- 7 Eylül 2023
- 1.946
- 3.359
- 53
Bir de kuyruk sokumu olayı vardı değil mi?Tam bunu yazarken dışarıda araba son ses Yıldız Tilbe açmış geçiyordu sözleri çok manidar, yana yanaaaa seni sevmeyi ağır ödüyoruuuuğğmm
Günaydın kızlardün kontrolümüz vardı 1500gr ve 40 cm olmuş gelişim konusunda doktor bir önceki gittiğimizde 5 gün gerilik var dikkat et fln demisti ben 2 haftadır çok kafayı takmıştım bugün de 1 hafta küçük ama hiç önemli değil gelişimi gayet güzel şu an tekrar ölçsem belki daha farklı çıkacak takma kafaya dedi. Kendimi tutamadım e hocam siz bana 2 hafta önce böyle böyle demiştiniz ben o kadar çok üzüldüm kafaya taktım ki şimdi böyle diyorsunuz dedim yani adamı sedyeden kalkıp bogazlayasım geldi madem bu kadar takılacak birşey neden beni azarladin valla bu doktorun bipolar olduğuna kanaat getirdim bir günü bir gününü tutmuyor neyse yine ama yine canım oğlum bize yüzünü göstermedi elleriyle yüzünü kapattı ama o kapatma hareketine bile eriyorum şuna bakın servikal uzunluğa niyeyse bu sefer bakmadı gerek görmedi ben de tamam dedim işime geldi. İkidir gözüme birşeyler oluyor bir anda ışık patlıyor sağ gözümle bir yeri göremiyorum onu söyledim ona hemen baktır gözüne pıhtı atıyor ya da göz tansiyonun çıkmış Olabilir dedi bugün gidicem. Size asıl bombayı söylüyorum, benim göbek deliğim çok dışarı çıkmaya ve hafif ağrı yapmaya başlamıştı doktor ultrasona gönderdi babalar gibi göbek fıtığım varmış çok şükür 9 mm çok büyük değilmiş ama göbekle beraber fıtık da büyürse cerrahi operasyon gerekebilir ama inşallah gerekmez eğer sezaryen olacak olursan ben onu ameliyat sırasında hallederim yama atarım dedi ben de bir ondanım eksikti dedim artık sadece gülüyorum ya ay cokbuzun oldu hakkınızı helal edin
Eşim toprakla haşır neşir zaten. Kışın evde çünkü. Ufak çaplı sera falan var. Benim pek alakam yok.. Yeme tarafıyla ilgiliyim benMerkez dışında olmanıza en çok bebek için sevindim. Bahçede toprakta büyüyecek
Halı tozu daha çok tutuyor bence, daha alerjen geliyor bana o yüzden pek kullanmayı sevmiyorum. Bebek emeklemeye başladığında düşüncem ben de
Aman aman zamanında gelsinler.az kaldı diren dilken
Benimde bardaklar aynı.. Uyanır uyanmaz dalıyorum. Acayip susamış uyanıyorum hep. Daha kahvaltı öncesi muhtemelen bir lt den fazla içmiş oluyorumdur.İnsanlar bana şaşırıyorgittiğim evde bile cam şişeden bir bardak koyuyolar yok diyorum sen şişeyi bana ver bide bardak bide sabah uyanır uyanmaz nasıl içiyorsun diyorlar valla benim bardaklar 350 ml ilk işim onlarla 2 bardak su içmek sabah
Sonrada gece tuvaletten çıkamamakBenimde bardaklar aynı.. Uyanır uyanmaz dalıyorum. Acayip susamış uyanıyorum hep. Daha kahvaltı öncesi muhtemelen bir lt den fazla içmiş oluyorumdur.
