- 27 Şubat 2018
- 2.129
- 4.279
- 133
Bnmde çok yanıyo midem.. Naapcam bılmıorm.. Bide kaşıntı eklendi, uyutmuyor artık kaşıntı.. Her yanım kaşım kaşım kaşınıyor
Hiçbir şeyim çıkmadi12/8 tansiyon normale döndü hastaneye gidince şaka gibi nst de iyiydi..
duştan çıkmış gibiydim gece benn o serece ve kasıklarımda regl ağrısı var şuan benimki bağırsak değil eminim artıyo gibideBağırsak yüzünden olmadığına emin misin o ağrının?
Ya kızlar bu arada istanbul anormal sıcak, ter basmaları ondan da olabilir. Ben de sırılsıklam terleyerek uyanıyorum bir sancım vb olmamasına rağmen.
Benimde kızım o haftada 2,5 kilo doğdu ama ciğer geliştirici yapılmadı gereklimiymiş boşuna kortizon almasanız mı ayrıca hafta olarak çok iyi normalde tüp bebek hastalarına normal doğum önermiyolar diye biliyorum Arkadaşım öyle demişti tüp bebekti, rahat geçirdiysen hamileliğini bi sorun yoksa bekleyebilirsin tabiGünaydınlar ,benim dün kontrol vardı 37 haftaligim tam bebek 3 kg oldu doktor artık alalım diyo karnın gereğinden fazla gergin patlamaya hazır bomba gibi her an herşey olabilir dedi beni tedirgin etti ben 10 kaşıma kadar bekleme gibi düşüncem vardı doktor 31 ekim salı günü alalım diyor birde bebek yan duruyo dönmedi hala ve tüp bebek gebesiyim dr diyo ki zaten tüp bebeklerde 39 a kadar bekletmiyoruz normal doğum değilse felan filan ama ben çok tedirginim erken mi diye 37+ 4 de dogurcam yani ciger gelistiricide vurulcaksin dedi ,sizce erken mi beklesem biraz daha daha mi iyi düşünmekten bi hal oldum dünden beri bugün onay vermem lazım salıya yada 6 kasım a aradaki günlerde dr yurtdışında olcak oyuzden bu salı yapalım diyor
ay vallahi popom korktu herhalde hastaneyi gorunceÇok şükürHastaneye gelince korkudan mı düşüyor acaba normalde tam tersi olması gerek ama aslında .
Evde limonlu su içmek falan iyi gelmiyor mu hiç? Bana iyi gelmişti 14/8 i gördüğümde.
Günaydınlar ,benim dün kontrol vardı 37 haftaligim tam bebek 3 kg oldu doktor artık alalım diyo karnın gereğinden fazla gergin patlamaya hazır bomba gibi her an herşey olabilir dedi beni tedirgin etti ben 10 kaşıma kadar bekleme gibi düşüncem vardı doktor 31 ekim salı günü alalım diyor birde bebek yan duruyo dönmedi hala ve tüp bebek gebesiyim dr diyo ki zaten tüp bebeklerde 39 a kadar bekletmiyoruz normal doğum değilse felan filan ama ben çok tedirginim erken mi diye 37+ 4 de dogurcam yani ciger gelistiricide vurulcaksin dedi ,sizce erken mi beklesem biraz daha daha mi iyi düşünmekten bi hal oldum dünden beri bugün onay vermem lazım salıya yada 6 kasım a aradaki günlerde dr yurtdışında olcak oyuzden bu salı yapalım diyor
ay vallahi popom korktu herhalde hastaneyi gorunceya ictim aslinda dustu de ama surekli oynadi ve ilk kez boyle oluyor. annem cok evham yapti gel bi ille gidelim diye... neyse sukur her sey yolunda. parol aldim yaticam. (parol hicbir ise yaramiyor bende gerci)
duştan çıkmış gibiydim gece benn o serece ve kasıklarımda regl ağrısı var şuan benimki bağırsak değil eminim artıyo gibide
