2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar bişey sorucam ya, son 1,5-2 aydr hiç kilo almadım, bu normal mi? 20 gün önce sormuştum hatta doktora geçen ayla aynı diye. Doktor alma zaten o alıyor demişti ama üstünden bir 20 gün daha geçti hala aynı kiloyum garip geliyor bana.

Dün akşam benim Oğluşta çok hareketliydi. Saatlerce hiç durmadı takla atıyordu sanki.. bugünde çok sakin henüz hareketlenmedi uyuyor sanırım

İlk ntsde öyleydi canım bebek çok hareketliydi, sonra tekrarladığında normal çıkmıştı

Bez sayımız az biraz bakalım dr amcası ne diyecek
10 15 dk bir meme diğeri de aynı toplam 2 meme en az yarım saat ama işte o kadar emmiyor uyuyor hemen ilk günler daha iyidi emmesi sürekli istiyordu sonra uykuya düştü uykusuzluk çok zor uykuyu seven için ama öyle masum ki ben kendim kalkıyorum o uyanmadan emziriyorum uykuyu görmüyor insan
Bunu bugün bi kez daha anladım sabah banyo yaptırdık uyuyor kendinden geçti 40 çıktıktan sonra görürsün diyor herkes zaten valla ben oğlumdaki herşeyi unutmuşum sil baştan yaşıyorum herşeyi
Ayy Buda ilk günler sürekli emmek istiyordu sonra uykuyu düştü sarılıktan büyük ihtimalle bide ilk oğlum daha çok uyurdu erken doğdukları için sanırım kendi tam doğması gereken tarihe geldiklerinde ayılır pusete koyuyorum güneş çıkınca hemen önüne koyuyoruz bi kaç gündür güneş vardı olduğu kadar

Mama bende verelim diyorum ama kimse kabuk etmiyor herkes emzir diyor sanki gece yatarken en azından alsa iyi olacak gibi dr sorucam artık gerekli görürse alıcam göğüslerim çok bol geliyor bana yumuşak

Mama bende verelim diyorum ama kimse kabuk etmiyor herkes emzir diyor sanki gece yatarken en azından alsa iyi olacak gibi dr sorucam artık gerekli görürse alıcam göğüslerim çok bol geliyor bana yumuşak
Bol su ve uyku çok önemli canım bi çocuk daha var zor olur ama fırsatları değerlendir hurma falan ye bebbek uyuduğunda sende uyu süt dolar gögüslerin ben uyumadım hata ettim sen etme dinlenmek çok iyi geliyor süt artmasıına

Dün akşam benim Oğluşta çok hareketliydi. Saatlerce hiç durmadı takla atıyordu sanki.. bugünde çok sakin henüz hareketlenmedi uyuyor sanırım
Kızlar dolunay la alakası olabilir mi dün benimki de durmuyor du bugün çok sesiz ay Allah'ım şu tutulmayida sağlıklı bir şekilde atlatalim amin çünkü bakıyorum tansiyon bir yandan ağrılar bir yandan hem biz hem bebekler huzursuz gibi Allah hepimizin yardımcısı olsun

Kilo alımını beğenmezse zaten doktor önerir mama. Bilmiyorum ben mamanın çok faydasını gördüm kızımda. Meme reddi filanda yaşamadık 14 ay emdi. Ben yeni doğduğunda gün içinde çok vermiyodum 1 kere filan veriyodum. ama gece uyumadan mutlaka içiriyodum hem tok tutuyordu hemde ben uzun uyuyunca dinç uyanıyordum.Şuan 23 aylık hala uykuya geçişte mama içiyor.

Amin canım Benden 2 saat öncesin ve ben grip oldum Umarım Pazartesi gününe kadar geçer

Ay ben de tetikteyim vallahi. Günde 500 mg c vit alabilirsin dedi doktorum. Umarım kazasız belasız varırız operasyona.

Benimki de 11 de güya ama kaçta başlar kim bilir Randevuda bile bekliyorum her seferinde, çok yoğun doktorum.

Bez sayısı yeterli değilse takviye gerekiyor olabilir. Tam doyamayınca şekeri de düşebiliyormuş ya yeni doğanların, ondan uyuyor olabilir. İlk bir veya iki hafta ben de kullanmıştım oğlumda ama büyük paket almayın demişti doktor az bir takviye gerektiği için, o yüzden küçük kefir boyutunda hazır olanlardan almıştım bir iki şişe. (24 saat içinde tüketilebiliyor açıldıktan sonra).
Yanlış hatırlamıyorsam memelerin sütle dolup sertleşmesine daha zaman olması lazım. Bebeğin mide kapasitesine (emdiği kadar yani) göre üretiliyor ya süt.

Yok, benimki hep hareketli dolunay beni etkilemiş olabilir tabii ama. Hakikaten,tansiyon niye bu kadar yaygın acaba. Doktoruma sordum, tansiyonun yükselme eğilimi olmasa yükselmezmiş. Herkese olmuyor demek ki.

