2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Şimdi okudum bunu çok iyi geldi Bende hemen süt geliyor sanıyordum doymuyor ağlıyor ya açlıktan birde ona canım sıkılıyordu çünkü

Canım sütüm yok diye kesinlikle şartlama kendini.. Var gelcek diye düşün.. Beynine o sinyali gönder.. Kaynanaya da tıka kulaklarını cidden duyma, sanki tv izlıyomussun gibi yap.. Ben kaynanama hep bu taktiği yapıorm, tv izler gibi yapıorm

Kızlar günaydın bir soru soracağım. Bebem emdiğinde falan süt geliyor onu biliyorum yani o yönden falan sıkıntı yok. Şimdi benim bebem 10 dk fazla emmiyor. Çoğunluk 5-6 dk. Doyuyor mudur ya sizce?

Ay inşallah bir an önce geçerler ya canımdan can gidiyor artık. Ayağa kalktığında hala gerilip acıyor mu? Bi de sağa sola doğru yatıp uyuyabiliyor musun?
Neredeyse hiç acı yok canım her türlü yatıyorum sadece anlık hızlı bir hareket yaparsam aniden kalkma uzanma eğilme o zaman bir sızlama oluyor. En son parol pazartesi içtim mesela hiç öyle ağrım kalmadı

Maşallah 41 kere dahada iyi ol inşallah kaç gün olmuştu sizin doğum yapalı?

Şimdi okudum bunu çok iyi geldi Bende hemen süt geliyor sanıyordum doymuyor ağlıyor ya açlıktan birde ona canım sıkılıyordu çünkü
Ah canım olur mu öyle şey ilk aşı kolesum denen o katı kıvamlı sarı süt benek için bir numaralı antibiyotik onun bit damlası 1 lt sütten kıymetli bebeğin midesi ufak zaten . O kv lerin anlattığı doğum sonrası sutumuz duvara fışkırırdi lafı yalan hele sezeryanlisin çok normal beden ağrı çekiyor. Sütün o istediğin kıvama inmedi nerden baksan 10 gün inan . Önce sarı yoğun gelir sonra akar ama yine sarı olur yani hemen olmaz o lıkır lıkır süt olayı zaten bebeğin de ihtiyacı yok midesi çok ufak tek yapman gereken sürekli emzirmek ki sutun hızlı insin ve denilen yöntemleri yapmak. Moral uyku çok önemli bak sütü asıl onlar keser

Bizimki hiç gazını çıkarmıyor ya. Alttan canı kaka yapmak isteyince hepsi beraber çıkıyo asla bi geğirme yok çocukta denemediğim masaj kalmadı kiraz çekirdeği de denedim gaz damlası da napıcam ya ıkınıp duruyo gaz yüzünden

Kaynanalar kapatılsın ya cidden ne sanıyor bunlar ya unutmus ya inadına yapıyorlar doğum sonrası şırıl şırıl süt inmez ki hay Allah im

Benim de kafamı o karıştırıyor. 1 hafta daha bekleyebilir durumda ise neden biraz daha beklemiyor. Kan akımı iyi demişti üstelik. Anne karnında olması daha iyi değil mi? Bakalım bu pazartesi gideceğim devlete, gerekirse de araştırmaya da gideceğim. Ondan sonra ne müdahale yapılması gerekiyorsa ona göre hareket edeceğim.

Ay ne insani bir yöntemmiş, hemen kaydettim videoyu. Ama iki kişi gerekiyor sanırım. Küvezdeki hemşerinin gösterdiğini görseydin aklın çıkardı

İlk günler gelen o sütü sağmak çok zor, benim oğlum küveze girdiği için sağmak zorunda kaldım, üç gün damla dışında bir şey gelmedi ama emiyor olsa daha çok gelirdi, orası kesin. O kolostrumu aletle sağmak çok zor. Gelmiyor diye düşünmemek lazım o yüzden. Bebek emdikçe daha çok geliyor, ille sağmak gerkirse de düzenli sağımla birkaç güne aletle toplanabilecek miktar çıkmaya başlıyor (o yüzden ilk günler şartsa elle sağım öneriliyor). Hiç endişeye gerek yok.

Kızlar günaydın bir soru soracağım. Bebem emdiğinde falan süt geliyor onu biliyorum yani o yönden falan sıkıntı yok. Şimdi benim bebem 10 dk fazla emmiyor. Çoğunluk 5-6 dk. Doyuyor mudur ya sizce?

Yenidoğanda doyma kriteri aldığı kiloyu ve çişli bezleri takip etmek. Günde ortalama 20-30 gr. alıyorsa (evde zor tabii ölçmek) veya 6-8 adet dolu dolu çişli bez (bir beze iki üç posta çiş yapılmış olacak şekilde) çıkarıyorsa, doyduğu kabul edilebilir.

Ay ne insani bir yöntemmiş, hemen kaydettim videoyu. Ama iki kişi gerekiyor sanırım. Küvezdeki hemşerinin gösterdiğini görseydin aklın çıkardı
Yok yok ben tek kişi hallettim elim alışınca zaten bebek vakum yapınca kataterin ucunu tutman gerekmiyor. Bir tarafı ağzında diğer tarafı biberon içinde olduğu için. Ben böyle baya rahat ettim.

Ne kadar bez değiştiriyoruz saymıyorum ama kakasını ağırlıklı yapıyor genelde bebeğim. Bir de hıçkırıyor bazen mesela emdikten sonra ya da birazını geri kustuğu oluyor.

Ben daha yeni 30a ulaştım gibi. Ama sağ göğüsten az geliyor diğerine göre. Bir ara çok kötüydü psikolojim, iyice azalmıştı. Önceki günden beri bestlak kullanıyorum bakalım. Ama şu gece terlemelerim hala devam su içinde uyanıyorum. Ne bitmez ödenmiş. 14kg gitti hala da gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…