2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Anladım 10 günü geçmezse sıkıntı yok :) eşimin 10 günlük izni süresince doğuma gelip bulunduğumuz yere tekrar yolculuk yapmamız lazım. Onu düşündüm de inşallah hemen geçer
Yaa 10 gün içinde nasıl arabayla yolculuk yapacaksın yani bence imkansız. Ayaklanmak ayrı yola gitmek ayrı.. Ben iğneye gıdıp gelemıyordum araba zıplıyor dıye .

Ben kızımda doguma gıderken en son aksam valızı kapatmıstım
Bunda erken yapmak ıstıyorum çünkü son ay dondurucuya calısacagım lohusayken canım hep bısıler cekıyor cunku
Onu yapmak çok mantıklı, bir de bal kabağı koyayım diyorum. Bebe ek gıdaya başladığında veririm belki. Öyle verebiliyoruz dimi yoksa dondurucudan çıkmış olduğu için vermemek mi gerek?

Merhabalar, doğum çantası ve hazırlıklar konuşulmuş bende henüz yıkamayanlardanım ve çok acelem de yok İlk hamilelikte 28 lerde odası hazırdı 30 gibi de çantam hazırdı ama bunda hiç öyle acele etmeyeceğim. Hatta hastaneye giderken çok fazla yanıma bir şey almayı da düşünmüyorum, çünkü hastane her şeyi temin ediyor. İlk doğumda kocaman valizle gittik her şeyi küçük küçük hurçlara koyup üzerine yazmıştım. Hiç birini neredeyse kullanmadık müslin örtü ağız mendili ve bir tane hastane çıkışını o da eve getirirken Acıbadem olmasın diye değiştirip giydirdim. Hastane samanıyım 2 kez üst vermişti bize verdikleri listede yazıyordu Bazı hastaneler temin ediyor o yüzden bunla ne kadar az yük o kadar iyi. Bir de eve gelince acaba bir daha yıkasam mı diye düşünmüştüm çünkü valizden kalanları, engellenmiştim

Bir de benim geçen 2 hafta önce sanırım çok ağrılarım oluyordu vajinal bölgede çok şükür geçti. Demek ki büyümeyle alakalıydı bugün 28+5 im gayet keyfim yerinde hiç hamile gibi değilim. O yüzden daha yapılır bir saat yıkanacak bir saat kurutmaya atılıp yarım saatte ütülenecek bitti gitti hiç strese girmeyin, ilkinde ben annemi de çağırmıştım kıyafetleri yıkayalım diye. Niye çağırdım bilmiyorum insanın gözünde büyüyor sanırım

Kızlar ben Sezeryan olsam kaç güne yola çıkabilecek durumda olunur. Yani hemen ayaklanılmıyor mu sezeryanda
Bi kaç günde ayaklanırsın 1 haftada normal düzene biniyor ama uzun yol belki zor olur ben bebekle ilk yolculuğumu 1 aylıkken yaptım 1,5 saatlik kendi aracımızla oldu ama herkesin iyileşme sürecide farklı oluyor

Onu yapmak çok mantıklı, bir de bal kabağı koyayım diyorum. Bebe ek gıdaya başladığında veririm belki. Öyle verebiliyoruz dimi yoksa dondurucudan çıkmış olduğu için vermemek mi gerek?
Koyabiliyosun canım bizde annemle şeftali kayısı falan mı koysak dedik kavanozlara tam yaz ayına gelmicek bu bebeler mandalina portakal zaten olmaz asitli çok meyve çeşidi kalmıyor ama nasıl konur saklanır daha araştırmadım

Şeftaliyi ayrı ayrı dilimleyip dondurun diye okudum ben, çok severim rahat rahat da yiyemedim yazın. O yüzden mutlaka yapacağım. Bebek olmazsa ben yerim zaten. Vişne dondurmuştum ben geçen sene o çok güzel oldu mesela.
Kavanozlara nasıl koyulur ben de bilemedim. İki haftaya annem gelcek artık o bakar çaresine

Yaa 10 gün içinde nasıl arabayla yolculuk yapacaksın yani bence imkansız. Ayaklanmak ayrı yola gitmek ayrı.. Ben iğneye gıdıp gelemıyordum araba zıplıyor dıye .
Bizim tayin afyona çıktı doğumu aydında düşünüyorum. 5 saat sürüyor. Yani eşim gelse 10 gün içinde dönmek zorunda. Nasıl olacak kafam karıştı. Onu da yalnız bırakmak istemiyorum açıkçası. Hadi bir hafta rapor alsa biraz da öyle idare etsek sonra bir daha gidip bir daha beni alması çok uzun iş çabuk iyileşirim umarım

Balkabağı benim hassas noktam Kızım bir balkabağı iki tarhana ıle buyudu Koyulur tabıkı koku almayacak posetlere mınık kupler seklınde dogru dondur.
Yaza yenısı cıkacak o zaman zaten anca 6-7 aylık olacaklar bence onların tazesını yesınler bence. Bırde meyveye gecene kadar tam yaz olacak. Ama hoşaf süt yapar koydugunu kendıne kullanırsın

Ya cok zorlanırsın normal doğum olsa dediğini yapabilirsin ama sezeryanda ayaklansan dahi cidden uzun süre kendıne gelemiyorsun yol çok uzun değil ancak çok sık molalarla gidersin belki.
Eşin babalık izninin üstüne 1 hafta izin alsa bari.