Ya mesajına cok güldümmmHahaha güldürdüKızın kaç yaşında bilmiyorum ama bence bu işin pek yaşı yok. Kızım 26 aylık durum aynı. Hep benle oynamak istiyor hani oturarak oynanan oyunlardanda değil köpek olup ya sürüncem ya kedi olcam peşinden koşcam. Evin içinde yılan gibi sürünüyorum. Evlat kaç yaşında olursa olsun ille de anne istiyor bence
Benim oğlumda erken doğdu 36+6 ilk oğlum daha erken doğmuştu mesela ama çene kasları emme refleksi çok iyidi erken doğduğu için böyle olsa oda olurdu diyorum her çocuk Farklı işte ama zıbınla gerçekten üşür biz kundak yapmayınca bile elleri buz gibi oluyor ısınmıyor bende kundaktan açıyorum battaniye vs açıyorum şapka ve eldiven varsa onları açıyorum biraz zor oluyor uyandırmak ama kıyamasakta burnunu topuğunu sıkmak lazım sizde sarılık varmı peki dr ne dediAynı problem bende de var (emzirme sırasında uyuma)peki size de çocuğu mümkün olduğunca sadece kısa zıbınla emzir vs dediler miyakınlarım asla öyle olmaz çocuk üşür hasta olur diyor.yenidoğan hemşireleri çocuğu sıcaktan bunaltırsan emmez diyor resmen arada kaldım ve ne uyarı verirsem vereyim çok zor uyanıyor.Biraz da ödem gidince doğum kilomuz iyice düştü (2600gr) Dr da biraz bu işin beni uğraştıracağını erken geldiği için çene kasları ve emme refleksinin güçlü şekilde gelişmediğini söyledi .
Başka bir doktor görüşü alın mutlaka, 1-2 hafta bekleyip ciger geliştirici yapmadan bebek daha hazır olunca almak daha iyi gibi, anladığım kadarıyla bir sorununuz da yok. Kağam kocatepenin bir videosunu izlemiştim bebeğin kilolu olmask önden gitmesi bebeğin erken geliştiği anlamına gelmiyor sadece aynı haftadaki diğer bebelere göre daha kilolu demişti. Doktor biraz aradan çıkarmak istiyor seni gibi geldi açıkcası, bebek 4 kiloya kadar normal değerlendiriyor sonuçta.Günaydınlar ,benim dün kontrol vardı 37 haftaligim tam bebek 3 kg oldu doktor artık alalım diyo karnın gereğinden fazla gergin patlamaya hazır bomba gibi her an herşey olabilir dedi beni tedirgin etti ben 10 kaşıma kadar bekleme gibi düşüncem vardı doktor 31 ekim salı günü alalım diyor birde bebek yan duruyo dönmedi hala ve tüp bebek gebesiyim dr diyo ki zaten tüp bebeklerde 39 a kadar bekletmiyoruz normal doğum değilse felan filan ama ben çok tedirginim erken mi diye 37+ 4 de dogurcam yani ciger gelistiricide vurulcaksin dedi ,sizce erken mi beklesem biraz daha daha mi iyi düşünmekten bi hal oldum dünden beri bugün onay vermem lazım salıya yada 6 kasım a aradaki günlerde dr yurtdışında olcak oyuzden bu salı yapalım diyor
Birde o muhabbet var dimiBir ortam da bana şöyle yardım ettim böyle yardım ettim der inşallahöyle biri çünkü evlatları ve torunları için yaşıyor ya sözde ve bunu herkese böbürlenerek anlatıyor. İnşallah bir gün benim yanımda öyle bir laf eder
Yaa batıl şeylere benimde tahammülüm yok kızlar sanırım en iyisi duymamak gerçekten mümkün olduğunca eşimizle kalalım sakin sakin çünkü her kafadan bşr ses çıkıyor ister istemez eltim diyor ki bi tane öpeyim ver yüzüne direk söyledim hayır asla öpmüyoruz ben kıyamıyorum öpmeye tamam ver diyor beşiğine götüreyim de odada öperim dedim gerek yok ben götürürümYa okurken kahkaha attım cahillik gerçektenbende öpmek yok deyince elini ayağını öperiz diyorlar ya aynı şey aynı şey deliriyorum keşke senin gibi biri olsa etrafımda gerçekten sürekli uyarabilen sürekli canımı sıkıyorlar saçma sapan adetler söylüyorlar bebeğime mi bakmaya çalışayım kendime mi bakayım onlarla mı uğraşayım bilmiyorum şimdiden de aynen düşünmemeye çalışıyorum senin gibi ama son 5 günümüz bakalım neler bekliyor bizi valla evladımı sağlıkla alabilsem kucağıma başka bir şey istemem hiç kimse umrumda değil kırılan kırılsın bozulan bozulsun çokta önemli değil
