Bizimde sanırım sarılık var bugün uyanmıyor bekliyorum emse bile iki çekip yatıyor ebe öyle söyledi bende anlamadım pazartesi kilo boy bakacakmış 11 günlük oluyor ama imkansız gibi yaniinşallah bir yanlış anlaşılma olmuştur çünkü çok zor Şuan burnunu filan sıkıyorum paşamın keyfini bekliyorum
Gece uyandırınca en az kaç dk emmesi lazım?10 günde 300 gram normal o zamanaltını açarsam her yerimize çiş edebilir bide 1 hafta sonra yıkandı belkide gerçekten o yüzden dünden beri miskin bir hal var gecenin 3 zorla emzirme seansını tamamladık saat 6 ya kadar ben kaçar uykusuzluk zor iş uykuyu sevenlere özellikle yani bana
Kacinci haftanizda 3 cm idiniz hatirliyor musunuzO zaman çok az kalmıştırama yine değişiyor kişiden kişiye ben 3 cm le baya beklemiştim 2 3 hafta
Bence uyu nolur uyu lütfen uyu. Sonra zaten uykusuz her geceGece uyandırınca en az kaç dk emmesi lazım?bu emzirmeyle alıp veremediğim var benim. Hiç birşey beni korkutmuyor da şu emzirme karnı doyacak mı kaygısı nerden yüklendi bana da bilmem ben şimdiden uykusuzluğa alıştırıyorum kendimi uykum da gelmiyor ya yat uyu işte zaten sonra uyuyamıcam ama yok uykum
Cocuk doğduktan sonra işte uyuyacağı zaman yüzünü tülbentle örtecekmiş öyle uyutacakmış/uyutacakmışız çocuğu. Beşiğine yattığında da örtecekmişiz yüzünü. Hayır ben örtmeyeceğim ışıkta uyumaya alışsın ayrıca ilk doğduğu zamanlarda zaten sarılık olmaması için bebeğin ışık görmesi gerekiyor hem rahat nefeste alamaz dedim. Annemde vardı evet örtülmez dedi o da. Yok ben öyle alıştırdım olur demeye başladı bende tek alınmasın diye kendi annemide kast ederek ikinizide zaten şimdiden net bir şekilde söylüyorum anne benim istemediğim şeyleri yapmayın çocuğuma dedim. Gülümsüyor böyle salak salak. Sonra işte doğduğu gibi ağzına nar sıkacakmış bebek hiç gazlı olmuyormuş. Ihlamurda verecekmiş. Bende dedim ki ben öyle saçma şeylere hurafelere inanmıyorum dedim yok ağzına bal sür bal gibi olsun yok bilmem ne yalan onlar dedim. Ayrıca bebek altı ayını doldurmadan ıhlamur falan da verilmeyecek dedim hatta bazı şeyler 1 yıl sonra verilmesi gerekiyor alerjisi olabilir dedim. Yok be olmaz biz hep öyle büyüttük içirdik yedirdik zart zurt onada yapcaz bilmem ne anlatırken bile şu an sinirlerim oynuyor. Zaten böyle olacağı belliydi. Eltimin doğumuna gitmiştim göbeği daha duruyordu. Tutturdu krem sürelim acımasın krem sürelim yumuşasın eltim tam şey diyordu ama anne doktor hiç öyle şeyler sürmeyin diyordu ki hop sürdü kremi. Geçenlerde de eltim geldiydi bebek daha 5 aylık hafif ateşi vardı ama hafif yani abartılacak ya da ilaçlık bir durum yok. Eltim baktı ateşine hafif diyor bana baktırdı bende hafif bi yüzünü ensesini yıkayalım iyi gelir dedim babası bile öyle dedi. Kaynanam dı başı bak abartmıyorum dk başı ilaç içirelim ilaç içirelim anne gerek yok ilaçlık değil düşer artarsa veririz diyoruz içirelim ilaç verelim en sonunda gene gitti calbol mü ne içirdi yani çocuğa.
Kadında her konuda yönlendirme ve benim dediğim olsunculuk var. Ayrıca cahil tamamen. Ben şu an yine tahammül ediyorum ama yüzümü baya astım anladı gibi yüzü asıldı sanki ama emin değilim. Benim şimdiden psikolojim bi değişik zaten lohusada daha beter olacak çingar çıkarıp kovmaktan korkuyorum. O yüzden diyorum ki şimdiden eşime söylesemde eşim annesiyle konuşsa mı acaba yani anne bak bebek doğduğunda onun istemediği şeyleri yapma zaten hassas bir dönemde olacak kalp kırılmasın vs gibi. Bu arada eşim annesinin bu aşırı ısrarının, cahilliğinin, yönlendirme huyunun falan farkında. Onun önünde mesela nar suyu vermeye falan kalksa eşim benden önce annesine napıyosun sen ya der ama eşim işte olacak ki yani.
