2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar karnımın düz ama sezeryan yerinin şiş olması normal mi? Nasıl geçer o şişlik? Yani bombeli gibi duruyor orası. Korse taksam mı aldığım korse de bir beden büyük geldi sıkmıyor çok ama bir tane daha alacağım artık

Bende varım daha tövbeler olsun bu bebek sanki karnimda büyücek gibi hareketleri daha beter arttı sanki oynuyor içerde hepimizle dalga geçiyor meraktan çatlattıyorr bıktım hergun birinin aramasndan doğum yapmadn mi sorusundan bende evet yaptım bebegmnde size selami var dedim aaa yapsak herhalde belli olur dmiii , offff yaaa

Dilkenn inşallah sende sağlıkla kucağına alırsın bebişini iyi haberlerini bekliyoruz Hooops bugün kizimin sarılık testini tekrarladım 12.28 çıktı bugün 10. günümüz beşinci gün 11.78 çıkmıştı nasıl acaba sen anlarsın belki Dr goturmeme gerek var mı

Msma
Mama mi veriyorsunuz bebeğe

Tamamınin gecmesi icin cok az kaldi meme kucak döngusu bizde de var kızın kardesi ile bulustu mu? Bizim oglanlar cok guzel tepkiler verdiler cok sükür
Bizim kız kardeşine zarar vermeye çok meyilli henüz 16 aylik olduğu için kardeş nedir bilmiyor veya zarar verme tam olarak nedir anlamıyor o yüzden olabildiğince uzak tutmak zorunda kalıyoruz bakalım şimdilik böyle

İlk 4gun kesinlkle dik duramadim çok haklısın. Ama ağrım azaldkca daha rahat dogrulmaya başladım. Yurumem düzeldi dik durmaya başladım. Şuan çok daha iyiyim eminim sende birkaç gün içinde toparlarsin

yildizsavascisi tebrik ederim canim masallah oglusuna

Ah kızlar iyi ki varsınız sizlerden böyle güzel şeyler duymak çok hoş. Bu kadar toparlanamamis olmak beni hem bedenen hem ruhen çok yıprattı çünkü bende bi sorun olduğunu düşünmeye başladım. Hep ertesi gün ayaklandm 3. Gün ev süpürdüm lafları duyuyorum 5. Gün misafir ağırladım falan alla alla diyorum bende sorun var demek ki kendimi güçsüz yetersiz dayanaksız hissettim direndim kendi başıma çaresine bakmaya ama yok yani yapamıyorum çoluk çocuk ve ben ser sefil ac kalırız mecbur yardım alıyorum her konuda nedense kendimi kötü hissettim ama tabi zamanla düzelecek.. iyi kötü bir düzenimiz olacak inanıyorum sadece zamana ihtiyacım var

Kesinlikle bir ben değilmisim ağlayan diye rahatla ma geldi

Canım seninle aynı gün yaptık doğumu daha toparlanmamız için çok erken sıkma o güzel canını. Benim bebeğim hastanede olduğu için onun yanına gidiyorum günde iki kez o sebeple mecbur çıkıyorum dışarı, dün mesela bel ağrım başladı tutulmuş gibi bugün o geçti. Ev süpürmek falan abartı bence gerek yok ameliyat olduk sonuçta, annem sağolsun yanımda o ilgileniyor ev ile yoksa ben de yapamazdım.

bir kac gun once sayim yapılmıştı 8-9 kişi vardik aslinda :) takip ettigim kadariyla o günden sonra Dilkenn bugun doguruyor insallah ayy darisi bize kolaylikla :) kızların yazdığı emzirme uyutma banyo.... her seyi dikkatlice okuyorum :) bende 42 yi gorecekmisim gibi geliyor

