- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
O salgını oğlumla yaşadım hamilelikte ayrı zor çok geçmiş olsun dikkat et canım bol bol sıvı al31+5 biz de 2 kg olmuşuz 42 cmama eşimle ağır bir hastalık geçiriyoruz maalesef ishal,kusma. Mahvolduk iki gün. Şimdi iyiyiz neyse ki. Bir salgın var dikkat edin gebişlerim
Aynısını tarif etmiştim hatırlıyor musunKızlar sabah karnım bana o kadar küçük geldi ki resmen dümdüz denilecek gibiydi eşime de gösterdim niye böyle acaba nereye giriyor ki karnımda dünde kocamandı karnımya farklı bir pozisyonda sanırım hareketlerini de net değil derinden ve az hissediyorum
Hadi ya size de çok geçmiş olsun canımO salgını oğlumla yaşadım hamilelikte ayrı zor çok geçmiş olsun dikkat et canım bol bol sıvı al
Pijamasını bende beğenmedim benim aldığımında kalıbı gereksiz büyük geldi bana sana yazmıştım sanki hattaKızlar bu arada suwenden aldıklarım daha bugün geldi sabahlıkları harika ama pijamalarını çok beğenmedim. Zaman da daraldığı için iade etmicem kalıplar küçük değil m beden pijama biraz küçük bile geldi banaLarge sabahlık ve pijama çok iyi oldu yavaş yavaş yıkamaya başlıyorum bende
Aaa evet hatırladım ama karnım nasıl öyle küçüldü hayret ettim içeri dönük filan herhalde sırtı belki karın kısmımdadır ayy geçen canım çok acıdı dönmeye çalışıyordu acaba Şuan ne pozisyonda içerde neler yaptığını merak ediyorumAynısını tarif etmiştim hatırlıyor musunsanki uzaktan gibi geliyordu bana. Değişiyor öerak etme
Merhaba bana da sürekli sonuna kadar çalış diyorlar hamilelik geçirmiş arkadaşlar tavsiye veriyorlar ama benim gözüm kesmiyor ya iş yerinde doğurursamKızlar bende doktora gittim çalışamaz raporunu da aldım. Bebek bu sefer benimde pek kilo almamış biraz eğrinin altına düşmüş 1790 gram ve yukarı çıkarmış kafayı. Hep doğum pozisyonundaydı doktor daha yeri çok döner merak etme dedi. Ama günde 20 30 kez secdeye yatma pozisyonunu yap dedi. Bebek yukarı çıkınca da ilk kez net kendini gösterdiDoğuştan dolgu dudak bebek yükleniyor
Ben zaten işten ayrılmıştım büyük kızıma bakacak kimse yok diyeMerhaba bana da sürekli sonuna kadar çalış diyorlar hamilelik geçirmiş arkadaşlar tavsiye veriyorlar ama benim gözüm kesmiyor ya iş yerinde doğurursamdiye korkuyorum ve her gün işe git gel zor geliyor siz neden 32 de ayrıldınız ?
Kızlar, şeker yüklemesi dışında açlık tokluk (1.saat) baktıran olmadı mı hiç? Sonuçlarım çıkmış, tokluk 1. saat 110. Sevineyim mi? Referans aralığı 80-140 diyor ama ikinci saate göre aslında o referans aralığı. 1. Saat ile ilgili bilgisi olan var mı?Günaydın herkese,
Benim bebek önde gittiği için (şeker yüklemem temiz çıktığı halde) doktor diyet ve açlık tokluk baktırmamı önermişti. Devlette dahiliye geldim bugün. Gebelerde tokluk birinci saat bakılıyor demişti doktorum (normalde yemekten iki saat sonraymış), dahiliyeciyle de öyle konuştuk (gibi algıladım ben en azından). Açlık 95 tokluk 140 (ideali 120) altı olmalı dedi. Yalnız devletin sistemi bir saçma, açlık verirken bir öğrendim ki, iki saat sonra imiş tokluk. Sistem öyle açılıyormuş yani. Hemşirenin de yönlendirmesiyle Yemeği açlık verdikten bir saat sonra yedim, ondan bir saat sonra da tokluk verdim. (Ay çok uzun oldu galiba) şimdi sorum şu, gebelikte açlık tokluk veren arkadaşlar, bu 140 birinci saat için de geçerli di mi? Hayır, pek diyete uygun etmedim de kahvaltıyı şimdi 180 falan görüp şok olmayayım.
