2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Çok haklısın bende yumurta peynir ve sebze türevlerinden çoğunu yemiyorum. Ne yazacağımı bulamamıştı listeye. Peyniri salatanın içinde yiyebiliyordum sade yiyemiyorum sürekli peynirli salata yapıyordum ama onları yıka doğra çok zor gelmişti. Sürekli bir öğün hazırlaman lazım küçük çocukla imkansız

Kızlar ben 60,5 kilo olmuşum yani 12,5 kilo almışım sizce doğumdan sonra verir miyim ben. Çünkü hiç alışkın değilim 48 den yukarı kilo görmedim kendimde. Veremem diye bir korku sardı beni:))
Çevremde böyle zayıf hamile kalıp çok kilo alanlar oldu hepsi de verdi hemen hemen

Doğum izni 32+1 ile 32+6 arasında mutlaka gidip doktor tarafından çalışılabilir ya da izne ayrılabilir olarak işlenmesi gerekiyor.

Benim de bir sorum var kızımda doğum iznine ayrılıp parasını almıştım. Bunda da alabilir miyim diye araştırdım. Hamilelikten önce mi son 1 yılda mı ne 3 ay sgk lı olmak gerekmiş. Ekstra olarak 32. Haftada çalışıyor olmak lazımmış. Ben şuan bir yerde çalışıyor göstersem kendimi sanırım alabiliyorum. Alo 170 i aradım 1 gün bile sgk nız olsa ertesi gün izne çıksanız olur dedi böyle mi gerçekten ben en az bir aylık öderim garanti olsun dedim ama napsam bilemedim

Ben sistemi pek bilmiyorum ama eğer öyle bir şansın varsa değerlendir bence. Benim aklımda niyeyse son 4 ay diye kalmış.
Bir soru daha bizim haftalarımız sisteme işlenmiş ki? Yani çalışabilir raporu almadan çalışsam sorun mu çıkıyor acaba? 31 de gitcem doktora unutmazsam söyleyeyim bari önden yazsın

4 ayda kurtarıyor

Galiba sorun oluyor ben öyle biliyorum 32. Hafta belirleyici bir tarih ve çalışıp çalışmayacağının rapor edilmesi gerekiyor diye biliyorum. Muhtemelen önden yazılamaz günlük yazılabiliyor ertesi güne ya da öncesine yatılmıyor. Ama asistanına söyler o 32 hafta tarihli düzenler, teyidini alır mail attırırsın kendine. İk ya iletirsin biz ilkinde öyle yapmıştık raporu bana mail atmıştı, gittiğimde elden aldım bir de

Hem sonuna kadar çalışayım diyorum hep hiç istemiyorum. Umarım bir karar verebilirim

Hem sonuna kadar çalışayım diyorum hep hiç istemiyorum. Umarım bir karar verebilirim
İyi hissedersen 35 e kadar bekle istersen 40 da bile doğurabiliriz çünkü sonradan pişman olma bebekten sonra hemen döneceksen izinleri o zamana saklamak çok mantıklı, bir de evden çalışıyorsan ve yol seni yormuyorsa biraz daha dayanabilirsin ama karar senin tabii nasıl iyi hissedeceksen

Ben ilkinde de çalışmıyordum ama çalışsam bende gidebildiği yere kadar devam ederdim.. Dogum sonrası kafa çok karmasık oluyo.. Hatta o verılen izin bile yetmeyebilio.. Evden çalışma imkanı olursa hele bence çalışın derim bekara karı boşamak gibi oldu ama, dogum sonrası cidden anne için zor Bi süreç, onu demeye çalıştım

Evden çalışıyorum aslında, yol çeken bir çok arkadaşıma göre rahatım tabii ki,
Doğum sonrasını da psikolojime bıraktım, koşullamayacağım kendimi. Bakalım zaman neler gösterecek

Kızlar Günaydın, Aranızda sağ bacakta siyatik sinir sıkışması ya da ağrısı yaşayan var mı ? Son aylarda gebelikte ve bel kayması olanlarda olabiliyormuş.O da bana denk geldi sanırım oturup kalkarken merdiven çıkarken sağ arka baldır ve ayakta inanılmaz ağrı taşıyorum

Günaydın kızlar bebeğin hareketleri azalmaya başladı sanki bende 28 haftadym 29 olucam ama bilemedm normal mı değil mi bide gece rüya gördüm oğlum doğuyordu hiç doğum sancısı çekmeden hiç bir ağrı yaşamadan oğlumu bana verdiler ve emzirmeye başladım sütüm de okadar çok vardı ki akıyordu rüyada olsa sanki gerçek gibiydi okdr güzel bir duyguydu ki anlatamam anca yaşanir :)

Günaydın arkadaşlar, anne bebek bakım çantası alacağım. Önereceğiniz bir model var mı? Sırt çantası gibi olanları pek sevmiyorum aslında ama başka da pek seçenek göremedim

Günaydın asm kan vermeye çağırmışlardı gece çok geç geldik gitmicektim aradı hemşire giriş yaptım diye uykulu uykulu kızımıda uyandırıp nasıl gittim geldim hatırlamıyorum
Bu hemşire hiç bişeyi önermiyo şeker yüklemesi orda yapılmıyomuş önerilmiyoda zaten dedi doktoruna sor dedi
Sonuçlar ne zaman e nabıza düşer acaba ? Kendi sitesinden bakmakta kalkmış

Magnezyum alıyor musun canım bende bel fıtığı var ama magnezyum çok iyi geliyor valla ağrım çok olduğu zaman iki tane içiyorum

Bir yerde okumuştum 28 den sonra hareketleri düzene giriyor diye yani uyku saatleri oluşuyor herhalde belki ondandır

Günaydın Kızlar
İlk doğumum 9 kasım olarak gözüküyor tabi ekim ayı sonunda olabilir
Hastane çantasında olması gerekenler nelerdir
Hazırlamaya ne zaman başlamalıyız

Günaydın arkadaşlar, anne bebek bakım çantası alacağım. Önereceğiniz bir model var mı? Sırt çantası gibi olanları pek sevmiyorum aslında ama başka da pek seçenek göremedim

Bana burda biri tavsiye etmişti, gercekten kalıtelı Bi çanta gibi.. Kullanmadm daha halıyle ama duruşu güzel duruyor.. Bi bak istersen

Günaydın Kızlar
İlk doğumum 9 kasım olarak gözüküyor tabi ekim ayı sonunda olabilir
Hastane çantasında olması gerekenler nelerdir
Hazırlamaya ne zaman başlamalıyız

Bence ne kadar erken hazır olursan o kadar iyi.. 30dan snra bıraz agırlasıo ınsan, hareket kısıtlanıyor.. 30dan önce halletmeye calısın derimihtiyaç listesi bende yok, çoğu şey var cunku.. Ama paylasılmıstır belkıde ilk sayfalarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…