2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Sendeki tecrübeden istiyorum ben hiç istemiyordum nasıl bir anda oldu anlamadım. Kaka yapamaması herşeyi başlattı işte o kıvrandı ben aldım sakinleşsin diye. İki gecede olay bitti
Kaç gün kaka yapmamıştı anne sütü alanlar 10 güne kadar yapmaması normal kabul ediliyordu ama biz bunu 3 4 aylık yaşadık. 4 aylıkken gazını artık kendi çıkarabiliyor genelde çünkü şimdi olması çok kötü Diğer konuda ise bebek en çok sizi sevecek hiç merak etmeyin, bakmak isteyen baksın, kaçabildiğiniz kadar kaçın çünkü bu günler iyi günlerimiz. 40 ndan sonra muhtemelen bir çoğumuz tek bakmak zorunda kalacağız

3gün yapmadı. Mama yiyor ama sadece anne sütü değil

Eşim ve ben varız ama oda herşeyi bana bıraktı. Evle ilgileniyor diye bebek konusunda sadece getir götüre bakmak istiyor. Olmasamda olur moduna sokmak istemiyorum onu. Sürekli ve ısrarla yardım istiyorum her konuda inadına inadına. Tabiili onsuz olur ama olmasın mümkünse. Dün ben bir markete gideyim dedim. Ben alıyorum herşeyi çocuk ne olacak dedi. Sende yetebilmelisin, mama verip, gazını çıkartıp, oyalayabilirsin pekala dedim. Daha çok yeni vs vs geveledi bişeyler. Ben sanki 10.yu doğurdum çok tecrübeliyim

Evet 10tane salisilat var o yok bitkisel kökenliymiş gerçi

Eklentiler

• 1000008044.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 33
  • 1000008045.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 35
Kızlar iyi akşamlar. Dün konuşmuştuk ilaç kullanacağım için 24 saat bebeğimi emzirmemem gerekiyordu ve sütümü de bu süre zarfında sağacaktım. Şimdi ben ne kadar sütü sağıp dökeceğim ki yani nasıl yapcam bir göğsümden 100 ml sağıp döktüm diğerinden de 70 ml sağıp döktüm. Tekrar şimdi iki göğsümü sağıp dökücem ama nereye kadar yani sizce?

Size de geçmiş olsun. Çok şükğr geçti benim.. antibiyotik tedavisi ve bol emzirme,sıcak duş masaj. Bu şekilde bi kaç günde eridi o sertlik ama üzerimden geçti baya..
Çok geçmiş olsun, benim ateş geçmedi hala. Antibiyotik tedavisi alırken bebeği emzirebildiniz mi ? Ben ondan korkuyorum emziremem diye.

Dr ne şekilde dedi canım ilk oğlumda aradan baya geçti ama bir kes iğne yapılmıştı 7 saat emzirmedim sağdım döktüm sonrada devam ettim emzirmeye oğlum 7 aylık civarıydı tabi istersen saatin dolduğunda bir kez daha dök

O sadece 24 saat emzirme dedi

Sen doktoruna sor canım biz probiyotik kullanıyoruz ondan mı neden bilmiyorum ama baya iyi çalışıyor bağırsakları. Az önce beline kadar yaptı mecbur duş aldırdım

Haklısın canım bizde annemde var eşimle ben bir şey bulup kaçma planı yapıyoruz işte dönüşümlü O moda girince zaten o moddan çıkmıyorlar, misal benim memem mi var sen uyutlsr başlıyor. Ama bizde ilkinde ben hiç bir şey bilmediğim için eşim yıkar, giydirir, buzluktan sütü çözdürüp içirirdi. Benden daha cesaretli şimdi artık çocukları paylaşıyoruz banyoyu da tek yaptırabiliyorum. Haklı olarak eşin korkuyordur ağlarsa ne yaparım filan diye ama maruz kalmadan da bu iş olmuyor. Mecbur kalınca her şeyi yapıyorsun

Ben de bugün ilk defa markete gittim evde sürekli ya annem ya Kv oluyordu. Ve onlara göre hep evde olmalıyım, bebek uyudukça uyumalıyım vs vs. Bir de evimiz güneş almıyor karanlık, tam depresyona davetiye. Eşime dedim ben markete gideceğim, sen çocukla dur. E ben namaz kılcam diyo namaz vakti girinceye kadar ben hazırlanırım, sen de kılarsın. 2 adım ötedeki markete gideceğim bir şey olmaz deyip bıraktım. Dışarda bildiğin kar soğuğu gibi soğuk varmış ama nasıl iyi geldi anlatamam o 15-20dk bana zevk veren şeylerin bu kadar küçülmesi zoruma gitmedi değil ama idare edeceğiz

Bugün dusumu aldım kızlar,
Aslında doktor dün için al demişti ama inanın kızım, bebek derken vakit fırsat kalmadı. Akşam da almak istemedim o rahatlama ile gece uyur kalırım diye tedirgin oldum . Bu sabah aldım eşim sagolsun yardımcı oldu . Nasıl rahatladım çok şükür.
Aslında bende mi sorun var yoksa normali mi bu bilmiyorum ama ben toparlayamadım kızlar.. Yani dikislerim evet yatıp kalkarken otururken vb ağrıyor acıyor hele yatar pozisyondan kalkarken ve sağa sola yatmak isterken ama asıl sorunum dik duramamak .. Yani bende mi sorun var yoksa şu süreçte normal mi bilmiyorum ama cidden çok yardıma muhtaç iki büklüm kambur haldeyim. Böbrek bel kismim dikisin üzeri göbek kısmının içi falan çok acıyor ayakta durmak zulüm gibi yani tabi bu halime de şükür ama çevremde 3. Gün ev süpüren yemek yapan hikayeler duyuyorum bende mi sorun acaba diye düşünmeye başladım ben cidden kendi kendime kalamam mesela..

