Ya okurken kahkaha attım cahillik gerçektenOf Allah'ım resmen cinnet geçirmelik olay ne demek boşver annenio çocuk senden bir hastalık kaparsa senin 2 saniyelik öpme zevkin için değecek mi yani ? Benim de en çok düşündüğüm şey bu öpme olayı ben asla bunu anlatamıyorum ya kafaları basmıyor yemin ederim. Kayınvalide bi doğsun opcem koklycam diyor annecim bak öpmek olmaz böyle böyle yasak diye anlatıyorum hmm tamam o zaman yanağından değil de elinden öperim diyor vallahi sinirden gülme tutuyor o an içimden "ulan cahil karı elinden opmekle yuzunden öpmek aynı şey " diyorum ama keşke bunu sesli de soyleyebilsem hayir tek sıkıntı kv degil ki benim öpöz babam da öyle asla laftan anlamıyor yeğenim Premature doğdu kuvözden çıktı eve geldi babam öpmeye yeltenirken bir bağırmışım anlatamam sonra o kadar bağırdigim için ben de özür diledim babacim senin agzindaki bakterilerle o çocuk daha tanismadi yapma dedim ama gelinimiz birşey diyemez babamı annemi çok sever saygısızlık etmişim gibi olur ben diyemem der sen merak etme ben derim diyorum abim ve ben bir şekilde uyariyoruz birinin demesi lazım çünkü. Şimdi de kendimi onun yerine koyuyorum keşke benim de bir görümcem olsaydı da benim gibi anne babasına tembih etseydi diyorum
Ya ben şunu fark ettim canım, geçenki nst öncesi ben evde baya bi temizlik yapmıştım. Ara ara 40larda sancım çıkmıştı. Şu 9 günde ise canım hiçbir şey yapmak istemedi, günlük işlerimi bile aksata aksata yaptım. Sanırım bu hafta hiç sancı çıkmamasında da bu etkili. Kendimizi yordukça ister istemez kasılmalar daha çok oluyor sanırım. Annemin bir lafı var, gebeliğin başı da sonu da bebeğin tutunması için önemlidir; bir şey olmaz artık diye rahat davranma diyorAa çok az bi zaman kalmışbende yarın gidicem sancım vardı biraz gerilmeler senin doktor varmış bugün dedim sabret kendi doktoruna git yarın çok şifdetli değildi yoksa mecbur giderdim zaten de birden bıraktım ya karşılaşmak istemedim
Hiç belli olmuyor o canım sürekli mesela 40 larda gezmez benimde bi bebekte 9 görüyodum ama o bebekte 4 kez 40 lara çıktı buda sancı sayılabiliyor yani, ama şöyle kızımda bende 15 sancılarla doğuma girmiştim hiç 40 görmedim bile sancı nedir bilmem gelişmiyodu kilo almayınca alalım dedimişti doktorum, benimde 10. Gün olucak yarın gün vericek gibi hissediyorum stresliyim ve 10 gün çok uzun geldiyarıın olsun hemen
Olabilir gerçekten bende ne kadar yapmayım desemde elimi bişeye atmış bulunuyorum dayanamıyorum ve o yüzden olabilir bide 2 tane ya normal zamanlarıma geldim benim 40 beklemem imkanssızYa ben şunu fark ettim canım, geçenki nst öncesi ben evde baya bi temizlik yapmıştım. Ara ara 40larda sancım çıkmıştı. Şu 9 günde ise canım hiçbir şey yapmak istemedi, günlük işlerimi bile aksata aksata yaptım. Sanırım bu hafta hiç sancı çıkmamasında da bu etkili. Kendimizi yordukça ister istemez kasılmalar daha çok oluyor sanırım. Annemin bir lafı var, gebeliğin başı da sonu da bebeğin tutunması için önemlidir; bir şey olmaz artık diye rahat davranma diyor
Kızlar bişey sorucam ya, son 1,5-2 aydr hiç kilo almadım, bu normal mi? 20 gün önce sormuştum hatta doktora geçen ayla aynı diye. Doktor alma zaten o alıyor demişti ama üstünden bir 20 gün daha geçti hala aynı kiloyum garip geliyor bana.