Evet evet benim 7 litreyi kesin buluyor bazen de geçiyordoktora söylediğimde ne hayır o kadar içme demişti, ama ben normalde de o kadar içiyorum dedim ha tamam o zaman devam edebilirsin rutinini bozma demekki vücudun kaldırıyor demişti
Ben de kendimi bildim bileli öyleyim. Üniversite döneminde kaç kez şeker bakıldı, en son yükleme yapıldı hatta gizli şeker olabilir diye, sonrasında hipoglisemi olabileceğine karar vermişlerdi. Sonra diyetle o da geçti ama fil gibi su içmem geçmedi. Artık bardaklarımı saymıyorum da korkumdan, kaç lt çıkacak acaba diyeİnsanlar bana şaşırıyorgittiğim evde bile cam şişeden bir bardak koyuyolar yok diyorum sen şişeyi bana ver bide bardak bide sabah uyanır uyanmaz nasıl içiyorsun diyorlar valla benim bardaklar 350 ml ilk işim onlarla 2 bardak su içmek sabah
Ben de boynun altına kadar gelecek yüksek bir yastık , yandan belimi destekleyecek bir yastık, bir de bacak arası yapacak bir yastıkla gece seksen defa pozisyon değiştirdikten sonra (bi sağ bir sol bir sırtüstü) anca uykuya dalabiliyorumBen de sırt üstü yatmaya çok meyilliyim. O yüzden gece mutlaka hamile yastığıyla yatıyorum, en azından sırt üstü de olsam kenarlardan destek sayesinde az da olsa bir açı oluyor. Okuduğum kitapta sırt üstü yatıyorsanız 45dereceye yakın açı olsun ki damara baskı olmasın yazıyordu
Sen kaçıncı haftadasın canım inşallah daha dönmez gerçekten bak şansın varsa normal inanılmaz rahat sonrası için. İnşallah bir avazda olurcanim benimki hic bir sey yapmadim sabah kalkatigimda dönmüştü tekmelerden anlamistim.sinir sıkışmasında nst ye bagladilar.devamli hareketliydi.yeri genis ya kayboluyor arada dediler.yani aradaki mantigi pek kuramadim.bende plesanta pervik te var ama burdaki dr lar israrla doguma kadar onunda duzelecegini suan normal dogum modunda oldugumu söylüyorlar
Yaa deme öyle, ben de kuru bir tost yiyebildim o iyi geldi, sende istersen bir dene. Biz senle aynı haldeyiz bugün. Uykusuzluk bir garip yaptı sanırım bir de bir sinir varki üstümde sorma.Sen kaçıncı haftadasın canım inşallah daha dönmez gerçekten bak şansın varsa normal inanılmaz rahat sonrası için. İnşallah bir avazda olurBenim bugün hiç keyfim yok o kadar kasılmam var ki ama düzenli değil doktora gitmedim sabahtan beri bir muz ve şimdi sütle buskivi yiyorum yüzüm bembeyaz oldu her şey kokuyor geliyor ki ben hiç neredeyse bulantı sorunu çekmedim sadece midem yanardı. Benimde gün sonu acilde biticek galiba
Çok üzüldüğün için strese girmiş olabilirsin canım biraz dinlen rahatla inşallah bişey yokturSen kaçıncı haftadasın canım inşallah daha dönmez gerçekten bak şansın varsa normal inanılmaz rahat sonrası için. İnşallah bir avazda olurBenim bugün hiç keyfim yok o kadar kasılmam var ki ama düzenli değil doktora gitmedim sabahtan beri bir muz ve şimdi sütle buskivi yiyorum yüzüm bembeyaz oldu her şey kokuyor geliyor ki ben hiç neredeyse bulantı sorunu çekmedim sadece midem yanardı. Benimde gün sonu acilde biticek galiba
Bende minder aldim icineBi fotosunu at ıstersen? Ben içine minder aldım valla, konforsuzsa bebek rahat edemıorm içinde.. Kemıklerı batar fılan
Gerçekten aynıyız bugün sebepsiz ağlıyorum aşırı sinirim bozukYaa deme öyle, ben de kuru bir tost yiyebildim o iyi geldi, sende istersen bir dene. Biz senle aynı haldeyiz bugün. Uykusuzluk bir garip yaptı sanırım bir de bir sinir varki üstümde sorma.
