2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Bebek doğduktan sonra biraz kilo veriyor ya yüzde beş ila on kadar, on beş gün içinde geri alması bekleniyor o verdiği kiloyu. Ondan 300 gr demiştir. Ayda da 500-1 kg arası alabiliyorlar. İlk aylarda yani. Aç kalırsa şekeri düşebiliyor, şeker de uyku yapabiliyor. O yüzden 4 saatten uzun aç kalmaması lazım.

Gece uyandırınca en az kaç dk emmesi lazım? bu emzirmeyle alıp veremediğim var benim. Hiç birşey beni korkutmuyor da şu emzirme karnı doyacak mı kaygısı nerden yüklendi bana da bilmem ben şimdiden uykusuzluğa alıştırıyorum kendimi uykum da gelmiyor ya yat uyu işte zaten sonra uyuyamıcam ama yok uykum

Bence uyu nolur uyu lütfen uyu. Sonra zaten uykusuz her gece

Canım dikkat et aklına estgını yapan sizi iplemeyen kaynana modeli bu, aynı modelin üst versiyonu bende mevcut.. Gizli gizli cocuguma d vıtamıni vermişti, doktor farketmese belkı bobreklerınde sorun olacaktı.. Aman diyim ona göre davran, uyanık ol..

Cahillik değil ya, ben buna kanaat getirdim.. Cahillik diyip sıyırmayın bu kişileri.. Gayet herkes herşeyin farkında.. Bilerek yapıolar yani, cahillik başka bişey benım dedıgım olsunculuk Baska bişey aynısından bende de mevcut ya anlıorm cok

Kesınlıkle.. Ben dogumdan snra takviye almamstm, demir depoları sıfırlanmış, eymenı kucagıma alamıodum.. Saglık ocagına gidince doktor tahlıl yapmadan boşalmıştır depolarında cabuk demir ilacı kullan diye ılac verdi de kendıme geldım.. Ölü gibiydim yoksa.. Dogumdan snra da cok dıkkat etmek gerekiyor, o melekler bize emanet, biz iyi olcaz ki onlara yetelim ve dikişli olanlar dikişler toparlanana kadar öyle hoplayıp zıplamayın iyiyim diye, bide dikişle uygrasmayın şu guzel süreçte.. Bol bol dinlenin, meleğinizi seyredin

Sen nasılsın? Var mı yeni bir haber?

Kız neydi pipiped mi ne vardı konusmustuk burda ondan al

Sen nasılsın? Var mı yeni bir haber?

Yok ya aynı.. İlaç içip duruyorum.. Bugun çıkış yapaym dedıydım vazgecırdıler annemler fılan.. En azından pztyı beklıcem belkı o zmna düşer biraz daha degerler asistan doktora sordum bu degerler bırakmaz hoca seni dedi.. İçimden küfrü bastım 160la yattm 220ye cıkaran sizsiniz diye

Kızlar merhaba bugün kontrolden geldim. Bebeğin kilosu 3.450 olmuş. Muhtemelen kilosu 4 ü bulur dedi. Benimde son 10 günüm. 6 Kasımda doğuruyorum. Artık kontrolllerimiz 2 güne bir olacak. Doktorum gebelik şekerinin riskli olduğunu diyetime sıkı sıkı uymamı bebeğin pankreasında herhangi bir sorun yaşamamız gerektiğinden bahsetti. Çok birşey yemiyorum zaten. İnşallah son günleri de sorunsuz atlatırım. Hala kordon var bir tur boynunda. Tansiyon şeker ve bebek hareketlerini takip etmem gerekiyor sık sık.

Emzirme ile ilgili çok takıntılıydım ilk kızımda da belki faydanıza olue. Bildiğim kadarıyla Yenidoğan döneminde 2 saati aşmamak gerekiyor. Bebeklerin kan şekeri çabuk düşüyor. Ayda minimum 500 gram alması gerekiyor. İlk 3 sy 500-1000 gr normal sayılıyor. 3-4 saatlerde bence çok uzun bebek için. Bebekler 6 ayı dolana kadar 3 saati geçmeden emzirilmeli diye biliyorum. Ben bile 4. Saat olunca açlığa dayanamıyorum ki bebeğin dayanmas çok zor. İlk kızımda da ben 2 saati hiç aşmamıştım ilk zamanlar. Kızım sarılık olmadı hiç bu yüzden ve kilo alımı hep üst düzeydeydi. Bir de bebeklerde 40 ı çıkana kadar günde 3 kez 1 litre büyüklüğünde kaka yapması doyma belirtisidir.

Eklentiler

• A2C70425-FA5B-4C3C-ABFC-3663C362DAFF.webp
    27,4 KB · Görüntüleme: 51
Banyo çok mayıstırıyo gerçekten ondandır çocuk rahatlıyodur bannyodan sonra emiyodur ama dimi anneem tam giydirmeden verirdi o an ağlardı çünkü 3 saati geçme canım o zaman belirti varsa bi damlada emse onun şekerini dengeler ama bak bişey kalmamış 1 aydan sonra oo ben burdayım dicek

Cahillikle hadsizliğin enfes bileşimi dediğin gibi, sadece cahillik olsa kırmadan dökmeden kontrol altına alınabilir belki ama hadsizlik katıldı mı işin içine, çok zor. İstilacı tür. Baştan önlem almak lazım.

Günaydın herkese,
Bizim çocuk (müstakbel ağabey) hasta oldu sonunda. O kadar vitaminler falan iki ay korudu çocuğumu. Sabaha karşı uyanıp yanıma geldi seninle yatayım mı aZıcık diye, gel tabii dedim, sarıldım. Koklaya koklaya uyurum ben seni. Sonra dedim ne yapıyorsun kızım. Oğlan dalınca hemen pılımı pırtımı toplayıp salona kanepeye geçtim.

Anne olmadan önce böyle zombili, vampirli, istilacı uzaylılılı filmler izlerken, bu anneler ne salak oluyor yahu, bebeğinin zombie/vampir vs. Olduğunu anlamıyor mu, çak kalbine kazığı, ver beynine kurşunu yolla, ne yediriyorsun kendini derdim (bilmeyenler için: zombie/vampir olduğu bariz olan çocuğu ahali öldürmek ister ama annesi yok, yavrum o benim diye afallar, araya girer, sarılır vb. Kendisi de zombi olur) . Oysa ne kadar gerçekçiymiş o sahneler. Gel, em kanımı yavrum, ye beynimi, ben de olayım sen ne olduysan.

Aaaaa ben gerildim okurken çok çok net olmalısın gerekirse çocuğu direk elinden al ne demek annesi içirme dediği halde ilaç içirmek bu derece müdahaleye ben kırılmasın noktasını düşünmem açıkçası ha ilaç mı içirsek acaba der düzgünlükle cevap verilir ama bu resmen haddini aşmak verme denildiği halde inat eder gibi valla hiç kocamı da sokmam araya darılan kırılan bana kırılsın. Doğduğunda nar sıkmak için ama kocanı tembihleyebilirsin o annsennne kadar müdahale edebilirsin bilmiyorum çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…