- 15 Ocak 2023
- 3.893
- 4.772
- 53
Ben rezene ve dut kaynatıp içiyorum. Bir de kuru börülce haşlayıp yiyorum gün içinde. Lohusalık konusunda da yorum yapamıyorum çok dengesiz gibiyim bir iyiyim bir kötüyüm. Geçen günlerce ağlayasım vardı tuttum hep kendimi bugün daha iyiyim. Ani agresif tavırlar sergiliyorum bazen. Allah yardımcımız olsunKızlar lohusalık durumlariniz nasil ..
Süt yapici olarak neler yapiyorsunuz
Ben her gün sabah akşam ateş ölçüyorum canım. Buzdolabına bazen anne sütü koyuyorum bende genelde çıkardıktan sonra 1 saat içinde tüketmeye çalışıyorum. Ama belki daha uzun dayanıyor olabilir. Arkadaşım çene kası için emzik verip, emziği emerken ağzına şırınga ile veriyordu, işe yaramıştı onda ama tabii her bebek birbirinden farklıKızlar şimdi bazı sorularım var. Benim kızımın çene kası zayıf emmesi kuvvetli olmadığı için şırıngayla beslemeye çalışıyoruz ama asla yemiyor neyse konumuz bu değil inşallah zamanla düzelir çünkü saatlerce damla damla beslemek çok zor. Sütlerimi ara ara sağıyorum dondurucuya değil de normal buzdolabı kısmına koyuyorum 6 saat dayanma süresi var diye. Ama dışarı çıkardığımda benim kız tek seferde ememediği için şırıngayla uğraştığımız için zaman geçiyor. Buzdolabından çıkardıktan sonra ne kadar süre dışarda kalabilir bu süt? İlk kızım direkt emdiği için hiç süt saklama durumum olmamıştı.
İkinci sorum da bebeklerinizin vücut ısısını hergün ölçüyor musunuz? Ateşi var mıdır yok mudur gibi?
4 günlük acemiçanneyim. Bu yöntemi biliyordum ve denedim ama olmadı, çekmedi, ağladı korktum. Orta yüzük ve serçe parmağımı alta getiriyorum, üstte eşaret ve baş parmak kalıyor. Becerebilsem aslında çok güzel olur. Birde benim bebe sol mememe trip yapıyor yaaEmzirme sonrası meme ucuna anne sütü sürüp bir süre açıkta bırakmak çok işe yarıyor gerçekten.
Ya arkadaşlar burada meme ucu yara olanları çok okuyorum, bilmişlik taslamak hiç istemem ama memenin sadece ucunu emmesine izin vermiyorsunuz değil mi?
Meme ucunu işaret ve orta parmakla makaslamıyoruz, memeyi baş parmak ve işaret parmağıyla C şeklinde tutup veriyoruz. Memenin ucuyla birlikte o kahverengi kısmı (özellikle de meme ucunun altında kalan kısmı) alması lazım bebeğin. Ağzına uçla birlikte alt kısmı da sokmak lazım, emmeye başlayınca da tıkıştırabiliyorsanız tıkıştırabilirsiniz ağzına o kısmı. Tıkıştıramazsanız memeden ayırıp (ağzına parmak sokarak mesela) tekrar denemek lazım. Meme ucu yaralarının büyük çoğunluğu yalnızca ucu vermekten kaynaklanıyor çünkü, üstelik bebek bu şekilde alışırsa düzeltmek zorlaşır.
O istemeyip reddeceği zamana kadar ver canım, bebelerde fazla diye bişey ydk.Arkadaşlar manuel pompa siparişi vermiştim geldi az önce denedim bi sağmışkende 30 ml sağdım ve o sırada bebem uyandı ona içirdim. 30 ml onu tok tutar mı fazla mı olmalıydı iyi mi
Bugünün perşembe olduğunu hatırlayıp siteye koştumKızlar ben doğurdum elhamdülillah. 15:30 civarı
38+1 olmasına rağmen çok zayıf bir oğluşum oldu . 2800 gram inşallah dışarda kilo alır.
Kapıda bekleyen dua eden herkese çok teşekkür ederim
Biraz ağrılarım azalsın detaylı yazarım suan ağrım çok öpüyorum hepinizi
Uç da silikon olduğu içi ret yaşamadım ama sürekli vermiyorum biberonla. Yoksa o kolaylığa alışacak farkındayımBende doğduğundan beri silikon uç kullanıyorum. Sağıp biberonla verdikten sonra meme reddi yasadın mı
Ayy hadi hayirli olsunnn saglicakla buyusun minnooszzKızlar ben doğurdum elhamdülillah. 15:30 civarı
38+1 olmasına rağmen çok zayıf bir oğluşum oldu . 2800 gram inşallah dışarda kilo alır.
3 saat durabiliyor dışarıda biraz soğuyunca süt dışarda ben hafif ılık suya oturtuyorum biberonu daha iyi içiyor. Oda sıcaklığında 2. Saat artık soğumuş oluyor. Biz bugünde sağılan sütü verdik biberon verince tiksinmiş gibi yapıyor ama başka çaresi olmadığı için içiyorKızlar şimdi bazı sorularım var. Benim kızımın çene kası zayıf emmesi kuvvetli olmadığı için şırıngayla beslemeye çalışıyoruz ama asla yemiyor neyse konumuz bu değil inşallah zamanla düzelir çünkü saatlerce damla damla beslemek çok zor. Sütlerimi ara ara sağıyorum dondurucuya değil de normal buzdolabı kısmına koyuyorum 6 saat dayanma süresi var diye. Ama dışarı çıkardığımda benim kız tek seferde ememediği için şırıngayla uğraştığımız için zaman geçiyor. Buzdolabından çıkardıktan sonra ne kadar süre dışarda kalabilir bu süt? İlk kızım direkt emdiği için hiç süt saklama durumum olmamıştı.
