- 30 Mart 2020
- 7.896
- 15.754
- 248
Yok bence sen beni tamamen yanlış anladın ben de biliyorum devleti özele de öyle durumum yok yani param var moduna girmedim demek istediğim devlet hastanelerinde genelde muhatap bulamazsın doktor gelir asistanları ile vizite gezer gider bi cevap alamazsın soracağına soramazsın hafta sonu da full stabilize geçer hani hafta sonu boşu boşuna kalma çıkmak istiyorsan pazartesi yu beklemeden bugün çık demek istemiştim oğlunu görürsün vakit geçirir dinlenir pazartesi başka doktora gitmek istiyorum dedin ya o sebeple dedim yoksa tabi ki devler hastanesi de seçenek sonuçta hani doğumu orada mı yapacaksın bilmediğim için eğer yatış da ki halden memmun değilsen bugün vakitlice çık ki hafta sonu boşu boşuna yatma demek istemiştimCanım bılıyorum, cok devlet hastanesinde yattım ettim.. Ben zaten özel bir ılgı alaka beklemıyorum devlet hastanesinden.. Sadece işlerini yapsınlar istiyorum.. Çok über bir beklentim yok.. Paraysa bende de var, özele de gidip özel ilgi muamele satın alırım, ama ben saglıgımın peşindeyim.. Herkesin kendi düşüncesi, kendi hayatı ve yasadıklarıyla bir sonuca varıp ona göre bir karar verıyor.. Benım yolum da bu
Hahaahaha görmemişin bebeği olmuş bkz:benayy yaka iğnesi yapasım var onu yaaaa
Hahahah eltinin çocuğuna helal olsunAyy ne iyi bi kayınbaba çok şansı gelininiz benceişte bizimki yapma diyince inadına yapıyo bende bunu hissettiğim için çıldırıyorum bide hayırsız bi adam çocuklarına hep zararı var bi hayrı dokunmamış o yüzden gereksiz diyorum ben gözüme batıyo yapamadığı babalığı dedeliği haketmediğini düşünüyorum hoş eltimin çocuğu dede bile demiyo tanımıyo kız görüştürmüyor kayın valideme senin kocan geldimi diyomuş dede yerine
Bu sabah sağlıklı bir şekilde evladımı kucağıma aldım şükür teyzeler. Genel anestezi aldım skolyozum olduğu için. Gaz çıkaramıyorum şuan ama onu da çıkarırsam o iş tamam olacak. Sizler nasılsınız?
Ya yerim onuben de gebeliğimi çok ama çok erken öğrendim. Eşim bile senin kız gibi hadi artık doğur, çok uzadı bu süreç diyor
tam olarak kaç yaşındaydı senin kız, valla çok zor bir çocuğum olmazsa, o 3 yaşındayken kardeşini doğurmuş olmayı planlıyorum
Bende geçen haftalarda kv mi çağırayım mı dedim ki normalde asla çağırmam. Eşime demiş ki annesinin işi mi var o niye gelmiyormuş. O günden sonra yaklaşık bir ay olacak ne telefonunu açtım ne görüntülü aramasında kendimi gösterdim. Geçen sesli mesaj atmış zaten uyuşuk ve mız mız bi kadın sanki yorgunluktan ölmüş nefes nefese bana nasıl olduğumu soruyor o da ev temizliyormuş filan. Ya Allah aşkına tek yaşıyorsun doğru düzgün yemek derdin yok yapmazsın neyin yorgunluğu bu. Hadi yoruldun dinlenince bana mesaj at
Geçen yine sesli mesaj atmış sezaryen olursam üzülmicekmişim oğluyla o benim kıza benim evde bakarmış. Bende hastanede annemle kalırmışım. Bende dedim ki hayır ben eşimle kalıcam herkes üstüne düşen görevi yerine getiricek. Kızımda annanesi ve dedesiyle kalabilir hem onların evi hastaneye 5 dk dedim. Faydası yok zararı var bugün yine sordu görüntülü arıyorlar her gün napıyor diye sormasına bile tahammül edemiyorum. Sana muhtaçken gelmiyorsun şuan çocukla yoluma zor gidiyorum hiç oturmuyorum gün içinde bana nispet yapar gibi mız mız mesajlar atıyorsun şaka gibiler
