Dün çok hareketliydi benim bebekler gece kaça kadar sürdü her yerden vuruyolar ama sağ sol kasıklar dedim çıkmak istiyolar sonra uzandım bi süre devam etti sonra uyudular sanırımbenim yüzüm çok şiş dudaklarım falan yüzüm iyice değişti gerçekten zamanım geldi artık yarını sabırla bekliyorum ne dicek doktorum acaba
İlk ntsde öyleydi canım bebek çok hareketliydi, sonra tekrarladığında normal çıkmıştıNstye girmiştim, doktor bebeğin kalp atışlarını hızlı buldutekrarlanacak şimdi. Hemşire hastaysanız olabilir demişti ama ateşim çıkmadı ölçünce. Tansiyon 14:9 çıktı. Ondan olabilir mi acaba? Bilgisi olan var mı?
Bez sayımız az biraz bakalım dr amcası ne diyecektrueliving_
Dört saati geçmemesi lazım. 2-3 saatte bir kalkması normal bence. Yarım saat-1 saat arası emebiliyor yenidoğanlar. Memede uykuya dalarsa uyandırabilirsin. En az altı çişli bezi varsa (dolu dolu) doyuyor olması lazım. Zaten az kalmış pazartesiye, stres yapma hiç.
10 15 dk bir meme diğeri de aynı toplam 2 meme en az yarım saat ama işte o kadar emmiyor uyuyor hemen ilk günler daha iyidi emmesi sürekli istiyordu sonra uykuya düştü uykusuzluk çok zor uykuyu seven için ama öyle masum ki ben kendim kalkıyorum o uyanmadan emziriyorum uykuyu görmüyor insanGece uyandırınca en az kaç dk emmesi lazım?bu emzirmeyle alıp veremediğim var benim. Hiç birşey beni korkutmuyor da şu emzirme karnı doyacak mı kaygısı nerden yüklendi bana da bilmem ben şimdiden uykusuzluğa alıştırıyorum kendimi uykum da gelmiyor ya yat uyu işte zaten sonra uyuyamıcam ama yok uykum
Bunu bugün bi kez daha anladım sabah banyo yaptırdık uyuyor kendinden geçtiBanyo çok mayıstırıyo gerçekten ondandır çocuk rahatlıyodur bannyodan sonra emiyodur ama dimi anneem tam giydirmeden verirdi o an ağlardı çünkü 3 saati geçme canım o zaman belirti varsa bi damlada emse onun şekerini dengeler ama bak bişey kalmamış 1 aydan sonra oo ben burdayım dicek
Ayy Buda ilk günler sürekli emmek istiyordu sonra uykuyu düştü sarılıktan büyük ihtimalle bide ilk oğlum daha çok uyurdu erken doğdukları için sanırım kendi tam doğması gereken tarihe geldiklerinde ayılırAy biliyor musun ben böyle bir bebek hayal ediyorumben hiç kendim uyandırmadım hep aç ve hazır bekliyordu ve ilk günden beri uyumuyordu. Görümcem de senin gibi anlatıyordu Allahım nasıl oluyor bana da tattır şu duyguyu diyordum Onlar da ayaklarını hafif sıkıyorlardı, üstünü çıkarıp ıslak mendille hafif siliyorlardı öyle uyanıyordu. Sanırım günde 25 gram minimum alması gerekiyordu ben öyle hatırladım. Doktor günlük bir hesap yapıyordu bizde. Hiç sarılık olmadık biz ama hep memedeydi ve emzikte vermemiştim ben. Bir de balkona gün ışığına çıkarıyordum gündüzleri, mayısta doğmuştu o gerçi bunda nasıl yaparız bilmem
Mama bende verelim diyorum ama kimse kabuk etmiyor herkes emzir diyor sanki gece yatarken en azından alsa iyi olacak gibi dr sorucam artık gerekli görürse alıcam göğüslerim çok bol geliyor bana yumuşakBenim kızım 40 gün çok uyudu. Topuklarını sıkar uyandırırdıkgündüz 2 3 saatte bir emzirmeye dikkat ederdim. Ama gece 4 saati bulurduk. Annem bebek aç olsa uyumaz merak etme derdi gerçektende öyleymiş ilk ay 1200 gram almıştı. Tabi ben gece kendim uyumadan saat 12 gibi 30 40 cc mama veriyordum çok tutuyordu ve 4 saat ben deliksiz uyuyunca göğüsüm doluyordu çok iyi geliyordu.
Evet hem yüksek hem dengesizlik var gibi. Belki tansiyonla alakalidir. Inşallah 2.de düzelir canım haberdar et
Benimkilerde sakin ara ara hissettim bende bence yoruldularDün akşam benim Oğluşta çok hareketliydi. Saatlerce hiç durmadı takla atıyordu sanki.. bugünde çok sakin henüz hareketlenmedi uyuyor sanırım
Bol su ve uyku çok önemli canım bi çocuk daha var zor olur ama fırsatları değerlendir hurma falan ye bebbek uyuduğunda sende uyu süt dolar gögüslerin ben uyumadım hata ettim sen etme dinlenmek çok iyi geliyor süt artmasıınaMama bende verelim diyorum ama kimse kabuk etmiyor herkes emzir diyor sanki gece yatarken en azından alsa iyi olacak gibi dr sorucam artık gerekli görürse alıcam göğüslerim çok bol geliyor bana yumuşak
Nstye girmiştim, doktor bebeğin kalp atışlarını hızlı buldutekrarlanacak şimdi. Hemşire hastaysanız olabilir demişti ama ateşim çıkmadı ölçünce. Tansiyon 14:9 çıktı. Ondan olabilir mi acaba? Bilgisi olan var mı?
