Çok geçmiş olsun, sürekli takipteymişsiniz, doktor iyi demiş , içinizi ferah tutun. Allah sağlık versin tüm bebeklereYa youtube felan bakiyorum kalça çıkığı belirtisi, biz 2 aylıktan beri dr dayız, birde ünv hastanesi hocaya özel muayeneye gidiyoruz, bu adam hoca, başhekim yardımcısı aynı zamanda, bilmezmi diye kendimi avutuyorum, kasım ayına kadar 3 haftada bir gittik, röntgen çekiyor gayet iyi gorunuyor hiç bi sıkıntı yok dedi, hatta son kez 3 ay sonra bakalım tedaviyi bitirelim dedi, şubatta gidecez, insallah sorun yoktur
Benim bebeğim doğduğundan beri emerken uyuyor maalesef, bir türlü bıraktıramadım.bende de önceleri 3-4 satte bir emzirme oluyordu.20 aralıktan beri uyku zamanı emzirdiğim için öyle alıştı,şimdi emmeden uyumuyor,siz de uyumadan önce emziriyor musunuz?
Hem siz hem de eşiniz uzunboylu mu?Sizin kızınız uzunboylu diye aklımda kalmış.
Ben de oğlumu kasımda başka çocuk doktoruna götürdüğümde röntgen çektirmemi istedi,sol bacağında kemikleşme zayıf gidiyor dendi.Doktor masaj ve kalsiyum yazmıştı.15 gün masaj yaptırdık.16 aralıkta nöroloji doktoruna götürmüşdüm,o doktor ben bir şey demeden bacaklarına baktı ve bir ortopedi ve travmatoloji uzmanına göstermemizin iyi olacağını söyledi,götürdük.Ortopedi uzmanı endişelenecek bir durum yok, kumaşdan korse yaptırmamız ve geceleri takmamızı söyledi,2-2.5 ay gibi takmalıyız,sonra yine röntgen yaptıracağız,bir de bebek yağı ile D vitaminini karıştırıp masaj yap dedi.Masaj yapıyorum,amma oğlum son zamanlar çok huysuz, çok hareketli,korseyi nasıl takacağım bilmiyorum,ağlayacak tedirgin olacak.Arkadaşlar benim kızım da Kalça kemiği gelişim geriliği vardı biliyorsunuz doktora gidiyoruz aylardır ama düzeldi bir sorun yok falan dedi ama bugün sanki sol ayağı diğerinden kısa gibime geldi ya boğumlar da tam denk gelmiyor. Ayakları guclensin diye bastırıyorum, sağ ayağı tam basıyor, sol.parmak ucunda, kuruntumu yapıyorum bilmiyorum ama kaç defa ayaklarını yanyana getirdim sanki farklı gibi
Önceki boyu 70 cm diye aklımda kalmış,şimdi 74 cm olmuş sandım,o yüzden sizin ve eşinizin uzunboylu olduğunuzu düşündüm.Sağlıkla büyüsün.Benim bebeğim doğduğundan beri emerken uyuyor maalesef, bir türlü bıraktıramadım.
Aslında eşimle ikimiz uzun değiliz, 1.62ben1.68 eşim. Bebeğim 51 cm doğmuştu, şimdi 70
Amin tüm bebekler sağlıkla büyüsün inşallah, anneler de sağlıklı , sabırlı olsunlar inşallah. Ben de uyumaya yakın memeyi ağzından çıkarıp emzik vermeyi denedim. 1-2 tuttu sonra gözü açıldıÖnceki boyu 70 cm diye aklımda kalmış,şimdi 74 cm olmuş sandım,o yüzden sizin ve eşinizin uzunboylu olduğunuzu düşündüm.Sağlıkla büyüsün.
