2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    272
Simdi aglama noktasına getirecek durum nedir önce bundan biraz bahseder misin ona göre eşine yansıt ya da söyleme diyebilelim. Kaynanan tam olarak ne yaptı ya da ne söylüyor?
Cocuk doğduktan sonra işte uyuyacağı zaman yüzünü tülbentle örtecekmiş öyle uyutacakmış/uyutacakmışız çocuğu. Beşiğine yattığında da örtecekmişiz yüzünü. Hayır ben örtmeyeceğim ışıkta uyumaya alışsın ayrıca ilk doğduğu zamanlarda zaten sarılık olmaması için bebeğin ışık görmesi gerekiyor hem rahat nefeste alamaz dedim. Annemde vardı evet örtülmez dedi o da. Yok ben öyle alıştırdım olur demeye başladı bende tek alınmasın diye kendi annemide kast ederek ikinizide zaten şimdiden net bir şekilde söylüyorum anne benim istemediğim şeyleri yapmayın çocuğuma dedim. Gülümsüyor böyle salak salak. Sonra işte doğduğu gibi ağzına nar sıkacakmış bebek hiç gazlı olmuyormuş. Ihlamurda verecekmiş. Bende dedim ki ben öyle saçma şeylere hurafelere inanmıyorum dedim yok ağzına bal sür bal gibi olsun yok bilmem ne yalan onlar dedim. Ayrıca bebek altı ayını doldurmadan ıhlamur falan da verilmeyecek dedim hatta bazı şeyler 1 yıl sonra verilmesi gerekiyor alerjisi olabilir dedim. Yok be olmaz biz hep öyle büyüttük içirdik yedirdik zart zurt onada yapcaz bilmem ne anlatırken bile şu an sinirlerim oynuyor. Zaten böyle olacağı belliydi. Eltimin doğumuna gitmiştim göbeği daha duruyordu. Tutturdu krem sürelim acımasın krem sürelim yumuşasın eltim tam şey diyordu ama anne doktor hiç öyle şeyler sürmeyin diyordu ki hop sürdü kremi. Geçenlerde de eltim geldiydi bebek daha 5 aylık hafif ateşi vardı ama hafif yani abartılacak ya da ilaçlık bir durum yok. Eltim baktı ateşine hafif diyor bana baktırdı bende hafif bi yüzünü ensesini yıkayalım iyi gelir dedim babası bile öyle dedi. Kaynanam dı başı bak abartmıyorum dk başı ilaç içirelim ilaç içirelim anne gerek yok ilaçlık değil düşer artarsa veririz diyoruz içirelim ilaç verelim en sonunda gene gitti calbol mü ne içirdi yani çocuğa.
 
Çok kararsız kaldım ya. Sanırım evde kendimi takip edicem sabah 8de kendi doktoruma giderim çünkü iyi hissediyorum kendimi
 
Hiç risk alma derim ben çok çok gece yatarsın sabah özele doktoruna gıdersın ama gece kontrol altında olursun.. Sanırım tüp bebek zor olan bir bebek evde uyuyamazsında git kontrol altında ol
Biraz kendimi takip edeyim ama evet tüp bebek ve içim rahat etmezse hemen giderim acile 5 dakika uzaklıkta zaten.
 
Yok sancı 60ı geçince bile hiç hissetmedim evde çok daha kötü kasılma ve sancılarım oluyor. Doktorumu aradim ama ulaşamadım sabah 8de yanına gidecegim
 
Bir sıkıntı olmaz o kadar değerle. Tsh değeri bebeğin zeka gelişiminde etkisi olduğu için önemli. 3.45 ya da 2.99 çok bir fark olacağını düşünmüyorum ama kullanırsanız iyi olur.
 
Epidural ve spinal farkı ikisinin boşlukları farklı. Sinirleri koruyan kılıfı geçme aralıkları ilk epidural daha ilerlerse spinal kanal yani beyin omurilik sıvısının olduğu kısıma giriyor.
 

Aa şaka mı? Bebeğin üstüne örtü bile örtmüyoruz gece, emme refleksiyle ağzına götürüp boğulabilir diye, yüzünü örtmek nedir? İlk altı ay anne sütü veya formül mama dışında hiçbir şey, su dahil verilmiyor. Ihlamur ne? Bal en erken bir yaş. Limon nar vs. Gibi asidik şeyler bir yaş. İlaç konusuna yorum bile yapılamaz, doktora sormadan kafaya göre bebeğe ilaç vermek nedir?

