2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bnmde çok yanıyo midem.. Naapcam bılmıorm.. Bide kaşıntı eklendi, uyutmuyor artık kaşıntı.. Her yanım kaşım kaşım kaşınıyor

Sabaha kadar kustum. Boğazım yırtılmış gibi ağrıyor. Göbek büyük oluncada çok zor kusmak. Çocuğum kasıldı içerde sürekli. Sert oldu topladı kendini.

Günaydınlar ,benim dün kontrol vardı 37 haftaligim tam bebek 3 kg oldu doktor artık alalım diyo karnın gereğinden fazla gergin patlamaya hazır bomba gibi her an herşey olabilir dedi beni tedirgin etti ben 10 kaşıma kadar bekleme gibi düşüncem vardı doktor 31 ekim salı günü alalım diyor birde bebek yan duruyo dönmedi hala ve tüp bebek gebesiyim dr diyo ki zaten tüp bebeklerde 39 a kadar bekletmiyoruz normal doğum değilse felan filan ama ben çok tedirginim erken mi diye 37+ 4 de dogurcam yani ciger gelistiricide vurulcaksin dedi ,sizce erken mi beklesem biraz daha daha mi iyi düşünmekten bi hal oldum dünden beri bugün onay vermem lazım salıya yada 6 kasım a aradaki günlerde dr yurtdışında olcak oyuzden bu salı yapalım diyor

Hiçbir şeyim çıkmadi 12/8 tansiyon normale döndü hastaneye gidince şaka gibi nst de iyiydi..

Çok şükür Hastaneye gelince korkudan mı düşüyor acabanormalde tam tersi olması gerek ama aslında.

Evde limonlu su içmek falan iyi gelmiyor mu hiç? Bana iyi gelmişti 14/8 i gördüğümde.

duştan çıkmış gibiydim gece benn o serece ve kasıklarımda regl ağrısı var şuan benimki bağırsak değil eminim artıyo gibide

Benimde kızım o haftada 2,5 kilo doğdu ama ciğer geliştirici yapılmadı gereklimiymiş boşuna kortizon almasanız mı ayrıca hafta olarak çok iyi normalde tüp bebek hastalarına normal doğum önermiyolar diye biliyorum Arkadaşım öyle demişti tüp bebekti, rahat geçirdiysen hamileliğini bi sorun yoksa bekleyebilirsin tabi

Çok şükür Hastaneye gelince korkudan mı düşüyor acabanormalde tam tersi olması gerek ama aslında.

Evde limonlu su içmek falan iyi gelmiyor mu hiç? Bana iyi gelmişti 14/8 i gördüğümde.
ay vallahi popom korktu herhalde hastaneyi gorunce ya ictim aslinda dustu de ama surekli oynadi ve ilk kez boyle oluyor. annem cok evham yapti gel bi ille gidelim diye... neyse sukur her sey yolunda. parol aldim yaticam. (parol hicbir ise yaramiyor bende gerci)

Ben de benzer bir durumdayım, bebek iki hafta önden gittiği için (3.400 ölçüldü en son) ve suyum fazla olduğu için doktor 37+2 ye gün verdi ama benim ilk doğumum sezaryen ve doktor usg de kesi yerimin inceldiğini gördüğü için acele ettiriyor. Kendi kendine yırtılması hem çok tehlikeli olurmuş hem de dikmesi çok zor olurmuş. İlk gebeliğin olsa hiç sorun değil, beklerdik dedi. Şimdi iki günde bir nstye gidriyorum, pazartesi alınacak. Ciğer geliştiriciden söz etmedi hiç.

Benim ilk gebeliğimde de bebeğim önden gidiyordu, 39+1 de alınmıştı 3.800 çıkmıştı.

Eğer ilk gebelikse ve başka bir risk yoksa, bana erken geldi 37+4. Tüp bebekleri erken mi alıyorlar bilmiyorum ama benim normal doğum yaptı bir arkadaşım mesela. Belki başka bir doktor görüşü alınabilir.

Geçmiş olsun. Benim doktorum 14/8 i görünce hemen gelme, bir süre bekle düşmezse gel demişti ama tabii baş ağırsı vb de varsa iyi etmişsin gitmekle. Tekrarlamaz umarım

duştan çıkmış gibiydim gece benn o serece ve kasıklarımda regl ağrısı var şuan benimki bağırsak değil eminim artıyo gibide

Ben de iki kez üst değiştiriyorum bir haftadır geceleri. İki çocuk taşıyorsun, ağırlıktan olmasın o kasık ağrısı? Benimki de vajinaya baskı yapmaya başladı. Normal diye düşündüm. Regl ağrısı gibi ağrılara normal diyordu doktor, rahim büyümesinden oluyordu galiba ama tabii düzenli sancı gibiyse bir görünmek iyi olabilir doktora.

