Benim ikinci gün pansuman yapıb bandajı yenilediler. Su geçirmez, duş alabilirsin ama üstünü pat pat kurula sonrasında, kenarlardan su alma durumu olursa da çıkar at dediler. Çıkarmam gerekirse de öyle duş alacaktım sonra kurulayacaktım pat pat. Sonra su almayınca çıkarmadım, beşinci gün pansumanında doktor çıkardı. Bir şey vermediler bana da krem sprey vb gibiKizlar biz taburcu olurken hemşire geldi bandajı çıkarttı tentirtitot döktü şöyle bir çevresini falan sildi üstüne gazlı bez koydu ve bandaj yapmadı. Artık açık kalacak bandaj yapılmayacak sadece gazlı bez koyabilirsiniz direk iç çamaşırı teması olmasın diye isterseniz dedi . Dus alabilirsiniz sonrasında çok iyi kurutup nemli bırakmayın dedi. Bana öyle su geçirmez bi bandaj ya da bi üstünü kapatan sprey sıkmadılar .. direk duş alsam dikişler ıslanınca mikrop kapar mi ki korkuyorum üzeri açık çünkü??
Benim kızım kendi acıkınca uyanıp istiyordu o yüzden ben yine alarm kuruyorum ama dün niyeyse kapatmışım uyku sersemi. Bir anda uyandım aradan 4.5 -5 saat geçmiş. Kendimi çok kötü hissettimgerçi yine zorla uyandırıp verdim ama uzun süre aç kalmış oldu
Arkadaşlar benim ilk doğumun üzerinden çok zaman geçti unutmuşum. Doğumun ertesi günü okula sınava gitmem gerekebilir. Sizce sıkıntı yaşar mıyım? Normal ve sezeryancilar yazarsa çok sevinirim çünkü nasıl olacağı da hala muamma. Büyük ihtimalle bu hafta içinde belli olacak.
Boyutuyla alakalı olduğunu sanmıyorum da galiba iki memeden gelen süt miktarı eşit değil. Bir tek bende mi öyle bilmiyorum da mochi ile fark ettim, birinden daha az süt akıyor. Az süt gelen de görece daha büyük olanBenim de sol mememi almak istemiyor. O biraz daha küçük diğerine göre ondan mı acaba diye düşünüyorum. Her seferinde 5 dk da olsa vermeye çalışıyorum anca o kadar duruyorbebekler meme seçebiliyormuş
Ucu da diğerine göre küçük. Gerçi diğer meme ucumu çekiştire çekiştire öyle yaptıBoyutuyla alakalı olduğunu sanmıyorum da galiba iki memeden gelen süt miktarı eşit değil. Bir tek bende mi öyle bilmiyorum da mochi ile fark ettim, birinden daha az süt akıyor. Az süt gelen de görece daha büyük olan
Aminn inşallah,ben hemen haberdar ederimAntalya bize sadece Eğitim araştırmalar yapıyor dedi diye hiç özellere bakmadım. Pazartesi sorunsuz geçsin inşallah. Haberleşelim.
Normal bence ama benim sonradan tekrar başladı. Çok hafif lekelenme şeklinde biraz daha devam etti.Hanımlar, son bölümleri tam okuyamadım bu konu konuşuldu mu bilmiyorum. Kanaması kesilen var mı? Kızım da 40 günden fazla sürmüştü. Smdi 10gun bile olmadı.
Bence çok zor olur özellikle sezaryen için. Yani merdiven inip çıkmak sınavda oturmak kolay değil benceArkadaşlar benim ilk doğumun üzerinden çok zaman geçti unutmuşum. Doğumun ertesi günü okula sınava gitmem gerekebilir. Sizce sıkıntı yaşar mıyım? Normal ve sezeryancilar yazarsa çok sevinirim çünkü nasıl olacağı da hala muamma. Büyük ihtimalle bu hafta içinde belli olacak.
Ben 30 verıyorum bazen doymazsa 60 ama memeden sonraKizlar 10 gunluk bebek bir ogunde kac cc mama icer?
