Teşekkür ederiz teyzesiYaa ne güzel bir bebe bu maşallah Allahım ömrünü çok güzel yapsınboyu posu da çok iyi maşallah yerim seni teyzemm
Zorla mutlaka ver o kadar uyuyorsa sarılığı yükseliyor demektir
Benimde öyle hiç omzumda gazını çıkarmadı birde çişini yaparken zorlanıyor gibi normal mi acabaBizimki memede uyuyor o yüzden istediğim kadar omzuma alayım gaz cıkarmıyor
Mama mi veriyorsunuz bebeğeGündüz uyumuyorsa gece uyur değil mi? Ne olur beni rahatlatınşakaya vuruyorum ama dayanamaz haldeyim ya mememde ya boynumda.. Sürekli kıvranıyor yine onada içim gidiyor. Üzülüyorum. 11den beri bu haldeyiz. Sabaha karşı zor uyudu zaten. Günde 3 en fazla 4 saatlik uykuyla kaç gündür
Bizim kız kardeşine zarar vermeye çok meyilli henüz 16 aylik olduğu için kardeş nedir bilmiyor veya zarar verme tam olarak nedir anlamıyor o yüzden olabildiğince uzak tutmak zorunda kalıyoruz bakalım şimdilik böyleTamamınin gecmesi icin cok az kaldimeme kucak döngusu bizde de var kızın kardesi ile bulustu mu? Bizim oglanlar cok guzel tepkiler verdiler cok sükür
Canım bence tamamen bireysel farklılık. Vücudunun anesteziye olan etkisi de diyebiliriz. Ben yataktan kalkarken ve kalktıktan sonraki ilk 5 dk iki büklüm oluyordum. Ama sonrasında tek başıma rahat rahat hareket ediyordum, ilk günden beri. Ama ben çocukken geçirdiğim ameliyatta bile 2.narkozu yemiş, ameliyat sonrası da fıldır fıldır koridorlarda gezmiş bir yapıya sahibim. Başka bir arkadaşımla konuştum benden 1 ay önce sezaryen olmuştu, 15.günde tam anlamıyla kendime gelebildim dedi. O yüzden kimseyle kıyaslama kendini, 2 miniğe yetebilecek kadar iyi ol yeter; zamanla diğer şeyler için de iyi olursun zaten.
Bu arada 10.günüm ve hala bazen kalkarken dikiş yerimde acı hissediyorum, tuvaletimi yaparken sondadan kaynaklı olduğunu ı düşündüğüm acıyı hala hissediyorum. Zamanla hepsi geçecek inşallah
Daha 3.günün sabret. Daha çok yeni. Benim 23 gün oldu hala sızlıyor. Hareketimi kısıtlıyor. Hiç ağrısı acısı kalmayan çok kişi var ama herkes aynı olmuyorcuma günü çocuğu götürdüğümde Dr ile karşılaştık. Bebeği falan sevdi. Eşim dedi hala dikiş yeri ağrıyo falan diye. Dr da şaşırdı kontrol etmek istedi. Ultrasonla falanda baktı sorun yok, zamanla düzelecek diyor. Demekki ben böyleyim ne diyeyim. İnşallah bir an evvel toparlarsın sen kendini..
Çok geçmiş oldun canım benim, inşallah günden güne toparlayacaksınBen hayatımda sadece gözüme lazer yaptırdım onun dışında hiç ameliyat olmamıştım. Ya vücut yapısından, dayanma gücünden ya doktorun uygulamasından bilmiyorum ama bende eve geldiğimizde eşim annemle kızı almaya gidince bavulu boşaltıp çamaşır attım evi süpürdüm. Normalle arasında benim için sadece ağır taşıyamama farkı ve dikiş izi var mesela. Beklediğimden çok çok iyiydi. Dik durma problemim olmadı mesela hiç ama dikiş yerim acıyordu tabii ara ara, parol içtim birde ben 4 saatte bir. Her geçen gün daha iyi olacaksın hiç merak etme
İlk 4gun kesinlkle dik duramadim çok haklısın. Ama ağrım azaldkca daha rahat dogrulmaya başladım. Yurumem düzeldi dik durmaya başladım. Şuan çok daha iyiyim eminim sende birkaç gün içinde toparlarsin
yildizsavascisi benim 11.ci gunum inan hala aciyor dikislerim sirtim heryerim. evde ilgilendigin baska cocukta olunca dinlenemiyor insan. bende 3 cocukla kendimi caresiz muhtaç hissediyorum bide bir suru misafir yatmak icin insan pozisyon bulamiyor bilirim. ama gececek Allahin izniyle
Canım hayırlı olsun yeni gördüm doğum yapmışsın rabbim size bağışlasın evladınızıcanım her doğum Farklı nasılki bazılarının normal doğumu kolay zor oluyor bu sezeryanda böyleymiş çünkü ilk doğumumla bunun arasında dağlar kadar fark var ilkinde bende 3 gün tek kaldım ev süpürdüm vs bunda hala ağrım var hala tek kalacak gibi değilim 10 gün annem kaldı 1 hafta eşim 1 hafta kardeşim en son annemin evine geldim halbuki ben aynı benim beden aynı beden ama fark çok ama iyi olacaksın o ağrıların 1 hafta 10 güne çok iyi olacak
