2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ne kadar bez değiştiriyoruz saymıyorum ama kakasını ağırlıklı yapıyor genelde bebeğim. Bir de hıçkırıyor bazen mesela emdikten sonra ya da birazını geri kustuğu oluyor.

İlk günler kaka yapması çok önemli tabii billuribin değerlerinin düşmesi açısından ama kaka sayısı değişebiliyor ilk günlerden sonra, o yüzden doyma kriteri olarak çiş daha belirleyici kabul ediliyor. Ama şu aşamada beslenemese kaka da yapamazdı herhalde mantıken. O yüzden sorun yoktur bence doymasında. İlk hafta kontrolünde doktor veya hemşire söyler zaten kilo alımına göre bir sorun varsa.

Mamselin süt arttırıcı çayına başla canım bana iyi geldi e bebekte bide sallama çay modeli olan var onuda dene sadece ikisini kullandım bide konpostolar iyi şuan bebekte çıkıcak pazartesi emdikçe daha çok artıcak inşallah

Bende pek ödem olmadı. Gebelikte de doğumdan sonra da. (Doğumdan sonra çok az olmuştur belki ama benim fark edebiledeğim kadar olmadı en azından) ona rağmen geceleri iki üç kez üst değiştiriyorum hala terden. Gebelikte olduğu gibi lohusalıkta da normal galiba ödemden bağımsız olarak.

Dün emzirebilmene çok sevindim bu arada Artık giderek artar sütün. Tez vakitte eve gelsin Defne’cik. (ama daha da önemlisi, Allah bir daha düşürmesin oralara)

soyasosu

Ben anca perşembe sipariş edebildim bu arada manyetleri, bugün göndermişler. (Doğumdan on gün sonra sipariş verilmesini beklemiyorlardı herhalde çünkü tarihi doğru yazmama karşın ilk taslakta 30 kasım diye geçmişlerdi tarihi)

Çok güzelmiş gerçekten yaa, bahtları açık olsun, bizimkinden güzel bir dünyada yaşasınlar

Eklentiler

• A30CD45F-73F9-422E-B6AD-A16CA26B0AEF.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 52
Benimkiler elimde kaldı şimdilik bir eve gelsin bakalım. Gerçi Dr misafir gelmesin dedi diyeceğim etrafa. Gelmesin kimse. Annem yeter. Eşimin tarafından arayan bile yok zaten. Gereksizler ordusu işte. Kaynana yok ama 4görümce, 2elti yetiyor. Bu kadar senedir muhatap olmadım şimdide çizgim aynı

Çok çok güzel görünüyorBenim de en büyük dileğim hepsinin barış içinde mutlu sağlıklı yaşamaları.

Ben küveze gireceğine pek ihtimal vermezken bile en az 40 gün misafir kabul etmeyi düşünmediğim için acele etmemiştim. Doğumdan sonra sağ salim hastaneden çıkınca sipariş veririm diyordum. Küvezden çıkıncaya kısmetmiş. Şimdi en az üç ay almam belki misafir normal rutinimde görüştüğüm insanlar hariç tabii. O yüzden ister doktor yasakladı de ister ben istemiyorum de, kimseye laf düşmez. Milletin ne işi var yeni doğmuş, hrm de küvezde kalmış bebeğin başında.

Ben hiç düşünmemişim sonrasını. Küvezmiş, erken doğarsaymış, 40ıymış ne yaparım, nasıl olur falan. Sadece eksiklere odaklanmışım ki onlarda da eksik kalan var Kör uçuşu bırakmışım sanki herşeyi oluruna. Hoş şimdide öyle durumlar. Ne kadar planlarsan planla olacağına varıyor.

Rutinde de pek kimsem yok burada. Evlenip buraya geldim. Annem ve babamda peşimden. Tüm çevre İstanbulda kalmış oldu Bodrumda kuzen var. Gelirse o gelir teyzemle, o kadar.. Yeter de zaten

Canım Allah’a şükür bugün biraz daha fazla geliyor. Göğüslerim bile şişmiş onu farkettim. Kaynana yok onlar gelmedi biz kendi evimize geçince gelecekler. Lakin biz iki isim koyduk. Gökçe ırmak :) Irmak ismini ben taaa ilk zamandan beri koymuştum diğerini eşim seçecekti onun da fikri sürekli değişiyordu. Daha 1 hafta önce karar verdi diyebilirim:)) Eşimin teyzesi aradı annemi, bebeğin adını sormuş. Babannesine sorduk bilmiyormuş diyor. Biliyor halbuki en azından ırmak koyacağımızı ikinciye eşimin koyacağını ama daha karar vermediğini biliyor. Dün de kv eşimi arayıp ikinci ismini soruyor. Gökçe erkek ismi elanur koysaydınız ya diyor. La havle çektim

Spinal mi oldun sende? Ağrın ondan mı kaynaklı acaba? Yoksa tansiyonda olabilir. Kontrol et.. Bu tansiyon bende takıntı haline geldi resmen. Gerçi artık iyi ilacı bile çok azalttı Dr.
Evet canım spinal yapıldı. Benim doğum sonrqsı üşümeden kaynaklı sanırım. Tansıyon normal cıkıyo cunku.
Çok şükür 11.22 de doğum yaptım. Bebişim 2460 gr 49 cm doğdu. Ama benim kalp ağrım çok. Zamanla geçer inşallah
Maşallah kuzuya gecmıs olsun canım hemen sende kendıne gel ınsallah.
Kızlar hepinizin dualarına ihtiyacı m var bende sezeryan e giriyorum üçte dua edin bana kızımı sağlıklı bir şekilde kucağıma alayım
Sag salım kucagına almak nasıp olsun

Olduk mu 3 günlük ne ara doğdun da 3. Günün dünyada .. İsmi de bugun konuldu. Bana bandını cıkarıp duşunu al dedi sonra da sprey sık dedı Bantlı kalmıstım kızımda ben doktor onunla dus al demıstı.
Ay her doğum ayrı tecrübe ..

Kızlar göbeği geç düşen var mı?

LadybirdDA defne nin düşmüş müydü dün? İlk oğlum tam 15. Gün düşürmüştü, bu da öyle olacak gibi gözüküyor. Acaba küvezde kalması etkiliyor mudur durumu

Arkadaşlar ben çıktım doktordan ,
Malesef bebek dönmemiş doktorum da artık dönmez suyun azalmış ve kilo alımı da durmuş dedi . İki hafta önce 2900 kiloydu bugün yine 2900 ölçtu yani hiç kilo almamis .
38+1 de yani haftaya perşembe günü sezeryana gün verdi . Öğleden sonra olduğu için açlık sorun olur dedim hocanın da öbür hafta full doluydu .
Sabah 8 e kadar kahvaltını et sonra oruç gibi yeme içme kes 12 de gel yatisin yapılsın 15:00 de alalım seni dedi .
Bugün kan verdim .
Yine perşembe son kez bakacak usg ile donmediyse yatisim olacak ama dönmesi mümkün değilmiş çünkü bebeğimin boynunda 2 tur kordon dolanmış bu şekilde kordon çekiyor dönemez dedi .
Ben baya ağladım kizlar odada ama hayırlısı buymuş ne yapayım elimden gelen bir çözüm yok .
16 Kasım perşembe sezeryan olarak beni de bekler misiniz kapıda dua edip

Ahhh beklemez miyiz hiç. Hayırlısı buymuş demekki, yeterki sağlıklı olun son 5 gün kavuşmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…