Nisan annelerinde biri emerek uyutmayı bıraktırmağa başladığını yazmıştı,emzirmeyi uyku rutininin içine katdım,amma emzirdikten sonra uyumasına izin vermiyorum diye yazmıştı.O da daha yeni başlamıştı
Ben doğumdan itibaren kocayı yolladımValla en son kocayı yataktan yolladım aldım yanıma kapattım panjuru saat 9 buçuğa kadar uyumuşuz uyan uyan modunda ama yetti bana neyse ki galiba ben bebekle yatakta yatıcan kendi yatağı park yatak hafif geliyor sürekli dönmek istiyor mahvolduk ay diş mişte yok ortada çıksa da rahatlasak martta işe başlıcam bakalım neler yaşıcaz
Bizde de son yarım aydır öyle.Emziği tutmuyor,yerine koyunca hemen uyanıyor,ya da çok az uyuyorAmin tüm bebekler sağlıkla büyüsün inşallah, anneler de sağlıklı , sabırlı olsunlar inşallah. Ben de uyumaya yakın memeyi ağzından çıkarıp emzik vermeyi denedim. 1-2 tuttu sonra gözü açıldışimdi ben çekiyorum o çekiyor meme sündü gitti
Ben de 1,2 gün yanımda yatırdım,ama kendi yatağında yatması için yeniden çabalıyorumValla en son kocayı yataktan yolladım aldım yanıma kapattım panjuru saat 9 buçuğa kadar uyumuşuz uyan uyan modunda ama yetti bana neyse ki galiba ben bebekle yatakta yatıcan kendi yatağı park yatak hafif geliyor sürekli dönmek istiyor mahvolduk ay diş mişte yok ortada çıksa da rahatlasak martta işe başlıcam bakalım neler yaşıcaz
Bizimde 1 aylıkken ebe farketti, 70 günlük olunca ultrason dediler, 70 günlükken çektiler ultrasonu, kalça kemiği gelişim geriliği dediler, herhangi bi dr gitmedim, ünv hastanesinde hocalarin özel muayeneleri oluyor ücretli, ona gittim, aynı zamanda tıp fakültesi hocası bu dr sıradan bi ortapedi değil, 6 hafta boyunca hiç çıkarmadan pavlik bandajı takıldı, sonra röntgen çekildi çok iyi görünüyor düzeliyor dedi, bandajı çıkardık, 3 haftada bir kontrole gittik her seferinde röntgen çekildi baktı çok iyi görünüyor düzelmiş dedi, en son kasımda gittik, 3 ay sonra son kez gelin bakalım tedaviyi bitirelim dedi, dar giydirme dedi sadece ama ne biliyim hep aynı ayağı basmıyor, sağ tarafı tam basıyor sol ayak ucunda, o yüzden tedirgin oldum, şubatta muayene var bakalım ne diyecekBen de oğlumu kasımda başka çocuk doktoruna götürdüğümde röntgen çektirmemi istedi,sol bacağında kemikleşme zayıf gidiyor dendi.Doktor masaj ve kalsiyum yazmıştı.15 gün masaj yaptırdık.16 aralıkta nöroloji doktoruna götürmüşdüm,o doktor ben bir şey demeden bacaklarına baktı ve bir ortopedi ve travmatoloji uzmanına göstermemizin iyi olacağını söyledi,götürdük.Ortopedi uzmanı endişelenecek bir durum yok, kumaşdan korse yaptırmamız ve geceleri takmamızı söyledi,2-2.5 ay gibi takmalıyız,sonra yine röntgen yaptıracağız,bir de bebek yağı ile D vitaminini karıştırıp masaj yap dedi.Masaj yapıyorum,amma oğlum son zamanlar çok huysuz, çok hareketli,korseyi nasıl takacağım bilmiyorum,ağlayacak tedirgin olacak.
İmkan varsa,başka bir doktora da göstere bilirsiniz.Ben görüyorum ki,1 doktorla sınırlı kalmamak lazım.Allah şifa versin.Sizin hiss etdiklerinizi çok iyi anlıyorum,ben de o hisleri yaşadım,yaşıyorum da.Ben 1 aylık olduğunda ultrasonda baktırmamıştım,o zamanki doktor ihtiyac yok 4.ayda bakarız,ihtiyac olursa röntgen çektiririz demişdi,ben 4.ayda doktora götürmedim,o yüzden kendime kızıyorum.