Kesinlikle bir ben değilmisim ağlayan diye rahatla ma geldiAh kızlar canım kızlar çokça merhamet ve ilgi beklediğim dönemde çevremdeki kişilerin bencilliklerini gördüm üstüne çok zorlu bi dönemdi acil toparlanmam lazım. Gerçekten topluca oturup dertleşmeyi çok isterdim
Çiş konusu hakkında bir fikrim yok maalesefBenimde öyle hiç omzumda gazını çıkarmadı birde çişini yaparken zorlanıyor gibi normal mi acaba
Kaçıncı gün doğumun,?Kizlar sutumun rengi boyle klasik sut rengi bana gore ama etrafimdakiler sutun rengi sari degilse bebek doymaz yagli degildir o yuzden surekli acikir sutun yaramiyodur diyo tiribe girdim bi dogurdum herkes emzirme ustasi kesildi basima
Canım seninle aynı gün yaptık doğumu daha toparlanmamız için çok erken sıkma o güzel canını. Benim bebeğim hastanede olduğu için onun yanına gidiyorum günde iki kez o sebeple mecbur çıkıyorum dışarı, dün mesela bel ağrım başladı tutulmuş gibi bugün o geçti. Ev süpürmek falan abartı bence gerek yok ameliyat olduk sonuçta, annem sağolsun yanımda o ilgileniyor ev ile yoksa ben de yapamazdım.Bizim kız kardeşine zarar vermeye çok meyilli henüz 16 aylik olduğu için kardeş nedir bilmiyor veya zarar verme tam olarak nedir anlamıyor o yüzden olabildiğince uzak tutmak zorunda kalıyoruz bakalım şimdilik böyle
Ah kızlar iyi ki varsınız sizlerden böyle güzel şeyler duymak çok hoş. Bu kadar toparlanamamis olmak beni hem bedenen hem ruhen çok yıprattı çünkü bende bi sorun olduğunu düşünmeye başladım. Hep ertesi gün ayaklandm 3. Gün ev süpürdüm lafları duyuyorum 5. Gün misafir ağırladım falan alla alla diyorum bende sorun var demek ki kendimi güçsüz yetersiz dayanaksız hissettim direndim kendi başıma çaresine bakmaya ama yok yani yapamıyorum çoluk çocuk ve ben ser sefil ac kalırız mecbur yardım alıyorum her konuda nedense kendimi kötü hissettim ama tabi zamanla düzelecek.. iyi kötü bir düzenimiz olacak inanıyorum sadece zamana ihtiyacım var
11. gun bugunKaçıncı gün doğumun,?
bir kac gun once sayim yapılmıştı 8-9 kişi vardik aslinda :) takip ettigim kadariyla o günden sonra
Cok normal süt rengin canım. İlk bir hafta sari gelir giderek rengi açılır. Kızımda öyle olmuştu süt sürekli sari kalmıyor11. gun bugun
Canım bende ilk zamanlar mama takviyesi yaptım, azaltsam da açlık ataklarında hala veriyorum. Annelerimiz genç ama büyükannelerimizden değişik yorumlar duydum o süreçte. Ay mama mı veriyorsun, sütün yok mu vs.Kendimi yetersiz hissediyorum sütümle doymadığı içinbide bu akşam mememi almayı hiç istemedi ağladı sanki biberon arıyormuş gibi hissediyorum artık ağlamaktan kendini yırtınca mama yaptım onu içti. Kahroluyorum valla
Maşallah canım, çok sevindim. Kilosu da gayet iyi, analı babalı büyüsünKızlaarr bizde doğdukkkpazartesi sezaryen günü alacaktık. Akşam saat 7de suyum geldi 9da ameliyattaydım 38+1 de 3 kg doğdu çok şükür iyi ve yanımda. Darısı tüm bekleyenlerin başına sağlıkla kavuşsunlar
Canım bebeğin kilo alması, gelişimi vs ne durumda. Bazen sütümüzün yetmediğini düşünüyoruz ama idrar çıkışları ve kilo alımı iyiyse doktorlar demek ki yeterli diyebiliyor. Ben mesela baya kafaya taktım bir süre, gaz problemimiz var bazen sanırım rahatlamak için de memede olmak istiyor.Bende çözemedim kendimi yetersiz hissediyorum bu sefer peki senin sütün kaynıyor mu çocuk dr bana dediki birini emzirirken diğerinden süt geliyor mu yada ağrıyor mu hiç süt akma yaşamadım ben ağrıda bazen oluyor sütüm yok hissini atamıyorum dr öyle dediğinden berisizin her emzirmede oluyor mu bu sızlama veya süt kaynaması akması vs
Gündüz uyumuyorsa gece uyur değil mi? Ne olur beni rahatlatınşakaya vuruyorum ama dayanamaz haldeyim ya mememde ya boynumda.. Sürekli kıvranıyor yine onada içim gidiyor. Üzülüyorum. 11den beri bu haldeyiz. Sabaha karşı zor uyudu zaten. Günde 3 en fazla 4 saatlik uykuyla kaç gündür
Kizlar sutumun rengi boyle klasik sut rengi bana gore ama etrafimdakiler sutun rengi sari degilse bebek doymaz yagli degildir o yuzden surekli acikir sutun yaramiyodur diyo tiribe girdim bi dogurdum herkes emzirme ustasi kesildi basima
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?