2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ateş şimdilik yok. Bende çoğu zaman olmaz. Ağustosta oldum en son doktor onda 1 gün yatırmıştı beni. En son yatışlık oluyorum yani

Galiba benimki de geri çıktı ya delirticek beni inşallah poposudur diyorum yine yukarda sertlikle uyandım sabah, sevindiğim şey hala suyu fazla bence çok rahat hareket ediyor ama istemiyor demekki diyorum artık Aynen canım koltukla aynı hizadaki pufa ayak koyuyoruz ya ondan. Bu olay yaşandıktan sonra geri çıkmasın diye bende yerde secde pozisyonu yaptım kedi deve yaptım ama bilmiyorum çıktı gibi yine. Dün gece randevu buldum aslında yakında bir ek hizmet binasına arabayla 4 dk diyor ama kızımın uyku saati randevu aldım ama gider miyim bilmiyorum. Bir de açıklık filan ölçtürmem sadece bakar mısınız desem tersler mi acaba. Salı da kendi doktoruma nst var ya da riske atmayıp direk ona gidicem de o da bana hiç umut vermiyor

Of bayılırım. En sevdiğim sakatatlardan. Ama tuttum kendimi doktor yeme dedi diye. (Diller, kelleler, paçalar yendi tabii)

İlk üç ay yasaktı ama sonrasında hep unuttum sormayı, ben de yasak kabul ettim yiyebiliyor muyuz artık acaba?

Geçmiş olsun. Ben ilk gebeliğimde doğuma birkaç gün kala faranjit olmuştum, kbb nin önerdiği boğaz spreyine doktorum da kullanabilirsin demişti, bayağı rahatlatmıştı. Ama ciddi hastalık durumunda sezaryen mecburi değilse erteleniyor. Benim doktorum bu hafta grip oldu diye bir gebenin operasyonunu ertelemiş mesela.

Evet bende aç kalınca midem rahatlıyor.. Dun mesela sabah 11den aksam 8e kadar sadece su içtim.. Midem çok iyiydi

Ahahhah ben cipsi gömerimde eşimin gözü üstümde yiyemiyorum Hayatım gömdün koca cipsi yooo bir iki tane yedim

Ateş şimdilik yok. Bende çoğu zaman olmaz. Ağustosta oldum en son doktor onda 1 gün yatırmıştı beni. En son yatışlık oluyorum yani
Sende benim gibisin bende normal doğumu beklicek sabır yoktu anlıyorum seni ama doğuruyum diyosun haftan geldiği için ama 37+ çıkman lazım sezaryan için bide hastasın öksürdükçe yaranı düşün yapmaz dr aezaryan dün ne taktı serum antibiyotik varmıydı? Benim serumda vardı ayrı bide hap 5 tane kullandım bıraktım ama hala balgam ve akıntı var oda geçicek inşallah bende alerjik astımda var yani olunca çok ağır geçiriyorum senede 2 kez tekrarlıyo hırıltı ıslık gibi hala gögsümde var yani hemen iyileşmeye bak ağırsan eğer bu şekilde doğursan daha zor olur zaten

Yok bende öksürük olmuyo sadece boğaz şişliği ve ağrısı. Canı isterse ateşte yapıyo halsizlik vs. Antibiyotik koymadı seruma ama doktor yatış verdiğinde antibiyotik koyduruyodu acilde koymuyolar sanırım

Sakatatlarla pek aram yoktur aslında. Aralarından bir ciğer, işkembe ve kokoreç. Diğerlerini yiyemem

Canım senin şuanda suyun kaç oldu.bir de haftan ne acaba.benim doktorum öğlen sezaryene Alicam diyor.perinatolog bir hafta daha takiple tutalim diyor.suyu 3 buçuk gibi ölçtü.simdi baska bir perinatologa geldim.inanilmaz zor bir karar.acaba senin doktorun en az kac suyu görüp bekleyelim takip edelim dedi.

