2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ya kızlar siz böyle gaz damlası filan doktor kontrolleri konustukca geriliorm.. Cocuk doktoru bulmam lazım ama kim asıl en önemli mevzum bu bnm.. Ahh Fırat bey yaktın beni ya

Doğumdan sonra ilk kontrolünü yapan doktora götürürsün birini bulana kadar. Zaten çocuğun önemli bir sıkıntısı yoksa boy kilo gelişim aşaması vb takip edilecek sadece, onu da becerirler artık

Paketi ne renk acaba sarı paket var mavi paket var
Yeni nesil yazıyor üstünde yeni olanların
Doğumdan sonra ilk kontrolünü yapan doktora götürürsün birini bulana kadar. Zaten çocuğun önemli bir sıkıntısı yoksa boy kilo gelişim aşaması vb takip edilecek sadece, onu da becerirler artık
Ben de henüz öyle yapıyorum ama çok memnun kaldım. Değiştirmeyeceğim sanırım

Çok teşekkür ederim. Birkaç deneme yaptık süt gelse sanki tutabiliyor gibiydi ama sonra hemen bırakıyor ağlıyor anlayamadım da.
Bebeği sordum yanıma getirmeyeceklermiş, belki süt gelse getirirler deneriz. Henüz ayağa kaldırıp yürütmediler sonrasında lansinoh makine ile denemeyi teklif edicem, işe yaramaz belki ama olsun
Çok şükür başka rahatsızlığı yok, yeter ki beslensin diye mama verilmesine razıyız napalım. Sizin bebeğiniz iyi mi şimdi yanınızda mı

Henüz yanımızda değil ama durumu iyiye gidiyor o yüzden mama yemesi hiç önemli değil. Zamanla anne sütü ile boşluğu kapatırız. İlk sütlerim dondurucuda, kaybımız yok bence endişelenmeyin siz de evde sağın dondurun

Nst yorumlarmisisniz bilgim yok doktor normal dedi ebe sezeryan alinabilirsin diyince aklım karıştı makat geliş bebek 37+4 teyum

Oh ne güzel sütünüzü sağmışsınız saklamışsınız, tez zamanda kavuşursunuz inşallah

Yeni nesil yazıyor üstünde yeni olanların

Ben de henüz öyle yapıyorum ama çok memnun kaldım. Değiştirmeyeceğim sanırım

Ben bizimki konusunda biraz kararsız kaldım, adam hem bize aşırı evhamlı muamelesi yapıyor hem kendisi yoktan evham yaratıyor. Dünkü kontrolde oğlanın kulaklarını kepçe buldu ( bence kesinlikle değil ama dereceleri varmış dediğine göre, hafifmiş bizimki, benim adamı da kepçe buldu hatta) sonra kepçe kulak böbrek sorununa işaret edebilir, bir böbrek usgsi baksak iyi olur dedi ama küvezden beri kendisiyle olduğumuz için kayıtlara bakınca şak diye buldu (böbreğe de bakmışlar küvezde), ha tamam bir sorun yokmuş dedi. Tabii bu esnada ben kafamda eve yakın diyaliz merkezi falan düşünüyordum çocuğa.

Yaa bence tam olarak böyle de olmamalı. Evet her şeyi kontrol altına almak istemesi güzel ama keşke ilk kayıtlara baksa. O beş dakikalık süreç bir anne için oldukça gerici çünkü. Doktor değiştirmeyi de pek sevmiyorum sanırım ben. O yüzden bir süre devam edip bakarım duruma diye düşünüyorum. Benim de kuvöz olayından beri takip ediyor da
Sen kepçe kulak diyince hemen bebeğin kulaklarına baktım mesela neden çünkü annelik

