bende eğer düzelmezsem gidicem içimdeki korku endişe hissi çok huzursuz ediyo böyle yaşanmazKuzum bende aynıyım ikinci doğumum ama ben baya lohusa depresyonundayım hala atlatamadım eşime psikoloğa gidiyim iyi değilim diyorum sürekli 40 çıktıktan sonra böyle devam ederse destek almayı düşünüyorum ben hiç benlik şeylerde değil etrafımdakiler çok şaşkın neden böylesin diye bugün sağlık ocağındaki ebe bile dediki sen bu sefer bir farklısın çok paniksin sakin ol filan dedi ama elimde değiltoparlanırız inşallah inanıyorum herşey güzel olacak bu bir süreç
Gecelerden nefret ettimBen de geceleri hiç sevmiyorum. Bir de sürekli kontrol etme gereği duyuyorum. Hiç uyumuyor gibi bir şeyim
Ama geçecek bu hislerimiz.
Mihra kuzusu nasıl peki?
Pera da çok uslu teyzesiGecelerden nefret ettimİlk gece mıyk yapsa uyanıyorduk sonra annem dediki böyle olmaz uyuycaksın ağlarsa alıcaksın çocuğu sonra öyle yapmaya çalıştım biraz uyuyabiliyorum şimdi. Sabahları annemlere bırakıyorum bide uyuyayım biraz diye çünkü uykusuzlukta kötü yapıyor insanı.
Mihra çok şükür iyi teyzesi. Aslında kızım çok uslu ama annesi sıkıntılı oldu yainşallah geçicek
Pera nasıl ?emiyor mu ?
Bir dahakine önce keki yapsanayemeğe mecburen bir şeyler uydurursunuz sonra.
Dışlanmış hissedebilirler tabii ama aslında düşününce, kardeşi olmayan çocuklar da çeşitli nedenlerle dışlanmış veya ihmal edilmiş hissedebiliyorlar. Dengeyi bir şekilde kuracağız artık.
Bir dahakine önce keki yapsanayemeğe mecburen bir şeyler uydurursunuz sonra.
Dışlanmış hissedebilirler tabii ama aslında düşününce, kardeşi olmayan çocuklar da çeşitli nedenlerle dışlanmış veya ihmal edilmiş hissedebiliyorlar. Dengeyi bir şekilde kuracağız artık.
Şuan annem yanımda arada da gündüzleri kayınvalidem uğruyor. Ya ben kendime inanamıyorum zaten bu kafalara nasıl girdim bilmiyorumçok moralim bozuluyo özellikle geceleri bana daraltı basıyo dün gece mesela çocuğu uyuttum aldım yanıma beşiğe bizimkiler oturuyordu. Yattım yarım saat sonra bir kalktım uyuyamadım içim bi darlandı başladım ağlamaya bu sefer kafamda kuruyorum ben bu çocuğa annem gidince nasıl bakıcam diye kaygı bozukluğu gibi oldu. İnşirah suresini dinliyorum sürekli bi ara iyiydim toparlamıştım baya dün tekrar kötü oldum işte
İnşallah dediğin gibi olur yoksa ben depresyona falan giricem diye çok endişeliyim ve bunun olması hiç bi sebep yok aslında
Eee ben demiştim sana aynı gün doğum yaparsak dıye al işteaynı hastanede olacagız
Ya cok şükür 3 kilo olmuşuz zaten ama işte karın çevresine göre davranıyor. Neyse kaldı 1 gün rabbim herkesede banada saglıkla kucaklamayı nasıp etsinBen olsam ben de senin gibi düşünürdüm. Sağlıkla evinize döneceksiniz hiiç şüphem yok. Alp kuzusu güzel kaldı karnında merak etme
Gözün aydın geçmiş olsun canım sağlıkla al küvezden sütün 1 /2 gün gelmeyebilir herkes bir olmazdün gece suyumun gelmesiyle hastaneye gittik açılma 3 cm olduğu için doktor 24 saat vaktimiz var 24 saat içinde gelmezse Suni sancıyla doğum başlatabiliriz dedi
