İçerisinden şu şekilde damlalar çıkıyor, burnuna sıkıyorsunuz doktorunuzun önerdiği kadarBu serum dediğiniz burun damlası falan mı
Canım garmastan pomad inanılmaz iyi geldi tavsiye ediyorum, ama kullanmadan memeyi silmek gerekiyor silmeden kullanılanlardan değilAy benim göğüs ucum hiç olmadığı için silikon uç kullanıyorum. E bir yandan da sağıyorum. Sonuç uçlar hep yara oldu. Ki bir de ben hep göğüs kalkanı kullanıyorum çok akıyor diye. Doktor madecassol vermişti uçlara sürmem için. Bugün onu sürüp 2 saat bekledim, ardından karbonatlı suyla temizledim. Ayy mis gibi oldu
Doğru söylemiştin yurt dışından ameliyat için geleceklerdi hatta çok geçmiş olsunAhh evet bizide büyük kızım yoruyor herkezi sürekli oyun oynayalım diyor sürekli ama gece bazen uyanıyor o zaman bileannem çok git gel yaptı abimler annemdeydi abimin rşi ağır bi ameliyat geçirdi annesiyle abim ona bakıyodu annem gidip orda yemek yapıp bize yolluyodu gece geliyodu onlar gittiler şimdilik aydına tekrar gelicekler annemde pazat günü son işr başlıcak yani prk faydasını görmedim ama çok yoruldu git gel kaynanamın yapıp olay çıkarıcağım şeyleri annem yapıyo ve çıldırıyorum bazen pazartesiden sonra eşim ile ben olucaz sadece daha güzel geçicek inşallah 1 hafta
Benim de yok o yüzden silikon uç önerdiler en azindan sıkıştırıp acıtmıyor böyle. Bir yandan sagiyorum. En uç kısımları hassas soyuluyor gibi. Gümüş kapak kullanıyorum ben deAy benim göğüs ucum hiç olmadığı için silikon uç kullanıyorum. E bir yandan da sağıyorum. Sonuç uçlar hep yara oldu. Ki bir de ben hep göğüs kalkanı kullanıyorum çok akıyor diye. Doktor madecassol vermişti uçlara sürmem için. Bugün onu sürüp 2 saat bekledim, ardından karbonatlı suyla temizledim. Ayy mis gibi oldu
Emdikçe sindiremezden ve gaz oluşur. Zaten emmek istemesi de aç olduğundan değil gazından dolayı rahatlamak istemesinden canım. Bence saatli emzirmeye çalış.Ya kızlar ağlama krizleri oluyor bizde çok, sizde de öyle mi? Bir başladı mı susmuyor elimiz ayağımıza dolaşıyor. Altı temiz karnı tok oluyor ama karnına doğru ayaklarını çekiyor gaz konusunda çok sıkıntılıyız. Akşam olunca böyleyiz. Birde çok emmek istiyor emiyor yatırıyorum 15 dk sonra bir daha kalkıp istiyor. Emme de öyle 15 dk falan değil 40 dk emiyor neredeyse. Neyi yanlış yapıyorum anlayamadım
Oda sıcaklığında 3 saatKızlar şimdi bazı sorularım var. Benim kızımın çene kası zayıf emmesi kuvvetli olmadığı için şırıngayla beslemeye çalışıyoruz ama asla yemiyor neyse konumuz bu değil inşallah zamanla düzelir çünkü saatlerce damla damla beslemek çok zor. Sütlerimi ara ara sağıyorum dondurucuya değil de normal buzdolabı kısmına koyuyorum 6 saat dayanma süresi var diye. Ama dışarı çıkardığımda benim kız tek seferde ememediği için şırıngayla uğraştığımız için zaman geçiyor. Buzdolabından çıkardıktan sonra ne kadar süre dışarda kalabilir bu süt? İlk kızım direkt emdiği için hiç süt saklama durumum olmamıştı.
İkinci sorum da bebeklerinizin vücut ısısını hergün ölçüyor musunuz? Ateşi var mıdır yok mudur gibi?
Saatli yapıyorum 2 saatte bir. Ama bazen onu bozuyor 2 saatten erken kalkıyor doymuyor mu diyorum süt de geliyor. Gaz damlası kullanmaya başladık. Dün hatta gece ilk kez çok ağlamadı. Ama aç mı gaz mı ayırt edememek beni kahrediyor ya gerçekten. Ne yapacağımı bilemiyorum o zaman.Emdikçe sindiremezden ve gaz oluşur. Zaten emmek istemesi de aç olduğundan değil gazından dolayı rahatlamak istemesinden canım. Bence saatli emzirmeye çalış.
