- 15 Ocak 2023
- 3.893
- 4.772
- 53
Canım pazar günü saat 22.00’da suyum gelmişti ertesi gün saat 08.00’e kadar falan bekledik hastanede sancıyı ama asla sancı tutmadı. Ayrıca o saate kadar gele gele suyumda bitmişti kupkuru kalmıştım. 10 saat sonunda suni taktılar iki saate yakın suni sancıyla bekledim ama açılmam yine azdı iki saatte 1,5 cm açılmıştı. Ağrılar çok kötü vurmaya başladı ve ben çok panikledim ağlamaya başladım sezaryen olmak istiyorum dedim. O kadar korku ve panik halindeydim ki sezaryende bile bağırdım, korktum. Benim için kötü bir ilk doğum oldu açıkçası.Nasıl sezaryana döndün kaçırdım ben suyun gelmişti en son, ben geyirmekle çıkarıyorum çoğu zaman bu sabah gaz olarak çıktı ama büyük tuvalet halaa yok dün lavma yapıldı beklemedim onun dışında büyük tuv beklemedeyüm katı yiyemiyorum
Evet canım az kaldı insallah bizim emmede güzel olur da sorun yasamayızAhh canım az kalmış çok şükür tembel kızımda zorlanıyodu emmede baya baktım olucak gibi değil çıkarken vermezler bana ağzına sütü akıttım iyice uyandırdım falan bi kaç üzerine düşmede hemen kavradı senin bebiş daha büyük hemen alır inşallah
Ben ilk kızımda yabancı dilini bilmediğim bir ülkede doğum yaptım 3 4 gece kaldım. Hatta eşim beni hastane kapısına bırakıp gitti bebeği bile 4. Gün gördü pandemiden dolayı kimseyi yanıma almadılar sezaryenli halimle çocuğa başından beri ben baktım. Ne kayınvalide ne anne ne bir yardımcı kimse yoktu. Evde eşim ve ben vardık eşim işe gidene kadar. Daha önce asla çocuk kucağına almamış hatta bir çocukla birşey olur korkusuyla 5 dk Yanyana kalmamış olan ben ilk günden ayaklandım. Her işimi yaptım.Ama tabiki çok güçlüyüm derken halbuki depresyona girmişim haberim yok.2.ayın sonunda tüm kemiklerim kırılacak gibi ağrıdı saçlarım bir anda yarı yarıya kaldı.Gözümde tik oluştu devamlı seğirip duruyordu hatta bana kanser taraması bile yaptılar ama birşey çıkmadı.Doktor bana bilet al ve annenin yanına gidip günlerce uyu bebeği ona bırak dedi. Ben pandemiden gelemedim ama eşim izin aldı bir ay ve devamlı o baktı geceleri ben uyudum. İnan o kadar iyi geldi ki. Bi de zorla da olsa hava almaya git bir kahve iç bir çay iç eve dön. Çok çok iyi geliyor.Ben kendimi çok hazır hissediyordum ve güçlü oldığumu düşünürdüm mesela ama hormonların esiri oldumo yüzden akışında yaşamak lazım galiba
Yarın üç günlük anne olacağım su an bir sey yok bende korktuğum gibi olmadı ama inşallah olmazTaze annelerin lohusa sendromlarını okuyunca çocuğu içimde tutmak geliyor içimdenkesin bende olurum bende o sendrom zaten 6. ayda başladı sanırım herşeye alınganlık duygusallık agresiflik falan sonuna kadar :) Paniğim de zaten böyle konularda. Ama kendimi şu an bile hiç hazır hissetmiyorum. Eşim de öyle. Bazen ya biz çocuk yapmakla acele mi ettik acaba diye bile geçiyor içimden ya normal mi acaba bence insan böyle birşeye hazır olamaz ancak duruma alışılır :)
37 yaşımdayım hala hazır hissetmiyorumTaze annelerin lohusa sendromlarını okuyunca çocuğu içimde tutmak geliyor içimdenkesin bende olurum bende o sendrom zaten 6. ayda başladı sanırım herşeye alınganlık duygusallık agresiflik falan sonuna kadar :) Paniğim de zaten böyle konularda. Ama kendimi şu an bile hiç hazır hissetmiyorum. Eşim de öyle. Bazen ya biz çocuk yapmakla acele mi ettik acaba diye bile geçiyor içimden ya normal mi acaba bence insan böyle birşeye hazır olamaz ancak duruma alışılır :)
İşte beni bu duygu çok ürkütüyor zatenAnne baba duygusu bebeği kucağınıza alınca otomatik yükleniyor inanın. Şuan karnınızdaki bebeği sevdiğinizi düşünüyorsunuz. Ama onu görünce büyütünce o sevgi arşa çıkacakyok böyle bir sevgi... Kendinden, eşinden, anne babandan çok daha fazla sevdiğin birisi gelecek artık hayatınıza..