AminnBen gebe kalmadan önce hepsine baktırmıştım şimdi doğum bitsin bende tüm tahlillerimi tekrarlıycam çok sıkıntılı ya mutlaka bi yere zarar veriyo ve sekel bırakıyo anne olunca kendimize daha iyi bakmalıyız ki onada iyi bakabilelim onların bize ihtiyaçları var
Sen nasılsın? Var mı yeni bir haber?Kesınlıkle.. Ben dogumdan snra takviye almamstm, demir depoları sıfırlanmış, eymenı kucagıma alamıodum.. Saglık ocagına gidince doktor tahlıl yapmadan boşalmıştır depolarında cabuk demir ilacı kullan diye ılac verdi de kendıme geldım.. Ölü gibiydim yoksa.. Dogumdan snra da cok dıkkat etmek gerekiyor, o melekler bize emanet, biz iyi olcaz ki onlara yetelimve dikişli olanlar dikişler toparlanana kadar öyle hoplayıp zıplamayın iyiyim diye, bide dikişle uygrasmayın şu guzel süreçte.. Bol bol dinlenin, meleğinizi seyredin
10 günde 300 gram normal o zamanaltını açarsam her yerimize çiş edebilir bide 1 hafta sonra yıkandı belkide gerçekten o yüzden dünden beri miskin bir hal var gecenin 3 zorla emzirme seansını tamamladık saat 6 ya kadar ben kaçar uykusuzluk zor iş uykuyu sevenlere özellikle yani bana
Sen nasılsın? Var mı yeni bir haber?
Benim ilk doğumum normal olmuştu. Öyle bir ağrı yaşamadım ben.Kimse bilmiyo mu ??
Banyo çok mayıstırıyo gerçekten ondandır çocuk rahatlıyodur bannyodan sonra emiyodur ama dimi anneem tam giydirmeden verirdi o an ağlardı çünkü 3 saati geçme canım o zaman belirti varsa bi damlada emse onun şekerini dengeler ama bak bişey kalmamış 1 aydan sonra oo ben burdayım dicekAyy Buda banyodan sonra uyanmıyor acaba ondan mı bizde ilkkez yıkadık dün göbeği düşene kadar yıkama dediler bize hastanede de yıkanmadı çocuk dünden beri bşr mayıştı kendinden geçti sarılık var ama çok değil yinede üzülüyorum böyle kalkmayınca ya ilk çocuk gibi tecrübesiz hissediyorum kendimi
Cahillik değil ya, ben buna kanaat getirdim.. Cahillik diyip sıyırmayın bu kişileri.. Gayet herkes herşeyin farkında.. Bilerek yapıolar yani, cahillik başka bişey benım dedıgım olsunculuk Baska bişeyaynısından bende de mevcut ya anlıorm cok
Aaaaa ben gerildim okurken çok çok net olmalısın gerekirse çocuğu direk elinden al ne demek annesi içirme dediği halde ilaç içirmek bu derece müdahaleye ben kırılmasın noktasını düşünmem açıkçası ha ilaç mı içirsek acaba der düzgünlükle cevap verilir ama bu resmen haddini aşmak verme denildiği halde inat eder gibi valla hiç kocamı da sokmam araya darılan kırılan bana kırılsın. Doğduğunda nar sıkmak için ama kocanı tembihleyebilirsin o annsennne kadar müdahale edebilirsin bilmiyorum çünküCocuk doğduktan sonra işte uyuyacağı zaman yüzünü tülbentle örtecekmiş öyle uyutacakmış/uyutacakmışız çocuğu. Beşiğine yattığında da örtecekmişiz yüzünü. Hayır ben örtmeyeceğim ışıkta uyumaya alışsın ayrıca ilk doğduğu zamanlarda zaten sarılık olmaması için bebeğin ışık görmesi gerekiyor hem rahat nefeste alamaz dedim. Annemde vardı evet örtülmez dedi o da. Yok ben öyle alıştırdım olur demeye başladı bende tek alınmasın diye kendi annemide kast ederek ikinizide zaten şimdiden net bir şekilde söylüyorum anne benim istemediğim şeyleri yapmayın çocuğuma dedim. Gülümsüyor böyle salak salak. Sonra işte doğduğu gibi ağzına nar sıkacakmış bebek hiç gazlı olmuyormuş. Ihlamurda verecekmiş. Bende dedim ki ben öyle saçma şeylere hurafelere inanmıyorum dedim yok ağzına bal sür bal gibi olsun yok bilmem ne yalan onlar dedim. Ayrıca bebek altı ayını doldurmadan ıhlamur falan da verilmeyecek dedim hatta bazı şeyler 1 yıl sonra verilmesi gerekiyor alerjisi olabilir dedim. Yok be olmaz biz hep öyle büyüttük içirdik yedirdik zart zurt onada yapcaz bilmem ne anlatırken bile şu an sinirlerim oynuyor. Zaten böyle olacağı belliydi. Eltimin doğumuna gitmiştim göbeği daha duruyordu. Tutturdu krem sürelim acımasın krem sürelim yumuşasın eltim tam şey diyordu ama anne doktor hiç öyle şeyler sürmeyin diyordu ki hop sürdü kremi. Geçenlerde de eltim geldiydi bebek daha 5 aylık hafif ateşi vardı ama hafif yani abartılacak ya da ilaçlık bir durum yok. Eltim baktı ateşine hafif diyor bana baktırdı bende hafif bi yüzünü ensesini yıkayalım iyi gelir dedim babası bile öyle dedi. Kaynanam dı başı bak abartmıyorum dk başı ilaç içirelim ilaç içirelim anne gerek yok ilaçlık değil düşer artarsa veririz diyoruz içirelim ilaç verelim en sonunda gene gitti calbol mü ne içirdi yani çocuğa.
34 de hastaneye yatmıştım o zaman 2 3 cm dediler sancım yoktu ama servikal yetmezlik vardı zaten erken açılmam olmuş. 38. Hafta doğum yaptımKacinci haftanizda 3 cm idiniz hatirliyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?