2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Eşinin haberi yoksa söyle tabii ki. Çocuğa istemediğim şeyleri değil, “doktorun önermediği şeyleri” “yapmayacağız” (yapmayın değil, yapmayacağız veya yapamazsınız). Ihlamur verelim mi, mi dedi? “Hayır, ilk altı ay su bile yok.” Bu kadar. Ama şimdiden yıpranmaya gerek yok, yine açarsa doktora sorarız deyin. Sonra da dediğim gibi, gerekiyorsa bütün bu önerileri madde madde kağıda yazın, bir çocuk doktoruna sorun teker teker. Aldığınız yanıtları iletirsiniz kendisine.
(Ha, ama korkarım ki “ay çok biliyo o doktor” da diyebilir)

Ama hiçbir halükarda kırılma kırma meselesi olmasına izin vermeyin bunun. Mesele siz değilsiniz çünkü, mesele annesi babaannesi vs değil, bebeğin sağlığı.

Ben lohusayken bir haber okumuştum, yenidoğan bir bebek eve gelen misafir kadınlardan biri üstüne düştü diye hayatını kaybetmişti. O anneyi düşünmekten psikolojim bozuldu benim aylarca, neredeydi o sırada acaba? (Muhtemelen çat kapı cümbür cemaat gelen) Misafirlere ayıp olmasın diye lohusa lohusa mutfakta hizmet mi ediyordu? Nasıl bir pişmanlık yaşamıştır sonrasında sırf “hayır” diyemediği için? O kadının yerine de hayır dedim ben sonra. Hala da diyorum.

yani bebeğinin sağlığından önemli değil kimse, bunu idrak edemeyen istediği yerinden kırılabilir. Çok da şey etmemek gerek. Ama sen kırılma, yanlışa yanlış derken net ol.

Senin baya bir işin var bu Kv ile. Sakın bal falan vermesin bir yaştan önce bal verilmez hatta alerjisi olabilir.
Ya sormayın ya istemiyorum diyorum elli kere istemiyorum diyorum abartısız yani cidden yinede yok be olmaz biseycik nolcak biz hep öyle büyüttük ya olsun içircez yedircez bilmem ne cidden doğumda cinnet geçirtmezse iyi.

Vuhuuuu işin zor arkadaşım. Bir kere bal 1 yaşından önce kesinlikle yasak! Yüzüne tülbent örtmek ne demen ya dalarsanız burnunu tıkarsa ne olacakmış ? Ben üstünün bile örtmiyicem ağzına çekmesin diye, odayı loş yaparsın olur biter. Bu çoçcuk sizin çocuğunuz, saygı çerçevesinde kesin kurallarını ve tavrını net şekilde koymalısın yoksa çok üzülürsün.

Aynen böyle düşünüyorum dengesiz insan çok

Senin ne haddine ıhlamur vermek deyip kapı dışarı ederim hiç tahammülüm yok ama sen yine de beni dinleme

Bence kasinlikle eşine söylemelisin yoksa gün gelip çattığında lohusalıkla tepki verdiğinde bana neden söylemedin der. Oda bilsin ve birlikte hareket edin. Şahsen ben öyle yapıyorum, istemediğim şeyleri söylüyorum, doktor dinletiyorim eşim de hak veriyor. En son dedim aşkım ben 40 gün öpülmesihi istemiyorum hem annen sigara içiyor, içip gelip çocuğu kucaklayıp öpmesini istemiyorum dedim, tabiki ben bile öpmeyicem dışarda çalışıyorum ben getirirm eve hastalığı 40 gün geçsin ben onu öpmeden de severim dedi.

Ya sormayın ya istemiyorum diyorum elli kere istemiyorum diyorum abartısız yani cidden yinede yok be olmaz biseycik nolcak biz hep öyle büyüttük ya olsun içircez yedircez bilmem ne cidden doğumda cinnet geçirtmezse iyi.

“İstemiyorum” değil, “yasak” veya “Doktor yasakladı.”
“Yassah kardeşim, yassah anacığım, yassah biraderim, yassah.”

Canım gerçekten katlanılacak gibi değil sert bir şekilde konuş ama kalp kırma ben istemediğim sürece hiçbirsey yapamazsınız de ama önce eşinle paylas annen böyle devam ederse kırıcı olcam de tavrını koymazsan üste çıkar kaynanan

Konuştum esimle bu kadar kafaya takma bunlara bende karşıyım direkt altı ay sadece anne sütü dedi. Birsey vermek ister/isterlerse hayır deyip verdirme dedi ısrarla hayır de yani dedi. Kalp kırmaktan korkuyorum falan dedim hani ısrar ediyor diye kırılacak bir şey yok hayır dicen dedi. Ben artık söyledim üstümden attım doğurduktan sonra evde olay çıkarsa bu yüzden karısmam vallaha.

Ah canım hepsini bilip bazen böyle şaşırıp kalıyoruz aslında bebeği çok seviyor ilgileniyor filan farkındayım onada üzülüyorum yaa oda bebek bakınca duygulanıyorum bugün bebeğe kehribar sipariş vereyim dedim onada saat aldım kıskançlık olmasın diye inşallah atlatırız bu dönemi kolay bşr şekilde kabullenir

Sancılarda böyle içten kasıldığını hissedermiyiz acı verici bişey değil ama hissettiğim içten kasılma gibi anlatabildim mi bilmiyorum ama

Açıklık baktı yoktu. Sıkıntı şu ki sancı yükseldiğinde ben hiçbir şey hissetmedim. O yüzden artsa bile anlamayacağım sanırım. İçim rahat değil sanırım acile gideceğim tekrar
Benimde bugün 50-60 civarı çok az sancı çıktı. Takip ettim karın sertleşmesi oluyor mesela bebek toplanır gibi ama ağrı olmuyordu bide ağrı eşiğiniz yüksekse hissedilmiyor. Ama sizin 10 tane sık çıkmış.

Epidural ve spinal farkı ikisinin boşlukları farklı. Sinirleri koruyan kılıfı geçme aralıkları ilk epidural daha ilerlerse spinal kanal yani beyin omurilik sıvısının olduğu kısıma giriyor.
Epidural mi spinal mi önerirsiniz acaba hangisi daha iyidir ? Doktorum spinal öneriyorum dedi ben arada kaldım.

Kızlar ben kan tahlili yaptırmıştım. Sonuca bakmıştım da bazı değerler daha geç sayfaya yüklenmiş. Şimdi bakayım dedim kolesterolüm 290 civarı çıkmış moralim bozuldu. Birşey olur mu gece gece şimdi canım sıkıldı bu ara hamur işi yapıp durdum da zaten evde sıkıntıdan ondan arttı muhtemelen.

Hamilelikte kolesterol un artmasi normalmis. Ben de saglik ocaginda yaptirmistim. Doktoruma soyledim hic onemsemedi

Kızlar özellikle yeni doğum yapan anneler gece kaç saatte bir emzirme yapıyorsunuz ben bizimkini baya zor kaldırıyorum gece 2,3 saat arası oluyor çok mu uzun birde normalde her iki meme 15 dk toplam 30 dk ama o kadar uzun kalmıyor uyuyor dr kontrolü pazartesi en az 300 gram alması lazımmış pek öyle görünmüyor şimdilik ama sizin gece beslenmesi nasıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…