- 31 Ekim 2022
- 1.222
- 2.403
- 63
- 27
Ateş şimdilik yok. Bende çoğu zaman olmaz. Ağustosta oldum en son doktor onda 1 gün yatırmıştı beni. En son yatışlık oluyorum yaniBende de vardır. Tuttu mu tutarhatta çoğunda penisilin kullanmam bile gerekmişti doktorundan önce iyi bir KBB uzmanı mı görse acaba.. Dahada ilerlemeden ateş falan var mı? Sadece ağrı ve boğaz akıntısı mı?
Galiba benimki de geri çıktı ya delirticek beniAyyyy inan bana o kadar mutlu okudum ki coooook sevindim dun benim oğlan da coook çabaladı resmen hissettim badanaj attı bi ileri bi geri kafası sürekli ama bi türlü virajı alamadı ve yine kanurgam la midem arasına geri döndü kuzum olsun bakalım dün Toz aldım o yüzden yoruldum emekleme yapamadım bu akşam kısmetse sen öndeki pufa derken koltukta aynı hizada mi uzandin kopek pozisyonu gibi yoksa püf koltuğun aşağısındaydi sen ona doğru koltuktan eğilip secde gibi mi durdun acaba ??
En başta sadece ciğere aşermiştimdışarıda pek yemem zaten ciğer falan. Ama evde de olsa iyice pişmiş hali pek cazip gelmedi. Şöyle yumuşacık Arnavut ciğeri hayali de kendini doğum sonrasına atmıştı otomatikman.
Ayyy ben doktorumdan izin almıştım ciğer içingebelik süresince 2 kere onu da yedim. Sadece etin nerden geldiğine ve porsiyonunu kaçırma demişti. Ufak kaçamaklar sorun olmaz dedi. Ben de güvendiğim bir ciğerden az da olsa yedim, çok seviyorum çünkü
Kızlar bende kronik faranjit var rahat 1 ay sürüyor. 36.haftadayım doktoruma da yazdım durumu gelmemi gerektirecek bir durum var mı geleyim diye normalde kontrolüm 23üne. Beni sezeryana al desem almaz herhalde dimi ya ama geçmeyecek bu faranjit biliyorum bebeğe de etki etmesin diye korkuyorum
Günaydın,
Benim de öyle oldu ama hayaller şarküteri ürünleri, gerçekler kızarmış ekmekle beyaz peynir(birtakım mide problemleri). Ya işte hayat sen hayaller kurarken başına gelendir, diye dememişler boşuna.
Mide sorunu yaşayanlar kervanına ben de katıldım birkaç gündür ama böyle bulantı gibi değil de azıcık bir şey yesem midem davul gibi şişiyor, hava kaçıran balon gibi oluyorym. Yoğurt, kefir, tahin (pekmez) kısa süreli rahatlık sağlıyor, narenciye gibi asitli şeyler ve yağlı gıdaların (kaşar dahil) düşüncesi bile dokunuyor. Aç kalmak iyi geliyor gibi bir süre. Bu hamilelik dolayısıyla mıdır? Mide sorunu yaşayan herkes ya yanma ya bulantı şikayetine sahip gibi geldi de bana, benimki başka bir şey mi acaba dedim o yüzden.
