- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
1 aylık aşısı canım 1 tane bacaktan vurdular ismini sormadım ama sanırım hepatit 2 doz diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsamGeçmiş olsun canım.. Ne aşısı oldu bebiş
O aşı ateş yapmıyor diye biliyorum biz 2 kg yeni geçtiğimiz için 1. Doz yapıldı şükür ağrı ateş olmadı 2. Ay aşısı zormuş ama1 aylık aşısı canım 1 tane bacaktan vurdular ismini sormadım ama sanırım hepatit 2 doz diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam
Öyleymiş gerçektenToz falan gelmiştir belki klimadan endişe etme bişey olmaz öksürük hapşırık hıçkırık bunlar doğal refleksler. Ama sürekli hırıltılı bi öksürüğü varsa o zaman endişe etmek gerekirşimdi endişelenmeni gerektiricek bir durum yok annesi ayy anne olmak pimpirikliliğide beraberinde getiriyormuş bende senin gibiyim bildiğimi bile soruyorum arkadaşlarıma garanti olsun diye
Ayy maşallah ya darısı normal doğum bekleyen diğer arkadaşlara hayırla sağlıkla büyüt inşallahAyy kızlarrr çok çok özür diliyorum sizleri habersiz bıraktım telefonumun şarjı bitmişti, biz çok iyiyiz çok şükür2750 gram bir bal dudiş doğdu çok şükür sağlığı yerinde ve yanımda benim için çok hızlı geçen bir doğum oldu. 2.5 cm açılma olana kadar evde sancımı çektim yani dayanilamayacak bir ağrım yoktu ama evde 5 saat çektiğim sanciya bı 6-7 cm açıklık olmuştur demiştim ama ola ola 2.5 cm olmuş ama hastaneye gittikten sonrası çok hızlı gelişti bir anda 6 cm açıklık oldu ebe geldi kakan varmış gibi his gelecek olursa haber et dedi arkasını döndü giderken bana bir sancı girdi bildiğin kaka yapicam sandım ve sonra bağırdım çocuğun kafası geldi doguruyorum geliyor geri dön ebe haniiimm diye bağırdım ebe döndü ama bana inanmadı psikolojik sandı sonra bir baktı kalk kalk kalk çocuk geldi dedi eliyle çocuğun kafasını içeride tuttu beni çatala aldılar 2 kere ikindim oğlum doğdu o anı anlatamam bizim çaki doğduğu gibi doktorun yakasına yapışıp bırakmadı doktor oğlum bıraksana yakamı diye baya uğraştı elini açmak için tabii her güzel şeyin bir sonu-sonucu var bunu ben de yaşamış oldum.. bekledik bekledik eşi çıkmadı karnimdan bastirdilar, masaj yaptilar yok.. eş içeri yapışmış beni uyutmak zorunda kaldılar doktor kürtaj yapması gerektiğini ve orayı bildiğin elini sokup kürekle kazımak zorunda olduğunu söyledi ben uyutuldum oğlum babasıyla beraber odamıza gitti beni de yarım saat sonra getirdiler. çok şükür ağrım sızım yok alt tarafta da birkaç dış dikişim varmış. Allah'ım benim ve oğlumun yüzüne baktı ikimiz de çok iyiyiz sütüm geldi ogluş da hemen memeyi tuttu soran, merak eden herkese çok teşekkür ederim kızlar ben de artık aranıza katıldım
Çiş konusu hakkında bir fikrim yok maalesef
Lohusa depresyonu benimde her dogumdan sonra oldu ama geciyor en kısa 2 hafta en uzunu 2 ay surdu bende sonrada boşa ağlamışım diye kendine kızıyorsun hormonlardan hepsi inanın geciyor asıl en kolayı ilk bebek o uyuyunca sende yatarsin ama 2.3. Öyle olmuyor mecbur digerlerine bakiyorsunGaliba bende öyle. Bebeğimin yüzüne baktıkça ağlayasım geliyor ki ağlıyorum. Evin içinde sanki bebek benim değilmiş gibi. Altını annem değiştiriyor. O soyup giydiriyor ben sadece emziriyorum. Bazen cocugu anneme bırakıp saatlerce uyumak istiyorum. Yarın annem evine dönüyor gitme diye yalvarasım var. Kara kara ne yapacağım nasıl yapacağım diye düşünüyorum. 21 yaşındayım daha onun mu etkisi var bilemedim. Kafayı yiyecek gibi oluyorum bazen. Eşimin davranışlarıda değişti üstüne o da çok koyuyor. Bilmiyorum ne yapacağımı resmen çaresiz hissediyorum kendimi.
