2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Canım pazar günü saat 22.00’da suyum gelmişti ertesi gün saat 08.00’e kadar falan bekledik hastanede sancıyı ama asla sancı tutmadı. Ayrıca o saate kadar gele gele suyumda bitmişti kupkuru kalmıştım. 10 saat sonunda suni taktılar iki saate yakın suni sancıyla bekledim ama açılmam yine azdı iki saatte 1,5 cm açılmıştı. Ağrılar çok kötü vurmaya başladı ve ben çok panikledim ağlamaya başladım sezaryen olmak istiyorum dedim. O kadar korku ve panik halindeydim ki sezaryende bile bağırdım, korktum. Benim için kötü bir ilk doğum oldu açıkçası.

Evet canım az kaldı insallah bizim emmede güzel olur da sorun yasamayız

Ben kendimi çok hazır hissediyordum ve güçlü oldığumu düşünürdüm mesela ama hormonların esiri oldum o yüzden akışında yaşamak lazım galiba
Ben ilk kızımda yabancı dilini bilmediğim bir ülkede doğum yaptım 3 4 gece kaldım. Hatta eşim beni hastane kapısına bırakıp gitti bebeği bile 4. Gün gördü pandemiden dolayı kimseyi yanıma almadılar sezaryenli halimle çocuğa başından beri ben baktım. Ne kayınvalide ne anne ne bir yardımcı kimse yoktu. Evde eşim ve ben vardık eşim işe gidene kadar. Daha önce asla çocuk kucağına almamış hatta bir çocukla birşey olur korkusuyla 5 dk Yanyana kalmamış olan ben ilk günden ayaklandım. Her işimi yaptım.Ama tabiki çok güçlüyüm derken halbuki depresyona girmişim haberim yok.2.ayın sonunda tüm kemiklerim kırılacak gibi ağrıdı saçlarım bir anda yarı yarıya kaldı.Gözümde tik oluştu devamlı seğirip duruyordu hatta bana kanser taraması bile yaptılar ama birşey çıkmadı.Doktor bana bilet al ve annenin yanına gidip günlerce uyu bebeği ona bırak dedi. Ben pandemiden gelemedim ama eşim izin aldı bir ay ve devamlı o baktı geceleri ben uyudum. İnan o kadar iyi geldi ki. Bi de zorla da olsa hava almaya git bir kahve iç bir çay iç eve dön. Çok çok iyi geliyor.

Yarın üç günlük anne olacağım su an bir sey yok bende korktuğum gibi olmadı ama inşallah olmaz

37 yaşımdayım hala hazır hissetmiyorum

İşte beni bu duygu çok ürkütüyor zaten

İlkinde bende öyleydim annem sadece 5 gün mü 7 gün mü ne kaldı gitme anne diye küçük bir kız çocuğu gibi ağlamıştım kv nin yanında biliyor musun tek kalmadan anlamıyorsun şuan her şey zor gibi geliyor her an bir şey olacak gibi biliyorum ama tek kalınca yaptığını gördükçe hepsi geçecek. Ben üstünü bile değiştiremiyordum eşimin toplantısının bitmesini bekliyordum ağız mendili koyup mesela ıslak beklemesin diye. Gazını bile çıkartamıyordum sonra neden çıkartamıyorum neden ben böyle tutamıyorum diye ağlıyordum. Şimdi geriye dönüp baktığımda o duyguların yaşanması gerekiyormuş yaşandı çok doğal bir süreç ama inan zamanla yaptığını gördükçe geçecek. Şimdi meme ucu yarası var, sarılık olayı var kilo alması lazım stres çok. Bir de etraftan baskı oluyor ister istemez zayıflamış mı sütün var mı gibi ilk zamanlar zor.

İkincilerde bu kaygı arası azsa nerdeyse hiç olmuyor çünkü arada derede büyüyor çocuk. Hepsi geçecek merak etme

Kızlar dip not olarak ben bebeğin tırnaklarını kesmiştim doktor kızdı bana. Tetanoz aşısı olmadan kesilmezmiş törpüle yapılırmış ilk 2 ay törpü sonra makas şeklinde olacakmış

Allah kimseyi yalnız bırakmasın, bilirim cok zor...

Ben 40ı çıkınca kesmiştim valla, ne gibi bi etkısı var mrk ettim

Ben eve gelir gelmez kestim çok uzundu eldivende elinden çıkıp duruyordu yüzü çizilmesin diye yaptım bir hata. Tetanoz aşısı 2. Aymış o olana kadar kesilmezmiş tetanoz olursa diye. Törpü yapılırmış

Canım bunlar da gayet yeterli hareketler ama pilates topunu da alsan güzel olur doğuma da götürürsün baya bir rahatlatır seni
Tamam canım sağol alacağım da bir türlü çıkamıyorum evden yaramaz 29 aylık oğlum maf ediyor beni

hahaha sorma. Haftaya diye beklerken kısmet işte perşembeye oldu
Kısmet.. Sağlıkla gelsınler artık son güne geldık
Oh maşallah saglıkla kavus hemen oğluna ınsallah .. Bahtı acık olsun .
Umarım herkez çok iyir baya sayfa birikmiş müsait zamanda pkumaya çalışıcam
Eve çıktık biz bebeklerimle evdeyiz baş ağrısı dışında herşey iyi gidiyor baş aprım geçsin nr olur
Oyyy maşallah sıze bak ne güzel evıne bıle geldı Kılosu az olanlar daha cabuk gelısıyor merak etme .

Valla bilmeden doğru yapmışım. daha bugün törpüledim hatta. Eldiven de durmuyor ki elinde

Kızlar nolur Allah askına sezaryenden sonra sağ tarafta omuz ağrısı nefes alırken batma gibi bir şeyler hissettiniz mi oldu mu? Yatınca artıyor çok kötüyüm ağlamamak için zor duruyorum.

Valla bilmeden doğru yapmışım. daha bugün törpüledim hatta. Eldiven de durmuyor ki elinde
Of evet durmuyor çorap giydir en mantıklısı o aslında bazı tulumlar eldivenliymiş bazı zıbınları da öyle keşke hepsini öyle alsaydık ilkinde bizde törpü yapıyorduk korkudan keseriz bir yerini diye. Şimdi bu bebekte çekilin ben anayım modumda olduğumdan gaza geldim ilk günden kestim ya

Yaaa içim sızladı okuyunca bende öyle yapmaya çalışıyorum annemde her fırsatta uyuyup dinlenmem gerektiğini vücudumun psikolojimin buna ihtiyacı olduğunu söylüyor sende böyle söyleyince anne sözü daha çok dinlemem gerektiğine karar verdim Arada akşamları kocamlada sokağa çıkayımda biraz havam değişsin dediklerini kulağıma küpe ettim teşekkür ederim

Kızlar nolur Allah askına sezaryenden sonra sağ tarafta omuz ağrısı nefes alırken batma gibi bir şeyler hissettiniz mi oldu mu? Yatınca artıyor çok kötüyüm ağlamamak için zor duruyorum.
Gaz sancısı canım. Sen hemen duphalac alıp iç. Eşin açık bir eczane bulsun. Sırtına sıcak havlu koy ayağını kalın giyin. İlk günler oluyor bu

Boynuna sıcak su torbası koy. Ağrını baya hafifletir. Benim de omuzlarimda ağrı olmuştu. Böyle yapa yapa geçti

Kızlar süt artmasi için bestlak damla kullanıyorum iki gündür. Bugün de dut kurusu aldım. Bestlak damla kullanıp da süt artimi olan var mı? Varsa da ne kadar süre sonra artıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…