2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Aynen bence 29 bitio, 30 haftayı sayıyorsun.. Cunku 29+4 diyince 29un üstüne ek 4 gün olarak olmuş oluyo gibi anlatabildim mi bilmem, doğru mu düşündüm onu da bilmem

Çok güzel olmuş.. Ve çok mantıklı olmuş.. İsabetli olmuş.. Ben begendım valla güle güle kullanırsınız inş
Bence kıyafetlerini şimdiden hazır etmekle de iyi yapmıssn.. Valla bence agırlasmadan ne yapılabılıosa yapılmalı.. Şu an bnm vaktim olsa, Eymen belli süre okulda olsa bu yaz bitirirdim herseyı.. Cunku 30dan snra bence insanın canı kaçıyor, açıkçası kendi haline bakyorsun süs püs umrunda bile olmayabiliyor.. Bence yapabıldıgın herseyı şimdiden halletmen iyi olmuş

Benımde kasık olunca aklıma hep kasık fıtığı gelıyor.. Cunku unıvde Ben trambolinde zıplarken sanki kasık bölgesindeki fıtığa müsait olan kas mı artık neyse o bölgede bişey koptu yırtıldı gibi olmuştu.. Hatta spor yaparken Bi sene mekik çekememiştim, öyle acıyordu.. Ama noolduysa kendılıgınden gectı.. Bide bende şey kafası var, vucutta Bi yer agrı mı verıo, misal basamıyor muyum topuga topuk dıkenı mı var amman ustune basma dıyorum... Bıkac gun snra ustune düşmeyince düzelio.. O kasık fıtığı da bence ustune dusmedgm için düzeldi.. Şu an göbegımız de büyüyor ya, belkı o bölgeleri de etkılıo olabılır.. Fazla üstelememek dınlenmek iyi olabılır

Aaa bende molfix alırım diodum.. Bunu duymak iyi oldu.. O zmn kalıtesızse en azndn para olarak daha ucuzuna veririm paramla rezil olmam ucuz aldım kalıtesız der gecerim..

Bez konusunda valla kafam da çok karısık.. Ne alsam bilemedim.. Fıyatlar çok ucmus.. Nasıl olacak bilmiyorum

Ben de hep molfix stokluyordum iyi oldu bu bilgi çok teşekkür ederimmmm

32+0 itibariyle izinli olabilirsiniz, bilgim bu şekilde. Yine de kendi kurumumdan bir daha teyit alırım

32+0 itibariyle izinli olabilirsiniz, bilgim bu şekilde. Yine de kendi kurumumdan bir daha teyit alırım
Aslında tam olarak 32 de ayrılmam ben eğer her şey yolunda giderse bir 36 yı görürüm diye düşünüyorum ama bir yandan da bütün çalışma isteğim yok oldu odak noktam değiştiği için sanırım. Tam şey gibi hani 2 haftalık yaz tatile gideceksindir ve işteki son cuma gününde asla çalışamazsın ya tam o haldeyim

Ayy teşekkür ederim motive oldum şimdi sırada hastane çantasıni hazırlamak var önümüzdeki 2 hafta içinde de onu hazirlayip kapının yanına koymak istiyorum inşallah

Ayy teşekkür ederim motive oldum şimdi sırada hastane çantasıni hazırlamak var önümüzdeki 2 hafta içinde de onu hazirlayip kapının yanına koymak istiyorum inşallah
Dilkencim senden gaza geldim valla ben de önümüzdeki 2 hafta içinde hazır edeceğim kıyafetlerini. En azından valize yerleşecek şekilde yaparım. Şu an odasına asılacak tabloları ve resimleri seçiyorumen öncelik oymuş gibi

Hahah seni yerim olsun hepsi çok güzel telaşlar ben kendi adıma biraz garanticiyim aman hazır olsun da gerekirse giydirmeden bir kere daha yıkarım kafasındayim eğer yapmazsam o işler beni her gün gıdıklar sürekli bak bugün de yapmadın derim kendi kendime o yüzden yapıyorum