İnşallah siz yanılıyorsunuzdur,iyi şeyler duymanızı dilerim.Şubatda gitdiğinizde doktorunuzun söylediklerlerini burada da paylaşırsanız iyi olur.Biz bir daha martda gideriz sanırım.Bizimde 1 aylıkken ebe farketti, 70 günlük olunca ultrason dediler, 70 günlükken çektiler ultrasonu, kalça kemiği gelişim geriliği dediler, herhangi bi dr gitmedim, ünv hastanesinde hocalarin özel muayeneleri oluyor ücretli, ona gittim, aynı zamanda tıp fakültesi hocası bu dr sıradan bi ortapedi değil, 6 hafta boyunca hiç çıkarmadan pavlik bandajı takıldı, sonra röntgen çekildi çok iyi görünüyor düzeliyor dedi, bandajı çıkardık, 3 haftada bir kontrole gittik her seferinde röntgen çekildi baktı çok iyi görünüyor düzelmiş dedi, en son kasımda gittik, 3 ay sonra son kez gelin bakalım tedaviyi bitirelim dedi, dar giydirme dedi sadece ama ne biliyim hep aynı ayağı basmıyor, sağ tarafı tam basıyor sol ayak ucunda, o yüzden tedirgin oldum, şubatta muayene var bakalım ne diyecek
Benim oğlum 1 haziran doğumlu, 7 ay 7 günlük,desteksiz oturamıyor.Siz mayıs anneleri grubuna yazsanız daha iyi olur,bu gruptakilerin bebeklerinin çoğu sizin oğlunuzdan küçük.Diş çıkarma süreciniz nasıl geçti?Benim oğlum beni çok zorluyor,kucağımda uyuyor,kendi yatağında uyutamıyorumKızlar buralara Bayaa oldu uğrayamadim umarım hepiniz sagliklisinizdir. Bi sorum var 7 ay 20 günlük oğlum var ama desteksiz hala oturamiyor sizin bebeklerde durum nedir . Son olarak diş çıkarma oturma sürecini geciktirir mi 6. Ayında 3 diş 7.ayinda 1 diş çıkardı.
Kitap falan öneriyor onlara bakıyordum ya da ek gıda için fikir oluyorduKız fenomen takip etmeyin, hiç biri gerçekten ilgili değil, ve bir çoğunun çocukları gelişim geriliği veya konusamama sorunu yaşıyor, 24 saat telefonla yaşıyorlar
Kızım 21 haziran doğumlu desteksiz oturuyor. Oturduğu alanı yastıkla dolduruyorum. Bir anda atıyor öne arkaya kendini emeklemek istiyor. Hep diken üstündeyim.Kızlar buralara Bayaa oldu uğrayamadim umarım hepiniz sagliklisinizdir. Bi sorum var 7 ay 20 günlük oğlum var ama desteksiz hala oturamiyor sizin bebeklerde durum nedir . Son olarak diş çıkarma oturma sürecini geciktirir mi 6. Ayında 3 diş 7.ayinda 1 diş çıkardı.
Benim oğlum da 26 mayıs doğumlu. Desteksiz Oturuyor bi süre ama sağa ya da sola devriliyor hâlâ. 2 tane dişi çıktı altta. Onları çıkardıktan sonra oturması daha iyi oldu. Gelişim nöbetleşe ilerler bir gelişim süreci diğerini etkiler tabi.Kızlar buralara Bayaa oldu uğrayamadim umarım hepiniz sagliklisinizdir. Bi sorum var 7 ay 20 günlük oğlum var ama desteksiz hala oturamiyor sizin bebeklerde durum nedir . Son olarak diş çıkarma oturma sürecini geciktirir mi 6. Ayında 3 diş 7.ayinda 1 diş çıkardı.