Yaa arada sende git görüyor demek ki oradaki çocukları bir de anne baba alanları özeniyorValla o kadar sabırla davrandım ki bugün vitamin diye tutturdu şekeri bilmiyor vitamin tatlı ya redoxon kids midir nedir okula gitmeden onu aldırdı. Çıktık okuldan a101 e gidicem dedi artık migrostanda bıktı ordan kendine erkek çorabı aldı. Ne dediyse yaptım ama öğlen uykusunu ayakta uyumak istiyorum diye krize girince daha fazla dayanamadım ve okulun ne kadar doğru bir karar olduğunu bir kez daha anladım Azıcık oynatırsın ya parkta bir şey olmaz son güne kadar bizimki kucağıma geliyordu Eymen gerçi iki katı Bade nin
Büyüyecek annesiYok hayır sorun aslında biberon meme tutmamasından ziyade çekişinin kuvvetli olmaması. 20 cc sütü kan ter içinde içirmeye çalışıyorum ağzını kilitliyor içmek istemiyor.
Bizimki de kimseye benzemiyorYaaa çok güzel saçları olur ama yumuşak oluyor genelde böyle saçlı bebelerbizimki baya keltoş kaldı doğduğunda daha çoktu sanki uzamadı ne zaman uzayacak acaba zaten çok Farklı bir bebiş değişik geliyor bize hiç benzemiyor filan saçları çıkınca belki değişir diye bekliyorum
Aşıdan değildir belki ya ateşi yoksa vermesen mi acaba?Kızlar aşıdan sonra dr şurup verdi bir çay kaşığı dedi ateşi olursa biz öğlen verdik fakat Şuan çok ağrısı var huzursuz 10 dakikada bir uyanıyor ateşi yok tekrar vermem gerekir mi ?
Gerçekten kendime vakit ayırmaya o kadar ihtiyacım var ki. Ama bebeği de yalnız bırakamıyorum. İşin tuhafı kendim psikoloğum asla bu bunalıma girmem diyordum ama büyük konuşmamak lazımmış. Fırsatım olunca ilk işim terapi almak olacak. Teşekkür ederimÇok iyi bir anne olduğuna eminim. Bebeğin için de dünyanın en iyi annesi sensin. Sadece küçük bir bunalım yaşıyorsun ama geçecek sadece biraz zamana ihtiyacınız var. Hem bebek hem sen zamanla birbirinize alışacaksınız.
Ancak küçük bir tavsiyem var lütfen terapi al. Vaktin yok ama online seans alabilirsin.
Eğer mama yiyorsa bir beslemesini babası yapsın. Sen uyu, kahve iç, canın ne istiyorsa onu yap. Böyle böyle adapte ol yeni hayatına.
Evet tek olmak bazen bana da daha iyi geliyor ama eşim işteyken bebek uyudugunda ben de burine emanet edip uyumak isterdim. 15 gün oldu göbek bağı düşmedi o da canımı sıkıyorCanım bak benim hem annem hem kv geliyorlar ara ara. Ve inan onların olmadığı zaman daha rahatım. Ev dağılmış mı, umrumda değil. Uykusuz muyum yine umrumda değil. En azından yeri gelip iyi niyetli de olsalar kimsenin fikrini duymadan ilerliyorsun. Bak bebeğin göbek bağı düştü, anneme söylesem banyo yaptırmak için hemen yardıma gelir ama söylemeyeceğim. Biraz cesaretim de var, eşimle beraber yaptıracağım ilk banyosunu gece.
