2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bende ilk kez devlete gittim rüyamda makat doğum yaptığımı görüp duruyorum kaç gündür. Dün gece karar vermiştim ama şimdi netleştirdim artık. Bizde durumlar şöyle yildizsavascisi

Devlet 2916 ölçtü kiloyu +-420 gram var tabii kafası tam göğsümün altına yerleşmiş biraz yan dursa belki dönme ihtimali var dedi. Meslek hayatımda gördüm mü gördüm çok çok nadir olsa da bu haftadan sonra dönen ama biraz zor dedi. Bence sezaryen günü alma gününü bekle belki ilk doğumun kadar kolay olacak tabi ki riskleri var ama deneyebilirsin direk sezaryen sebebi değil sonuçta ikinci doğum dedi. Ama baktın açılma yok kafası iyice büyümüş o zaman sezaryene alsınlar seni neden şimdiden gün veriyorlar dedi. Karından çevirme olayını sordum kitaplarda yazar ama Türkiye’de yapan yok dedi sakın sen çevirmeye kalkma bebeği plesentadan ayırırsın dedi. Genel olarak devletten memnun kaldım hemde bebekle gittim ona rağmen gayet iyi davrandılar, alttan baktırmadım. Nst istemedim bari tansiyon ölçelim dediler o da normal geldi. Muayenelerde özelden farkı yok bence ya gidilirmiş. Ben 40. Haftaya kadar beklicem sorun olmazsa bebek en azından kendi seçsin tarihini sonra da duruma göre bakıcam. Belki yine 7 8 cm açıklıkla giderim ve doğururum hemen belki de o an sezaryen olur ama artık akışa bıraktım

İçin rahatlamıştır şimdi herşey gönlündeki gibi olsun inşallah

Ben özellikle sordum geçen sefer. 2400 normal fiyatı ama ben sigorta indirimde olduğum için 800
Utanıyor insan valla söylemeye bile
Aynen öyle ya valla devlet hoşuma gitti bedavadan çektirilir. Bende eşime sordum o da sencardladır muhtemelen 400 dedi bana da iyi geldi, 20 dk yattım bağlandım sonuçta

İçin rahatlamıştır şimdi herşey gönlündeki gibi olsun inşallah
Yaa evet kendi doktoruma biraz sinir olmaya başlamıştım son zamanlarda 1 Kasım dedi ilk sonra kongre var 30 31 Ekim dedi. Resmen gün verip kurtulmak istiyor gibi sezdim. O yüzden iyi geldi bakalım nerdeyse 3 haftamız daha var o zaman bizimde

Popom ve bele doğru olan kısım harita gibi henüz göbek ve göğüste bir şey yok ama sıra orada gibi
Kilo alimin fazla miydi bi de nemlendirici kullandın mı canım?
Çok güzel

Asm ler rutin 3 kez gebe kontrolü yapmak zorundalar. Son kontrol için normal kan idrar yapacaklardır. Hemogram biyokimya bakarlar
Bizim eve doğum iznine ayrılmış kızımın aşısı için bile arayan soran yok ben hamile olduğumu bildirdiğim günden beri tetenoz da dahil bir kere bile aranmadim kan istenmedi çağrılmadim ankaranin göbeğinde bir asm burası
Ben bacaklarım azcık yanlar azcık karnım gitti

Benim karnımın alt kısmı çatladı
Peki kizlar nemlendirici kullandınız mı ve kilo alımınız nasıldı?
Azcık korkayım bende ütülerimi filan yapayım Ayy benım yarın randevuda bişi cıksa eve yolla benı ütü yapayım valiz yapayım derim
Doktor yukarı cik doğum başlatalım dediğinde eve gidip halıları yıkamadan almam lazım demiştim evde hali olmadan doğum oldu hâlâ esim güler eve gitmem lazım halılar yok dedim diye
Annesi ve inatçı bebeği
Kuzum senin bebek neredeeeee.. e senn hiç göbeğin yok bu bebis neden dönmüyor alanı da geniştir
Ya bebeklerin dönmeme olasılığı çok değil aslında hepsi bizim grupta toplanmış olamaz
Malesef hem de ilki normal olmasına rağmen ikinci de sezeryan sebebi olacak cinsten