Ve benim sancılarım gece 2 de sıklaştı sabah 7 kadar sancı çektim fakat açılma. Hala 3 cm di
Doktorumuz bize belden aşağa anestezi önerdi başta kabul etmedim ama sonradan sıklaşan sancılar ve gece olmasından dolayı kabul ettim çünkü bugün biraz güç toplamam lazımdı ve çok şükür iğneyi vurduktan sonra sancıları hisetmediğim için uykumu aldım
Ve sabah 11 de açılmam 10 cm ulaşmıştı ve doğum başladı çok şükür oğlum dünyaya geldi oda bende çok yorgun düşmüştük ve onun solunuma ihtiyacı vardı şuan kuveze alındı az önce yanından geldim
İlk gebeliğim emziremedim çünkü sütüm yok inşallah yarın kavuşacağızdualarınızı eksik etmeyin
Oyy kuzum ya maşallah Pera kuşumaPera da çok uslu teyzesipamuk gibi mis gibi
Bu ara emme konusunda daha iyiyiz. Bu haftaya kadar tembelliğinden meme tutamıyordu da. Ama hala mama takviyesi veriyorum maalesef. Gerçi buna da çok şükür diyorum artık
Heh bende kendime diyorum eline bebek almamış insan değilsin kendine gelYa sen ebesin kendine gelBihter ziyagil olma
Şaka Bi yana, insan mecbur kalınca herseyı yapıo hoops.. Bosuna sımdıden bunları kafana takma.. Olmadan olmamış şeyin yasını tutma.. Zamanla hersey oturacak, diyorum ya sen bıle şaşcaksın
Öyle yaptım bende bugün biraz yürüyüş yaptım dışarı çıktım şimdide hatta balkona çıktım biraz nefes alayım diye. Bu hormonlar çok fenaymış inşallah sizler yaşamazsınız yaşadığım hisleriHooops Ben kuzenimin doğumunda bebek sarılık olunca birkaç gece yanında kalmıştım. Annesi gece uyurken bile ben her mıyk deyişinde panik olup bakıyordum bebeğe. Birkaç günde psikolojim bozulmuştu. Kendi bebeğimde daha neler yaşayacağımı hiç bilmiyorum Birçok lohusa kadın bunları yaşıyor bence. Belki biraz hava almaya çıksan sana da iyi gelecektir
Ohh çok sevindim maşallah size. Uğraşıyorum her seferinde ilk meme veriyorum. Sonra aldığı kadar mama işte.Oyy kuzum ya maşallah Pera kuşumahiç bırakma mutlaka emzir alışıcak illaki daha da güçlenicek emmesi ilk zamanlar bende kilosu düşük sarılık olmasın diye veriyordum mama ama sütüm arttı güzelde emiyor artık vermiyorum akışındayız. 3 saate bir uyandırmıyorumda ne zaman uyanırsa o zaman veriyorum uykusunu bölmek istemiyorum düzen oluşturmaya çalışıyorum geceleri uyuması lazım. Bide doktor bana şey dedi bebekler uykuya geçişi bilmez öğretmek gerekiyormuş. Bende emzirip bırakıyorum yatağına kendi kendine uyumaya alışsın diye çok durmazsa emzik veriyorum ağzına
Yok zaten içimden ağlamak geliyorsa mesela oturup ağlıyorumDepresyona girmeyi hiç Bi yeni dogum yapmıs anne istemez.. İnsanın elınde olan bişey olsa zaten kımse o zmnlar depresyona girmez.. Depresyona girmicem diye de kodlama kendını.. Bu sefer daha beter patlarsın
Canım bunlar da gayet yeterli hareketler ama pilates topunu da alsan güzel olur doğuma da götürürsün baya bir rahatlatır seni
Kızlar ben bu hareketleri yapıyorum birde günlük çok iri hurmalardan 4 tane yiyorum başka ne öneriniz var normal doğum için plates topu ile hareket yap dedi Dr ama henüz plates topu alamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?