Bebek de kendini sürekli karnımım önüne yaslıyor
Olabilir canım ya muhtemelen yok benim gerginliğimden kaynaklıdır. Biraz daha bakıcam daha kasılmam artarsa o zaman giderimÇok üzüldüğün için strese girmiş olabilirsin canım biraz dinlen rahatla inşallah bişey yoktur
Amin amin sıkıntısızcaGerçekten aynıyız bugün sebepsiz ağlıyorum aşırı sinirim bozuknefes alamıyorum bir de hiç o kadar yerim darmış gibi hissediyorum ki, bir an önce geçse bugün
Kendimizi inceledikçe hastalık buluyoruzAbooocanım valla baktır derim doktor onu bilmemizde fayda var dedi bana çünkü. Ha şöyle için rahat olsun benimki 9 mm ya ? 2 cm olana kadar hiç bir sorun teşkil etmiyormuş 2 cmden sonrası sıkıntı yaratiyormus, o zaman bağırsak da işin içine giriyormuş. Gerçi bu bilgiyi vererek seni ne kadar rahatlattım bilmiyorum ama hdhdhsjsb
Tabii bilgi veririm konuştuğumda bende annemin anlattığına göre çok ağlamışım bakan biri yokmuş anneme doğru düzgün o da sezeryanlı haliyle ben kalkana kadar çatlardın ağlamaktan diyor sonra fıtık olmuşBen de en başından beri eşime bak bu göbek deliği benim başıma bela olacak diyordum olduben 6.5 aylık doğmuşum ve annemin dediğine göre ebe yanlış mı kesmiş yanlış mı bağlamış bişey olmuş benim göbek deliğim normal insanların ki gibi değil hiç içeride olmadı ve yamuk doktorunla konuştuğunda bana da bilgi verir misiin ?
başımın altında 2 yastıkla yatmam dışında bir sorun yokBen de kendimi bildim bileli öyleyim. Üniversite döneminde kaç kez şeker bakıldı, en son yükleme yapıldı hatta gizli şeker olabilir diye, sonrasında hipoglisemi olabileceğine karar vermişlerdi. Sonra diyetle o da geçti ama fil gibi su içmem geçmedi. Artık bardaklarımı saymıyorum da korkumdan, kaç lt çıkacak acaba diye
YalnızDilkenn senin doktor da biraz oynak gibi hakikaten, nabza göre mi şerbet veriyordur, damar mı yokluyordur, nedir. Bir öyle diyo bi böyle diyor
Ben de boynun altına kadar gelecek yüksek bir yastık , yandan belimi destekleyecek bir yastık, bir de bacak arası yapacak bir yastıkla gece seksen defa pozisyon değiştirdikten sonra (bi sağ bir sol bir sırtüstü) anca uykuya dalabiliyorumhamile yastığı almamaya ant içmiş gibiyim
Bu arada ateşölçer olarak aslında en çok koltukaltı dijitaller öneriliyor ama biz üç dört marka denedik, doğru ölçmeyi beceremedik onunla. (En son aldığımız braundu ve iade etmiştik, diğerlerini hatırlamıyorum). Sorun bizdeydi muhtemelen, doğru yere (koltuk altındaki oyuntunun tam içine mi sağına mı soluna mı ne, hatırlamıyorum) koyamıyorduk bir türlü ve hep 35 civarı çıkıyordu kimi ölçsek ateşi. O yüzden en yakınımızdaki hastanenin acilinde (çocuk acili yoktu ama çocuğun ateşini ölçtürmeye gitmiştik birkaç kez) kullandıkları alından ölçerden aldık biz. Hala da onu kullanıyoruz ailecek, çok memnunuz. Bir kere aşırı pratik ve kolay kullanımı. Yalnız ateş kavramı aletin cinsine göre değişiyor. Bizimkinde normali 36.5-37.2 mesela. 37.2 üstü hafif ateşe giriyor (koltukaltı ölçerlerde sınır daha yüksek galiba). Obje (oda sıcaklığı , su sıcaklığı vb) de ölçüyor. Bizimki endostall marka ama dört beş sene önce aldık, şimdi çok daha iyileri vardır.
canim ben 31+5 im.normali bende istiyorum inanSen kaçıncı haftadasın canım inşallah daha dönmez gerçekten bak şansın varsa normal inanılmaz rahat sonrası için. İnşallah bir avazda olurBenim bugün hiç keyfim yok o kadar kasılmam var ki ama düzenli değil doktora gitmedim sabahtan beri bir muz ve şimdi sütle buskivi yiyorum yüzüm bembeyaz oldu her şey kokuyor geliyor ki ben hiç neredeyse bulantı sorunu çekmedim sadece midem yanardı. Benimde gün sonu acilde biticek galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?