Canım benim öncelikle tebrik ederim anneliğini. Çok sükür bebişin geldi. Inan bana bu süreç geçecek ve siz sağlıkla, mutlulukla kavuşacaksınız. Teyzeleri olarak dualarımız seninle ve bebişinle.Kızlar hala spinal etkisindeyim. Aşırı üşüdüm hala tam ısınamadım. 21.49 da doğdu. Ama ben hala göremedim. Eşime göstermişler, kucağına vermişler. Yürümeye başlayınca görebileceğim bende. Solunum sorunu gibi bişey olmuş. Nefes alıp verirken inler gibiymiş. Birde hıçkırık gibi bişey oluyormuşdoğumda bişey demediler sonradan çıkmış bu. Küvöze almışlar çocuk Dr moral vereceğine direk en kötü ihtimallerden girdi. Antalyaya niye sevk falan olabilir dedi gitti. Madem öyle şimdi gitsin dedi eşim. Yok şimdişik gerekli değil diyo. Daha emzirme aşamasına da gelmedik. Anlamıyorum
Bence bi sorunum yok ama doktorca var fazlaca gergin ve şiş dedi karnın bu erken doğum riski demek dedi heran herşey olabilir dedi tüp bebek olduğu içinde riske girmek istemeyiz dedi malum tutturanakadar çok uğraşıldı , bebek zaten dönmedi yan duruyo bu zamandan sonra dönmez dedi ciger geliştirici için haftaya da olsan vurulcaksin dedi bende anlamadım ,eşimde risk varsa neyi bekliycez kafasında bende kaldım öyle ortada
37+5 de sezaryen doğum yapacağım öncesinde bana da 4 doz ciğer geliştirici yapılacak. Önlem amaçlı dedi doktorum. Ama benim bebek 2 2 buçuk hafta karın çevresinden geri belki ondandırGünaydınlar ,benim dün kontrol vardı 37 haftaligim tam bebek 3 kg oldu doktor artık alalım diyo karnın gereğinden fazla gergin patlamaya hazır bomba gibi her an herşey olabilir dedi beni tedirgin etti ben 10 kaşıma kadar bekleme gibi düşüncem vardı doktor 31 ekim salı günü alalım diyor birde bebek yan duruyo dönmedi hala ve tüp bebek gebesiyim dr diyo ki zaten tüp bebeklerde 39 a kadar bekletmiyoruz normal doğum değilse felan filan ama ben çok tedirginim erken mi diye 37+ 4 de dogurcam yani ciger gelistiricide vurulcaksin dedi ,sizce erken mi beklesem biraz daha daha mi iyi düşünmekten bi hal oldum dünden beri bugün onay vermem lazım salıya yada 6 kasım a aradaki günlerde dr yurtdışında olcak oyuzden bu salı yapalım diyor
Bebek yan duruyor enlemesine yani rahim aşırı gergin normal dogum olmaz bebek bu haftadan sonra dönmez diye açıkladı,benim rahimde derin perde vardı ameliyat sonrası tüp bebekle gebe kaldım o yüzden riske gerek yok zaten 3 kg yu geçti yani içerde anı kalp durması felan olmasın hazır herşey iyiyken daha fazla beklemeyelim kafasında ama kadarıda bana bırakıyorRisk neymiş tam olarak peki? Erken doğum olsa ne olurmuş yani, onu açıkladı mı doktorunuz? Bildiğim kadarıyla, erken doğum da olsa belli bir sancı sürecinden geçiliyor ve fark etmemek mümkün değil. En ufak belirtide acile gitseniz ve bebek gerçekten geliyorsa sezaryenle de alınabilir.
Eşler biraz öyle, olaya birebir dahil olmadıkları için kolay evham yapıyorlar. Kararı siz vereceksiniz tabii ama riskin tam olarak ne olduğunu bilmek önemli bence.