AyyTeyzeleyy göbeğimiz düştüü
Bence acile götürme eğer aktif kanama yoksa. Hem hava bugün soğuk hem de ne kadar az hastaneye giderse o kadar iyi. Bizim aktif kanama yoktu ama minik minik leke oldu hep. Gümüş nitrat ile temizledi doktoru geçti.Kızımın kordonundan ara ara kan geliyor o kan kurumadı perşembe günü kan vitamini vurdurdu doktoru bidaha olursa haberim olsun gelin dedi çok az leke oluyodu ama yine kanama gibi bişey olmuş, acile gitsem mi yarın kendi doktorumu görse bilemedim koku yok enfeksiyon olsa koku olurdu sanırım
Bende en son 27 agustosta adet gordum pcos var bendede 20 ekimde kan testi negatifti yaklasik 16 gun falan gectiginde yani 6 kasimda hamile oldugumu ogrendim nasil hesaplicam haftamiCanım bende PCOS olduğu için adetleril düzensiz o yüzden hep ultrasonu baz alıyor doktorum. Normalde 15 ocak tarihi, o tarihi göre şuan 3 hafta ileride olması gerekirdi
Sezaryenli biri olarak cevaplayabilirimArkadaşlar benim ilk doğumun üzerinden çok zaman geçti unutmuşum. Doğumun ertesi günü okula sınava gitmem gerekebilir. Sizce sıkıntı yaşar mıyım? Normal ve sezeryancilar yazarsa çok sevinirim çünkü nasıl olacağı da hala muamma. Büyük ihtimalle bu hafta içinde belli olacak.
Benim 13 günlük kesildi sonra 16 günlük gibi yine geldi bi kaç damla sonra bitti. Benimde normal doğumda kesinlikle daha uzun sürmüştüHanımlar, son bölümleri tam okuyamadım bu konu konuşuldu mu bilmiyorum. Kanaması kesilen var mı? Kızım da 40 günden fazla sürmüştü. Smdi 10gun bile olmadı.
Ay çekiştirme işi bizde de başladı. Memeyi güzel kavrayıp başlıyor, sonra doyunca sanırım sadece ucunu tutuyor ağzında.. Sonra çekiştir durUcu da diğerine göre küçük. Gerçi diğer meme ucumu çekiştire çekiştire öyle yaptıbenim küçük olanda az süt var ama boyutu ile ilgili değil de bebek o memeyi istemediği için
Benim hala bitmedi ya rahatsız oluyorum artıkBenim 13 günlük kesildi sonra 16 günlük gibi yine geldi bi kaç damla sonra bitti. Benimde normal doğumda kesinlikle daha uzun sürmüştü
Ben de kendimi öyle rahatlatıyorum doktor randevusuna kadar. Ama dünden beri huzursuz yavrucuğun. Şimdi slinge bağladım, rahat rahat uyuyor. Yatağına koyduğum an kıyamet koparıyor çünküCanım Pera fazla yerde mutlaka kusuyor ya da yemek istemiyor maması yarıda kalıyor mesela. Bizim doktor yediği kadar dedi. Bazı günler olabiliyor böyle açlık krizleri. Bazı günler de az istiyor mesela. Bence sen yine de doktoruna sor ama kararı bebeğe bırakmak daha doğru geliyor bana
Evet evet canım, emzik almayı düşünüyorum artık. Kendisini rahatlatmak için emiyor gibiEğer kolikse beyaz gürültüsüz mümkün değil başa çıkamazsınızBiz ılık suya bandırıp çıkarıyorduk bir de çok gazlandığı zaman, kremle masaj yapıyorduk
Benim büyük kız işte böyle çok emerdi sağdığımı içerdi üstüne ama mama vermedim ben ne kadar içiyor filan hiç bilmiyorum. Öyle çok kilo almazdı ama ayda 1.300 almıştı bir kere sonra hep maksimum 1 kg aldı. Bir yaşında da 11.5 filandıBenim bu minik doyduysa ağzını açmaz, zorlarsan kusar. Ama her bebekte bir değil büyüğü kusmazdı gazlanırdı. Kolik bebek için emzik öneriyorlar emme rahatlama hissi yaratacağından. Aynen canım sen bir sor, bence karnı ağrıdığı için rahatlamak istediğinden yiyor sonra daha fena gazlanıyor gibi
Ayyyy bu forum iyiki varCanım aynı şeyleri yaşıyoruz inan ki eşim ve kendimi okudum yazdıklarındageceleri normal yediğinin 2 katı yemek istiyor bazen, bende geçen gece 90 ml mama verdim yarım saat sonra tekrar aranmaya başladı aç değildir artık diye gazını çıkarmaya çalışırken ortalığı yıktı eşimle mahvolduk 1 saat geçtikten sonra üstüne 80 ml benim sütümü içti sonra rahat rahat uyudu. Bende korkuyorum midesi rahatsız olacak büyüyecek diye ama istiyo kusmuyorda. İstediği zaman veriyorum napayım her gece aynı olmuyor ama bazı geceler böyle oluyo işte
68le doğuma girdim, dün akşam tartıldığımda 62ydim. Annemle babam başta endişenmişler, doğum sonrası karnım şişti biraz benim. Şimdi çok şükür artık özel bölgelerimi bile görüyorumYaa maşallah .. Ben hastaneye 64,400 le gittim cıktım 62 ıdım bugün eşim dediki yanakların gitmiş senin bi tartıldım 58kızımda ben boyle hemen kılo vermedım ve gobek yok denecek kadar az kaldı .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?