İlkinde bende öyleydim annem sadece 5 gün mü 7 gün mü ne kaldı gitme anne diye küçük bir kız çocuğu gibi ağlamıştım kv nin yanındaYaa çok şükür çok sevindim iyi olmasınsAzcık daha sıkıcaksın dişini sonra kucağında bizde alışmaya çalışıyoruz ya bende doğumdan sonra psikolojik olarak içimde bi daralma hali sanki çocuğa tek başıma bakamayacakmışım korkusu oluştu arada bir ağlama krizleri yaşıyorum. kızım iyi çok şükür onla ilgili bir sorun yok
Ben ilk kızımda yabancı dilini bilmediğim bir ülkede doğum yaptım 3 4 gece kaldım. Hatta eşim beni hastane kapısına bırakıp gitti bebeği bile 4. Gün gördü pandemiden dolayı kimseyi yanıma almadılar sezaryenli halimle çocuğa başından beri ben baktım. Ne kayınvalide ne anne ne bir yardımcı kimse yoktu. Evde eşim ve ben vardık eşim işe gidene kadar. Daha önce asla çocuk kucağına almamış hatta bir çocukla birşey olur korkusuyla 5 dk Yanyana kalmamış olan ben ilk günden ayaklandım. Her işimi yaptım.Ama tabiki çok güçlüyüm derken halbuki depresyona girmişim haberim yok.2.ayın sonunda tüm kemiklerim kırılacak gibi ağrıdı saçlarım bir anda yarı yarıya kaldı.Gözümde tik oluştu devamlı seğirip duruyordu hatta bana kanser taraması bile yaptılar ama birşey çıkmadı.Doktor bana bilet al ve annenin yanına gidip günlerce uyu bebeği ona bırak dedi. Ben pandemiden gelemedim ama eşim izin aldı bir ay ve devamlı o baktı geceleri ben uyudum. İnan o kadar iyi geldi ki. Bi de zorla da olsa hava almaya git bir kahve iç bir çay iç eve dön. Çok çok iyi geliyor.
İlkinde bende öyleydim annem sadece 5 gün mü 7 gün mü ne kaldı gitme anne diye küçük bir kız çocuğu gibi ağlamıştım kv nin yanındabiliyor musun tek kalmadan anlamıyorsun şuan her şey zor gibi geliyor her an bir şey olacak gibi biliyorum ama tek kalınca yaptığını gördükçe hepsi geçecek. Ben üstünü bile değiştiremiyordum eşimin toplantısının bitmesini bekliyordum ağız mendili koyup mesela ıslak beklemesin diye. Gazını bile çıkartamıyordum sonra neden çıkartamıyorum neden ben böyle tutamıyorum diye ağlıyordum. Şimdi geriye dönüp baktığımda o duyguların yaşanması gerekiyormuş yaşandı çok doğal bir süreç ama inan zamanla yaptığını gördükçe geçecek. Şimdi meme ucu yarası var, sarılık olayı var kilo alması lazım stres çok. Bir de etraftan baskı oluyor ister istemez zayıflamış mı sütün var mı gibi ilk zamanlar zor.