Beni rahim yırtılmasıyla korkutmasa doktorum (fark edilmeme ve dolayısıyla bebeği kaybetme ihtimali varmış) asla 38 i doldurmadan aldırmazdım. Bebeğin kilolu olması gelişiminin tamamlandığı anlamına gelmiyor çünkü maalesef. Onu da ancak doğurunca öğrenebileceğiz korkarım
Canım hayırlı uğurlu olsun sağ salim oradan da çıkacak inşallah.Benim bebeğimde doğduğunda inliyordu aglayamiyordu onda da cigerlerinde su var atamiyo dediler küvöze aldılar hemen,enfeksiyon çıktı akcigerinde hemen tedaviye başladılar bugün tahlilleri yapılacak iyiyse taburcu olacak inşallah.Bende ilk duyduyumda çok kötü oldum ama onlar o kadar güçlüler ki insan onların karşısında güçsüz durmaya utanıyor.Azicik sabır ve duayla bunlarda geçecek inşallahKızlar hala spinal etkisindeyim. Aşırı üşüdüm hala tam ısınamadım. 21.49 da doğdu. Ama ben hala göremedim. Eşime göstermişler, kucağına vermişler. Yürümeye başlayınca görebileceğim bende. Solunum sorunu gibi bişey olmuş. Nefes alıp verirken inler gibiymiş. Birde hıçkırık gibi bişey oluyormuşdoğumda bişey demediler sonradan çıkmış bu. Küvöze almışlar çocuk Dr moral vereceğine direk en kötü ihtimallerden girdi. Antalyaya niye sevk falan olabilir dedi gitti. Madem öyle şimdi gitsin dedi eşim. Yok şimdişik gerekli değil diyo. Daha emzirme aşamasına da gelmedik. Anlamıyorum
Tez zamanda kavuşacaksınız inşallah, hepimiz dua ediyoruz. Hem hamilelelrin duası geri çevrilmezmiş bak burada kaç hamile kadınız dua güçlerimizi birleştirdikCiğerlerinde sıvı varmış, atamıyormuş. Yüksek basınçlı oksijenle bir uygulama falan dediler. Bir prof varmış özel bir hastanede. Çok iyiymiş. Ağlamaktan sadece bunları anlayabildiö. Eşimde bebeğin peşinden gitti. Kuzenim yanımda. Ağrı kesici etkisi de geçiyor yavaş yavaş. Sabah taburcu olacakmışım gaz çıkınca
Ay anneyi, kv yi anlarım görümceyidi hadi ama eltiye noluyo yaaaYaa batıl şeylere benimde tahammülüm yok kızlar sanırım en iyisi duymamak gerçekten mümkün olduğunca eşimizle kalalım sakin sakin çünkü her kafadan bşr ses çıkıyor ister istemez eltim diyor ki bi tane öpeyim ver yüzüne direk söyledim hayır asla öpmüyoruz ben kıyamıyorum öpmeye tamam ver diyor beşiğine götüreyim de odada öperim dedim gerek yok ben götürürümdemekki verseydim öpecekti ayy Allahım minicik bişey yani öpünce noluyor anlamadım kv filan söylememe gerek yok onlar öpmez karşılar şükür ama onunda emzir sütün olsun muhabbeti yetiyor artıyor öpmesi geri dursun
3.400 dediler ama o kısa görüşümde sanki çok minik gibi geldi.
