Ay canım teşekkürler rahatladım ben şöyle bir şey düşündüm benim bugüne kadar hep önden gidiyordu bugün kendi haftasiyla uyumlu çıktığı için bence doktora az geldi çünkü 10 gün önce şu kadarmis şimdi bu kadar diye karşılaştırma yaptı bence bir yeri kaçırdı çünkü bugün aşırı yoğundu bariz belliydi kafası yerinde değildi ya da ben öyle düşünmek istiyorum bilmiyorum ama içim rahatladı yine de teşekkürlere
Bende bugün Dr gittim 28+4 teyim benimde boyu 36.5 cm kilosu da 1160 çıktı bende beslenme me çok dikkat etmiştim Dr normal dedi galiba boyu benim gibi kısa olacak
kilosu boyu normal gibi duruyor. cihazlardanda farkediyor hic canini sıkma. belki onumuzdeki ay fazla alacak ne yiyorsan devam et benceKızlar çıktım doktordan. Gülerek, heyecanla girdim ama moralim bozularak çıktımboyu 37.5 cm kilosu 1138 Gr çıktı doktor biraz geride dedi aslında haftasina baktığımda gayet normal görünüyor ama niye öyle dedi anlamadım bu bir sorun mu dedim yoo hiç sorun değil dedi ( yahu o zaman söyleyip neden moralimi bozuyorsun be adam...) yediklerimi anlattım daha ne yiyebilirim ki dedim sen böyle devam et başka bişey yapmana gerek yok dedi. Servikal uzunluğum ne kısalmış ne uzamış hala 25 bu iyi birşey dedi ilaçlarımı yazdırıp çıktım moralim bozuldu valla ben kilo almasını beklerken hiç almamış
Oh ya tamam gerçekten rahatladım bunları duyuncaBence hiç bir sorun yok bende şimdi baktım da raporlara benimde 27+4 de 1093 gelmiş. Boyu ben hiç sormuyorum ve bakmıyorum bile anne baba uzun çocukta uzun olacak diye ki sen benden de uzunsunKontrol haklarını kullan vallahi git zaten
Canım 28+5 de 1090 gr boyu da 35 di üzülme ya çok küçük değil ki dr bana gerilikten bile bahsetmedi ben kendim zayıf bulduğum için o hafta yemeye içmeye dikkat ettim toparlandı diğer kontrolde üzülme canım senin bebişin boyu da iyimiş yani ne kadar gerilik var dediKızlar çıktım doktordan. Gülerek, heyecanla girdim ama moralim bozularak çıktımboyu 37.5 cm kilosu 1138 Gr çıktı doktor biraz geride dedi aslında haftasina baktığımda gayet normal görünüyor ama niye öyle dedi anlamadım bu bir sorun mu dedim yoo hiç sorun değil dedi ( yahu o zaman söyleyip neden moralimi bozuyorsun be adam...) yediklerimi anlattım daha ne yiyebilirim ki dedim sen böyle devam et başka bişey yapmana gerek yok dedi. Servikal uzunluğum ne kısalmış ne uzamış hala 25 bu iyi birşey dedi ilaçlarımı yazdırıp çıktım moralim bozuldu valla ben kilo almasını beklerken hiç almamış
Ben de 6.5 aylık doğmuşum ama şu an iyiyim şükür yani demekki dediğin gibi genetik28+3de 35cm ve 1190grdı. Gelişimi haftasıyla uyumlu demişti doktorum. Sen de içini ferah tut, ben o dönemlerde muz, protein vs hepsine çok dikkat etmiştim. Ben de fazla kiloda almadım bebek de, sadece kan değerlerim iyi çoktı o kadare önemli olan da onlar aslında, çocuk sonuçta vücudunu tamamlıyor. Ben de 3000gr doğmuş bir bebeymişim, genetiktir diye düşünüyorum. Mesela bebişin bacak boyu da kısa, tamamen ben yüksek ihtimalle boyu daha uzundur ama bacak boyundan hesapladıkalrı için genel ölçümde kısa
Ya burayı çok seviyorum inanılmaz rahatladım çok teşekkür ederiimmCanım 28+5 de 1090 gr boyu da 35 di üzülme ya çok küçük değil ki dr bana gerilikten bile bahsetmedi ben kendim zayıf bulduğum için o hafta yemeye içmeye dikkat ettim toparlandı diğer kontrolde üzülme canım senin bebişin boyu da iyimiş yani ne kadar gerilik var dedi
Yo sezaryenliyim çok kolay hamile kaldım çok şükürBende online doğuma hazırlık eğitimine katılmıştım ilkinde, orda doktor korkuyorum diyorsanız ve buna kendinize inandırırsanız zaten normal zor demişti. Artık 30. Haftalardan sonra doğumu yaparken kendinizi hayal edin dedi bunu yapamıyorsanız zaten o doğum sezaryene döner dedi. Bi çok kez yazmıştım aslında bence doğum bir deneyim her iki türlüsü debu deneyimi bilmeden yaşamadan bi iki kişinin sözüne deneyimine göre neden kendimi korkutuyorum ki. Ben hayatımda hiç yaşamadığım bir şey yaşayacağım her ıkınmamla bebeğime kavuşucam gibi sürekli kendimle konuştum ve gerçekten belki kendimi çok hazırladım bilmiyorum ama muhteşemdi. Kucağıma verdiklerinde direk elimi tuttu her anını hissettim
Bir de bilmiyorum tesadüf mü ama ilk doğumu sezaryen olanlar ikinciye hamile kalmakta biraz daha zorlanıyorlar gibi geldi bana yakın çevremde gördüklerim. Belki de tesadüftür bilmiyorum