İkinci sorum da bebeklerinizin vücut ısısını hergün ölçüyor musunuz? Ateşi var mıdır yok mudur gibi?
Çook sevindim canım güle güle sağlıkla büyütün inşallahKızlar ben doğurdum elhamdülillah. 15:30 civarı
Eğer meme reddi gibi bir şey olacağını hissedersen yatakta hafif zıplayarak emzirebilirsin ben öyle yapmıştım 4 aylık yaşadık 15 gün filan sürüyor düzeliyor sonra. Bunda da dışarı çıkınca biberon veriyorum ilk bir ay çok farkında değil diye tiksiniyor gibi yapıyor ama içiyor hepsini bitirmesedeUç da silikon olduğu içi ret yaşamadım ama sürekli vermiyorum biberonla. Yoksa o kolaylığa alışacak farkındayım
Ay canım bir türlü siteye giremedim hata verdi nedenini anlamadım ancak girebildim. Cook sevindim iyi olmanıza, gözünüz aydınKızlar ben doğurdum elhamdülillah. 15:30 civarı
Ayyy çok geçmiş olsun canımÇoğunluk memeden şikayetçi sanırım ben de o gruba dahilim. Hayattan koptum resmen. En başından beri gümüş kapak lansinoh garmastan göğüs kalkanı kısacası herşeti kullanmama rağmen göğüs uçlarım 4. Kere yara olup kabul bağladı. Ben de göğüs ucu koruyucusu kullanmaya başladım. Üstüne bir de mastit oldum. İkş gece 38,5 derece ateşle titreyerek geçti günlerim berbattı. Şuan daha iyiyim toparladı .Allah kimsenin başına vermesin
Oh maşallah gözünüz aydın canımBenim oglusum da geldi kizlar. 8:40 da 3400 dogdu. 3.sezeryan ve tup baglama nedeniyle cok agrim oldu ama su an iyiyim. Yuruyor ve kendi ihtiyaclarimi giderebiliyorum. Bebegim cok uyuyor emzirmek icin uyandirmak zor oluyor ama bugunler de gecici.
Bugun evladina kavusan herkesi tebrik ediyorum
Doğumdan sonra ilk kontrolünü yapan doktora götürürsün birini bulana kadar. Zaten çocuğun önemli bir sıkıntısı yoksa boy kilo gelişim aşaması vb takip edilecek sadece, onu da becerirler artık
Karşılaştırmak isteyen olursa diye bir kepçe kulak örneği bırakayım şuraya
Doğru söylemiştin yurt dışından ameliyat için geleceklerdi hatta çok geçmiş olsunBizimki de öyle canım şimdi iyice düştü bize, asla bir dakika tek durmuyor. Eşimle daha fazla dayanamadık ve okul aramaya başladık bu hafta Buzluktan süt çıkardım annem çocuğa baktı, bir okulu çok beğendik pazartesi açılacakmış sınıfları 4 kişi inşallah mutlu ve hastalıksız bir dönem olur Senin kızın gidiyor muydu okula, okulsuz bakmak imkansızmış 16 günde onu anladım İnşallah haftaya çok daha iyi geçer
Ya kızlar ağlama krizleri oluyor bizde çok, sizde de öyle mi? Bir başladı mı susmuyor elimiz ayağımıza dolaşıyor. Altı temiz karnı tok oluyor ama karnına doğru ayaklarını çekiyor gaz konusunda çok sıkıntılıyız. Akşam olunca böyleyiz. Birde çok emmek istiyor emiyor yatırıyorum 15 dk sonra bir daha kalkıp istiyor. Emme de öyle 15 dk falan değil 40 dk emiyor neredeyse. Neyi yanlış yapıyorum anlayamadım
Kızlar ben doğurdum elhamdülillah. 15:30 civarı
Benim oglusum da geldi kizlar. 8:40 da 3400 dogdu. 3.sezeryan ve tup baglama nedeniyle cok agrim oldu ama su an iyiyim. Yuruyor ve kendi ihtiyaclarimi giderebiliyorum. Bebegim cok uyuyor emzirmek icin uyandirmak zor oluyor ama bugunler de gecici.
Bugun evladina kavusan herkesi tebrik ediyorum
4 günlük acemiçanneyim. Bu yöntemi biliyordum ve denedim ama olmadı, çekmedi, ağladı korktum. Orta yüzük ve serçe parmağımı alta getiriyorum, üstte eşaret ve baş parmak kalıyor. Becerebilsem aslında çok güzel olur. Birde benim bebe sol mememe trip yapıyor yaa2-3 dakka anca emip çekiyor kendini ısrar ediyorum ama bu sefer ağzında bekleyip asla çekmiyor çok üzülüyorum sağıyorum bende napayım ;(
Ayy bence bu saçma, düğme mi varmış basınca tuzludan tatlıya geçiyorYa biri bana sanki iki memeden hele sütün tadının farklı oldugunu söylemişti.. Biri tatlı biri tuzlu demişti.. Dogru mu bılmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?