Bu arada gaz çıkarma halloldu kendiliğinden. Sonrada oridorda 2tur yürüdüm ama kesi yeri acıdı bıraktım. Bir an evvel çıkmak istiyorum burdan
Bebek yan duruyor enlemesine yani rahim aşırı gergin normal dogum olmaz bebek bu haftadan sonra dönmez diye açıkladı,benim rahimde derin perde vardı ameliyat sonrası tüp bebekle gebe kaldım o yüzden riske gerek yok zaten 3 kg yu geçti yani içerde anı kalp durması felan olmasın hazır herşey iyiyken daha fazla beklemeyelim kafasında ama kadarıda bana bırakıyor
Ay inanmıyorum ahahaha gülsem mi sinirlensem mi bilemedim tuvalete gelip kapıyı çalmak nedir erkek bebeğim olacağını öğrendiğim günden beri umarım böyle kayinvslide olmam diyorum ayyyAllahimmm kocamı içimden ben de böyle tebrik etmek istiyorum darısı bana inşallah aminya kendimi rahatlatmaya çalışıyorum en fazla çocuğumu alır odasına geçerim kapıyı kilitler orada takılırım diyorum ama benim kv o kadar destursuz bir insan ki ben tuvalatteyken bile tuvaletin kapısını çalıp napiyorsun diyen biri bunu 1 yaptı 2 yaptı 3. Ye anne bildiğim kadarıyla sen de benim gibi bir insansin, yani tuvalatte her insan ne yaparsa onu yapıyorum bu ne sorgu anlamıyorum dedim ama keşke anlasa güldü geçti ve sonra yine kapıyı çalıp ne yapıyorsun demeye devam etti şaka gibi yahu bu kadın cahil desem cahil değil emekli banka müfettişi, görmemiş desem görmemiş değil dünyada gezmedigi sınırlı sayıda ülke var yani ben bu kadına ne deyip kendimi avutabilirim
Bizim ilk iki gün asla almadı zaten memeyi zorla tutturduk.silikon uç aldım onda da kolay tutsa da çekmeye zorlandı işe yaramadı.kan şekeri 90 dan 70 e düşmüş.Hemşire mama vermezsek sarılık olur dedi verdik arada yine veriyoruz olmasın diye pztsi ilk kontrolü var .Şimdi biraz daha iyi Allaha şükür emmeye başladı.Mamaya hiç alıştırmak istemiyorum ama kontrolündeki değerlere göre bakalım doktor ne diyecek.En son sarılık yok şu an dediler.Benim oğlumda erken doğdu 36+6 ilk oğlum daha erken doğmuştu mesela ama çene kasları emme refleksi çok iyidi erken doğduğu için böyle olsa oda olurdu diyorum her çocuk Farklı işte ama zıbınla gerçekten üşür biz kundak yapmayınca bile elleri buz gibi oluyor ısınmıyor bende kundaktan açıyorum battaniye vs açıyorum şapka ve eldiven varsa onları açıyorum biraz zor oluyor uyandırmak ama kıyamasakta burnunu topuğunu sıkmak lazım sizde sarılık varmı peki dr ne dedi
Canım tebrik ederim sağlıkla güle güle büyütünKızlar hala spinal etkisindeyim. Aşırı üşüdüm hala tam ısınamadım. 21.49 da doğdu. Ama ben hala göremedim. Eşime göstermişler, kucağına vermişler. Yürümeye başlayınca görebileceğim bende. Solunum sorunu gibi bişey olmuş. Nefes alıp verirken inler gibiymiş. Birde hıçkırık gibi bişey oluyormuşdoğumda bişey demediler sonradan çıkmış bu. Küvöze almışlar çocuk Dr moral vereceğine direk en kötü ihtimallerden girdi. Antalyaya niye sevk falan olabilir dedi gitti. Madem öyle şimdi gitsin dedi eşim. Yok şimdişik gerekli değil diyo. Daha emzirme aşamasına da gelmedik. Anlamıyorum