Okula gideni bende istemiyorum aslında görümcemin oğlu anaokuluna gidiyor daha 10 güm önce ailecek el ayak oldular. Dün başka bişeyden yine serum taktırmış çocuğa şimdi bize gelince mecbur hepimize bulaşacak ki zaten bizde iyi değiliz. Benimde boğazlarım şişti sprey aldık çocuk için onunkini bende kullanıyorum
Of sende kendimi gördüm benim doğumdan sonra yaşayacağım şeylerin fragmanını okudum resmen şu anAhahah hepsi aynı demek ki kaynanam a öpmek yok dedim copcop diye ellerini öpmedi adeta yaladı salya şeklinde o an şok geçirdim anne ne yapıyorsun dedim yüzünden opmedim dedi eeeee elini ağzına götürüyor bu çocuk dedim ayyy cinnet geçirmeli bi de biz böyle yaptıkça bize alaycı bakışları yok mu bi gün beni kenara çekti denk getirdi bak sen çok pimpiriklisin bebeğin başına bi sey gelecek dedi çok takıntılı olmamaliymisim vallahi ben böyleyim elimde değil dedim geçtim güya beni uyardı hay Allah im . Öpme dedikçe ensesini yüzüne gömüp çocuğu resmen burun deliklerinden çekmeye çalışır gibi koklamaya başladı yani o kadar temas ettikten sonra ha opmussun off offf yine doğum yine zor günler bekliyor hepimizi benim işim çok zor çünkü hem kızım var hem bebeğim olacak hangi birini koruyacağım kollayacagim bilmiyorum geçip uyusam dinlensem kızıma yesin diye bi şeyler verir falan güvenmiyorum
Bir ortam da bana şöyle yardım ettim böyle yardım ettim der inşallahöyle biri çünkü evlatları ve torunları için yaşıyor ya sözde ve bunu herkese böbürlenerek anlatıyor. İnşallah bir gün benim yanımda öyle bir laf eder
Hahaha güldürdüÇok yormuyo alıştı kabullendi kızım ama şöyle diyo artık kardeşlerim çıksın sen benimle oyna eğilemiyorum oturamıyorum ya oda sıkıldı artık ve tek oynamayı sevmiyor geç kalmışım 1 sene önce doğursam şuan daha rahattım kardeşiyle yada kardeşleriyle oynardı neyse ki az kaldı doktora kızıcakmış çıkarın kardeşlerimi barbie evim gelsin annem benimle oynasın dicekmiş
Ya ben şunu fark ettim canım, geçenki nst öncesi ben evde baya bi temizlik yapmıştım. Ara ara 40larda sancım çıkmıştı. Şu 9 günde ise canım hiçbir şey yapmak istemedi, günlük işlerimi bile aksata aksata yaptım. Sanırım bu hafta hiç sancı çıkmamasında da bu etkili. Kendimizi yordukça ister istemez kasılmalar daha çok oluyor sanırım. Annemin bir lafı var, gebeliğin başı da sonu da bebeğin tutunması için önemlidir; bir şey olmaz artık diye rahat davranma diyor
Kesinlikle katılıyorum. Bir de babamın, kayınpederin, abimin ve eşimin upuzun sakalları var hadi öptüler diyelim o sakalları tahriş edecek aman Allahım düşünmek bile istemiyorum ama çorabından öp demek çok mantıklıymis bunu yazdım aklıma illa ten tene temasa gerek yok yaniBenim babamda aynısı kızım için öpemeden büyüdü diye laf sokuyor bir de banaBen çorabından öpebilirsin dicem hastaneye de maske götürücem. İlkinde fazla hassastım bunda ister istemez biraz saldım ama yine de dikkat etmek gerekiyor