Ben en beterini yaşadım. Yarın iki hafta olacak hala yaram şiş ve iltihaplı.

Ay aynı ben. Gece ağlıyor anne gel anne gel diye biz yatağı ayıralı pek olmadı tabi. Muhtemelen zorlanıyordur. Tuvalet eğitimine de 1 ay önce geçtik uyuduktan 2-3 saat sonra çişe kaldırıyorum sabahına yapmamış oluyor aksi halde çarşaf yıkamaktan gına gelmişti kurumuyordu da üstelik. Bir bebeğin yanında bir büyük kızın yanında perişan oluyorum bazen üstüm başım açık uyuyakalıyorum ki hasta oldum üşütüp. Çok fena hastayım. Şuan annem var yemek yapan çamaşır asan ama bu hafta gidecek bende kaçacak delik arıcam muhtemelen.

Canım bence tamamen bireysel farklılık. Vücudunun anesteziye olan etkisi de diyebiliriz. Ben yataktan kalkarken ve kalktıktan sonraki ilk 5 dk iki büklüm oluyordum. Ama sonrasında tek başıma rahat rahat hareket ediyordum, ilk günden beri. Ama ben çocukken geçirdiğim ameliyatta bile 2.narkozu yemiş, ameliyat sonrası da fıldır fıldır koridorlarda gezmiş bir yapıya sahibim. Başka bir arkadaşımla konuştum benden 1 ay önce sezaryen olmuştu, 15.günde tam anlamıyla kendime gelebildim dedi. O yüzden kimseyle kıyaslama kendini, 2 miniğe yetebilecek kadar iyi ol yeter; zamanla diğer şeyler için de iyi olursun zaten.

Bu arada 10.günüm ve hala bazen kalkarken dikiş yerimde acı hissediyorum, tuvaletimi yaparken sondadan kaynaklı olduğunu ı düşündüğüm acıyı hala hissediyorum. Zamanla hepsi geçecek inşallah

Canım benim 2. Gün bandajı çıkartıp spreyle kurutucu gibi birşey sıktı o kadar.Eve 3. Gün geldim 4. Gün duş aldım.Sadece kuru tuttum çok şükür sıkıntı olmadı

Canım sen hango probiyotigi kullanıyorsun acaba.benim oglum da kaka yaparken cok fazla zorlanıyor.kizariyor agliyor bazen 12 saati buluyor.dogru düzgün uyuyamıyor sancidan.cok üzülüyorum

Canım sen hango probiyotigi kullanıyorsun acaba.benim oglum da kaka yaparken cok fazla zorlanıyor.kizariyor agliyor bazen 12 saati buluyor.dogru düzgün uyuyamıyor sancidan.cok üzülüyorum
Bizim ki forbiome minies 5 damla çay kaşığına döküp içiriyorum inşallah en kısa zamanda düzene girer

Tamam canım, cuma günü öğrenir haber veririm

Evet evet yakınlık iyi olur aslında ama banada çok yakın değil whatsappdan dönüş yapıyor ya da arayınca hemen açıyor
Ama ben avrupa yakasındayım baya uzak kalıyor bana inşAllah bende iletişim halinde olabileceğim bi doktora denk gelirim ya medicanays götürücem orda bi doktor önerdiler umarım iyi bi doktordur

Mutlaka mama ver her beslenmede

Biz yatakla ayıralı aslında baya oldu ama hep gece yanımıza geldi tek uyuduğumuz gece sayısı ve deliksiz uyku sayımız bu güne kadar iki elin parmağını geçmez derler ya gerçekten öyle bizde 26 aylık bezi bıraktık 2 kez bizim yatağa yaptı, bi iki kezde kaldırıp inatlaşırken kaçırdı. Hep kaldırdım bende çişe genelde sabah 4 5 gibi kaldırmazsam çok sıkışıyordu. Doğumdan sonra ben taşıyamadığım için saldım artık ama hiç kaçırmadı. Alezin altına alt açma örtüsü serdim ben o çok iyi oldu kendi yatağımıza bile serdim kurutucu varsa o çok iyi oluyor yoksa kuruması imkansız of geçmiş olsun bende gözden patlak verdim nasıl oldu üşüttüm de mi oldu anlamadım. Yarın okula götürücem, inşallah tünelin ucundaki ışığa biraz olsun yaklaşırım. Gerçekten çok zor. Geçen gün annem gitmiş başkasının kapısına zile basmış kapıyı açana kadar anlamamış yanlış eve gittiğini. Hadi dedim kapı numarasına bakmadın kapı süsü de dikkatini çekmedi mi hepimiz kötüyüz şu süreçte Sen son haftanın tadını çıkar biraz biraz ürkütmeden kaçmaya başla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…