İlk gittiğim doktorum çok pimpirikliydi, balığı bile metro marketlerde satılan organik yemle beslenmiş büyük balıklardan falan yiyebilirsin, ton balığı yeme falan demişti sakatatları da yasaklamıştı ama ciğeri çok seviyorum dediğim de güvenilir hayvan ve temiz yapıldığından eminsen çok nadir yiyebilirsin küçük porsiyon demişti. Memleketlerde yapmışlardı da o sayede yemiştim 20+ haftalarda. en son 13.haftamda muayene olmuştum o doktora

Evet bende aç kalınca midem rahatlıyor.. Dun mesela sabah 11den aksam 8e kadar sadece su içtim.. Midem çok iyiydi
Aç karna miden bulanmıyor mu ben eğer uzun süre aç kalırsam midem bulanmaya başlıyor, bir de üstüne kusmaya da başlıyorum hele aç karına su, direkt kusma

Bugün tam 34. Haftadayım. Bugün kontrolüm var son durumu sana msj atarım. Perinatolog ne derse onu yap. Benim kontrolümü iki doktor yapıyor onlar perinatolog ne derse ona göre ilerliyor. Benim en az 4,6 ölçüldü. Normalde 5 in altına düşünce ciğer geliştirici ve serum takviyesi falan yapılıyormuş ama benim doktorum yaptırmadı boş yere kortizon alma o son dk da yapılır dedi.ben sabah akşam havuç suyu armut suyu içtim kilo kilo sıkıp.hala da içiyorum 7 ye yükselmişti bir ara. Geçen hafta tekrar 5 e düştü bu haftayı bilmiyorum bugün öğleden sonra baktıracağım

Kızlar aranızda bebeğinde kordon dolanması durumu olan var mı? doktor kontrolüm vardı bugün kilosu falan haftasıyla uyumlu önde vs değil (zaten 1-2 haftadır şu salgına yakalandım kusma -ishal vs onun da etkisiyle fazla alamamıştır diye düşündüm belki dolanmanın da etkisi vardır)canım sıkıldı .Normal doğum zor olur,riskli de olabilir ama yapılabilir dedi .Ben de çok riske atmak istemiyorum.Doğum şeklinin de benim için bir önemi yok zaten ,her hafta kontrole gidicem ve hareket sayıcam.Aynı durumda olan var mı ?Sola yat ,ani ve zorlayıcı hareketlerden kaçın dedi.

Aç karna miden bulanmıyor mu ben eğer uzun süre aç kalırsam midem bulanmaya başlıyor, bir de üstüne kusmaya da başlıyorum hele aç karına su, direkt kusma

Ondan kusuyorum zaten.. Yemek yerken o kadar açlıktan snra mutlaka kusuyorum.. O yuzden dırekt yuklenmıyorum mıdeye, cok cok az ıkı kasık belkı yıyorum yavas Yavas saatlerce yıyorum.. Dıger turlu kusuyorum mutlaka.. Bide yemek yerken arada su ıcersem mutlaka kusuyorum.. Mide cok akıllı bence, neyi öğütüp neyi kuscanı iyi bilio

Zaman zaman kordonu dolanıyor kendi açılıyor sonra diye biliyorum bana hiç öyle bir şey söylemedi. Belki tedirgin etmemek içindir. Ama evet hareketlerini say

Yok yok popodur o kafa değil iptal iptal iptal . Senin bebeğin döndü benim bebeğim de dönecek inanıyorum.. benim suyu fazla değil normal kilosu da 2 250 ölçtu kızım 35. Haftada dönmüştü iki gun sonra 34 oluyorum inşallah o yüzden haftaya dönecek diye kendimi baya olumluyorum. Yani annem hep diyor ki bebek sancı anında doğum sancısı ile bile doğum pozisyonu alir kanala girer döner diuor tabi annem doktor değil pek kulak vermedim ama cumartesi doktorum da sezeryan günü verdiği hastası doğum sancısı baslayinca 39 küsür haftada hastaneye gelmiş bi bakmışlar bebek sancı ile dönüp kanala girmiş bunu doktorum anlattı demek ki annem de haklıymış dedim umudunu kaybetme olacak inşallah doktor özel hastane ise terslemez devletse evet tersleyebilir devlet hastanesinden herseyi bekliyorum bol deneyimim olduğu için o yüzden bi sey diyemiycem istersen bi git dene şansını
Bunu doktor usg de mi gördü dolanmış mi dedi bence riske atma sezeryan ol . Ben hikaye anlatmayı sevmem ancak bi tanıdığımda kordon dolanması vardı doktor sezeryan önerdi arkadaş ısrarla normal doğum istedi bebeği büyük risk atlattı detay vermeyeyim korkutmak değil niyetim ama bence doktorunu dinle canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…