Bana asmdeki ebe verdi ama kullanmamıştım. Doktor bana da söylememişti, bugün ben sordum temiz içerikli hangisini önerirsiniz diye, ocean dedi. Ben 6.gün kontrole gitmiştim, bugünkü kontrole kadar aklıma takılan tüm soruları telefona kaydettim yoksa o anda bende unutuyorum. Kadın doğumcuya soracağım çoğu şeyi unuttum mesela bugün
Çok normal çok ben ilk oğlum kıskandığı için doya doya sevemiyorum ama bebişlerde çok seviliyor bee miss gibi bebek kokusuUyuyan bebeğini özlemek çok normal dimi? Fotoğraflarına bakmak ve böyle kameradan izlemek
Kaç yıl geçti sezeryanın üzerinden?
Son adet tarihime göre 10 haftalık olmam lazım ama ben öğrendiğimde kese vardı bebek yoktu bakalım perşembe günü gidicem doktora herhalde net bişey söyler diye düşünüyorumÖğrendiğin tarihin bir önemi yok canım çünkü gebelik son adet tarihine göre hesaplanıyor ancak benim gibi adeti düzensiz olanlar veya gününü hatırlamayanlar ilk ultrason ölçümlerine göre gidiyor doktorlar. Benim son adet tarihine göre 22 Ekim'de doğum yapmam gerekirdi ama 12 Kasım'da yaptım. 3 haftalık farklılık var arada, ilk utrason tahmini doğum tarihi 10 Kasım verdi 12 Kasım'da doğum yaptım.
Saçlarının üstü havaya kalkık duruyor hep david beckhamın gençlik hali gibi (saçlarımın üçgen şeklinde ortada birleştiği)Çok normal çok ben ilk oğlum kıskandığı için doya doya sevemiyorum ama bebişlerde çok seviliyor bee miss gibi bebek kokusumaşallah peraya ya saçlara bak
Benim bebede 2.gün başladı sol memeyi istememeye, 2-3 gün gitti öyle çok üzüldüm ağladım hatta, akşamına çok ağrım oldu sıtmalandım, sağayım bari sütümü içsin, ilk bağdıktan tam 5 dakka sonra süt damlamaya başladı. Çekip çekip süt gelmeyince sinir olmuş meğer iç gürüsel olarak süt gelmeyeceğini bildiği için sol tarafa asla yatmak istemiyordu. 2 gün sağıp verdim, açıldı şimdi elimle sıksam geliyor. Dünde kararlı bir şekilde tutturdum baktı ku süt geliyor çok şükür artık iki memeyi de sorunsuz alıyor.Benim de sol mememi almak istemiyor. O biraz daha küçük diğerine göre ondan mı acaba diye düşünüyorum. Her seferinde 5 dk da olsa vermeye çalışıyorum anca o kadar duruyorbebekler meme seçebiliyormuş
Evet, muhtamelen 5 haftalıktır şuan. İnşallah hayırlı haberler alırsınızSon adet tarihime göre 10 haftalık olmam lazım ama ben öğrendiğimde kese vardı bebek yoktu bakalım perşembe günü gidicem doktora herhalde net bişey söyler diye düşünüyorum
D vitamini bebek için mi? Bize kimse bişey demedi. Dün aklıma geldi benimde. PDR diye bir vitamini var. Onun içinde var d vit ama yeterlimidir bilmiyorum. Cuma günü dr kontrolündeydik ama bişey demedi. Zaten aklımızda olan şeyleri bile soramamışız.
Toz falan gelmiştir belki klimadan endişe etme bişey olmaz öksürük hapşırık hıçkırık bunlar doğal refleksler. Ama sürekli hırıltılı bi öksürüğü varsa o zaman endişe etmek gerekirCanım m çok sağol içim rahatladı ikide bir dra götürüp kan testi vermek istemiyorum zaten bir damlacık birde bişey soracağım bugün hava soğuk diye klimanın yanında yatırdım kızımı üşümesin diye bu akşam üç dört kere öksürük tuttu çok pimpirikli bir anne oldum bu seferde öksürüğün e taktım ya inşallah devam etmez
Bugün biz okula başladık çok yoğun geçti ilk gün, eve geldim süt sağdım yarın için bu hafta ful oryantasyon ve hep ben götürüp beklemek zorundayım. Bakalım nasıl olcak bu haftayı atlattık mı düzelicez inş
11 gündür bu bebek yıkanmıyor ve nasıl hala böyle mis gibi kokuyor anlamıyorum. Rabbim onları mutlu yetiştirmeyi nasip etsinannelik çok değişik dün gece de gözünün içine bakıyordum uyusun diye
Benim de öyle. Hele o kokusu
Normalde öyle giderim de o gün plansızca, bir anda gittik gaz sorunu olunca. Tamam bizde sormadık ama ilk kontrolü bu sonuçta. Doktorun bunu hatırlatması gerekirdi sanki.Not edip git.. Ben hala bile oyle yapıorm.. Cunku muayene esnasında hersey karısıo kafadacocugu giydir kaldır kucakla vsvs