Eşimin bisey diceğini sanmam o yönden şanslıyım. Annesinin nasıl bir insan olduğunu karşısındaki kişiye cinnet geçirtebileceğini biliyor. Öyle bir durumda eminim anne sende üstüne gitmeseydin bıraksaydın vs diye annesine çıkışır. Ya durmadan bir bok yumurtluyor zaten. Benim teyzem var böyle çok soğukkanlıdır olaylara karşı seni sakinleştirir iyi yönlendirir falan doğumuna ben gelirim teyzem dedi odaya kadar girerim senle dedi o da şeyden çıktı annem ben dayanamam dedi çünkü hani sancı çekerken ağlamasına, bağırmasına vs. Bir de teyzemin hani beni güzel yönlendireceğine vs eminim bende istiyorum. Teyzem geceleri telefonun sesini kısıyor dedim ki anneme söyleyelim de teyzeme kısmasın artık nolur nolmaz. Kaynanam da neden o da mı gelcek dedi evet dedim o gelecek benimle doğumada girecek dedim gerek yok be bende girerim falan demeye başladı bende dedim ki ben teyzemi istiyorum.

[QUOTE="_Citlembik_, post: 75865096, member: 878232".

Evet hem yüksek hem dengesizlik var gibi. Belki tansiyonla alakalidir. Inşallah 2.de düzelir canım haberdar et
[/QUOTE]

İkincide düzeldi çok şükür, benim tansiyon da 10/6 ya düştü. (İlk nstden sonda 14/9 ölçmüştü hemşire). Tansiyon etkilemez bebeğin kalp atışını dediler ama bilemedim, tesadüftür belki.

Canım devlet universite şehir hastane tarzı yerlerde malesef muhatap bulmak çok zor doktor günde bi gelir o da sürü halinde asistan ile. Kendi aralarında konuşur konuşur giderler sen daha ağzını açamadan çıkar . Sen bi başka asistan denk getirir sorarsın o da anca boş hava ego olur soru sorunca kalır öyle doktoruna sormadan gık diyemez bizzat yaşadım zamanında bunları çok sinir bozucu Allah im düşürmesin dedim o yüzden durumumuz zorladik özelden paket aldım aman aman . Yalnız belki biliyorsundur ancak şunu söylemek istedim bu tarz hastanelerde hafta sonu acil durum olmadıkça stabilize geçer hiç nir işlem yapılamaz sadece rutin tansiyon şeker serum vb onun harici çok sessiz sakin geçer. Ani bi seu olir bi sıkıntı olur doktora ulasilir ya da nöbetçi doktora gidilir falan sana tavsiyem mesai bitmeden güzelce bi bilgi al beni pazartesi sezeryana alir misiniz yoksa daha burada miyim bilgi almak istiyorum küçük bebeğim var falan de duruma gore eğer daha buradasınız derlerse pazartesiyi beklemeden bugün çıkış yap çünkü cumartesi pazar bomboş öylece yattığın ile kalıp vakit kaybedersin orada . En azindan hafta sonu bi soyunur dökünür oglunla vskit gecirir pazsrtesi baska hastaneye gidersin . Ama zaten bu hastanede doğum yapacağım dersen kendin bilirsin.

Kv nin hakkından teyzen gelecek belliki, ay gerçekten aşırı sinirleniyorum dünden beri yaa, baş öğretmen gibi herşeyi yönetmeye çalışıp düşüncelerinde diretmesi falann valla çok sabırlı birisin bence. Ban olsam çoktaaann net bir şekilde ağzının payını vermiştim, istediği yerden kırılsın banane.

35 haftaligim toplam 1 kilo aldım gayet normal bebek aldıkça gelişim de gerilik olmadıkça senin alman şart değil

[QUOTE="_Citlembik_, post: 75865096, member: 878232".

Evet hem yüksek hem dengesizlik var gibi. Belki tansiyonla alakalidir. Inşallah 2.de düzelir canım haberdar et

İkincide düzeldi çok şükür, benim tansiyon da 10/6 ya düştü. (İlk nstden sonda 14/9 ölçmüştü hemşire). Tansiyon etkilemez bebeğin kalp atışını dediler ama bilemedim, tesadüftür belki.
[/QUOTE]

2.de düzelmesine çok sevindiim çok şükür. Hepimizin bebişi sağlıkla vaktinde gelsin.

Normalde toplamda (annenin hamilelik öncesi kilosuna göre) 5-15 civarı kilo alımı bekleniyor ama doktorun her hamileden beklentisi aynı olmuyor. Anne düşük kilolu değilse, kan değerleri iyiyse ve bebek kilo alıyorsa sorun etmiyorlar gördüğüm kadarıyla. Zaten az yeseniz de protein ve kalsiyum yönünden zengin besleniyorsanız ve bebeğin beslenme (dolayısıyla kilo alma) sıkıntısı yoksa annenin kilo alımı bebeği pek bağlamıyor, ancak yeterince beslenmiyorsa doğum sonrası anne için sorun olabilir tabii ama o da hamilelik sırasında bakılan kan değerlerinden anlaşılıyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…