- 7 Ocak 2014
- 3.158
- 4.450
- 333
- 39
Kız fenomen takip etmeyin, hiç biri gerçekten ilgili değil, ve bir çoğunun çocukları gelişim geriliği veya konusamama sorunu yaşıyor, 24 saat telefonla yaşıyorlarBilmiyorum ki bi fenomen var mesela ıhlamur içiriyor kahvaltıda
Papatya da uyku için iyiymiş ben hiç içirmedim de merak ettim içiren var mıymış diye
Konuşmalardan kaçıracağı şeyler olmasın diye emmek, uyumak istemiyor bencecanım bizde eve misafir geldiğinde de farklı davranıyor uyumuyor emmiyor falangaliba bir ergen doğurdum
selim de uyuyor hatta orada da uyurdu belki
ama eve gelince uyanır diye uyutmak istemedim
Ben 3,5 -4 saatte bir emziriyorum ( bıraksam memede yaşar)Kızlar bebeklerinizi ne sıklıkla emziriyorsunuz?
Bu ay(7 aylık oldu)oğlum 50-100 gr kilo almış ya da hiç almamış,ama boyu 3 cm uzamış.Geçen ay boyu 1 cm ya uzamıştı ya da hiç uzamamıştı,300 gr almıştı.Endişelenmeliyim acaba?Sizde durumlar nasıl?Doğum kilosu 2400 gr,şimdi 7500 gr.Boyu geçen 66 cm,bu ay 69 cm.Biz evde ölçüyoruz.Aşıya götürdüğümde sağlık ocağında da ölçüyorlardı.Bizim ölçümlerle uyumlu çıkıyordu.
Bebekleriniz ek gıda ne kadar yiyorlar?Ek gıdadan sonra hemen emziriyormusunuz?
Yoo geç değil, ancak oluyorKızlar bizde bugün 7 aylık olduk henüz et vermedim bu hafta başlıcam geri mi kaldım acaba
ay cidden tam dedikoducu olacaklarKonuşmalardan kaçıracağı şeyler olmasın diye emmek, uyumak istemiyor bence
biz 7 ay 8 günlük olduk sadece kıyma ve tavuk denedim canım onu da bu haftaKızlar bizde bugün 7 aylık olduk henüz et vermedim bu hafta başlıcam geri mi kaldım acaba
Bende bu hafta denicem inşallah sever ya ama süt içerken daha kolaymış dimi şimdi menü düşün durbiz 7 ay 8 günlük olduk sadece kıyma ve tavuk denedim canım onu da bu haftageç değill
Çok geçmiş olsun ben bi kaç saat önce bi bacağı acaba daha kısa mı ya diye tedirgin oldum ki herhangi bir olayı yoktu yani sana öyle gelmiş olabilir bu konuda hassas olduğun için kendini üzme sana şöyle bişey söyliym 33 yaşındayım herhangi bir kalça çıkığı problemi yaşamadım aksamam vs yok ama terzide bir bacağı bir buçuk iki cm e yakın kısa yaptırmak zorunda kalıyorum bi bacağım daha kısa ama yine söylüyorum sıfır problemliyim yani yürürken görünüşte vs o yüzden canını sıkma boş yereArkadaşlar benim kızım da Kalça kemiği gelişim geriliği vardı biliyorsunuz doktora gidiyoruz aylardır ama düzeldi bir sorun yok falan dedi ama bugün sanki sol ayağı diğerinden kısa gibime geldi ya boğumlar da tam denk gelmiyor. Ayakları guclensin diye bastırıyorum, sağ ayağı tam basıyor, sol.parmak ucunda, kuruntumu yapıyorum bilmiyorum ama kaç defa ayaklarını yanyana getirdim sanki farklı gibi
evet ya süt gerçekten kolaymış işler gittikçe zorlaşıyorBende bu hafta denicem inşallah sever ya ama süt içerken daha kolaymış dimi şimdi menü düşün dur
Bizde aynı 11 de uyuttuk ikinciye ağlayarak uyanıyo sonuç bebek arabasında şu an evin içinde o şekil uyucak artık bi kaç saat ben kafayı kırmak üzereyim ciddi ciddi psikolojim çöktü5 dk önce zorla uyuttum bu hep böyle mi devam edecek
ah kuzum bu dönem hareketleri arttığı için ve tabi ki diş sebebiyle uyku problemleri oluyormuş… hem yıpranıyoruz hem onlara üzülüyoruzBizde aynı 11 de uyuttuk ikinciye ağlayarak uyanıyo sonuç bebek arabasında şu an evin içinde o şekil uyucak artık bi kaç saat ben kafayı kırmak üzereyim ciddi ciddi psikolojim çöktü
