- 16 Temmuz 2012
- 767
- 862
- 303
- 35
Paketi ne renk acaba sarı paket var mavi paket varEski nesil çok iyi. Yeni nesil aldım ama o kadar beğenmedim ben. Pişik yapmadı ama naylonsuydu. Uzun süre kullanınca pişik yapabilir bence bana bariz kalite farkı var gibi geldi yani arada
Ya kızlar siz böyle gaz damlası filan doktor kontrolleri konustukca geriliorm.. Cocuk doktoru bulmam lazım ama kimasıl en önemli mevzum bu bnm.. Ahh Fırat bey yaktın beni ya
Yeni nesil yazıyor üstünde yeni olanlarınPaketi ne renk acaba sarı paket var mavi paket var
Ben de henüz öyle yapıyorum ama çok memnun kaldım. Değiştirmeyeceğim sanırımDoğumdan sonra ilk kontrolünü yapan doktora götürürsün birini bulana kadar. Zaten çocuğun önemli bir sıkıntısı yoksa boy kilo gelişim aşaması vb takip edilecek sadece, onu da becerirler artık
Çok teşekkür ederim. Birkaç deneme yaptık süt gelse sanki tutabiliyor gibiydi ama sonra hemen bırakıyor ağlıyor anlayamadım da.Gözünüz aydın
Süt gelse emebilecek o halde, di mi?
Sağım için profesyonel makine getirebilirler ama ilk bir iki gün onunla deneyip de sağamazsan, sakın panik yapma. İlk birkaç gün süt olsa da olmasa da o makinelerle sağmak çok zor. Bebek emse gelecek süt o makinelerle gelmeyebiliyor. Elle sağım ve meme masajıyla (videolar var internette) başlamak daha faydalı olabiliyor. Ben üçüncü gün manuel makineyle anca sağabilmiştim. (Bebek küvezdeydi benim) ama bebek yanındaysa ve Emebiliyorsa iki saatte bir süt gelmese bile deneseniz, daha faydalı olur.
Çok şükür başka rahatsızlığı yok, yeter ki beslensin diye mama verilmesine razıyız napalım. Sizin bebeğiniz iyi mi şimdi yanınızda mıBen de bir kere göğsüme koydum sonra yoğun bakıma alındı. Ama orada mama ve serum veriyorlar. Üzülmeyin yeter ki başka rahatsızlığı olmasın. Sütünüz gelir. Ben hastane makinesiyle beceremedim evde lansinoh ile sagiyorum geliyor çok şükür
Henüz yanımızda değil ama durumu iyiye gidiyor o yüzden mama yemesi hiç önemli değil. Zamanla anne sütü ile boşluğu kapatırız. İlk sütlerim dondurucuda, kaybımız yok bence endişelenmeyinÇok teşekkür ederim. Birkaç deneme yaptık süt gelse sanki tutabiliyor gibiydi ama sonra hemen bırakıyor ağlıyor anlayamadım da.
Bebeği sordum yanıma getirmeyeceklermiş, belki süt gelse getirirler deneriz. Henüz ayağa kaldırıp yürütmediler sonrasında lansinoh makine ile denemeyi teklif edicem, işe yaramaz belki ama olsun
Çok şükür başka rahatsızlığı yok, yeter ki beslensin diye mama verilmesine razıyız napalım. Sizin bebeğiniz iyi mi şimdi yanınızda mı
Oh ne güzel sütünüzü sağmışsınız saklamışsınız, tez zamanda kavuşursunuz inşallahHenüz yanımızda değil ama durumu iyiye gidiyor o yüzden mama yemesi hiç önemli değil. Zamanla anne sütü ile boşluğu kapatırız. İlk sütlerim dondurucuda, kaybımız yok bence endişelenmeyinsiz de evde sağın dondurun
Yeni nesil yazıyor üstünde yeni olanların
Ben de henüz öyle yapıyorum ama çok memnun kaldım. Değiştirmeyeceğim sanırım
Yaa bence tam olarak böyle de olmamalı. Evet her şeyi kontrol altına almak istemesi güzel ama keşke ilk kayıtlara baksa. O beş dakikalık süreç bir anne için oldukça gerici çünkü. Doktor değiştirmeyi de pek sevmiyorum sanırım ben. O yüzden bir süre devam edip bakarım duruma diye düşünüyorum. Benim de kuvöz olayından beri takip ediyor daBen bizimki konusunda biraz kararsız kaldım, adam hem bize aşırı evhamlı muamelesi yapıyor hem kendisi yoktan evham yaratıyor. Dünkü kontrolde oğlanın kulaklarını kepçe buldu (bence kesinlikle değil ama dereceleri varmış dediğine göre, hafifmiş bizimki, benim adamı da kepçe buldu hatta) sonra kepçe kulak böbrek sorununa işaret edebilir, bir böbrek usgsi baksak iyi olur dedi ama küvezden beri kendisiyle olduğumuz için kayıtlara bakınca şak diye buldu (böbreğe de bakmışlar küvezde), ha tamam bir sorun yokmuş dedi. Tabii bu esnada ben kafamda eve yakın diyaliz merkezi falan düşünüyordum çocuğa.