Seninki küçükse benimki baya geri olması lazımdı dr hiç öyle birşey demedi seninki maşallah boyuda iyi kilosuda daha ne olsunYa burayı çok seviyorum inanılmaz rahatladım çok teşekkür ederiimmben 28+5im bebiş 28 çıktı canım
Aynen canım ben devam edicem bakalımkilosu boyu normal gibi duruyor. cihazlardanda farkediyor hic canini sıkma. belki onumuzdeki ay fazla alacak ne yiyorsan devam et bence
Yalnız olmadığını bilmek çok güzelAy aynı durum bendede var doktor bir şey deyince he sezeryan olacak muhtemelen diyorum bir yanım oh diyor o anda sonra sezeryan sonrasını düşünüyorum normal olsun diyorum hayırlısı olsun tabii ama çok zor karar
Benim de ara sıra böyle oldu. Buraya yazdığım da oldu hatta:) ama bir kaç gün sonra yine değişiyor. Günü gününü tutmuyor sıpaların. Bazı günlerde benim sadece kendini top yapıyor. Bazı günler ordan oraya kayıyor. Bazı günler horon tepiyorKızlar size bir sorum var, şuan 30 haftalığız. En son 28 de kontrole gittiğimde her şey yolundaydı. Ben ama 1 haftadır bebeğin hareketlerinde değişiklik hissediyorum. Hareketi azalmadı ama tekme şeklinde çok daha az hareket ediyor daha çok yer değiştirme gibi hareketler yapıyor karnım dalgalanıyor. Böyle bir değişiklik yaşayan oldu mu bu durum bir problem mi acaba
Kız deme öyleSeninki küçükse benimki baya geri olması lazımdı dr hiç öyle birşey demedi seninki maşallah boyuda iyi kilosuda daha ne olsundiğer kontrolde de bebeğim güzel kilo almıştı artık bu haftada hızlanacak kiloları
Ya ben kızımdada oğlumdada hiç o kaburga hissini yaşamadımYa bunu herkes yazıyor ama ben daha kaburgaya hiç tekme yemedim bir de özellikle doktora sordum hocam ayakları nerede ben hep yan duruyor gibi hissediyorum dedim o da ayakları kaburganin altında başı aşağıda dedi ama ben 1 kere bile kaburgaya baskı ya da tekme hissetmedim acaba boyum sırık gibi olduğundan mı hissetmiyorum ki
amannn sus sus sana cekmesın amınBen de 6.5 aylık doğmuşum ama şu an iyiyim şükür yani demekki dediğin gibi genetik
Ben 1090 dedikten sonra 14 günde 560 gram aldırmışım sende yaparsın biz kadınlar istersek yaparızKız deme öyle10 gün sonra kesinlikle tekrar gidicem sırf kilosunu merak ettiğim için geldim diycem bu sürede de yine aynı düzen devam edicem bakalım kaç gram almış olacak
Tedirgin olma bence canım arada uçurum yok sonuçta toparlar başka sorun olmasında28+5 im canım yani bence de aman aman bir gerilik yok ama çok da haftasıyla uyumlu değil
Hiç öyle bir niyetim yok insan psikolojik olarak neye hazırsa onu olabilir. Sadece normal doğum ülkemizde maalesef çok korkutularak uygulanıyor ve yönlendirilmeye çalışılıyor bunu hem en yakınlarımız hem doktorlar yapıyor. Bu algıdan rahatsızım ve gerçekten istiyor sadece korkuyorsa olumluya yönlendirmeye çalışıyorum. Siz belki de biraz art niyetli yaklaşmış olabilirsinizYo sezaryenliyim çok kolay hamile kaldım çok şükür
Yani normal doğum sağlıklı ama sezaryeni sürekli kötülüyor gibisiniz
Keyfine de bir insan sezaryen olabilir
Yulafı denemedim ama bebeğe ve emzirirken süte etkisi varmış bende avokado yu denedim onu sevdim yulafıda hayatıma dahil edicem merak ediyorumAllah affetsin bu yulafı yıyenlere şu an aşırı saygı duydum bu ne beAldım evde duruyor en son bı deneyeyım dedım
Ayy çok kötü . Muzla balın hatrına az yedim
ayy cok tesekkur ederim canimCanım allerji olayını bilmiyorum ama doktorum bana kan akışın arttığı için burundaki etler büyüyüp mukuslanma azalir nefes almada güçlük, Burun kuruluğu ve kanama yaşayabilirsin demişti bence mutalaka alakası vardır bilaxten diye bir allerji ilacı var B grubu olduğu için gebeler de kullanabiliyor ( tabiiki her gün olmamak şartı ile ) ben çok rahatsız olursam ondan kullanıyorum aklında olsun beni rahatlatıyor. Ha bir de ben bu burun nemlendiricisini aldigimdan beri inanılmaz rahat ettim dünya varmış dedim bunun içeriği de tamamen doğal ve hamileler içinmiş (eczacının ve doktorun yalancısıyım) bunu da deneyebilirsin. Küçücük bir şey ama ben günde 2 kere kullanmama rağmen 4 aydır bitmedi baya bereketli bir ürün
Badem sütü, tarçın ve yeşil elmayla lapasını yapıp ocakta, tabağa alınca üzerine bir tatlı kaşığı şekersiz fıstık ezmesiyle tüketiyorum arada baya sevdim ama eskiden çok ön yargılıydımAllah affetsin bu yulafı yıyenlere şu an aşırı saygı duydum bu ne beAldım evde duruyor en son bı deneyeyım dedım
Sana çok gülüyorumAllah affetsin bu yulafı yıyenlere şu an aşırı saygı duydum bu ne beAldım evde duruyor en son bı deneyeyım dedım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?