Gazı olduğu için rahatlamak istediğinden emmek istiyordur. Emdikçe daha çok gazlanıyor o yüzden o ağlama. Beyaz gürültü açabilirsin biraz bezini aç ayaklarını hareket ettir yukarı aşağı. Bacaklarını kendine doğru ittir. Bebeği sağa sola çevir. Ben bezini açıyorum kaka yapana kadar hareket ettiriyorum yoksa memede kavga ediyor ağlıyor çokYa kızlar ağlama krizleri oluyor bizde çok, sizde de öyle mi? Bir başladı mı susmuyor elimiz ayağımıza dolaşıyor. Altı temiz karnı tok oluyor ama karnına doğru ayaklarını çekiyor gaz konusunda çok sıkıntılıyız. Akşam olunca böyleyiz. Birde çok emmek istiyor emiyor yatırıyorum 15 dk sonra bir daha kalkıp istiyor. Emme de öyle 15 dk falan değil 40 dk emiyor neredeyse. Neyi yanlış yapıyorum anlayamadım
Onun takibi de çok kolay aslında. Ben de hep düşünürdüm bunu ilkinde. Dolu bez sayısı 5 ve kilo alımı normalse doyuyordur. Sen bezleri takip et canımSaatli yapıyorum 2 saatte bir. Ama bazen onu bozuyor 2 saatten erken kalkıyor doymuyor mu diyorum süt de geliyor. Gaz damlası kullanmaya başladık. Dün hatta gece ilk kez çok ağlamadı. Ama aç mı gaz mı ayırt edememek beni kahrediyor ya gerçekten. Ne yapacağımı bilemiyorum o zaman.
Bende doğduğundan beri silikon uç kullanıyorum. Sağıp biberonla verdikten sonra meme reddi yasadın mıAy benim göğüs ucum hiç olmadığı için silikon uç kullanıyorum. E bir yandan da sağıyorum. Sonuç uçlar hep yara oldu. Ki bir de ben hep göğüs kalkanı kullanıyorum çok akıyor diye. Doktor madecassol vermişti uçlara sürmem için. Bugün onu sürüp 2 saat bekledim, ardından karbonatlı suyla temizledim. Ayy mis gibi oldu
rabbim uzun ömürler versin analı babalı büyütsün inşallahKızlar ben doğurdum elhamdülillah. 15:30 civarı
38+1 olmasına rağmen çok zayıf bir oğluşum oldu . 2800 gram inşallah dışarda kilo alır.
Kapıda bekleyen dua eden herkese çok teşekkür ederim
Biraz ağrılarım azalsın detaylı yazarım suan ağrım çok öpüyorum hepinizi
Tamam çok teşekkür ederimİçerisinden şu şekilde damlalar çıkıyor, burnuna sıkıyorsunuz doktorunuzun önerdiği kadar
Canım benimde kız küçük yoğum bakımdan çıktığımdan beri emziremiyorum ilk iki gün kilo verdiği için mecbur sağıp biberon ile vermeye başladım şükür kilo alımı güzel ama memeden emmemesi beni çok üzüyorKızlar şimdi bazı sorularım var. Benim kızımın çene kası zayıf emmesi kuvvetli olmadığı için şırıngayla beslemeye çalışıyoruz ama asla yemiyor neyse konumuz bu değil inşallah zamanla düzelir çünkü saatlerce damla damla beslemek çok zor. Sütlerimi ara ara sağıyorum dondurucuya değil de normal buzdolabı kısmına koyuyorum 6 saat dayanma süresi var diye. Ama dışarı çıkardığımda benim kız tek seferde ememediği için şırıngayla uğraştığımız için zaman geçiyor. Buzdolabından çıkardıktan sonra ne kadar süre dışarda kalabilir bu süt? İlk kızım direkt emdiği için hiç süt saklama durumum olmamıştı.
İkinci sorum da bebeklerinizin vücut ısısını hergün ölçüyor musunuz? Ateşi var mıdır yok mudur gibi?
Benimki biberondan da ememiyor ne yazık ki bir tane çekse yoruluyor uyuyor. Tekrar uyandırmak yarım saat 20 ml mamayı yedirmek bir saat sürüyor.İnşallah bir an önce toparlarlar. Seninki verilen mamayı yutuyor mu? Mesela benimki ağzına koyduğum mamayı bile yutamıyor yutmak istemiyor cidden çok zor durumdayım.Canım benimde kız küçük yoğum bakımdan çıktığımdan beri emziremiyorum ilk iki gün kilo verdiği için mecbur sağıp biberon ile vermeye başladım şükür kilo alımı güzel ama memeden emmemesi beni çok üzüyor
Dışarı çıkarken e bebekten aldığım küçük termos çantanın içine buz küpü ile koyuyorum sütü yanıma termosta sıcak su ve küçük kap alıyorum. Dışarıda bu şekilde beslemek gerçekten çok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?