Ahahhah ben cipsi gömerimde eşimin gözü üstümde yiyemiyorumUtanarak söylüyorum ki ben dehatta cips de yiyorum. Zararlı olduğu konusunda hemfikirim tabiki ama bir oturuşta bir paket yemiyorum zaten küçük kaçamaklar diyelim biz ona
Hamilelikte kesinlikle yasak denilen şeyleri yemedim sadece. Az pişmiş ettir, midyedir, sushidir gibi. Doğurduğum da ilk kokoreç yiyeceğim mesela
Sende benim gibisin bende normal doğumu beklicek sabır yoktu anlıyorum seni ama doğuruyum diyosun haftan geldiği için ama 37+ çıkman lazım sezaryan için bide hastasın öksürdükçe yaranı düşün yapmaz dr aezaryan dün ne taktı serum antibiyotik varmıydı? Benim serumda vardı ayrı bide hap 5 tane kullandım bıraktım ama hala balgam ve akıntı var oda geçicek inşallah bende alerjik astımda var yani olunca çok ağır geçiriyorum senede 2 kez tekrarlıyo hırıltı ıslık gibi hala gögsümde var yani hemen iyileşmeye bak ağırsan eğer bu şekilde doğursan daha zor olur zatenAteş şimdilik yok. Bende çoğu zaman olmaz. Ağustosta oldum en son doktor onda 1 gün yatırmıştı beni. En son yatışlık oluyorum yani
Yok bende öksürük olmuyo sadece boğaz şişliği ve ağrısı. Canı isterse ateşte yapıyo halsizlik vs. Antibiyotik koymadı seruma ama doktor yatış verdiğinde antibiyotik koyduruyodu acilde koymuyolar sanırımSende benim gibisin bende normal doğumu beklicek sabır yoktu anlıyorum seni ama doğuruyum diyosun haftan geldiği için ama 37+ çıkman lazım sezaryan için bide hastasın öksürdükçe yaranı düşün yapmaz dr aezaryan dün ne taktı serum antibiyotik varmıydı? Benim serumda vardı ayrı bide hap 5 tane kullandım bıraktım ama hala balgam ve akıntı var oda geçicek inşallah bende alerjik astımda var yani olunca çok ağır geçiriyorum senede 2 kez tekrarlıyo hırıltı ıslık gibi hala gögsümde var yani hemen iyileşmeye bak ağırsan eğer bu şekilde doğursan daha zor olur zaten
Sakatatlarla pek aram yoktur aslında. Aralarından bir ciğer, işkembe ve kokoreç. Diğerlerini yiyememOf bayılırım. En sevdiğim sakatatlardan. Ama tuttum kendimi doktor yeme dedi diye. (Diller, kelleler, paçalar yendi tabii)
İlk üç ay yasaktı ama sonrasında hep unuttum sormayı, ben de yasak kabul ettimyiyebiliyor muyuz artık acaba?
Geçmiş olsun. Ben ilk gebeliğimde doğuma birkaç gün kala faranjit olmuştum, kbb nin önerdiği boğaz spreyine doktorum da kullanabilirsin demişti, bayağı rahatlatmıştı. Ama ciddi hastalık durumunda sezaryen mecburi değilse erteleniyor. Benim doktorum bu hafta grip oldu diye bir gebenin operasyonunu ertelemiş mesela.
Canım senin şuanda suyun kaç oldu.bir de haftan ne acaba.benim doktorum öğlen sezaryene Alicam diyor.perinatolog bir hafta daha takiple tutalim diyor.suyu 3 buçuk gibi ölçtü.simdi baska bir perinatologa geldim.inanilmaz zor bir karar.acaba senin doktorun en az kac suyu görüp bekleyelim takip edelim dedi.Benimki şu an 4 küsür ve ben böyle 26. Haftadan beri duruyorum. Üstelik gelişim geriliği de var benimkinde. Bazen artıp bazen azalıyor su seviyesi. Ama doktor riske atmak istemiyorsa tabiki şu an doğum olsa da artık bebek kendini kurtarır o yüzden hiç stres yapma. Bebeğine kavuşacağın için mutlu ol canım.
Of bayılırım. En sevdiğim sakatatlardan. Ama tuttum kendimi doktor yeme dedi diye. (Diller, kelleler, paçalar yendi tabii)
İlk üç ay yasaktı ama sonrasında hep unuttum sormayı, ben de yasak kabul ettimyiyebiliyor muyuz artık acaba?
Aç karna miden bulanmıyor muEvet bende aç kalınca midem rahatlıyor.. Dun mesela sabah 11den aksam 8e kadar sadece su içtim.. Midem çok iyiydi
Bugün tam 34. Haftadayım. Bugün kontrolüm var son durumu sana msj atarım. Perinatolog ne derse onu yap. Benim kontrolümü iki doktor yapıyor onlar perinatolog ne derse ona göre ilerliyor. Benim en az 4,6 ölçüldü. Normalde 5 in altına düşünce ciğer geliştirici ve serum takviyesi falan yapılıyormuş ama benim doktorum yaptırmadı boş yere kortizon alma o son dk da yapılır dedi.ben sabah akşam havuç suyu armut suyu içtim kilo kilo sıkıp.hala da içiyorum 7 ye yükselmişti bir ara. Geçen hafta tekrar 5 e düştü bu haftayı bilmiyorum bugün öğleden sonra baktıracağımCanım senin şuanda suyun kaç oldu.bir de haftan ne acaba.benim doktorum öğlen sezaryene Alicam diyor.perinatolog bir hafta daha takiple tutalim diyor.suyu 3 buçuk gibi ölçtü.simdi baska bir perinatologa geldim.inanilmaz zor bir karar.acaba senin doktorun en az kac suyu görüp bekleyelim takip edelim dedi.