nasıl 0 kilo oluyor ki ya çünkü hiç kilo almasan bile üç kilo bebek olsa onun kilosu eklenmesi gerekiyor. Plasenta amniyom sıvısı falanda eklenmesi gerekmiyor mu kiloya
Vallahi almadım canım geçen sene doğum yaptım onda da hamile kaldığım zaman ki kilomdan -5 Olarak girdim kızım 2800 doğdu ben hamile kaldığım ay dan ekşi bes kilo ile doğum yaptım Allah a çok şükür asla kusmadim mide bulantısı yaşamadım ama kilo verdim sebebi bence şuydu ben çok abur cubur yer sağlıksız beslenirdim benim fikrim bunları hamile kalıp kesip sağlıklı beslenince ödem yağ vb gitti bu yüzden kilo almak yerine kilo verdim diye tahmin ediyorum doktor hic sorun etmedi normal gordu çünkü bebek kilo alıyordu. Şuan ki hamileligim zor geçti prilam kullandım kusmadim ama çok midem bulandı yaza denk geldiği için iştahım sıfır kızım 1 yaşında olduğu için hic dinlenme yok düzenli yemek yok belki ondan bunda da kilo almıyorum
ne kadar güzel ya. sonrasında kilo verme telaşında olmamak
Sagol canim ama alanlar da verir emzirme döneminde inşallah tek kriter var ben emziriuorim süt yapsın diye yedikçe yerse iki katı kilo alır doğum kilosunu da veremez bu yüzden özellikle uyarıyorum doğum sonrası sütüm olsun diye çok yenmemeli tek önerim bu yoksa kilo verirsiniz illa ki
Ben diyetisyen randevusu aldım ama her an iptal edebilirim gitsem de bi etkisi olmaz çünkü kendimi biliyorum kesinlikle listeye uyumam.. benim kızım ufak o yüzden benim oyle düzenli şu gün şu saatte şu ara öğün şu gün şu sebze şu et olayım asla olmuyor bazen kızım durmuyor saatlerce bi sey yemiyorum bazen hic yemek yapasım olmuyor makarna yapıp geçiyorum bazen yemek yapıyorum yani bana bi faydası olmaz ben şimdilik parmak ölçümü yapıyorum bakalım doktor bi sonraki randevun da açlık tokluk bakalım dedi şeker yükleme değil de ac kan alıp git bi şeyler ye ilk lokmadan 2 saat sonra gel diyorlar ya herhalde onu yapacak ben de tam bilmiyorum galiba bende testi çok yüksek diye tekrar etme gereği duymadi 177 çünkü.
Benim 147 çıktı direkt yüksek kesin tanı için gel dedi bilemiyorum sizinki neden tekrara ihtiyaç duymadi. Her doktorun usulü de belki bu konuda farklı olabilir.
Olabilir benim ki çok yüksek olduğu için her türlü yüksek çıkar diye yapmadı belki de ama insülin başlatma ihtimaline karşı endokrinoloji ye git der sandım sadece diyetisyen e git dedi bilmkuorum vallahi her doktor çok farklı

Kizlar bu arada ben alinti yapıyorum malum kızımdan her an müsait olamıyorum ya da tam yazicam ya kız uyanıyor ya uykusu geliyor bağırıyor derken sonra akşam kız uyuyunca cevap vereyim diyorum ama iş güç derken unutup uyuyup kalıyorum ondan biraz konulara alıntı yapıp onu orada unutup bakıyorum alıntıda konular var cevap veriyorum bu yüzden konulara geç dahil oluyorum kusura bakmayın tuaf gelebilir açıklama istedim

Eğer Barlascım zamanında doğarsa gevşek bir yay burcu olacak annesi haberin olsun

Eğer Barlascım zamanında doğarsa gevşek bir yay burcu olacak annesi haberin olsun
Hahah ay inşallah öyle olur sen benim böyle yazdığıma bakma sadece bebiş hazırlığı konusunda böyleyim eğer hamile olmasaydım yerimden bile kalkmazdim şöyle söyleyim bu evime 2 sene önce taşındım bırak koltuk kanepe yeri değiştirmeyi bir kaşığın yerini bile değiştirmem amaan kendimi ne yorucam kafasındayim benim mottom hep bu abimin eşi (asla yenge demedim diyemem çünkü aynı zamanda en yakın arkadaşım) 31. Haftasında doğurdu bırak hastane çantasıni daha bebeğin kıyafetlerinin etiketi bile kesilmemişti çok ani olduğu için elimiz ayağımıza dolandı sağolsun kendi annesi doğuma bile gelmediği için her şeyine ben koşturdum eksiklik hissetmesin istedim. Kız hastanede doğurdu ben evlerini temizleyip eşyalarını yıkayıp hazırlayıp hastaneye götürdüm. Allah esirgesin ben de aynı şeyi yaşamayım diye psikolojik olarak bir an önce hazırlamak istiyorum sebep o yani

Arkadaşlar geçen sene kızım için hazırladığım liste.. belki yardımcı olur diye paylaşmak istedim . Tabi ki eksikler var sonradan aldıklarım ama buraya yazmayı unuttuğum ybe de fikir olabilir..