Umarim canim, tesekkur ederimGeçmiş olsun. Benim doktorum 14/8 i görünce hemen gelme, bir süre bekle düşmezse gel demişti ama tabii baş ağırsı vb de varsa iyi etmişsin gitmekle. Tekrarlamaz umarım
Normal doğum değilse evet erken alıyorlar 39 u geçirmiyorlar 37 38 de alıyorlar genelde,benimde ilk gebelik 5.tüp denememde oldu dr danda memnunum ama gereksiz tedirgin ediyormuş gibi geldi ama kararı tamamen bana bırakıyo istersen bekleriz diye ama bu seferde eşim niye riske atıyoruz 1 hafta için diyo,sizde sağlıkla alırsınız inşallah kucağınızaBen de benzer bir durumdayım, bebek iki hafta önden gittiği için (3.400 ölçüldü en son) ve suyum fazla olduğu için doktor 37+2 ye gün verdi ama benim ilk doğumum sezaryen ve doktor usg de kesi yerimin inceldiğini gördüğü için acele ettiriyor. Kendi kendine yırtılması hem çok tehlikeli olurmuş hem de dikmesi çok zor olurmuş. İlk gebeliğin olsa hiç sorun değil, beklerdik dedi. Şimdi iki günde bir nstye gidriyorum, pazartesi alınacak. Ciğer geliştiriciden söz etmedi hiç.
Benim ilk gebeliğimde de bebeğim önden gidiyordu, 39+1 de alınmıştı 3.800 çıkmıştı.
Eğer ilk gebelikse ve başka bir risk yoksa, bana erken geldi 37+4. Tüp bebekleri erken mi alıyorlar bilmiyorum ama benim normal doğum yaptı bir arkadaşım mesela. Belki başka bir doktor görüşü alınabilir.
Haha hep gösteriş bunlarAy benimki de öyle valla, muayene giderken kucakta taşıyacak neredeyse beni, aman yorulma, aman merdiven çıkma, aman yürüme ama sonra işine gelince çocuğu sen alsana, yürüyüş olur sana
Sakal da ayrı sıkıntı gerçekten bi de hijyende olmuyorKesinlikle katılıyorum. Bir de babamın, kayınpederin, abimin ve eşimin upuzun sakalları var hadi öptüler diyelim o sakalları tahriş edecek aman Allahım düşünmek bile istemiyorum ama çorabından öp demek çok mantıklıymis bunu yazdım aklıma illa ten tene temasa gerek yok yani
Bence bi sorunum yok ama doktorca var fazlaca gergin ve şiş dedi karnın bu erken doğum riski demek dedi heran herşey olabilir dedi tüp bebek olduğu içinde riske girmek istemeyiz dedi malum tutturanakadar çok uğraşıldı , bebek zaten dönmedi yan duruyo bu zamandan sonra dönmez dedi ciger geliştirici için haftaya da olsan vurulcaksin dedi bende anlamadım ,eşimde risk varsa neyi bekliycez kafasında bende kaldım öyle ortadaBaşka bir doktor görüşü alın mutlaka, 1-2 hafta bekleyip ciger geliştirici yapmadan bebek daha hazır olunca almak daha iyi gibi, anladığım kadarıyla bir sorununuz da yok. Kağam kocatepenin bir videosunu izlemiştim bebeğin kilolu olmask önden gitmesi bebeğin erken geliştiği anlamına gelmiyor sadece aynı haftadaki diğer bebelere göre daha kilolu demişti. Doktor biraz aradan çıkarmak istiyor seni gibi geldi açıkcası, bebek 4 kiloya kadar normal değerlendiriyor sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?