Ay burada benim tansiyonum zıpladı vallahi okuyunca bunları. (Zaten yer arıyor zıplamaya) Acil bir gebelik eğitimine gidin bence ailecek, imkan yoksa online videolar bulun konuyla ilgili veya en güzeli, tüm bunları madde madde yazın bir kağıda, sonra karı koca çocuk doktoruna gittiğinizde teker teker sorun, oğlu da duysun, ondan sonra gerekiyorsa o bildirsin annesine haddini.

Ha, ben olsam, kapımdan içeri sokmam. Velev ki soktum, kucağına bile aldırmam çocuğumu, bir saniye baş başa bırakmam onunla. Sırf hadsizlik veya sırf cahillik ediyor olsa belki gönlünü kırmadan orta yol bulunabilirdi ama ikisi bir arada oldu mu çok tehlikeli. Net bir tavır koymak şart.
 
Kadında her konuda yönlendirme ve benim dediğim olsunculuk var. Ayrıca cahil tamamen. Ben şu an yine tahammül ediyorum ama yüzümü baya astım anladı gibi yüzü asıldı sanki ama emin değilim. Benim şimdiden psikolojim bi değişik zaten lohusada daha beter olacak çingar çıkarıp kovmaktan korkuyorum. O yüzden diyorum ki şimdiden eşime söylesemde eşim annesiyle konuşsa mı acaba yani anne bak bebek doğduğunda onun istemediği şeyleri yapma zaten hassas bir dönemde olacak kalp kırılmasın vs gibi. Bu arada eşim annesinin bu aşırı ısrarının, cahilliğinin, yönlendirme huyunun falan farkında. Onun önünde mesela nar suyu vermeye falan kalksa eşim benden önce annesine napıyosun sen ya der ama eşim işte olacak ki yani.
 

İdrarda protein falan baktılar mı? Tansiyon anlık yükselmiştir belki. Sancılar düzenli değilse ve Normal doğum risk teşkil etmiyorsa evde beklenebilir belki ama hastanede kalmak daha güvende hissettirir miydi acaba? Stres falan da tansiyona iyi gelmeyebilir.
 
Aaa seninde mi cumartesi hadi bakalım işin açığı aslında ben kafayı bariz hissediyorum ama hâlâ bir umut o popo demesini bekliyorum
Evet nst olcak sonra da doktor bir kafasına bakacak nerede diye ya eline sen sert geliyorsa kafadır bende hep kafa mı popo mu diyordum hep kafa çıktı
 
Şimdiden sıkıntı yapmaya, strese girmeye gerek yok bence. Bebek sağlıkla doğsun, ondan sonra net tavrınızı alırsınız. Bildiğini sanan insana bir şey öğretmek imkansızdır, o yüzden en temizi hiçbir karışma hakkının olmadığını açık bir dille oğlunun anlatması.
Ayrıca mesele bebeğin annesinin istemediği şeylerin yapılması veya lohusalık yüzünden hassas olması değil ki, mesele düpedüz bebeğe zarar verme ihtimali olan şeyler yapılması. Bebeğe doktorun önermediği hiçbir şey yapılmayacak. Doktorun önerilerini de annesi ile babası uygulayacak. Nokta. Tavır bu olmalı bence.
Yoksa önünü alamazsınız. Bebekliğini kurtarsanız çocukluğuna bulaşırlar. Biz büyüttük bir şey olmadı derler, etraflarındaki alerjik bünyelileri, sürekli hasta olanları, şeker hastalarını, mide sorunlarıyla, kolestrolle, tansiyonla vs. cebelleşenleri görmezden gelirler.
 
İşte bende diyorum ki eşime söylesem mi şimdiden böyle böyle şeyler söylüyor falan diye. Bir de yani bugün “bakın çok net söylüyorum çocuğa istemediğim şeyleri yapmayın” dediğim halde umrunda olmadı. Hala ıhlamur diyor kadın. Daha nasıl cevap verebilirim? Mesela diyelim ki işte bi daha konu açtı ıhlamur vercez falan dedi nasıl tepki vermeliyim?
 
İdrara baktılar protein çıkmadı tansiyon normal çıktı. Sancı da 15 dakikada 60ı bulan yaklaşık 10 sancı çıktı. Şu an evdeyim ama strese de girdim iyi hissetmezsem hemen gidicem acile
 
Senin baya bir işin var bu Kv ile. Sakın bal falan vermesin bir yaştan önce bal verilmez hatta alerjisi olabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…