Diş çıkarma tam Bi faciaydi uykusuz geceler çocuğumun çektiklerini söylemiyorum bile .. uyku düzenimiz baştan beri olmadı şimdide hiç yok gündüzleri 20 dkdan fazla kesinlikle uyumuyor. Doğduğu zamanlar sarligi vardı çok geç geçti bu nedenle hep emzirdigim için memeye haliyle çok düşkündü. Ek gıdaya geçtikten sonra çok aramıyor gibi şuan. İşin kötüsü benim oğlum ayakta sallayarak uyuyorBenim oğlum 1 haziran doğumlu, 7 ay 7 günlük,desteksiz oturamıyor.Siz mayıs anneleri grubuna yazsanız daha iyi olur,bu gruptakilerin bebeklerinin çoğu sizin oğlunuzdan küçük.Diş çıkarma süreciniz nasıl geçti?Benim oğlum beni çok zorluyor,kucağımda uyuyor,kendi yatağında uyutamıyorum
Diş çıkarma tam Bi faciaydi uykusuz geceler çocuğumun çektiklerini söylemiyorum bile .. uyku düzenimiz baştan beri olmadı şimdide hiç yok gündüzleri 20 dkdan fazla kesinlikle uyumuyor. Doğduğu zamanlar sarligi vardı çok geç geçti bu nedenle hep emzirdigim için memeye haliyle çok düşkündü. Ek gıdaya geçtikten sonra çok aramıyor gibi şuan. İşin kötüsü benim oğlum ayakta sallayarak uyuyorBenim oğlum 1 haziran doğumlu, 7 ay 7 günlük,desteksiz oturamıyor.Siz mayıs anneleri grubuna yazsanız daha iyi olur,bu gruptakilerin bebeklerinin çoğu sizin oğlunuzdan küçük.Diş çıkarma süreciniz nasıl geçti?Benim oğlum beni çok zorluyor,kucağımda uyuyor,kendi yatağında uyutamıyorum
Benim oğlum da 26 mayıs doğumlu. Desteksiz Oturuyor bi süre ama sağa ya da sola devriliyor hâlâ. 2 tane dişi çıktı altta. Onları çıkardıktan sonra oturması daha iyi oldu. Gelişim nöbetleşe ilerler bir gelişim süreci diğerini etkiler tabi.
Ek gıdası nasıl? Kaç öğün veriyosunuz?
Diş çıkarma tam Bi faciaydi uykusuz geceler çocuğumun çektiklerini söylemiyorum bile .. uyku düzenimiz baştan beri olmadı şimdide hiç yok gündüzleri 20 dkdan fazla kesinlikle uyumuyor. Doğduğu zamanlar sarligi vardı çok geç geçti bu nedenle hep emzirdigim için memeye haliyle çok düşkündü. Ek gıdaya geçtikten sonra çok aramıyor gibi şuan. İşin kötüsü benim oğlum ayakta sallayarak uyuyor
Diş çıkarma tam Bi faciaydi uykusuz geceler çocuğumun çektiklerini söylemiyorum bile .. uyku düzenimiz baştan beri olmadı şimdide hiç yok gündüzleri 20 dkdan fazla kesinlikle uyumuyor. Doğduğu zamanlar sarligi vardı çok geç geçti bu nedenle hep emzirdigim için memeye haliyle çok düşkündü. Ek gıdaya geçtikten sonra çok aramıyor gibi şuan. İşin kötüsü benim oğlum ayakta
Diş çıkarma tam Bi faciaydi uykusuz geceler çocuğumun çektiklerini söylemiyorum bile .. uyku düzenimiz baştan beri olmadı şimdide hiç yok gündüzleri 20 dkdan fazla kesinlikle uyumuyor. Doğduğu zamanlar sarligi vardı çok geç geçti bu nedenle hep emzirdigim için memeye haliyle çok düşkündü. Ek gıdaya geçtikten sonra çok aramıyor gibi şuan. İşin kötüsü benim oğlum ayakta sallayarak uyuyorGün be gün değişiyor şuan ama genel olarak iştahlı olmadığını söyleyebilirm 3 öğün veriyorum benBenim oğlum da 26 mayıs doğumlu. Desteksiz Oturuyor bi süre ama sağa ya da sola devriliyor hâlâ. 2 tane dişi çıktı altta. Onları çıkardıktan sonra oturması daha iyi oldu. Gelişim nöbetleşe ilerler bir gelişim süreci diğerini etkiler tabi.
Ek gıdası nasıl? Kaç öğün veriyosunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?