Okulun mevcudu 5 olunca herkese ayrı bir saat vermişler biz 10 da gittik tek başına öğretmen ve psikologla beraber bire birde çok iyiydi. Sonra oranın kurum sahibi kendi kızını getirdi aynı sınıftalar baya mutlu ayrıldık. Ben böyle mutlu ayrılandan ayrı bir korkuyorum her gün gelmesi gerektiğini anlayınca bir isyan çıkarabiliyorlar. Perşembe belli olur yarım gün gibi kalacak o zaman bakalım neler olacakNasıl geçti.. İlk günden az cok belli olabılıo.. Gercı sonradan da dank edebılıo cocuklara
İşte ıkınıyor ıkınıyor geçmiyor, bitmiyor. Sürekli dalıp dalıp uyanıyor. Uykuya geçemiyor, huzursuz oluyor. Ciyak ciyak bağırdığıda oluyor aradaKızlar size bişey sorucam ya gaz sancısı ne kadar zorlayınca gaz damlası veriyorsunuz acaba ? Yani bizimki böyle ıkınıyor sıkınıyor geçiyor özellikle bu saatlerde oluyor 12 ye kadar sürüyo. Uyuyosada arada uyanıp ıkınıyo mıyklıyo geri uyuyo. Öyle ciyak ciyak bağırmasını mı bekliyorsunuz böyle arada ıkınınca veriyor musunuz ? Ben hiç bilemedim vermeliyim yaelma yağı sürüyordum bugün sürmedim çok kötü kokuyor çocuğum rahatsız olcak diye ara verdim
Ben hiç başlamadım daha gazı olunca masajla hareketle çıkarıyorum. İlkinde sebepsiz durduk ağlamalar hiç susmamalar sonucu başlamıştık hemen 10 günlük filan bu kendi kendine sürekli pırtlıyorKızlar size bişey sorucam ya gaz sancısı ne kadar zorlayınca gaz damlası veriyorsunuz acaba ? Yani bizimki böyle ıkınıyor sıkınıyor geçiyor özellikle bu saatlerde oluyor 12 ye kadar sürüyo. Uyuyosada arada uyanıp ıkınıyo mıyklıyo geri uyuyo. Öyle ciyak ciyak bağırmasını mı bekliyorsunuz böyle arada ıkınınca veriyor musunuz ? Ben hiç bilemedim vermeliyim yaelma yağı sürüyordum bugün sürmedim çok kötü kokuyor çocuğum rahatsız olcak diye ara verdim
Insallah keseyi gordugumde 5 haftalik olsa suan 2 hafta gecti 7 8 haftalik olmusumdur diye dusunuyorum kalp atisini duyar miyim sizceEvet, muhtamelen 5 haftalıktır şuan. İnşallah hayırlı haberler alırsınız
Canım canımAyy kızlarrr çok çok özür diliyorum sizleri habersiz bıraktım telefonumun şarjı bitmişti, biz çok iyiyiz çok şükür2750 gram bir bal dudiş doğdu çok şükür sağlığı yerinde ve yanımda benim için çok hızlı geçen bir doğum oldu. 2.5 cm açılma olana kadar evde sancımı çektim yani dayanilamayacak bir ağrım yoktu ama evde 5 saat çektiğim sanciya bı 6-7 cm açıklık olmuştur demiştim ama ola ola 2.5 cm olmuş ama hastaneye gittikten sonrası çok hızlı gelişti bir anda 6 cm açıklık oldu ebe geldi kakan varmış gibi his gelecek olursa haber et dedi arkasını döndü giderken bana bir sancı girdi bildiğin kaka yapicam sandım ve sonra bağırdım çocuğun kafası geldi doguruyorum geliyor geri dön ebe haniiimm diye bağırdım ebe döndü ama bana inanmadı psikolojik sandı sonra bir baktı kalk kalk kalk çocuk geldi dedi eliyle çocuğun kafasını içeride tuttu beni çatala aldılar 2 kere ikindim oğlum doğdu o anı anlatamam bizim çaki doğduğu gibi doktorun yakasına yapışıp bırakmadı doktor oğlum bıraksana yakamı diye baya uğraştı elini açmak için tabii her güzel şeyin bir sonu-sonucu var bunu ben de yaşamış oldum.. bekledik bekledik eşi çıkmadı karnimdan bastirdilar, masaj yaptilar yok.. eş içeri yapışmış beni uyutmak zorunda kaldılar doktor kürtaj yapması gerektiğini ve orayı bildiğin elini sokup kürekle kazımak zorunda olduğunu söyledi ben uyutuldum oğlum babasıyla beraber odamıza gitti beni de yarım saat sonra getirdiler. çok şükür ağrım sızım yok alt tarafta da birkaç dış dikişim varmış. Allah'ım benim ve oğlumun yüzüne baktı ikimiz de çok iyiyiz sütüm geldi ogluş da hemen memeyi tuttu soran, merak eden herkese çok teşekkür ederim kızlar ben de artık aranıza katıldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?