Benimde evime gidene kadar geçmicek sanırım burda uzatmayı unutuyorum evde tekli koltuğum var ona oturuyorum uzatıyorum iyi geliyor,
Burda uyuyanınca bile aynı
Deprem bölgesindeyim şu an. 7 buçuk + kırtasiye ve temizlik giderleri.sınıflar en fazla 10 kişi.biraz alışmakta zorlanıyor ama sırf sosyalleşsin diye gidebildiği yere kadar gitsin istiyorum.
Ay eskiden ne güzel uygundu özellerde vallahi geçen haberlerde de çıktı bu anaokul fiyatları kafayı yemiş durumda birde sanırım servis ayrı oluyor dimi
Ay eskiden ne güzel uygundu özellerde vallahi geçen haberlerde de çıktı bu anaokul fiyatları kafayı yemiş durumda birde sanırım servis ayrı oluyor dimi
Geçen yıl koleje biz 25 bin ödemiştik anaokulu için bu sene 75 oldu Ama o kolej normal ama site içi deyince bana aşırı geldi. Yoksa ooo servis bızım gıbı kucuk yerde ulaşımın 5 dk oldugu yerde bıle 1500 dedıler
İstanbulu düşünemiyorum.
Zam gelecekmiş ya hani ödesek diyoruz bide benim eşimin Kasım ayı kesintiler oluyor rahat oluruz diye düşündüm ama bi yandan da ne olacağının bir garantisi yok bekliyim diyorum
Kızlar nasıl gidiyor ? Ben geceleri yatmadan önce 200mg 2 tane progestan fitil kullanıyorum, dün fitili koyarken içeride elime 3 tane top top kitle geldi baya da büyükler bu ne olabilir ya ? Haftaya gidicem doktora ama baya tedirgin etti (vajina ağzında değil biraz daha yukarı doğru )
Haha ben Ataşehir anaokullar bölgesinde de çalıştım canım oranın fiyatları da böyle ama orda kime ne tutturursak da var, pazarlıkta var. Şerifali Elalmış caddesi biraz daha uygun. Zaten yarım günün bu kadar pahalı olmasındaki temel sebep okul öğrenci başı kontenjan belirliyor. Her sınıfın bir metrekaresi var ve atıyorum 15 kişiden fazla olamıyor. Dolayısıyla okul yönetimi diyor ki yarım da gelse tam da bu çocuk benim için bir kontenjan ve hakkımdan gidiyor. Öğretmen de tüm gün okulda yarım da gelse tam da ben öğretmene yarım vermiyorum ki maaşı diyor. Denetlemelerde çocuklar tek tek sayılır fazla alınmış mı sisteme kaydedilmiş mi diye. Kontenjandan kaynaklı aralarında çok fark yok o yüzden 12 ise yarım tam 14 dediler mesela bana
Ya bende duymuştum benim kuzenimde avrupa yakasında anaokulunda müdür o da böyle anlatıyordu. Herkes mecburen ekonomi kötü olduğu için çıkarına bakıyor işte. Bi şekilde herkesin para kazanması lazım neye zam gelmedi ki kreşler yerinde dursun sen anaokulu öğretmenimisin canım ?
Yani bide Allah göstermesin acil bişey olur devlette falanda doğurman gerekebilir özel hastaneler pek sorumluluk almıyor. Bende özele giden biriyim ama geçen gebeliğimde mesela cerrahpaşada doğurmak zorunda kaldım ve hangi doktorla görüşsem bana çıkma ordan demişlerdi kendimde sağlıkçıyım bide o yüzden bence önden ödeme yapılmamalı