Ahh evet bizide büyük kızım yoruyor herkezi sürekli oyun oynayalım diyor sürekli ama gece bazen uyanıyor o zaman bileAh benimki de bilerek öperken sulu öpüyo çocuk hep salyaUyardıkça daha çok yapıyorlar kesinlikle. Sütün azalmaz canım o konuyu hiç düşünme ben hiç düşünmüyorum Benim eşim dün başladı işe gerçi yine evde ama pek yardımı dokunmuyor. Kendi annem bugüne kadar iyi geldi ama büyük kızım onu da çok yordu psikolojim bozuldu ben çok yıprandım bir an önce evime gitsem demeye başladı Amin amin canım benim bu günlerde geçecek şu kışı bir atlatsaydık
Doğum öncesi hep hayalim bebeğimi kundak yapmaktı ama bizimki anne karnında nasıl duruyorsa dünyada da öyle durmayı tercih ediyor. Elleri hep yüzündeKızlar, moro refleksi dediğimiz şey var ya( sıçrama refleksi) benim kızda o çok fazla sanki. Az önce memede emerken karnımın gurultusuna irkildirefleksin az olması kötü biliyorum da sizin bebekler nasıl?
Yaa bence tam olarak böyle de olmamalı. Evet her şeyi kontrol altına almak istemesi güzel ama keşke ilk kayıtlara baksa. O beş dakikalık süreç bir anne için oldukça gerici çünkü. Doktor değiştirmeyi de pek sevmiyorum sanırım ben. O yüzden bir süre devam edip bakarım duruma diye düşünüyorum. Benim de kuvöz olayından beri takip ediyor da
Sen kepçe kulak diyince hemen bebeğin kulaklarına baktım mesela neden çünkü annelik
Hastane 2-3 saatte bir dedi bana ama asm deki ebe her ağladığında ver ilk 15gün, sakın saat tutma dedi. 15 günden 2 saatte bir emzirirsin dedi. Sarılığa önlem amaçlı hem doğum öncesi hem doğum sonrası kontrolde söylediBana 2 saatte bır dedi. Saglık ocagıda saat bası dedı. Vallahı ben sarılık artmasın dıye 2 saatte bır emzırıp mama verıyorum .
Ay benim göğüs ucum hiç olmadığı için silikon uç kullanıyorum. E bir yandan da sağıyorum. Sonuç uçlar hep yara oldu. Ki bir de ben hep göğüs kalkanı kullanıyorum çok akıyor diye. Doktor madecassol vermişti uçlara sürmem için. Bugün onu sürüp 2 saat bekledim, ardından karbonatlı suyla temizledim. Ayy mis gibi olduSilikon göğüs ucunu emzirirken kullan benim canım yanmıyor onunla ve bebek çok güzel çekiyor
Fotoğrafını çek mutlaka bebişin ve sağarken bol bol ona bak. İnan bana çocuğu sadece sevmek için kucağıma aldığımda bile eğer kalkan yoksa tüm süt dışarı dökülüyor. Öyle böyle değil süt gelmesi için o bebeğe karşı duyulan duyguÇok teşekkür ederim. Birkaç deneme yaptık süt gelse sanki tutabiliyor gibiydi ama sonra hemen bırakıyor ağlıyor anlayamadım da.
Bebeği sordum yanıma getirmeyeceklermiş, belki süt gelse getirirler deneriz. Henüz ayağa kaldırıp yürütmediler sonrasında lansinoh makine ile denemeyi teklif edicem, işe yaramaz belki ama olsun
Çok şükür başka rahatsızlığı yok, yeter ki beslensin diye mama verilmesine razıyız napalım. Sizin bebeğiniz iyi mi şimdi yanınızda mı
Benimkinin de eller hep yüzünde ve kafasındaDoğum öncesi hep hayalim bebeğimi kundak yapmaktı ama bizimki anne karnında nasıl duruyorsa dünyada da öyle durmayı tercih ediyor. Elleri hep yüzündesadece ani ve yüksek seslere tepki veriyor. Küçük seslere tepki vermiyor, gerçi buna alışsın diyerek günlük sohbetimizde hep yanımızda oluyor. Sanırım bunun da etkisi var.
AyyKarşılaştırmak isteyen olursa diye bir kepçe kulak örneği bırakayım şuraya
Ben orda etli bir kulak görüyorum sadeceKarşılaştırmak isteyen olursa diye bir kepçe kulak örneği bırakayım şuraya
Ya neresi kepçe bu kulağınKarşılaştırmak isteyen olursa diye bir kepçe kulak örneği bırakayım şuraya
Canım her bebek Farklı ama benimkine 30ml yetmiyor. En az 60ml içiyor bazen ona bile takviye yaptığım oluyorArkadaşlar manuel pompa siparişi vermiştim geldi az önce denedim bi sağmışkende 30 ml sağdım ve o sırada bebem uyandı ona içirdim. 30 ml onu tok tutar mı fazla mı olmalıydı iyi mi
Benimkinin de eller hep yüzünde ve kafasındaaynı anne karnı bizim de öyle ama ani ses olunca sıçrıyor yavrum
Ayykurban olurum bunun neresi kepçe onun saçlarını seveyim ben güzel oğluş
Biz de değildir dedik ama yenidoğan profesörünün sözü karşısında ana baba yüreğini dinleyen olmadı tabiiYa neresi kepçe bu kulağınbakıyorum bakıyorum göremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?