Kızlar bende kronik faranjit var rahat 1 ay sürüyor. 36.haftadayım doktoruma da yazdım durumu gelmemi gerektirecek bir durum var mı geleyim diye normalde kontrolüm 23üne. Beni sezeryana al desem almaz herhalde dimi ya ama geçmeyecek bu faranjit biliyorum bebeğe de etki etmesin diye korkuyorum
Kızlar aranızda bebeğinde kordon dolanması durumu olan var mı? doktor kontrolüm vardı bugün kilosu falan haftasıyla uyumlu önde vs değil (zaten 1-2 haftadır şu salgına yakalandım kusma -ishal vs onun da etkisiyle fazla alamamıştır diye düşündüm belki dolanmanın da etkisi vardır)canım sıkıldı .Normal doğum zor olur,riskli de olabilir ama yapılabilir dedi .Ben de çok riske atmak istemiyorum.Doğum şeklinin de benim için bir önemi yok zaten ,her hafta kontrole gidicem ve hareket sayıcam.Aynı durumda olan var mı ?Sola yat ,ani ve zorlayıcı hareketlerden kaçın dedi.
Bu durumlarda doktoru dinlemek gerekiyor cidden. İnsan endişeleniyor haklısın.Bol bol dinlen hareket say. Bir de benim doktorum bir ara bir kere dolanması tehlikeli değil, iki üç kere dolanabiliyor bazen o tehlikeli demişti. İçin rahatlasın diye yazmak istedim
Ya benimki kendi ayağıyla karşımda bira cips yapmaya kalktı bir iki defa, ben de cips aramam normalde ama nasıl gözüm dönmüşse, o iki tane ağzına atamadan paketin yarısını bitirmişim. Sen yeme diyo bir de utanmadan. Geçmiş karşıma cips yiyecek. Biraya dokunmadığıma şükretsin. Töbe töbe.
İlk gittiğim doktorum çok pimpirikliydi, balığı bile metro marketlerde satılan organik yemle beslenmiş büyük balıklardan falan yiyebilirsin, ton balığı yeme falan demişti sakatatları da yasaklamıştı ama ciğeri çok seviyorum dediğim de güvenilir hayvan ve temiz yapıldığından eminsen çok nadir yiyebilirsin küçük porsiyon demişti. Memleketlerde yapmışlardı da o sayede yemiştim 20+ haftalarda. en son 13.haftamda muayene olmuştum o doktora
Aslında toksoplazma vb riski taşıyan çiğ gıdalar vb hariç hemen her şey küçük porsiyon yenebilir bence. Ama işte o küçük porsiyonla doyan, nefsi körelen bireylerden olmak lazım onun için. Benimse tam tersi iştahım körükleniyor
Kızlar aranızda bebeğinde kordon dolanması durumu olan var mı? doktor kontrolüm vardı bugün kilosu falan haftasıyla uyumlu önde vs değil (zaten 1-2 haftadır şu salgına yakalandım kusma -ishal vs onun da etkisiyle fazla alamamıştır diye düşündüm belki dolanmanın da etkisi vardır)canım sıkıldı .Normal doğum zor olur,riskli de olabilir ama yapılabilir dedi .Ben de çok riske atmak istemiyorum.Doğum şeklinin de benim için bir önemi yok zaten ,her hafta kontrole gidicem ve hareket sayıcam.Aynı durumda olan var mı ?Sola yat ,ani ve zorlayıcı hareketlerden kaçın dedi.
Benim ilk gebeliğimde 38. haftada kordon dolanması dedi doktor. Bebek de 3.500 ün üzerindeydi o sırada ve kanala girmemişti. 39. Hafta dolana kadar bekledik, kordon çözülmeyince, bebek de 3.800e dayanınca 39+1 de sezaryen oldum.
Hastalığının durmuna göre hamilelere uygun ilaçlar veriyorlar, parol verip gönderecekler diye birşey yok hir ilacın hamilelere uygun olanları mutlaka var, doktorlar sadece elzem durumlarda kullanmak istiyor, en kısa zamanda bir kbb doktoruna görün. Hem doktoruna kızma belki hasta olduğun için bebeğin alınması seni ve bebeği daha kötü duruma sokacak, doğsa kucağına verecekler belki bebeğe bulaşacak. Ya da haftasını uygun bulmuyor.
Hastalığının durmuna göre hamilelere uygun ilaçlar veriyorlar, parol verip gönderecekler diye birşey yok hir ilacın hamilelere uygun olanları mutlaka var, doktorlar sadece elzem durumlarda kullanmak istiyor, en kısa zamanda bir kbb doktoruna görün. Hem doktoruna kızma belki hasta olduğun için bebeğin alınması seni ve bebeği daha kötü duruma sokacak, doğsa kucağına verecekler belki bebeğe bulaşacak. Ya da haftasını uygun bulmuyor.
Ben ilaç kullanamıyorum maalesef doktora da söylemedim hiç alabilir misiniz sezeryana vs diye sadece gelmeme gerek var mi dedim o kadar almazdı büyük ihtimalle
Evet biz çok beğendik uyumlu ikiside diye, anneme kardeşime beğendiremedik o ayrı kulağa ikiside hoş geliyo bence güzel bi isim boşver çevredekileri yanına bi isim ekleyebilirsin çınar pars
Mercan pera olucak
Evet biz çok beğendik uyumlu ikiside diye, anneme kardeşime beğendiremedik o ayrı kulağa ikiside hoş geliyo bence güzel bi isim boşver çevredekileri yanına bi isim ekleyebilirsin çınar pars
Mercan pera olucak