İnan evde birileri varken rahat rahat ağlayamıyorsun bile. İstediğin gibi ağla, içini boşalt
Bende avent kullanıyorum sağınca onla veriyorum benimki çok hızlı bitiriyor onda 30 cc 1 dakkaya temizDoktor avent ve lansinoh kullan dedi. İkisi de var. Dönüşümlü deniyorum. Hatta silikon göğüs ucu aldım onunla bir kaç defa çekti ama içmek istemiyor. Sen hangi biberonu önerirsin canım yarın aldırayım hemen
Hepatit b aşısımı yaptı bunuKızlar aşıdan sonra dr şurup verdi bir çay kaşığı dedi ateşi olursa biz öğlen verdik fakat Şuan çok ağrısı var huzursuz 10 dakikada bir uyanıyor ateşi yok tekrar vermem gerekir mi ?
2 ay aşısında 3 iğne var sanırım biri ağızdan 2 tane vuruluyor evet ama her bebiş Farklı diğer oğlumda böyle huzursuzluk vs çok yaşamazdım aşılarda inşallah sende yaşamazsın bugün iğneden sonra hiç uyumadı 2 numaram Şuan hala kolumda yatağa koyduğum an çığlığı basıyor sanırım iğneye ek gazıda var gibi geldi gaz damlası verdim şükür daldı gibi kucağımda bakalım inşallah uyanmazO aşı ateş yapmıyor diye biliyorum biz 2 kg yeni geçtiğimiz için 1. Doz yapıldı şükür ağrı ateş olmadı 2. Ay aşısı zormuş ama
Hiç sorma ya diğer oğlumda hiç yaşamadığım şeyleri yaşıyorum ateşi yok ama sürekli ağlıyor bşde ayağını kaldırıyor çok nazlı bir çocuk sanırımHepatit b aşısımı yaptı bunu
1. Ay aşısından 1 gün sonra kızım 16 saat uyumadı hiç unutamadığım bi gündü gerçekten huzursuzluk yapmış olabilir umarım kısa sürer canım2 ay aşısında 3 iğne var sanırım biri ağızdan 2 tane vuruluyor evet ama her bebiş Farklı diğer oğlumda böyle huzursuzluk vs çok yaşamazdım aşılarda inşallah sende yaşamazsın bugün iğneden sonra hiç uyumadı 2 numaram Şuan hala kolumda yatağa koyduğum an çığlığı basıyor sanırım iğneye ek gazıda var gibi geldi gaz damlası verdim şükür daldı gibi kucağımda bakalım inşallah uyanmaz
Canım muayenede rahim ağzı kapalı çıktı ama doktor yumuşamaya başlamış dedi. Bebeğin amniyo sıvısı da normalmiş. Bana 41.hafta dolana kadar istediğin zaman doğumu başlatırım dedi. Ben de cuma günü olsun dedim. 40+3 oluyorum tam o gün.beni tam 40 +1 de cagirdilarprosedür nasil ilerleyecek bilmiyorum cevremde hic böyle olan da yok..
dr dan çıkınca yaz mutlaka sende yurtdisindasin ya belki aynidir başıma gelecekler :) bu arada keyfin nasil canim sanci var mi karnin düştü mü ya da herhangi baska belirti ?
Benim ilk oğlum baya rahat bir bebekmiş bunu anladım ikinciden sonra1. Ay aşısından 1 gün sonra kızım 16 saat uyumadı hiç unutamadığım bi gündü gerçekten huzursuzluk yapmış olabilir umarım kısa sürer canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?