BEBEK İHTİYAÇ LİSTESİ

•Hastane çıkışı 2 adet
•Zıbın (0 ve 3aylık)
•Bebek bezi (0-1-2 numara) 100 er adet
•pamuk
•Islak mendil (baby turco sade olani ) alındı
•Müslin örtü
•Alt açma bezi
•Tırnak makası
•Banyo icin; küvet,
file,
sünger(anneme sakallı ipten ördürülecek en memmun kalınan buymuş, şampuan,
kova,
masrapa,bebek yağı,
havlu-bornoz,
•deterjan ( granül övülse de kalinti birakir memmun kalinmamis sivi alınacak, yumuşatıcı alma)
•Biberon ( lansinoh) 160'lık
•Emzik (Avent ultra airler, bibs) alındı
•Beşik (içine yatak)
•Bebek arabası, puset,
•Bebek bakım çantası
•Burun aspiratörü (nefes ile çekilen ebebek markası)
•Ateş ölçer
•Pişik kremi, sudocrem, hametan mavi
•Alt üst ikili takım 3-4 adet (0 ve 3 aylık)
•Renk koruyucu mendil
• çamaşır yıkama filesi alındı
•Bebek kıyafet askısı
•puset bebek arabası örtüsü
• sarı kırmızı tülbent (isteğe bağlı)
• uyku arkadaşı,
• Emzik askısı
•kanguru, (isteğe bağlı)
•bandana ( kız bebek anne aynı şekil)
•nazar duası (isteğe bağlı:) )
•süt sagma makinesi (elektrikli tekli )
•mama (en ufak kutudan süt gelmeme ihtimaline karşı sarılık için)

ANNE İHTİYAÇ LİSTESİ

▪︎Göğüs kremi ( SEÇENEKLER: lansinoh, E vitamini,Beklazondan,Mumsy natural,incia, garmastan Pomat, madecassol )
▪︎Hasta bezi (bir kaç paket )
▪︎Emzirme sütyeni, önlüğü, (isteğe bağlı)
▪︎Korse , (isteğe bağlı)
▪︎Gecelik (önden düğmeli )
▪︎Pijama takımı (2 adet önden düğmeli)
▪︎Göğüs pedi
▪︎Göğüs ucu, kalkanı ( plastik olanlardan )
▪︎sıcak su torbası
▪︎yelek
▪︎terlik
▪︎rezene, kahve, çay, ketil, bardak, ( bestlak ya da laktamax damla süt arttırıcı, Galactaco damla)
▪︎çanta
•atlet Kilot çorap
•eşofman altı
•kirli torbası
•zemzem
•makyaj çantası, tarak ( fotoğraf çekimi olacaksa )
•Hastane çantasına ayrı ayrı koymak için cirtcirtli kalın Buzdolabı poşeti (üzerine her birinin yazılacak)

Kızlar ben 60,5 kilo olmuşum yani 12,5 kilo almışım sizce doğumdan sonra verir miyim ben. Çünkü hiç alışkın değilim 48 den yukarı kilo görmedim kendimde. Veremem diye bir korku sardı beni:))
Verdiririz
Yok çok haklısın tedbirli olmak her zaman iyidir, ne olur ne olmaz ama sağlıklı ve zamanında gelsinler de umarım ama işte bir yay burcu olarak her zaman amaaan hallederiz ya kafasındayım neyse bu hafta başlıyorum
Benim de öyleydi odayı boyamak için hepsini dışarı çıkardık şimdi diğer odalar öyle her yer koli oldu evde

O kadar iyi anlıyorum ki, mühendisim ben de, çalışırken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyordum ama işim uzakta olduğundan 1 aydır raporluyum.Rapor almadan önceki süreçte sonuna kadar çalışırım diyordum ama şuan düşününce evde yoluna girmesi gereken de bir sürü şey var ve gerçekten odağımız çok değişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…