Ben de altını değiştirirken boğumlar eşit değil, bir bacağının ki biraz yukarıda kalıyor. Dizlerinden, topuklarından eşitlemeye çalışıyorum, bastırıyorum filan .Doktora götürmedim yakın zamanda.En son 4 aylıkken gittiğimde doktor bana bebeği çok kurcalıyorsun, inceliyorsun dediArkadaşlar benim kızım da Kalça kemiği gelişim geriliği vardı biliyorsunuz doktora gidiyoruz aylardır ama düzeldi bir sorun yok falan dedi ama bugün sanki sol ayağı diğerinden kısa gibime geldi ya boğumlar da tam denk gelmiyor. Ayakları guclensin diye bastırıyorum, sağ ayağı tam basıyor, sol.parmak ucunda, kuruntumu yapıyorum bilmiyorum ama kaç defa ayaklarını yanyana getirdim sanki farklı gibi
Benim ki erken uyudu 9:30 gibi . Ama 1:30 tan sonra saat başı uykulu bir şekilde ağlıyordu. Uyku tulumu giydirmiştim sıcakladı galiba, onu çıkardım pijama giydirdim, biraz gaz çıkardı, biraz emdi . 30 dk önce uyudu. Ama benim uykum açıldıBizde aynı 11 de uyuttuk ikinciye ağlayarak uyanıyo sonuç bebek arabasında şu an evin içinde o şekil uyucak artık bi kaç saat ben kafayı kırmak üzereyim ciddi ciddi psikolojim çöktü
Ya youtube felan bakiyorum kalça çıkığı belirtisi, biz 2 aylıktan beri dr dayız, birde ünv hastanesi hocaya özel muayeneye gidiyoruz, bu adam hoca, başhekim yardımcısı aynı zamanda, bilmezmi diye kendimi avutuyorum, kasım ayına kadar 3 haftada bir gittik, röntgen çekiyor gayet iyi gorunuyor hiç bi sıkıntı yok dedi, hatta son kez 3 ay sonra bakalım tedaviyi bitirelim dedi, şubatta gidecez, insallah sorun yokturBen de altını değiştirirken boğumlar eşit değil, bir bacağının ki biraz yukarıda kalıyor. Dizlerinden, topuklarından eşitlemeye çalışıyorum, bastırıyorum filan .Doktora götürmedim yakın zamanda.En son 4 aylıkken gittiğimde doktor bana bebeği çok kurcalıyorsun, inceliyorsun dedi. O yüzden kendimi sakinleştiriyorum.
Ne biliyim 2 gundur dikkatimi çekiyor, 2 aylıkken zor tedavilerden geçti çocuğum, dr o kadar baktı, iyi dedi, ameliyat zorunda olur diye çok korkuyorumÇok geçmiş olsun ben bi kaç saat önce bi bacağı acaba daha kısa mı ya diye tedirgin oldum ki herhangi bir olayı yoktu yani sana öyle gelmiş olabilir bu konuda hassas olduğun için kendini üzme sana şöyle bişey söyliym 33 yaşındayım herhangi bir kalça çıkığı problemi yaşamadım aksamam vs yok ama terzide bir bacağı bir buçuk iki cm e yakın kısa yaptırmak zorunda kalıyorum bi bacağım daha kısa ama yine söylüyorum sıfır problemliyim yani yürürken görünüşte vs o yüzden canını sıkma boş yere
ay alemsin☺canım bizde eve misafir geldiğinde de farklı davranıyor uyumuyor emmiyor falangaliba bir ergen doğurdum
selim de uyuyor hatta orada da uyurdu belki
ama eve gelince uyanır diye uyutmak istemedim
bende de önceleri 3-4 satte bir emzirme oluyordu.20 aralıktan beri uyku zamanı emzirdiğim için öyle alıştı,şimdi emmeden uyumuyor,siz de uyumadan önce emziriyor musunuz?Ben 3,5 -4 saatte bir emziriyorum ( bıraksam memede yaşar)
Emzirdikten 30-40 dk sonra ek gıda veriyorum.
Kabaklı sebze çorbasını çok sevmişti neredeyse bir çay bardağı yedi. Dün tarhana bugün de bal kabağı çorbası yaptım ikisini de sevmedi ,en fazla bir yemek kaşığı yemiştir.
Garip bir şekilde sebzeyi meyveden daha çok seviyor. Fazla şekerli diye mi bilmiyorum yerken yüzünü buruşturup yiyor.
Bence sizin bebek doğum kilosuna göre gayet iyi kilo alıp uzamış.
Benim ki de 4 aylıkken 0,5 cm uzamıştı. Az kilo almıştı. 10 gün önce aşı olduğumuzda 4 cm uzamış, 800 gr almıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?