Biraz da olacağına varıyor biliyor musun ilkinde evde yatıyordum evet günlük işleri yapıyordum filan temizlikçi yoktu ama pandemiden dolayı cam bile siliyordumYa ben şunu fark ettim canım, geçenki nst öncesi ben evde baya bi temizlik yapmıştım. Ara ara 40larda sancım çıkmıştı. Şu 9 günde ise canım hiçbir şey yapmak istemedi, günlük işlerimi bile aksata aksata yaptım. Sanırım bu hafta hiç sancı çıkmamasında da bu etkili. Kendimizi yordukça ister istemez kasılmalar daha çok oluyor sanırım. Annemin bir lafı var, gebeliğin başı da sonu da bebeğin tutunması için önemlidir; bir şey olmaz artık diye rahat davranma diyor
40a kadar beklemen dediğin gibi çok zor ama kızın dışında başka şeylerde hiç yorma yine de sen kendini. Sonuçta iki bebek taşıyorsun ve gerçekten çok zorOlabilir gerçekten bende ne kadar yapmayım desemde elimi bişeye atmış bulunuyorum dayanamıyorum ve o yüzden olabilir bide 2 tane ya normal zamanlarıma geldim benim 40 beklemem imkanssız
Ayy nasıl başardın yaa kilo almamayı maaşallahKız ben hiç almadım.. Aynı kılomdayım.. Eger bebek gelısımı iyiyse takma hiç.. Kılo bıle verılıo hamıleyken, bebek yok zmnda iyiyse doktorlar sorun etmıo bunu.. Bende Bı ara takmıştım ama almamak daha iyi bosver
Kızlarrrçok şükür biz iyiyiz bebeğimde iyi küvöze girmedik emmesi gayet başarılı 2450 gr doğdu minnoşmuş gerçekten çokta güzel bu kadar güzel bi kız doğurabildiğime inanamıyorum bende spinal oldum iyiydi korkucak bişey yokmuş tavsiye ediyorum ağrı olmaması çok büyük bir lüks emzirmesi çok rahat oluyor hepinize dua ettim kolay doğumlarınız olsun diye Geç yazdım haber edemedim hemen kızmayın kızlar sürekli emme modundayız emmesede kucağımdan inince ağlıyor bırakamadım hepinize güzel dua ve dilekleriniz için teşekkür ederim cqnım kızlar
Biz sıramızı savdık sıra sizlerde inşallah en sağlıklısından
Ayy nasıl başardın yaa kilo almamayı maaşallahya geçen ay yakın bir arkadaşım kaç kilo aldın dedi, söyledim iyi sın ay da bi 4-5 kilo alınıyor 15 ye bitirirsin dedi, son ay 5 kilo mu şok artık dedim, tabi son ay çok kilo alınıyor dedikten sonra ben sabit kalınca aklıma takılmıştı benim hamilelik boyunca iştahım bir açıktı ki sorma sağlıklı şekillerini yiyerek tölere etmeye çalıştım ama olmadığı da oldu tabi . Artık 38+3 olduk, +11 kiloyla final yapıcam inşallah
Ya tabi olacağına varıyor kesinlikle. Ama Seninkinde makat gelişinde etkisi var bence. İster istemez baskıyı kafa kadar yapamıyor sanırım. Senin asıl baskı midedeBiraz da olacağına varıyor biliyor musun ilkinde evde yatıyordum evet günlük işleri yapıyordum filan temizlikçi yoktu ama pandemiden dolayı cam bile siliyordumbu kadar asla yorulmuyordum onda erken doğum riski çıktı açılmalar oldu. Bunda çocuğu indir kaldır hala gece bile çişe götürüyorum ki artık nasıl bir baskıysa geçen kucağıma aldım gece bir iki damla kaçırdım insan yorgunluktan ve uykusuzluktan ağlar mı ben gerçekten sadece bu sebeplerden oturup ağlıyorum. Tüm bunlar olurken hiç bir doğum belirtisi bile yok gerçekten enteresan. Kızımı ben bu aralar doğurmuştum
1 kasımda doğuruyom artık durunYa tabi olacağına varıyor kesinlikle. Ama Seninkinde makat gelişinde etkisi var bence. İster istemez baskıyı kafa kadar yapamıyor sanırım. Senin asıl baskı midedebir de ikinci çocuk için hep diyorlar hamile olduğumu bile unutuyorum diye. Biz ilk çocuk sahibi olacaklar kendimizi dinleye dinleye bir hal oluyoruz. Bak A Astrologsero her gün doğuruyor ama o doğuruncaya kadar planda olmayan herkes doğurmaya başladı
Çok yormuyo alıştı kabullendi kızım ama şöyle diyo artık kardeşlerim çıksın sen benimle oyna eğilemiyorum oturamıyorum ya oda sıkıldı artık ve tek oynamayı sevmiyor geç kalmışım 1 sene önce doğursam şuan daha rahattım kardeşiyle yada kardeşleriyle oynardı neyse ki az kaldı doktora kızıcakmış çıkarın kardeşlerimi barbie evim gelsin annem benimle oynasın dicekmiş40a kadar beklemen dediğin gibi çok zor ama kızın dışında başka şeylerde hiç yorma yine de sen kendini. Sonuçta iki bebek taşıyorsun ve gerçekten çok zor