Çok yormuyo alıştı kabullendi kızım ama şöyle diyo artık kardeşlerim çıksın sen benimle oyna eğilemiyorum oturamıyorum ya oda sıkıldı artık ve tek oynamayı sevmiyor geç kalmışım 1 sene önce doğursam şuan daha rahattım kardeşiyle yada kardeşleriyle oynardı neyse ki az kaldı doktora kızıcakmış çıkarın kardeşlerimi barbie evim gelsin annem benimle oynasın dicekmiş
Ay benim annem her işime koşar da işte garibim doğumdan 1-2 gün önce gelebilecek. Annem oldukça lohusalıktan gözüm korkmuyor. Oturur evladımla ilgilenirim sadece ama eşimin ailesi tarafına karşı yine de ister istemez acabalarım var. Bu kız kapalı, sezaryen oldu, rahat edemez demez kaynım 2 çocuğunu da alır gelir. Allahtan çocuk 1.sınıfa gidiyor da haftaiçi pek bir yere gitmiyorlar artık. Hani severim eltimi de kaynımı da ama ince düşünce kısmı yokÇok dogru demiş annen.. Bnmkı de artık camasır sepeti kaldırma etme dio.. Yıne bugun geldi bişiler yaptı etti.. Annemden pek Bi beklentim yok ama ufak tefek seyleri bile yapması bıle bana iyi gelıo..
Bu arada sanrm karnım Bi tuhaf, kendımı cok degsk hıssedıorm, bebek de asırı hareketli gibi, kollarımda da mecal yok gibi.. İnşallah dinlenince geçer
Ya valla ben de arada bunları düşünüp duruyorum ve kendimi şimdiden kuruyorum. Şöyle yaparlarsa şöyle derim falan diye. Meğer herkes böyleymişOf sende kendimi gördüm benim doğumdan sonra yaşayacağım şeylerin fragmanını okudum resmen şu anbenim kv siz ne derseniz o olur çocuk sizin kurallarinizla büyümeli fln diye ahkam kesiyor da boş konuşuyor eşim de ben de bunun sadece göz boyamak olduğunu biliyoruz ha eşim de durumun farkinda ama o da birşey diyemiyor çünkü canım kayinvalidecigim hemen hastanelik olup göz tansiyonu çıkıyor migren ataklari geçiriyor eşim de lütfen beni de anlamaya çalış bir laf etsem Allah esirgesin ölümüne sebep olsam o vicdan azabıyla yaşayamam diyor onu da anlıyorum ama bunlar çocuktan önceydi, şimdi kimse kusura bakmasın küsen de küssün gerçekten umurumda değil
Aynen öyle canım üzüleceklerse bile gitsinler köşede üzülsünlerYa okurken kahkaha attım cahillik gerçektenbende öpmek yok deyince elini ayağını öperiz diyorlar ya aynı şey aynı şey deliriyorum keşke senin gibi biri olsa etrafımda gerçekten sürekli uyarabilen sürekli canımı sıkıyorlar saçma sapan adetler söylüyorlar bebeğime mi bakmaya çalışayım kendime mi bakayım onlarla mı uğraşayım bilmiyorum şimdiden de aynen düşünmemeye çalışıyorum senin gibi ama son 5 günümüz bakalım neler bekliyor bizi valla evladımı sağlıkla alabilsem kucağıma başka bir şey istemem hiç kimse umrumda değil kırılan kırılsın bozulan bozulsun çokta önemli değil
Yok bence sen beni tamamen yanlış anladın ben de biliyorum devleti özele de öyle durumum yok yani param var moduna girmedim demek istediğim devlet hastanelerinde genelde muhatap bulamazsın doktor gelir asistanları ile vizite gezer gider bi cevap alamazsın soracağına soramazsın hafta sonu da full stabilize geçer hani hafta sonu boşu boşuna kalma çıkmak istiyorsan pazartesi yu beklemeden bugün çık demek istemiştim oğlunu görürsün vakit geçirir dinlenir pazartesi başka doktora gitmek istiyorum dedin ya o sebeple dedim yoksa tabi ki devler hastanesi de seçenek sonuçta hani doğumu orada mı yapacaksın bilmediğim için eğer yatış da ki halden memmun değilsen bugün vakitlice çık ki hafta sonu boşu boşuna yatma demek istemiştim