Ya mesajına cok güldümmm ah bu analıkkk şekilden şekile giriyoruz

Benim oğlumda erken doğdu 36+6 ilk oğlum daha erken doğmuştu mesela ama çene kasları emme refleksi çok iyidi erken doğduğu için böyle olsa oda olurdu diyorum her çocuk Farklı işte ama zıbınla gerçekten üşür biz kundak yapmayınca bile elleri buz gibi oluyor ısınmıyor bende kundaktan açıyorum battaniye vs açıyorum şapka ve eldiven varsa onları açıyorum biraz zor oluyor uyandırmak ama kıyamasakta burnunu topuğunu sıkmak lazım sizde sarılık varmı peki dr ne dedi

Başka bir doktor görüşü alın mutlaka, 1-2 hafta bekleyip ciger geliştirici yapmadan bebek daha hazır olunca almak daha iyi gibi, anladığım kadarıyla bir sorununuz da yok. Kağam kocatepenin bir videosunu izlemiştim bebeğin kilolu olmask önden gitmesi bebeğin erken geliştiği anlamına gelmiyor sadece aynı haftadaki diğer bebelere göre daha kilolu demişti. Doktor biraz aradan çıkarmak istiyor seni gibi geldi açıkcası, bebek 4 kiloya kadar normal değerlendiriyor sonuçta.

Birde o muhabbet var dimi

Yaa batıl şeylere benimde tahammülüm yok kızlar sanırım en iyisi duymamak gerçekten mümkün olduğunca eşimizle kalalım sakin sakin çünkü her kafadan bşr ses çıkıyor ister istemez eltim diyor ki bi tane öpeyim ver yüzüne direk söyledim hayır asla öpmüyoruz ben kıyamıyorum öpmeye tamam ver diyor beşiğine götüreyim de odada öperim dedim gerek yok ben götürürüm demekki verseydim öpecekti ayy Allahım minicik bişey yani öpünce noluyor anlamadım kv filan söylememe gerek yok onlar öpmez karşılar şükür ama onunda emzir sütün olsun muhabbeti yetiyor artıyor öpmesi geri dursun

Normal doğum değilse evet erken alıyorlar 39 u geçirmiyorlar 37 38 de alıyorlar genelde,benimde ilk gebelik 5.tüp denememde oldu dr danda memnunum ama gereksiz tedirgin ediyormuş gibi geldi ama kararı tamamen bana bırakıyo istersen bekleriz diye ama bu seferde eşim niye riske atıyoruz 1 hafta için diyo,sizde sağlıkla alırsınız inşallah kucağınıza

Ay benimki de öyle valla, muayene giderken kucakta taşıyacak neredeyse beni, aman yorulma, aman merdiven çıkma, aman yürüme ama sonra işine gelince çocuğu sen alsana, yürüyüş olur sana
Haha hep gösteriş bunlar şimdi de babalık izni var 2 hafta hiç korkma sezaryendan yok şöyle yardım edicem, yok böyle yardım edicem bekliyoruz bakalım nasıl olcak
Sakal da ayrı sıkıntı gerçekten bi de hijyende olmuyor sen kesin çoraptan öptür benim babam bir de gizli öperdi annemin yapma çocuk küçük sesine gelirdim. Çok ilgili harika bir dede ama öyle bir huyu var işte bir de ben kendi ailemin yedek kıyafetlerini bizde tutuyordum gelince onları giydiriyordum vallahi pandemi var diye bunda o kadar yapamam da o kadar hassastık

Bence bi sorunum yok ama doktorca var fazlaca gergin ve şiş dedi karnın bu erken doğum riski demek dedi heran herşey olabilir dedi tüp bebek olduğu içinde riske girmek istemeyiz dedi malum tutturanakadar çok uğraşıldı , bebek zaten dönmedi yan duruyo bu zamandan sonra dönmez dedi ciger geliştirici için haftaya da olsan vurulcaksin dedi bende anlamadım ,eşimde risk varsa neyi bekliycez kafasında bende kaldım öyle ortada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…