Bana da ilk kuvöze girecek dediler canım.Allaha şükür girmedi.Hemen yanıma gelmedi zaten uzun süre kontrol ettiler.telaş yapma .ameliyat sonrası bayağı bir üşümüştüm ben de 1-2 saate ancak geçmişti.Hayırlı uğurlu olsun.Sağlıkla büyüt inşallahKızlar hala spinal etkisindeyim. Aşırı üşüdüm hala tam ısınamadım. 21.49 da doğdu. Ama ben hala göremedim. Eşime göstermişler, kucağına vermişler. Yürümeye başlayınca görebileceğim bende. Solunum sorunu gibi bişey olmuş. Nefes alıp verirken inler gibiymiş. Birde hıçkırık gibi bişey oluyormuşdoğumda bişey demediler sonradan çıkmış bu. Küvöze almışlar çocuk Dr moral vereceğine direk en kötü ihtimallerden girdi. Antalyaya niye sevk falan olabilir dedi gitti. Madem öyle şimdi gitsin dedi eşim. Yok şimdişik gerekli değil diyo. Daha emzirme aşamasına da gelmedik. Anlamıyorum
Kızlar bende sabah geldim hastaneye nst filan iyi suyu yavaş yavaş azalır artık dönemez dedi. Doktor 2 sinden pazara kadar yokmuş. Pzt ya da Salı olsun dedi bizde bir gün bir gündür diyerek 31.10 salıyı seçtik. Belki yine kendi isteğiyle bir şey olur döner diye. Saat 11 de olacak ameliyat 9 da yatıcam 6 saat açlık yeter dedi. Kısmet böyleymiş artık napalımHastane süsüm de yetişmeyecek sanırım daha kargolamamışlar o da öyle oldu. 6 kasımda da olabilirdim bu arada ama doktor yoktu başkasına yönlendirecekti bir de artık 39+5 olacak sanırım o zaman risk almak istemedik. 38+6 da olacak
Katılıyorum. Dün hava sıcak olunca dışarda oturduk arkadaşlarla ama ben bi yandan terliyorum tabi. Gece de sırtıma soğuk algınlığı, gaz sancısı hafiften girdi. Bir yandan yine terliyorum falan. Hava bizler için tam hastalık havası. Gece 4e geliyordu uyuduğumdaBağırsak yüzünden olmadığına emin misin o ağrının?
Ya kızlar bu arada istanbul anormal sıcak, ter basmaları ondan da olabilir. Ben de sırılsıklam terleyerek uyanıyorum bir sancım vb olmamasına rağmen.
Haftanız iyi olucak neden ciğer geliştirici yapıyor ki boşuna . Ayrıca yani karının gergin olmasıda normal değil mi sonuçta son haftalar. Doktorunuz risk almadan almak istiyor galiba en azından 3 gün daha idare edip 38 de almak daha mantıklı gibi ama tabi bir risk varsa doktorunuz daha iyi bilirGünaydınlar ,benim dün kontrol vardı 37 haftaligim tam bebek 3 kg oldu doktor artık alalım diyo karnın gereğinden fazla gergin patlamaya hazır bomba gibi her an herşey olabilir dedi beni tedirgin etti ben 10 kaşıma kadar bekleme gibi düşüncem vardı doktor 31 ekim salı günü alalım diyor birde bebek yan duruyo dönmedi hala ve tüp bebek gebesiyim dr diyo ki zaten tüp bebeklerde 39 a kadar bekletmiyoruz normal doğum değilse felan filan ama ben çok tedirginim erken mi diye 37+ 4 de dogurcam yani ciger gelistiricide vurulcaksin dedi ,sizce erken mi beklesem biraz daha daha mi iyi düşünmekten bi hal oldum dünden beri bugün onay vermem lazım salıya yada 6 kasım a aradaki günlerde dr yurtdışında olcak oyuzden bu salı yapalım diyor
Sizinki de dönmedi demek . Benimkide dönmediği için 38+5 de alınacak . Sağlıkla gelsinlerde gerisi önemli değil artıkKızlar bende sabah geldim hastaneye nst filan iyi suyu yavaş yavaş azalır artık dönemez dedi. Doktor 2 sinden pazara kadar yokmuş. Pzt ya da Salı olsun dedi bizde bir gün bir gündür diyerek 31.10 salıyı seçtik. Belki yine kendi isteğiyle bir şey olur döner diye. Saat 11 de olacak ameliyat 9 da yatıcam 6 saat açlık yeter dedi. Kısmet böyleymiş artık napalımHastane süsüm de yetişmeyecek sanırım daha kargolamamışlar o da öyle oldu. 6 kasımda da olabilirdim bu arada ama doktor yoktu başkasına yönlendirecekti bir de artık 39+5 olacak sanırım o zaman risk almak istemedik. 38+6 da olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?