veririrm biraz daha büyüyünceKızlar bebeklerinize çay içiriyor musunuz?
Yani papatya, ıhlamur vs
Daha kıyma verdim, kuzu kıyma bende yemedin hiç, dana aliyoruzmaşallah kuzuya afiyet şifa olsun inşallahbenimki de limonu seviyor
acaba bizde aşina olduğu tatları mı seviyorlar diye düşünmeye başladım bensiz kuzu kıyma mı verdiniz dana mı? mesela ben kuzuyu hiç ağzıma sürmedim şimdiye kadar. bebişime farklı gelmiş olabilir
ben de dana alıcam ya nasıl bi akıl tutulması yaşadıysam yiyeceğine dair çok inanmıştımDaha kıyma verdim, kuzu kıyma bende yemedin hiç, dana aliyoruz
Bilmiyorum ki bi fenomen var mesela ıhlamur içiriyor kahvaltıdaİlk defa duydum neden içircek mişiz kiSadece ilk doğduğunda kimyon ve rezene bi kaç damla veriyordum gaz için
hayır içirmiyorum,suyu da az içiyor şu an.Gazı olduğu zaman rezene çayı vermiştim,gazı bitince daha vermedim.Kızlar bebeklerinize çay içiriyor musunuz?
Yani papatya, ıhlamur vs
papatyayı sakinleşsin diye veriyorlardır ama bence çok erken bitki çayları için. yetişkinlerde bile zararlı olabiliyor. belki hastalanırsa (allah korusun) bir iki yudum ıhlamur veririm başka da vermemBilmiyorum ki bi fenomen var mesela ıhlamur içiriyor kahvaltıda
Papatya da uyku için iyiymiş ben hiç içirmedim de merak ettim içiren var mıymış diye
selam canım bence boyu da kilosu da gayet iyi bebişininKızlar bebeklerinizi ne sıklıkla emziriyorsunuz?
Bu ay(7 aylık oldu)oğlum 50-100 gr kilo almış ya da hiç almamış,ama boyu 3 cm uzamış.Geçen ay boyu 1 cm ya uzamıştı ya da hiç uzamamıştı,300 gr almıştı.Endişelenmeliyim acaba?Sizde durumlar nasıl?Doğum kilosu 2400 gr,şimdi 7500 gr.Boyu geçen 66 cm,bu ay 69 cm.Biz evde ölçüyoruz.Aşıya götürdüğümde sağlık ocağında da ölçüyorlardı.Bizim ölçümlerle uyumlu çıkıyordu.
Bebekleriniz ek gıda ne kadar yiyorlar?Ek gıdadan sonra hemen emziriyormusunuz?
ben ek gıdayı 2 defa veriyorum, emzirdikten sonra uyuduğu için öğlen uyandığında 1.ek gıdayı veriyorum,2 gündür öğlen ne kadar pişirdiysem onu yedi,4-5 yemek kaşığı kadar olurdu,sonra emzirmedim,uykusu gelince emzirdim,uyudu.Saat 5 gibi de meyve veriyorum,2 yemek kaşığı kadar elma+muz vermiştim,dün 1/4 elma+1çay kaşığı yoğurt verdim(hepsini yedi),uyku vaktine denk gelmezse hepsini yiyor.selam canım bence boyu da kilosu da gayet iyi bebişinin
bizde ek gıda olayı biraz arttı düzenli 3 defa vermeye çalışıyorum. her öğünde iki kaşık kadar ancak yiyor. öncesinde çok aç olmamasına dikkat ediyorum. sonra hemen emzirmiyorum ki zaten kendi de tutmuyor.
benimki artık acıkında bana sürünüyorgerçi ağlayınca falan da bana geliyor yani kendi istemediği sürece hiç emziremiyordum zaten. şimdi de öyle.
2 gündür bizde misafirler vardı,ama oğlum önceki günlere nazaran iyi uyudu,ama bu gece her saat başı uyandı.Ben misafir gitdiğimde uykusu gelirse ya emmek isterse orada,ya takside emziriyorum,arabada uyuyor bizimki.Selim arabada uyumuyor mu?dün akşam arkadaşıma misafirliğe gitmiştik biraz kalabalık bir ortam vardı. dönüşte selimin çok uykusu geldi eve gelene kadar tutmaya çalıştım epey hırpalandı. eve gelip uyudu ve gece boyu full uyanıktı 6ya kadarhem de ağlamalıydı. ağzını kaşımak aklıma geldi kaşıdıktan sonra hemen uyudu yine de dün gece uyku anlamında en zor gecemizdi sanırım
bence gayet iyi hem ek gıdada hem emzirmende sorun yok canımben ek gıdayı 2 defa veriyorum, emzirdikten sonra uyuduğu için öğlen uyandığında 1.ek gıdayı veriyorum,2 gündür öğlen ne kadar pişirdiysem onu yedi,4-5 yemek kaşığı kadar olurdu,sonra emzirmedim,uykusu gelince emzirdim,uyudu.Saat 5 gibi de meyve veriyorum,2 yemek kaşığı kadar elma+muz vermiştim,dün 1/4 elma+1çay kaşığı yoğurt verdim(hepsini yedi),uyku vaktine denk gelmezse hepsini yiyor.
Öğlen çok mu veriyorum acaba diye sormak istedim
canım bizde eve misafir geldiğinde de farklı davranıyor uyumuyor emmiyor falan2 gündür bizde misafirler vardı,ama oğlum önceki günlere nazaran iyi uyudu,ama bu gece her saat başı uyandı.Ben misafir gitdiğimde uykusu gelirse ya emmek isterse orada,ya takside emziriyorum,arabada uyuyor bizimki.Selim arabada uyumuyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?