Kızlar dolunay la alakası olabilir mi dün benimki de durmuyor du bugün çok sesiz ay Allah'ım şu tutulmayida sağlıklı bir şekilde atlatalim amin çünkü bakıyorum tansiyon bir yandan ağrılar bir yandan hem biz hem bebekler huzursuz gibi Allah hepimizin yardımcısı olsunDün akşam benim Oğluşta çok hareketliydi. Saatlerce hiç durmadı takla atıyordu sanki.. bugünde çok sakin henüz hareketlenmedi uyuyor sanırım
Mama bende verelim diyorum ama kimse kabuk etmiyor herkes emzir diyor sanki gece yatarken en azından alsa iyi olacak gibi dr sorucam artık gerekli görürse alıcam göğüslerim çok bol geliyor bana yumuşak
Merhaba, Adana’da kimde yaptırdınız ayrıntılıyı?Kızlar merhaba adana da olup ayrıntılı ultrason yaptıran var mı doktor önerisi istiyorum
Amin canımBenden 2 saat öncesin ve ben grip oldum Umarım Pazartesi gününe kadar geçer
Mama bende verelim diyorum ama kimse kabuk etmiyor herkes emzir diyor sanki gece yatarken en azından alsa iyi olacak gibi dr sorucam artık gerekli görürse alıcam göğüslerim çok bol geliyor bana yumuşak
Kızlar dolunay la alakası olabilir mi dün benimki de durmuyor du bugün çok sesiz ay Allah'ım şu tutulmayida sağlıklı bir şekilde atlatalim amin çünkü bakıyorum tansiyon bir yandan ağrılar bir yandan hem biz hem bebekler huzursuz gibi Allah hepimizin yardımcısı olsun
Eşimin bisey diceğini sanmam o yönden şanslıyım. Annesinin nasıl bir insan olduğunu karşısındaki kişiye cinnet geçirtebileceğini biliyor. Öyle bir durumda eminim anne sende üstüne gitmeseydin bıraksaydın vs diye annesine çıkışır. Ya durmadan bir bok yumurtluyor zaten. Benim teyzem var böyle çok soğukkanlıdır olaylara karşı seni sakinleştirir iyi yönlendirir falan doğumuna ben gelirim teyzem dedi odaya kadar girerim senle dedi o da şeyden çıktı annem ben dayanamam dedi çünkü hani sancı çekerken ağlamasına, bağırmasına vs. Bir de teyzemin hani beni güzel yönlendireceğine vs eminim bende istiyorum. Teyzem geceleri telefonun sesini kısıyor dedim ki anneme söyleyelim de teyzeme kısmasın artık nolur nolmaz. Kaynanam da neden o da mı gelcek dedi evet dedim o gelecek benimle doğumada girecek dedim gerek yok be bende girerim falan demeye başladı bende dedim ki ben teyzemi istiyorum.Allah sana sabır versin aslında acikca konuşmak gerek mesela kaynanam gelmek istedi ben eşime söyledim bu özel bir süreç ilk annemi istiyorum yanımda annen de 10 gün sonra gelsin dedim tamam dedi konuştu benim konuşmam olmazdı. İkisinin de başında durmasına gerek yok ben bu ilk dog8m sürecinde yanımda annemi istiyorum doğal olarak onunla rahat olacağım dersiniz . 10 gün sonra falan gelir o zamana da hem senin ruh halin daha düzelmiş olur yoksa bu kaynana ile doğum sonrası cinnet geçirmek kaçınılmaz.. başında bekleyip durmasın sanki 4 üz doğuracaksin annen yeter ya da sehzade gelecek sanki . Vallahi canım bazen diyorum iyi ki kimse yok yanımda bu memlekette .. kaynanam ile aynı şehirde olsak eminim zırt birt gelirdi o da çıkmazdı benden ayyyy. Hadi gelmesini geçtim bi de sürekli arsiz arsız sana şunu yapcam demesi sinir bozucu . Hani yapalım mi da demiyor direk yapacam diyor sen hayır dedikçe he he sen istediğin kadar konuş soyle kendi kendine konuş ben bildiğimi okurum der gibi gülüyor yani ne denir ki ben olsam her şeyi eşime söylerim bak ben hamileyim sonrasında doğum surecim psikolojim alt üst olacak şimdiden uyarıyorum annen laf anlamaz ısrarla nar şu bu derse kavga edip kötü olmamak adına önüne geç derim . Ha sen uyarini yap doğum sonrası baktın laf anlamıyor ufak bi lohusa cinneti kış kış kendi evine eşin de laf ederse ben sana söylemiştim laf anlamadı söz konusu olan bizim evladımız onun sağlığı onu korumak zorundayım dersin .