4 yaşında olucak ocakta, daha ne lafları var bi bilmiş ki sormaHahaha güldürdüKızın kaç yaşında bilmiyorum ama bence bu işin pek yaşı yok. Kızım 26 aylık durum aynı. Hep benle oynamak istiyor hani oturarak oynanan oyunlardanda değil köpek olup ya sürüncem ya kedi olcam peşinden koşcam. Evin içinde yılan gibi sürünüyorum. Evlat kaç yaşında olursa olsun ille de anne istiyor bence
Allahimmm kocamı içimden ben de böyle tebrik etmek istiyorum darısı bana inşallah aminAy kızlar kaynana konusunu ben gebeliğimin başında çok takmıştım. Bebeğin 40ına yakın gelsinler istiyorum falan modundaydım. E sonra kp vefat edince kv ne zaman isterse o zaman gelsin moduna girmiştim, çünkü ölümün ne zaman geleceği belli değil diyerek akışına bırakmıştım. ilerde herhangi bir vicdan azabı yaşamamak için ama yine de ister istemez acabalarım vardı. Bugün öğrendiğim kadarıyla doğumumun olduğu zamanlarda görümcem de küçük bir operasyon geçirecekmiş. O yüzden kv geç geleceksevinmedim desem yalan olur. Hani diyorlar ya kul plan yaparken Rab gülermiş diye, bu konu bir stresken bana gerek kalmadan bir şeyler kendiliğinden istediğim gibi gelişti. O yüzden çok takmayın.
Lohusayken belki cinnet geçirip herkesi karşımıza alacağız, belki de tam tersi aşırı kendimizi yıpratacağız. Ama şimdiden o süreci düşünerek kendinizi yıpratmayın. Sadece en önemli şey eşleri işlemek gibi geliyor bana. Eşler arkanızda olduktan sonra kayınaile kısmını bir şekilde halledersiniz. Çünkü benim doğum anında çok insan istemediğimi eşim başından beri biliyordu. Ve hatta kendi ailesi söz konusu olunca tartışmıştık bile. Çünkü benim kocam lohusalık kavramını hiç bilmeyen düz bir adamAma bugün farkettim ki benim bu isteğimi de göz önünde tutarak annesine sonra gelmesi gerektiğini düzgün bir dille söyledi. Sen kardeşimin yanında kal acele etme gelmek için, zaten redpandanın anne babası yanında olacak şeklinde. E artık adamın vurgu tonlamasından neyi niçin dediğini bildiğim için içimden “aferin kocam, böyle düşünceli ol işte” dedim yüzüne desem gurur yapar
Ahh kıyamam yavrum benim yaBnmkı de site girişinde onu beklerken beni gördü, anneme demiş ki, annem iyileşmiş sonunda, doktor izin vermiş diye koşarak geldieridim ya, uyurken de koyniş koyniş uyuttum.. Nasıl özlemişim, bide bugun kodlama dersinde neler yaptıklarını anlatıo, nası özlemişim ya cok sukur, Allah kımseyı evladından ayırmasın, acısını yaşatmasın.. Artık sosyal medyayı bile kullanasım gelmıyor, sureklı acı gozyası savaslar... Psıkolojım bozuluyor.. Allah butun yardım bekleyenlere yardım etsin
Ay benim annem her işime koşar da işte garibim doğumdan 1-2 gün önce gelebilecek. Annem oldukça lohusalıktan gözüm korkmuyor. Oturur evladımla ilgilenirim sadece ama eşimin ailesi tarafına karşı yine de ister istemez acabalarım var. Bu kız kapalı, sezaryen oldu, rahat edemez demez kaynım 2 çocuğunu da alır gelir. Allahtan çocuk 1.sınıfa gidiyor da haftaiçi pek bir yere gitmiyorlar artık. Hani severim eltimi de kaynımı da ama ince düşünce kısmı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?