Aynı şeyi yapıyorum. Suyun rengi bile değişmiyor ki zaten 3 damla bişey
Vallahi öyle ama bi sıkışık oluyorum ki sorma sanki 3 lt yapcam ama baktım az eee 5 dk sonra yine gelecek vallahi sifona basmıyorum suya yazık
Merhaba kızlar bugün doğum yaptım çok şükür ben Ekim anneliğine transfer oldum hepinize kolaylıklar diliyorum.
Allah analı babalı büyütsün inşallah
yildizsavascisi bende ilk doğumda yatarken yeme içme yasaktı sonra sezeryanr giricem anesteziciye diyorum ki ne zamana yemek yicem adam diyorki sen bunumu düşünüyorsun Şuan güldü dedim açım susuzum napim
Susuzluk çok zor ya hem sancı hem susuzluk insanda enerji güç kalmıyor
Aramıza hoş geldin
Umarım düzelir doğum sonrası yoksa eyvah eyvah

Cok güzel
Vallahi benim de haftaya cumartesi randevum var dönmezse benim de umudum bitecek 35 oluyorum çünkü kızım 34 de dönmüştü
Bazen 10 tüp alıyor aaa bittimi diyorum hemşire eli çok önemli hatta dr elide fark çok fark ediyor bence
Kesinlikle bazı kişiler sezeryan da hemen kalkıyor bazısı 10 gün kalkamıyor tüm sezeryanlar Aynı islem ama bence tamamen yapanla ilgili

Aldım aldım haftaya cuma gideceğim he cumartesi pazartesi olmuş, he cuma olmuş ne olacak ki

Yani makat doğum mu deneyeceksin canım.. Ben galiba ona cesaret edemem sorumluluğunu alamam ama tabi o an ki ruh halim nasıl olur bilmiyorum. Bence senin ki tamamen şansa olmuş çünkü devlet tam bir piyango .. Doğuma hangi doktor girecek bi sonraki muayene de hangi doktor olacak tamamen rast gele . Muayene neyse de Doğuma hiç tanımadığın doktor denk gelebilir yani gidilir ama doğum devlette düşünmem tabi bi torpil falan yoksa . Bak inanır mısın benim de aynı kafası taaaamm kaburgamın midemin altında hatta bazen eşime diyorum acaba oraya sıkıştı mj ama bazen de başı yan dönüyor böbreklerime doğru dayiyo hiç hareket edemezdi öyle sıkışsa. Yani şansıma tam da dediğin gibi benim de göğsümun hemen altında sert duruyor kafası.. umarım döner ilki sezeryan olsa neyse de ilki normal olup bunda çok nadir denilen makat dönmeme durumu başımıza gelirse üzülürüm çünkü ikimizin de ufak bebeği var bize muhtaç hemen toparlanmamiz lszim , yani sancı ile bile son anda döner diyor bazısı ama işte tamamen şans kumar gibi ben 40 a kadar beklemek de istemiyorum hem taşıması çok zor kızım da var ufak onla ilgileniyorum hem de son haftada kaka yapma riski yüksek diye korkuyorum bakalım mecburuz akışa bırakmaya benim doktorum da zaten dönmezse sezeruan günümü 38 i görüp öyle veririz acelemiz yok suyu gelmediği sürece dedi .

Peki doğumu yine kendi doktorunla düşünüyorsun demi canım??
Senin doğum zaten 9 Kasım görünüyor 1 Kasım da kongre varsa ne zaman gelecek o yokken doğurma ihtimalin var çünkü beklemek istiyorum sezeryan hariç diyorsan???

Valla pehlivanlar gibi yağlandım şu ana kadar da 13 kilo aldım abartı olduğunu düşünmüyorum ya bizde genetik maalesef Allahtan üst kısma çıkmadı alt kısımda kaldı haftaya kadar ilerlemez umarım

Doktor çok hevesli değil makat için ama duruma göre hareket edicem sanırım baktım açılma yok bebeğin kafası zor çıkacak gibi o zaman riske atmam. 38 benim işte haftaya oluyor ya çok az kaldı hiç umudum yok döneceğime dair 30. Haftadan beri döndüğü görülmedi. Bende kordonu mu kısa acaba dönemiyor diyorum ama bu bebek o kadar aşağıdaydı ki alttan bakıyordu doktor erken doğar diye nasıl böyle oldu anlamıyorum

Ya inanır mısın gece kucağımda çişe götürüyorum asla babasıyla gitmiyor evi yıkıyor. Uyanıyor beşiğinden yanımıza ben kucaklamasam gitmiyor. Yani ameliyatlı halde 14 kg çocuğu nasıl kaldırırım bilmiyorum çığlık kıyamet olacak evde sürekli. Zaten psikolojik olarak yıprattı bu süreç bir de bi adım öteyi düşünmek iyice yordu beni. Sürekli napıcağımı düşünüyorum Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…