Canım bende ilk zamanlar mama takviyesi yaptım, azaltsam da açlık ataklarında hala veriyorum. Annelerimiz genç ama büyükannelerimizden değişik yorumlar duydum o süreçte. Ay mama mı veriyorsun, sütün yok mu vs.
Önemli olan çocuklarımızı tanımamız, açsa tabiki mama vereceğiz, bu bir yetersizlik değil. Sütümüz hiç olmayadabilirdi ve ne yazık ki annesi yanında olamadığından mama ile büyüyen bir sürü sağlıklı bebekler var.
Bizler daha yeni anneleriz ve bence bebeklerimiz için en iyisini yapmaya gayret ediyoruz, bu mama ile olacaksa da tabiki mama vereceğiz. Karnını bu şekilde doyuracağız. Kendini üzme ve kendi üstünde baskı oluşturma. Akışına bırak.
Bir de ufak bir tavsiye vereyim, eğer ki size dokunmuyorsa ben kimyon tohumuyla çay yapıp içiyorum her gün ve sütümü arttırdığını düşünüyorum. Ebemiz tavsiye etmişti

Maşallah canım, çok sevindim. Kilosu da gayet iyi, analı babalı büyüsün

Maksimum uykusuzlukla merhaba arkadaslar uykusuzlugumun sebebi bebegim de degil ortanca oglum hasta oldu ates oksuruk burun akintisi hersey var, antibiyotik basladik ama tam akut zamanda o da kucuk 3,5 yasinda yanimda yatmak istiyo hasta oldugu icin ama Atlas var anne yani besiginde korkuyorum atesli oldugu icin. Dun gece 2 saat uyumustum ates olunca uyandim ancak 6 da dustu atesi sonra da atlas uyandi zaten. O arada Sarpa baktim, ellerimi surekli yikayarak Atlasi emzirdim derken 6 da da Atlas uyandi.
Bir de dun gece bende titreme nobeti oldu hic yasamamistim boyle birsey yasayan oldu mu? Kendimi kontrol edemeden dislerim birbirine vurarak surekli titredim ama atesim yoktu hatta esim buz gibisin dedi. Neden oyle bisey oldu hicbir fikrim yok

Canım bebeğin kilo alması, gelişimi vs ne durumda. Bazen sütümüzün yetmediğini düşünüyoruz ama idrar çıkışları ve kilo alımı iyiyse doktorlar demek ki yeterli diyebiliyor. Ben mesela baya kafaya taktım bir süre, gaz problemimiz var bazen sanırım rahatlamak için de memede olmak istiyor.

Kolik mi acaba? Bir takım karın masajları vardı, özellikle banyo sonrasında yapılınca iyi geliyordu (hatta belli bir yöne doğu yapmak gerekiyor biri için saat yönü öbürü için tam tersi). İnternette videoları falan vardır kesin, ilk oğlumda faydasını görmüştüm (kitaptaki talimat ekte)

Kizlar sutumun rengi boyle klasik sut rengi bana gore ama etrafimdakiler sutun rengi sari degilse bebek doymaz yagli degildir o yuzden surekli acikir sutun yaramiyodur diyo tiribe girdim bi dogurdum herkes emzirme ustasi kesildi basima

Ay o etrafındakiler çocuk doktoru falan değilse o sütü yüzlerine fışkırtır mısın lütfen? Bir tadına baksınlar da ona göre konuşsunlar

İlk üç beş günden sonra olması gereken bu zaten. Kolostrum bitti, normal süt geliyor artık. Sütün yağlı yağsız olması bildiğim kadarıyla şöyle, memeden ilk birkaç dakika içinde gelen süt daha az yağ içerdiği için (ön süt) bebeğin bir memeyi en az 15 dk emmesi öneriliyor ki daha yağlı olan sonsütü alsın. (Aslında net bir süresi yok tabii bunun, memenin içinde halihazırda birikmiş olan, memeyi sertleştiren süt ön süt, o önsüt boşalınca bebeğin emerek çektiği süt de son süt oluyor). Ama bunlar çok detay tabii, bebeğin kilo alımı ve çişli bez sayısı belirleyici sütün yarayıp yaramadığı konusunda. (Günde 6-8 dolu dolu çişli bez ve ayda 600 -1000 kg alması)

Hatta sütü değil de çişli bezleri fırlatmak lazım böyle diyenlerin suratına

Eklentiler

• A6F902AF-E13A-4581-8DB0-EC079CB257A6.webp
    46,4 KB · Görüntüleme: 53
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…