Aç karna miden bulanmıyor muben eğer uzun süre aç kalırsam midem bulanmaya başlıyor, bir de üstüne kusmaya da başlıyorum hele aç karına su, direkt kusma
Hooops nerelerdesin hic sesin cıkmıyor
Zaman zaman kordonu dolanıyor kendi açılıyor sonra diye biliyorum bana hiç öyle bir şey söylemedi. Belki tedirgin etmemek içindir. Ama evet hareketlerini sayKızlar aranızda bebeğinde kordon dolanması durumu olan var mı? doktor kontrolüm vardı bugün kilosu falan haftasıyla uyumlu önde vs değil (zaten 1-2 haftadır şu salgına yakalandım kusma -ishal vs onun da etkisiyle fazla alamamıştır diye düşündüm belki dolanmanın da etkisi vardır)canım sıkıldı .Normal doğum zor olur,riskli de olabilir ama yapılabilir dedi .Ben de çok riske atmak istemiyorum.Doğum şeklinin de benim için bir önemi yok zaten ,her hafta kontrole gidicem ve hareket sayıcam.Aynı durumda olan var mı ?Sola yat ,ani ve zorlayıcı hareketlerden kaçın dedi.
Yok yok popodur o kafa değil iptal iptal iptal . Senin bebeğin döndü benim bebeğim de dönecek inanıyorum.. benim suyu fazla değil normal kilosu da 2 250 ölçtu kızım 35. Haftada dönmüştü iki gun sonra 34 oluyorum inşallah o yüzden haftaya dönecek diye kendimi baya olumluyorum. Yani annem hep diyor ki bebek sancı anında doğum sancısı ile bile doğum pozisyonu alir kanala girer döner diuor tabi annem doktor değil pek kulak vermedim ama cumartesi doktorum da sezeryan günü verdiği hastası doğum sancısı baslayinca 39 küsür haftada hastaneye gelmiş bi bakmışlar bebek sancı ile dönüp kanala girmiş bunu doktorum anlattı demek ki annem de haklıymış dedim umudunu kaybetme olacak inşallahGaliba benimki de geri çıktı ya delirticek beniinşallah poposudur diyorum yine yukarda sertlikle uyandım sabah, sevindiğim şey hala suyu fazla bence çok rahat hareket ediyor ama istemiyor demekki diyorum artık Aynen canım koltukla aynı hizadaki pufa ayak koyuyoruz ya ondan. Bu olay yaşandıktan sonra geri çıkmasın diye bende yerde secde pozisyonu yaptım kedi deve yaptım ama bilmiyorum çıktı gibi yine. Dün gece randevu buldum aslında yakında bir ek hizmet binasına arabayla 4 dk diyor ama kızımın uyku saati randevu aldım ama gider miyim bilmiyorum. Bir de açıklık filan ölçtürmem sadece bakar mısınız desem tersler mi acaba. Salı da kendi doktoruma nst var ya da riske atmayıp direk ona gidicem de o da bana hiç umut vermiyor
Bunu doktor usg de mi gördü dolanmış mi dedi bence riske atma sezeryan ol . Ben hikaye anlatmayı sevmem ancak bi tanıdığımda kordon dolanması vardı doktor sezeryan önerdi arkadaş ısrarla normal doğum istedi bebeği büyük risk atlattı detay vermeyeyim korkutmak değil niyetim ama bence doktorunu dinle canım.Kızlar aranızda bebeğinde kordon dolanması durumu olan var mı? doktor kontrolüm vardı bugün kilosu falan haftasıyla uyumlu önde vs değil (zaten 1-2 haftadır şu salgına yakalandım kusma -ishal vs onun da etkisiyle fazla alamamıştır diye düşündüm belki dolanmanın da etkisi vardır)canım sıkıldı .Normal doğum zor olur,riskli de olabilir ama yapılabilir dedi .Ben de çok riske atmak istemiyorum.Doğum şeklinin de benim için bir önemi yok zaten ,her hafta kontrole gidicem ve hareket sayıcam.Aynı durumda olan var mı ?Sola yat ,ani ve zorlayıcı hareketlerden kaçın dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?