Canım devlet universite şehir hastane tarzı yerlerde malesef muhatap bulmak çok zor doktor günde bi gelir o da sürü halinde asistan ile. Kendi aralarında konuşur konuşur giderler sen daha ağzını açamadan çıkar . Sen bi başka asistan denk getirir sorarsın o da anca boş hava ego olur soru sorunca kalır öyle doktoruna sormadan gık diyemez bizzat yaşadım zamanında bunları çok sinir bozucu Allah im düşürmesin dedim o yüzden durumumuz zorladik özelden paket aldım aman aman . Yalnız belki biliyorsundur ancak şunu söylemek istedim bu tarz hastanelerde hafta sonu acil durum olmadıkça stabilize geçer hiç nir işlem yapılamaz sadece rutin tansiyon şeker serum vb onun harici çok sessiz sakin geçer. Ani bi seu olir bi sıkıntı olur doktora ulasilir ya da nöbetçi doktora gidilir falan sana tavsiyem mesai bitmeden güzelce bi bilgi al beni pazartesi sezeryana alir misiniz yoksa daha burada miyim bilgi almak istiyorum küçük bebeğim var falan de duruma gore eğer daha buradasınız derlerse pazartesiyi beklemeden bugün çıkış yap çünkü cumartesi pazar bomboş öylece yattığın ile kalıp vakit kaybedersin orada . En azindan hafta sonu bi soyunur dökünür oglunla vskit gecirir pazsrtesi baska hastaneye gidersin . Ama zaten bu hastanede doğum yapacağım dersen kendin bilirsin.Evet ama bu kadar berbat olduklarını dusunemedım.. Pztye kadar süre tanıdım, eger ılerleme olmazda gerilerse çıkış yapcam.. Aptal aptal işler yapıolar, az önce bayagı Bi sinirliydim, zor sakinledim.. Tıpççı tanıdıgım da yokkı danısaym, yoksa sımdıye kacmstm burdanhaydar paşa eski AmA cidden arı gibilerdi, burdakıler vakıt öldürüo gibiler, sankı onlerıne vaka gelsın dıye yatış verdiler gibi gelıo.. Bnmle beraber 17 kişi yatış yapmıs o gun.. Kaç gündür yerimde sayıyorum, ustune degerler de yukselıo, neyi beklıyolar anlamıyorum.. Çok fena azar cekcem zor tutuyorum kendımı ama pztye kadar tedavide degısıklık olmazsa çıkış kesın yapcam.. Randevu aldm bile.. O kadar sacmaladılar bence
Kv nin hakkından teyzen gelecek belliki, ay gerçekten aşırı sinirleniyorum dünden beri yaa, baş öğretmen gibi herşeyi yönetmeye çalışıp düşüncelerinde diretmesi falann valla çok sabırlı birisin bence. Ban olsam çoktaaann net bir şekilde ağzının payını vermiştim, istediği yerden kırılsın banane.Eşimin bisey diceğini sanmam o yönden şanslıyım. Annesinin nasıl bir insan olduğunu karşısındaki kişiye cinnet geçirtebileceğini biliyor. Öyle bir durumda eminim anne sende üstüne gitmeseydin bıraksaydın vs diye annesine çıkışır. Ya durmadan bir bok yumurtluyor zaten. Benim teyzem var böyle çok soğukkanlıdır olaylara karşı seni sakinleştirir iyi yönlendirir falan doğumuna ben gelirim teyzem dedi odaya kadar girerim senle dedi o da şeyden çıktı annem ben dayanamam dedi çünkü hani sancı çekerken ağlamasına, bağırmasına vs. Bir de teyzemin hani beni güzel yönlendireceğine vs eminim bende istiyorum. Teyzem geceleri telefonun sesini kısıyor dedim ki anneme söyleyelim de teyzeme kısmasın artık nolur nolmaz. Kaynanam da neden o da mı gelcek dedi evet dedim o gelecek benimle doğumada girecek dedim gerek yok be bende girerim falan demeye başladı bende dedim ki ben teyzemi istiyorum.
35 haftaligim toplam 1 kilo aldım gayet normal bebek aldıkça gelişim de gerilik olmadıkça senin alman şart değilKızlar bişey sorucam ya, son 1,5-2 aydr hiç kilo almadım, bu normal mi? 20 gün önce sormuştum hatta doktora geçen ayla aynı diye. Doktor alma zaten o alıyor demişti ama üstünden bir 20 gün daha geçti hala aynı kiloyum garip geliyor bana.
[QUOTE="_Citlembik_, post: 75865096, member: 878232".
Evet hem yüksek hem dengesizlik var gibi. Belki tansiyonla alakalidir. Inşallah 2.de düzelir canım haberdar et
Kızlar bişey sorucam ya, son 1,5-2 aydr hiç kilo almadım, bu normal mi? 20 gün önce sormuştum hatta doktora geçen ayla aynı diye. Doktor alma zaten o alıyor demişti ama üstünden bir 20 gün daha geçti hala aynı kiloyum garip geliyor bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?