Ahh evet bizide büyük kızım yoruyor herkezi sürekli oyun oynayalım diyor sürekli ama gece bazen uyanıyor o zaman bile annem çok git gel yaptı abimler annemdeydi abimin rşi ağır bi ameliyat geçirdi annesiyle abim ona bakıyodu annem gidip orda yemek yapıp bize yolluyodu gece geliyodu onlar gittiler şimdilik aydına tekrar gelicekler annemde pazat günü son işr başlıcak yani prk faydasını görmedim ama çok yoruldu git gel kaynanamın yapıp olay çıkarıcağım şeyleri annem yapıyo ve çıldırıyorum bazen pazartesiden sonra eşim ile ben olucaz sadece daha güzel geçicek inşallah 1 hafta

Kızlar, moro refleksi dediğimiz şey var ya( sıçrama refleksi) benim kızda o çok fazla sanki. Az önce memede emerken karnımın gurultusuna irkildi refleksin az olması kötü biliyorum da sizin bebekler nasıl?
Doğum öncesi hep hayalim bebeğimi kundak yapmaktı ama bizimki anne karnında nasıl duruyorsa dünyada da öyle durmayı tercih ediyor. Elleri hep yüzünde sadece ani ve yüksek seslere tepki veriyor. Küçük seslere tepki vermiyor, gerçi buna alışsın diyerek günlük sohbetimizde hep yanımızda oluyor. Sanırım bunun da etkisi var.

Karşılaştırmak isteyen olursa diye bir kepçe kulak örneği bırakayım şuraya

Eklentiler

• 5D60E933-5CF2-440F-A923-2071658D498F.webp
    57,1 KB · Görüntüleme: 100
Bana 2 saatte bır dedi. Saglık ocagıda saat bası dedı. Vallahı ben sarılık artmasın dıye 2 saatte bır emzırıp mama verıyorum .
Hastane 2-3 saatte bir dedi bana ama asm deki ebe her ağladığında ver ilk 15gün, sakın saat tutma dedi. 15 günden 2 saatte bir emzirirsin dedi. Sarılığa önlem amaçlı hem doğum öncesi hem doğum sonrası kontrolde söyledi

Silikon göğüs ucunu emzirirken kullan benim canım yanmıyor onunla ve bebek çok güzel çekiyor
Ay benim göğüs ucum hiç olmadığı için silikon uç kullanıyorum. E bir yandan da sağıyorum. Sonuç uçlar hep yara oldu. Ki bir de ben hep göğüs kalkanı kullanıyorum çok akıyor diye. Doktor madecassol vermişti uçlara sürmem için. Bugün onu sürüp 2 saat bekledim, ardından karbonatlı suyla temizledim. Ayy mis gibi oldu

Fotoğrafını çek mutlaka bebişin ve sağarken bol bol ona bak. İnan bana çocuğu sadece sevmek için kucağıma aldığımda bile eğer kalkan yoksa tüm süt dışarı dökülüyor. Öyle böyle değil süt gelmesi için o bebeğe karşı duyulan duygu ki mama da verilse hiç önemli değil, önemli olan sağlıklı olmaları

Benimkinin de eller hep yüzünde ve kafasında aynı anne karnı bizim de öyle ama ani ses olunca sıçrıyor yavrum
Karşılaştırmak isteyen olursa diye bir kepçe kulak örneği bırakayım şuraya
Ayy kurban olurum bunun neresi kepçe onun saçlarını seveyim ben güzel oğluş

Arkadaşlar manuel pompa siparişi vermiştim geldi az önce denedim bi sağmışkende 30 ml sağdım ve o sırada bebem uyandı ona içirdim. 30 ml onu tok tutar mı fazla mı olmalıydı iyi mi
Canım her bebek Farklı ama benimkine 30ml yetmiyor. En az 60ml içiyor bazen ona bile takviye yaptığım oluyor

Benimkinin de eller hep yüzünde ve kafasında aynı anne karnı bizim de öyle ama ani ses olunca sıçrıyor yavrum

Ayy kurban olurum bunun neresi kepçe onun saçlarını seveyim ben güzel oğluş

Ya neresi kepçe bu kulağın bakıyorum bakıyorum göremiyorum
Biz de değildir dedik ama yenidoğan profesörünün sözü karşısında ana baba yüreğini dinleyen olmadı tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…