Vişne bize köyden geliyo kızım kompostosunu çok seviyo :) dilimlemekte manntıklı ama diğer türkü daha güzel duruyo yumuşak yumuşak sanki bende kızımda çok yedim normalde yemek zor gelir bana şeftaliyi ama kızımda aşermiştim aynen anneler sağolsunlar yaparlar

Al_pi ben ekimde doğum yapsam martta 5 aylık oluyolar çıkmaz ki meyveler o zamana çok fazla değil zaten az az koysam yeter olmadı ben içerim tabi süt olsunda başka bişey istemiyorum
Ne ekimi yaaa sen kasımda doğum yapacaksın kasım anneleri sıkı tutun bebişlerinizi ikiz mikiz anlamam herkes kasımda doğurcak
Ya öylede hani ilk meyvedende başlamıyoruz ya tazesini yıyecek eni sonu ama balkabağını teee kışın yiyecek diye dedim .

Kesinlikle katılıyorum avakado dışında bence ilk başta meyve vermemek gerekiyor, belki diş döneminde filan muz veririz onu da meyve emziğinde. Sonra tatlıya alıştıkları için asıl besin kaynağını yemekte zorlanıyorlar. 8 aylık gibi her yemeğine kıyma atacağız filan bence onları yedirmek daha mantıklı mideleri küçücük zaten

Yaa ben avakadoyu kızımla birlikte tattım. O zamanlar yaygında değildi sonra ben avakadoya bir alıştım şimdi kızım yemiyor
Ben kabak patates soğan tarhana etrafında dönüp durdum ama şükür hala hepsini yiyor .

Bende muzla yiyebiliyorum avokadoyu tarhana çok iyi oluyor çok pratik. Bende kasaptan küçük kuzu kıymalar alıyordum her gün bir ceviz büyüklüğünde et tüketmesi gerek demişti doktor. Tatlı patates çok faydalı ondan ekliyordum, pırasa havuç ne varsa sebze 3 lü kombin yapıp bir yemek kaşığı da basmati pirinç ekliyordum kıymayla. Ekmek yemedikleri için hem doysun hem kilo alsın diye

Tek hatam blender kullandım ben 9 aylık gibi çiğnemeyi öğrendi köfteyi verdiğim gibi yutuyordu. Bazen boğazına takılan şeyleri öğütüp kusuyordu filan bunda direk öğreticem. Boğulur diye insan korkuyor ilk bebekte

Ayy inşallah canım ama 36 alıyolar inşallah kiloları iyi sağlıklı olurlarda 36 görürüm taşımakta zor olucak çünkü ekim sonu kasım başı olu versin
Ayy evet ama ben ek gıdadan 3 gün kuralımıydı unuttum deneye deneye 1 ay sonra falan meyve tattırdım kızımda çok dikkat ettim ikizlere fırsatım kalırmı bilmiyorum kızım lor yapardım omletlerine yerdi artık bilinçlendikçe reddetmeye başladı şuan yemiyo peynir yumurta zeytin falaan ama blw yapmadım hatam orda ikizlerde bakalım nasıl olucak

İlk çocuk zaradan Bende lorlar peynır altı suları ev yapımı ekmekler krakerler Buna ne sabrım var nede hevesim yazık yavruma
Bende şekerli bişey vermedim fıncanda ona uygun hep kekler yaptım ama şansıma kızımda bana çekmiş hala hazır gıda abur cubur çikolata sevmez. Ben cıps cok severım anne zararlı der kendı yemez

Avakadoyu limon tuzla yıyeceksın .. Ayy allah affetsın ınsallah kimsenin canı çekmez gece gece benım çekti
Kuzu kıyma aynen bızde oyleydık tatlı patateside kızımla tattım Yaa bende blendar kullandım ama benım bebe ıyı çiğnıyordu Yaşında baya bıldıgın kahvaltı tabagı yapardım kendı yerdi . Birinci gibi ikinci olur mu Allahım inşallah olsun amin ..

Ya ben bilemedim ama 10 günde iyileşsen bile Allah korusun dikişler bişey olursa bir de bebek var.. Bana mantıklı gelmedi ama tabi şartlar durum ne gerektiriyorsa onu da yapmak gerekiyor..

Ben hemen ayaklandım sezeyanden snra.. Bi de sana Bi ipucu vereyım.. Sezeryandan snra odaya cıkınca anestezi etkisi geçince yatakta yatarken hafif hafif bacaklarını kırarak karnına çekmeye çalış.. O ilk gazı atınca cabuk toparlıyosun.. Ve sakın tembellıge naza cekmek kendını.. 4 saat maksimum 5 saat gecınce kalk yurumeye başla.. Yurudukce buyuk tuvalete cıkmak kolaylasıo.. Bunlar naçizane tavsiyeler.. Umarım yolunda gider hersey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…