2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bugün bende gittim 32+1 de 1790 mı ne geldi 1800 de dedi. Biraz eğrinin altına düşmüş ama sen kilolu bebeğe almışmışsın gayet normal dedi. Hem kiloyu napıcaksın doğurması kolay olur diye gülüp geçtik. Hiç üzülme canım, şuan gayet iyi kilosu 2000 olsa ne olur 2200 olsa ne olur ki sanki. Doğunca büyüyecekler zaten

Benim tek korkum kordon yaşlanması gibi şeyler olabiliyor o zaman kilo alamıyorlar. Öyle bir şey yaşamadığımız sürece yavaş yavaş büyüsünler içimizde

Evet bide diğer gittiğim doktorun cihazı da daha iyi. Ayrıntılı içinde ona gitmiştim hatta ben. Bir gerilik vs olsa ben ayrıntılıda görürdüm dedi. O da şaşırdı. Hatta 2 kere baktı bugün. Yok dddi ne ağırlığında boyunda sorun var. Ne rahmin uzunluğunda sorun var. Gayet ortalamada sağlıklı bir bebek dddi.
Bugüne kadar beni hep o kadar rahatlatırdı ki. Ben zaten panik biriyim. Hiç olumsuz konuşmamıştı. Çok şaşırdım gerçekten
10 günlük kontrol sürende gidebilirsin canım
Hafta içi tekrar gidip konuşacağım gibi. Gebelik psikolojisiyle kadına doğru düzgün niye neden böyle düşündünüz bile diyemedim.

Kilosundan çok erken doğmasına takıldım canım. Hiç bi sorun söylemedi normal aralıklardaki bebeğe ya da normal değerlerim varken hiç bir belirti yokken neden erken doğacak dersinki. Dedim herhalde bir iki haftaya geliyor bu bebek. Çok korkuttu beni açıkçası.

Şeker yüklemesi sonucumu söyleyeyim mi sadece 1. Saate bakıldı 50ml ile ve 103 çıktı sonucum

Bazı doktorlar bizden daha evhamlı gerçekten. Boşuna korkutuyorlar sen başka doktorla teyit etmişsin zaten kendini hiç üzme

HAHAHHAHAAHHAAHAHAH of iyi güldüm vallahi gereksiz birşey almadım ya ha şu ayrıntıyi vermeyi unuttum doğum yapacağım hastanede bebeğe veya anneye herhangi bir şey verilmiyor (bez, mama,pişik kremi vs hiç bir şey yani) ve normal doğum bile olsa 2 gün yatış zorunluluğu var ki sezaryen olursa en az 3. Mesela Ben de bu sebeple 3 takım pijama koydum e takımlar kışlık olunca zaten valizin yarısı doldu ee orda duş alıcam incecik bornoz ve küçük yüz havlusu koydum (10 ay önce abimin eşi aynı hastanede aynı doktorda doğum yaptı bütün yaptırdıkları prosedürü bildiğim için hazırlıklı gidiyorum) 4-5 tane depent ped 3 tane iç çamaşırı, atlet ve emzirme sütyeni koydum. Oranın çarşaf takımları bana taa yeğenimin doğumunda bile iğrenç korkmuştu ben hayatta o takımda yatamam sadece çarşaf ve yastık kılıfı koydum derken doldu valiz şimdi ben hangisini çıkarayım içinden ? daha da tarak makyaj malzemesi cart curt koymadım yani düşün

Bazı doktorlar bizden daha evhamlı gerçekten. Boşuna korkutuyorlar sen başka doktorla teyit etmişsin zaten kendini hiç üzme
Valla öyle ya. Erken doğacak diyince prematüre takım mı alcam ben yani diye bile içimden düşündüm o an. Ama o ağlaya ağlaya eve gelişimi hiç unutmayacağım. Çok kötü etkiledi beni bugün doktor.

Ben bugün bir kağıt aldım ne getirmeliyiz diye paylaşırım bebiş uyuyunca bu sefer bende saç kremi koyucam bir hurafe gereği saçımızı kestirmediğimizden öyle zor açılmıştı ki. Düğüm düğüm olmuştu havlu vardı ama biz götürmedim. Bende her şeyi kroloplast ağzı kilitli poşete koyup üstüne notlar yazmıştım. Gerçi onu bile eşim bulup verememiş o ayrı ama neyse

Aa bak koyulacak birşey daha çıktı ben saç kremi koymamistim mesela ben kocaman harflerle yazıp yapıştırdım eşime de tek tek gösterip tembih ettim bak aşkım bunu köre tarif etsem bulur yani sen de bulabilirsin dimi dedim

Ya ben odalar sıcak olur diye hep ince pijama koymayı düşündüm. Daha kendime pijama alamadım
Artık gidip trendyoldan pijama sipariş etsem iyi olacak

Saç kremi önemli şampuan vardı ama keçe gibi yapmıştı inan bende tembihledim ama gerçekten gözünün önünü göremiyorlar çok değişik varlıklar

Doğum ücreti Acıbadem senCard fiyatıymış en düşük buymuş zaten öyle dediler. Allianz olursa 41 dedi sanırım en düşük doğum ücreti

Eklentiler

• IMG_9771.webp
    53,2 KB · Görüntüleme: 104
  • IMG_9772.webp
    78,4 KB · Görüntüleme: 104
Saç kremi önemli şampuan vardı ama keçe gibi yapmıştı inan bende tembihledim ama gerçekten gözünün önünü göremiyorlar çok değişik varlıklar
Ay gerçekten ya çok değişikler valla ben eşime en başından beri tembihliyorum bak doğum zamanında seni çiğ çiğ yememi istemiyorsan gözünü açık tut benim birşeyleri söylememi bekleme diyorum o korku yeter ona diye düşünüyorum ama bakalım

Dilkenn yoksa tuvalet nöbetinden ötürü mü Ayaktasın deli gibi uykum var 9,5 dan beri yatakta uyumayı bekliyorum kaç kez kalktım saymadım günde 4,5 litre su içersem normal diyorum ama tuvaletten çıkınca da direk su içiyorum kısır döngüdeyim

Ya ben odalar sıcak olur diye hep ince pijama koymayı düşündüm. Daha kendime pijama alamadım
Artık gidip trendyoldan pijama sipariş etsem iyi olacak

Ben de aynı şeyi söyleyecektim. İlk oğlumu da kasımda doğurdum ben, doktor önerisiyle ev de hastane de muhtemelen belli bir derecenin altında olmayacağı için kışlık pijama ile kurdeşen dökebilirsin, aman dikkat ben hep yazlık gecelik kullanmıştım o kış, yine öyle yapacağım (terlemekten aşırı korkarım ve nefret ederim) kalın bir sabahlık alınabilir belki her ihtimale karşı.

Benimkinin o gün tek bir görevi vardı bileklik takılmasına rağmen çocuklar karışır mı diye doğuma girip gözlüğünü taktı haha o da kafasında öyle bir şey kurmuş nedense ben bu sefer çok bir şey götürmeyi düşünmüyorum, bir iki parça şeyden de bulur verir herhalde inşallah

Kocama şöyle bir doğum ücreti çıkartsam sen dur ben doğururum der hay maşallah gözlerim ışıldadı
Haha benim ki takmış iphone a aslında çok pahalı da değil çocuğumuza bir iphone alamayacaksak diye kıyaslama yapıyor doğum ücretiyle o da öyle karşılaştırıp rahatlıyor herhalde, neyin ucuz neyin pahalı olduğunu artık idrak edemiyoruz ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…