2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Orada ayrışabiliriz belki dr ile. Ben kesin kararlıyım istemiyorum. Israr ederse bilmiyorum. En fazla tahlillerim yapılmış olur.

Kızlar doğum konusunda kafam çok karışık. Normal mi yapsam sezaryen mi bilmiyorum

Yanımda annem kesinlikle olacak. Kayınvalidem de gelecek ama doğumda hemen mi gelir bilmiyorum. Annem ben toparlanıncaya kadar desteğim olacak.
Ben yatak odamda kalacağım. Beşiğim de zaten anne yanı ama gün içinde salonda olurum. Dinlenmek istedikçe odama geçeceğim.
Yani bana kalsa kayınvalidemin de hemen gelmesine gerek yok, toparlanmam daha önemli. Ama kardeşim ve eşi de doğum vakti izin alıp görmek isterken; eşimin ailesine gelme demek olmaz malum sezaryen olacağım için açıkçası özellikle kardeşim dışındaki erkekler eve geldiğinde (mesela kaynım) mümkün olduğunca odamda durmayı düşünüyorum ki misafirliğin kısa olanının makbul olduğunu anlamalılar. Eşimin ailesi o konuda biraz rahattır, ben hem başörtülü hem de ameliyatlı biri olarak uzun süre rahat olamayacağım bir erkeğin evimde olmasını istemiyorum açıkçası.

Orada ayrışabiliriz belki dr ile. Ben kesin kararlıyım istemiyorum. Israr ederse bilmiyorum. En fazla tahlillerim yapılmış olur.
Israrcı biri değil. Ben de istemiyorum ama bir şey demedim. Salı her türlü gidecektim zaten. Sürecinizi haber verin muhakkak. Umarım tanışmak ta mümkün olur.

Tartılmadım bir süredir. Yarın sabah bakarım artık. Tuz dimi çok değil ama tuzlu tüketirim genelde.
Evet canım tuz, klavye değiştiriyor yazdıklarımı bi daha kontrol etmeyince yanlış kalıyor ben nasılsa ödem yok diye tuz tüketiminde rahattım ama böyle giderse sorun olabilir gibi

Hiç daha o konulara girmedik. Çarşamba gideceğim ve 35+0 oluyorum. O zaman konuşulur mu acaba doğum meselesi
Ben açıkçası acil bir durum olmadıkça normal doğum taraftarıyım. Daha doğrusu gebeliğin başından itibaren bebek için hangisi sağlıklı olacaksa o olsun kafasındayım. Benimki 35.haftada zorunlu sezaryene döndü. Demek ki bebek için sağlıklı olan oymuş. Ama isteğe bağlı sezaryen bana çocuğa ve anneye gereksiz yapılan müdahale gibi geliyor. O yüzden doktorununun yönlendirmesiyle sağlıklı karar verilir inşallah

Çatın musaitse , bebek makat geliş değilse neden olmasın normal doğum denemeni tavsiye ederim ama tabi ki son karar her zaman annenin
Aslında ben normal doğum istiyorum bebekte normal baş aşağı gelişli. Fakat psikolojik olarak ben çok ağırlaşmaya başladım malum normal doğum 40 haftayı buluyor. Sırf bu yüzden sezaryenide düşünmeye başladım. Redpanda11 LadybirdDA

Aynı fikirdeyim. Sorun yoksa normal olsun ama risk varsa tabii ki Dr karar versin.

Doktor onay verirse bu hafta itibariyle ördek komando yürüyüşü, ahududu çayı hurma merdiven cikma , kontrollü squat vb şeyler yapabilirsin belki süreci hızlandırır

Ağırlaştıkça beraberinde sabırda yükleniyor sen merak etme ne kadar kısıtlansan bile kalabildiği kadar kalsın yeterki iyi olsun moduna giriyorsun.

Evet beklemek zor geliyor, insan bir an önce kucağına da almak istiyor. Ancak sende biliyorsun ki bebek anne karnında ne kadar çok kalırsa o kadar iyi bebek için. yildizsavascisi nın dediği gibi hızlandıracak bir çok teknik var. Onları uygulayabilirsin. Hatta en basiti vakti geldiyse eşin sırtına masaj yapıp ılık duş alsan bile doğumun başlayabilir

Yazmıştım canım gördün mü bilmiyorum çörek otu ye bol bol birde komposto kuru kayısı hoşafı yap iç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…