Ay ben yulafın kölesiyimAllah affetsin bu yulafı yıyenlere şu an aşırı saygı duydum bu ne beAldım evde duruyor en son bı deneyeyım dedım
Ayy çok kötü . Muzla balın hatrına az yedim
32+3 te gidilmesinde sorun olmuyor değil mi? 32.haftada herhangi bir gün olması yeterli.Ben zaten işten ayrılmıştım büyük kızıma bakacak kimse yok diyebu haktan yararlanmak için 32. Hafta sgk lı olmak ve 3 4 ay son yılda çalışıyor olmak gerekiyordu. Bende öyle yararlandım bir engeliniz yoksa işe dönmek zorundaysanız bencede 37 e kadar bekleyin. Bir gün bir gündür çünkü bebekle daha çok ihtiyaç oluyor
Evet evet yeterliymiş doktor bana istersen Pzt gel rapor yazıyım dedi yok bir daha gelmiyim dedim bugünden aldım32+3 te gidilmesinde sorun olmuyor değil mi? 32.haftada herhangi bir gün olması yeterli.
Ya canımsınBen 1090 dedikten sonra 14 günde 560 gram aldırmışım sende yaparsın biz kadınlar istersek yaparızhadi bakalım diğer kontrole ne çıkacak benimde az kaldı bakalım merak ediyorum minnoşumu
Keşke evlerde cihaz olsa da hep baksakAaa evet hatırladım ama karnım nasıl öyle küçüldü hayret ettim içeri dönük filan herhalde sırtı belki karın kısmımdadır ayy geçen canım çok acıdı dönmeye çalışıyordu acaba Şuan ne pozisyonda içerde neler yaptığını merak ediyorum
Ben 32+0 diye biliyorum ama çok emin değilim.32+3 te gidilmesinde sorun olmuyor değil mi? 32.haftada herhangi bir gün olması yeterli.
Ya seninde dediğin gibi 1,800 de normal 2 de neden öyle korkutmuş ki seni çok üzücü bir durum hani gelişim geriliği ciddi boyutta olsa ona ek kordon kan atışında vs sorun olsa anlayacağım da ortada hiç bir şey yokken neden böyle davranmış doktorun tutumu pek hoş olmamış üzülme lütfen bak diğer dr gayet iyi demiş sancın ağrın sızın da yokmuşKızlar bugün doktora gittim. 32. Haftadayım doktor bugüne kadar hiç olumsuz yorum yapmamıştı. Bu sefer senin bebeğin minyon olcak boyuda alt sınıra yakın olur dddi. Rahim kapalılığım vs normal olmasına rağmende erken doğurursun sen 38 i falan görmezsin dedi. Ama ne istiharat önerdi ne progesteron ne de nst ile baktı. O kadar moralim bozuldu ki ağlaya ağlaya eve geldim. 1800 gram dedi bebek için. Sonra başka bir doktora gittim biraz daha pahalı bir doktora. Hiç bir sorun olmadığını erken doğum riskiminde olmadığını bebeğin 2 kg boyununda 42 cm olduğunu her şeyin normal olduğunu söylediben kime inanayım napayım şaşırdım aşırı moralim bozuk. 1800 bile olsa 32 haftada internette normal kiloda görünüyo zaten. İlk gebeliğimde olunca iyice telaş yaptım ben. Sadece fazla yürürsem kasıklarıma ağrı giriyor. Onun dışında ne bi kanama ne bi bel ağrısı ne yüksek tansiyon hiç bir sorunumda yok.
Yaaaa peki o dudişleerrKızlar bende doktora gittim çalışamaz raporunu da aldım. Bebek bu sefer benimde pek kilo almamış biraz eğrinin altına düşmüş 1790 gram ve yukarı çıkarmış kafayı. Hep doğum pozisyonundaydı doktor daha yeri çok döner merak etme dedi. Ama günde 20 30 kez secdeye yatma pozisyonunu yap dedi. Bebek yukarı çıkınca da ilk kez net kendini gösterdiDoğuştan dolgu dudak bebek yükleniyor
Bebek ultrason kağıdında da yazıyor ya haftası onunla da uyumlu diğer doktor hatta 1 hafta önden gidiyor nerden çıkmış minyon olacağı dedi. Gerçekten moral olarak çöktüm bugün. Hem normal ya da sezeryan daha bir şey diyemem diyor. Hem 38 i bile görmez diyor ben anlamadım. Bir acil eylem planı bile sunmadı bana. Madem bu bebeğin erken gelmesini bekliyor. Ona göre tedbir alması gerekmez miydi ki. Bebek rahim kanalına da girmemiş. Hadi girse dicem geliyor bu kesin.Ya seninde dediğin gibi 1,800 de normal 2 de neden öyle korkutmuş ki seni çok üzücü bir durum hani gelişim geriliği ciddi boyutta olsa ona ek kordon kan atışında vs sorun olsa anlayacağım da ortada hiç bir şey yokken neden böyle davranmış doktorun tutumu pek hoş olmamış üzülme lütfen bak diğer dr gayet iyi demiş sancın ağrın sızın da yokmuş
Ah canım teşekkürler, inşallah bebişlerimize aldiracagiz kilolarıDoğuma daha var çok daha sıkı güzel beslenir aldırırsın korkma benimkide 1150 gram geldi bende üzülüyorum ama aldırabiliriz kilo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?