İkincilerde bu kaygı arası azsa nerdeyse hiç olmuyor çünkü arada derede büyüyor çocuk. Hepsi geçecek merak etme
Kızlar dip not olarak ben bebeğin tırnaklarını kesmiştim doktor kızdı bana. Tetanoz aşısı olmadan kesilmezmiş törpüle yapılırmış ilk 2 ay törpü sonra makas şeklinde olacakmış
Ben eve gelir gelmez kestim çok uzundu eldivende elinden çıkıp duruyordu yüzü çizilmesin diye yaptım bir hata. Tetanoz aşısı 2. Aymış o olana kadar kesilmezmiş tetanoz olursa diye. Törpü yapılırmışBen 40ı çıkınca kesmiştim valla, ne gibi bi etkısı var mrk ettim
Tamam canım sağol alacağım da bir türlü çıkamıyorum evden yaramaz 29 aylık oğlum maf ediyor beniCanım bunlar da gayet yeterli hareketler ama pilates topunu da alsan güzel olur doğuma da götürürsün baya bir rahatlatır seni
Çok amin canım hamd olsunBunada şükürler olsun rabbim evlatlarımızı bağışlasın başka sorun dert görmeyelim
Kısmet.. Sağlıkla gelsınler artık son güne geldıkhahaha sorma. Haftaya diye beklerken kısmet işte perşembeye oldu
Oh maşallah saglıkla kavus hemen oğluna ınsallah .. Bahtı acık olsun .dün gece suyumun gelmesiyle hastaneye gittik açılma 3 cm olduğu için doktor 24 saat vaktimiz var 24 saat içinde gelmezse Suni sancıyla doğum başlatabiliriz dedi
Ve benim sancılarım gece 2 de sıklaştı sabah 7 kadar sancı çektim fakat açılma. Hala 3 cm di
Doktorumuz bize belden aşağa anestezi önerdi başta kabul etmedim ama sonradan sıklaşan sancılar ve gece olmasından dolayı kabul ettim çünkü bugün biraz güç toplamam lazımdı ve çok şükür iğneyi vurduktan sonra sancıları hisetmediğim için uykumu aldım
Ve sabah 11 de açılmam 10 cm ulaşmıştı ve doğum başladı çok şükür oğlum dünyaya geldi oda bende çok yorgun düşmüştük ve onun solunuma ihtiyacı vardı şuan kuveze alındı az önce yanından geldim
İlk gebeliğim emziremedim çünkü sütüm yok inşallah yarın kavuşacağızdualarınızı eksik etmeyin
Oyyy maşallah sıze bak ne güzel evıne bıle geldıUmarım herkez çok iyir baya sayfa birikmiş müsait zamanda pkumaya çalışıcam
Eve çıktık biz bebeklerimle evdeyiz baş ağrısı dışında herşey iyi gidiyor baş aprım geçsin nr olur
Ben 40ı çıkınca kesmiştim valla, ne gibi bi etkısı var mrk ettim
Valla bilmeden doğru yapmışım.Ben eve gelir gelmez kestim çok uzundu eldivende elinden çıkıp duruyordu yüzü çizilmesin diye yaptım bir hata. Tetanoz aşısı 2. Aymış o olana kadar kesilmezmiş tetanoz olursa diye. Törpü yapılırmış
Of evet durmuyor çorap giydir en mantıklısı oValla bilmeden doğru yapmışım.daha bugün törpüledim hatta. Eldiven de durmuyor ki elinde
Yaaa içim sızladı okuyuncaBen ilk kızımda yabancı dilini bilmediğim bir ülkede doğum yaptım 3 4 gece kaldım. Hatta eşim beni hastane kapısına bırakıp gitti bebeği bile 4. Gün gördü pandemiden dolayı kimseyi yanıma almadılar sezaryenli halimle çocuğa başından beri ben baktım. Ne kayınvalide ne anne ne bir yardımcı kimse yoktu. Evde eşim ve ben vardık eşim işe gidene kadar. Daha önce asla çocuk kucağına almamış hatta bir çocukla birşey olur korkusuyla 5 dk Yanyana kalmamış olan ben ilk günden ayaklandım. Her işimi yaptım.Ama tabiki çok güçlüyüm derken halbuki depresyona girmişim haberim yok.2.ayın sonunda tüm kemiklerim kırılacak gibi ağrıdı saçlarım bir anda yarı yarıya kaldı.Gözümde tik oluştu devamlı seğirip duruyordu hatta bana kanser taraması bile yaptılar ama birşey çıkmadı.Doktor bana bilet al ve annenin yanına gidip günlerce uyu bebeği ona bırak dedi. Ben pandemiden gelemedim ama eşim izin aldı bir ay ve devamlı o baktı geceleri ben uyudum. İnan o kadar iyi geldi ki. Bi de zorla da olsa hava almaya git bir kahve iç bir çay iç eve dön. Çok çok iyi geliyor.
Gaz sancısı canım. Sen hemen duphalac alıp iç. Eşin açık bir eczane bulsun. Sırtına sıcak havlu koy ayağını kalın giyin. İlk günler oluyor buKızlar nolur Allah askına sezaryenden sonra sağ tarafta omuz ağrısı nefes alırken batma gibi bir şeyler hissettiniz mi oldu mu? Yatınca artıyor çok kötüyüm ağlamamak için zor duruyorum.
Boynuna sıcak su torbası koy. Ağrını baya hafifletir. Benim de omuzlarimda ağrı olmuştu. Böyle yapa yapa geçtiKızlar nolur Allah askına sezaryenden sonra sağ tarafta omuz ağrısı nefes alırken batma gibi bir şeyler hissettiniz mi oldu mu? Yatınca artıyor çok kötüyüm ağlamamak için zor duruyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?