Tansiyon düşüşe geçti ama son Nts yi iyi görmedi sancı çıkmış. Eve yollasam risk dedi. Yatış verdi. Açlık süresi geçince alacak bu gecehayırlısı diyorum ama apar topar olmasını iatmezdim
Sende unutuyorsun hamile olduğunu çevrende unutuyor kimsenin umrunda değilsinYa tabi olacağına varıyor kesinlikle. Ama Seninkinde makat gelişinde etkisi var bence. İster istemez baskıyı kafa kadar yapamıyor sanırım. Senin asıl baskı midedebir de ikinci çocuk için hep diyorlar hamile olduğumu bile unutuyorum diye. Biz ilk çocuk sahibi olacaklar kendimizi dinleye dinleye bir hal oluyoruz. Bak A Astrologsero her gün doğuruyor ama o doğuruncaya kadar planda olmayan herkes doğurmaya başladı
Ya yerim onuÇok yormuyo alıştı kabullendi kızım ama şöyle diyo artık kardeşlerim çıksın sen benimle oyna eğilemiyorum oturamıyorum ya oda sıkıldı artık ve tek oynamayı sevmiyor geç kalmışım 1 sene önce doğursam şuan daha rahattım kardeşiyle yada kardeşleriyle oynardı neyse ki az kaldı doktora kızıcakmış çıkarın kardeşlerimi barbie evim gelsin annem benimle oynasın dicekmiş
Ya bende şimdiden şey düşünmeye başladım kendi kendime dedim ki yani bu şimdiden böyle çocuk doğduğunda sütün yaramıyo galiba, doymuyo bu cocuk, ağlıyor bu mama verelim, sütün az, öyle yatma, çocuğu şöyle tut, kucağa alıştırma bilmem ne yani bir sürü basıma bela. Allahtan ben gelir kalırım vs demedi çok şükür yüce mevlam. Gelir kalırda en fazla bir hafta. O da annem var diye. Bir de şey var kendisinde kayınbabamla pek anlaşamıyorlar evden durmadan kendini bi yere atmaya çalışıyor. Daha geçen eltime gitti. Eltimde arabayla bir bucuk saat uzaklıkta oturuyor. Bi gitti dört gün kaldı beşinci gün eltim kovalar gibi göndermiş ve durmadan böyle 10-15 günde bir cocukları özledim (eltimin iki cocugu var) deyip gitmek kalmak istiyor, onlar gelsin istiyor. Orada dört gün mü ne kaldı oradan gelir gelmez eve gitmeden ablasına gidip orada kalmış yetmedi bizi arıyo annemle işte benide çağırmadınız bilmem ne gel dedim bende bi de burada kaldı gitti şimdi evine. 10 gün sonra gene kendine gezecek kapı arayacak. Hayır gelsin tamam ama insan biraz çenesini tutar ya bu beni ilgilendiriyor mu der. Bir de bizi arıyor diyor ki “işte bana hiç seslenmediniz beni çağırmadınız da temizlik mi yapcanız bugün gelip yardım edeyim” ayağına yatıyor. Bende dedim temizlik yapmıyoruz temizliğe kadın gelecek sadece bebeğin kıyafetlerini yıkayıp çanta hazırlayacağız dedim. Anlamıyor hala ısrarla bende yardım edeyim temizlik mi diyor. Hayır yardım etse bi degeçen sene bu eve taşındığımda geldi temizlik yapmaya ev yerleştirmeye (güya) oturmaktan baska bisey yapmadı. Eve inşaat temizliği yapmışız, yerleştirmişiz doğal olarak yemek yapacak hal yok yani dışarıdan söyleyelim dedik. Bi kabardı bi kabardı gerek yok be kısır yapar yeriz karın doyurmak değil mi yaparız bisey demeye başladı anlamıyor da. Oğlunun parası gitmesin diye yapıyor ama bende çalışan insanım ayrıca çalışmasam bile kocamın parası benim paramdır yani söyledik dışarıdan yedik. Çok doluyum kızlar çok delirtiyor beni.
Ya çok ilginç, acaba kuşaklar arası travma aktarımına benzeyen bir şey yaşıyor olabilir miyiz diye düşünüyorum şubatta hamile kalanlar olarak. Şubatta Yaşanan felaketin psikolojik etkisi falan gibi yani.
Yarın da nstye sokacak beni doktorum, öncesinde çantayı hazırlarım belki
Manjinal faydaya ulaşmşımAma dıorum ya hep, kılolu gebe kaldım ben.. Onun etkısı heralde.. 89 kıloyum düşünyani sanrm vucut kitle endeksinde marjınal faydaya ulasmısım ve doymusum artık gram kılo alamıyorum gibi ha 89la hamıle kalıp 25 kılo alan arkadasım da var, belkı de bunye meselesi, hiç bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?