- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
Yay iyidir iyiAkrep burcu bebeklerinden yay burcu bebeklerine geçeceğiz artık sanırımBiz henüz doğum yapmayanlar da yakında yanınızdayız tatlı anneler
Amin inşallah sağlıkla gelsinler de bakalım birisi eşimin diğeri kardeşimin burcuYay iyidir iyihayırlı vakitte gelsinler inşallah
Ay hadi insallah dedigin gibi müdahaleye gerek kalmadan saglikla kolaylikla dogumun olsun canimCanım muayenede rahim ağzı kapalı çıktı ama doktor yumuşamaya başlamış dedi. Bebeğin amniyo sıvısı da normalmiş. Bana 41.hafta dolana kadar istediğin zaman doğumu başlatırım dedi. Ben de cuma günü olsun dedim. 40+3 oluyorum tam o gün.
Keyfim yerinde canım karnım göğüs altından 4-5 parmak kadar boşluk oluştu yani göbeğim iniyor. Umarım cumaya kadar kendiliğinden gelir bebeğim de müdahaleye gerek kalmaz. Şimdiden heyecanlandım ama nedense böyle gün de konuşunca daha farklı hissettim
Senin nasıl geçiyor sürecin canım? Neler yapıyorsun?
Hangi ülkesin canım sen? Burada da doktorun giremediği olabiliyormuş ama ben doktorum gelicem dedi.Ay hadi insallah dedigin gibi müdahaleye gerek kalmadan saglikla kolaylikla dogumun olsun canim
Bende gunluk 1 saat yürüyüş ve merdiven çıkıyorum egilip kalkmayi zaten yapiyordum bastan beri..ananas hurma ozellikle yiyorum..ama henüz hic tık yok :) karnım dimdik sancım yok açilmada olmadi bence.gelirse bir anda da gelebilir diyor cevrem ama pazartesiyi sabirsizlikla bekliyorum bende asıl hastane ne diyecek.burda da sistem farkli.ben özele gidiyordum ama dogumum hastanede olacak.kendi doktorum girmeyecek doğuma.hastanede o gun hangisi denk gelirse artikgeç olsun güc olmasin inşallah hepimizin doğumu
Böyle yaptığını hiç bilmiyordum inşallah yaşamayız böylr şeyler aşılar nedense korkulu rüyamHiç sorma ya diğer oğlumda hiç yaşamadığım şeyleri yaşıyorum ateşi yok ama sürekli ağlıyor bşde ayağını kaldırıyor çok nazlı bir çocuk sanırım
Emiş gücü zayıfmış. Mesela biberondan çekiyor çekiyor ohh ne güzel emdi diyorsun biberonu kaldırıp bir bakıyorsun hala koyduğun yerde.kilo aldıkça düzelecek diyor ama kilo da alamadı bu şekilde. Gerçekten her çocuk farklıymış.Büyük kızım doğar doğmaz üstüme koyduklarında emmeye başlamıştı bir kere bile biberon vs kullanmama gerek kalmamıştı. Elimde olmadan kıyas yapıyorum ama sağlığı yerinde olsun düzelir inşBende avent kullanıyorum sağınca onla veriyorum benimki çok hızlı bitiriyor onda 30 cc 1 dakkaya temizŞu wee marka varya onu dene bide bazen ummadığın şeyler harika etki ediyor beslenmesi ne kadar hızlı olursa senin için o kadar iyi olur yoksa böyle çok yorulursun. Silikon göğüs ucu çok gaz yapıyor senin bebişin neden seni ememiyor canım ?
Emzik verip çene kaslarını güçlendirmesini sağlayabilirsin canım. İnşallah en kısa zamanda toparlarEmiş gücü zayıfmış. Mesela biberondan çekiyor çekiyor ohh ne güzel emdi diyorsun biberonu kaldırıp bir bakıyorsun hala koyduğun yerde.kilo aldıkça düzelecek diyor ama kilo da alamadı bu şekilde. Gerçekten her çocuk farklıymış.Büyük kızım doğar doğmaz üstüme koyduklarında emmeye başlamıştı bir kere bile biberon vs kullanmama gerek kalmamıştı. Elimde olmadan kıyas yapıyorum ama sağlığı yerinde olsun düzelir inş
Bizimki de öyle bu hafta ben götürücem mesela okula babası şehir dışında haftaya kesin yine sen götür diye diretecek. Gitsin de ben götürmeye razıyım o kadar bunalttı beniAynen zaten ona üzülüyorum, başka çocukların ailesi almaya gelınce özeniyor.. İçim eriyorya okul cok yakın 300mt filan nerdeyse, ama yokuş.. O yokuş yüzünden servise verdim valla.. Sabah götürmek hele aç karnınayım, geberıodum yokuşu çıkarken ya Eymen Bi kere bişey yapınca devamlı onu tutturan Bi cocuk, diğer çocuklar da boyle midir bilmem.. Şimdi mesela cuma alcam ya okuldan, sürekli gel beni al dıye yiycek beni park da soguk olur sımdı ama tutturursa yandım.. 36dan snra tahammülüm bayagı bayagı azaldı herseye karsı.. Eymene bakmak zor gelıo artık.. Cidden de ağır ya, koltukta uyuyakalınca babayı beklıorz valla yatagına koymak için, bnm imkansız artık.. 22 kıloyu gecmstır kesin tartmadık bayagıdır
Bir de bunun emekledikten sonra bir dönem güne gece 3 4 gibi başlama seansı olacak sanırım 8 9 aylıkken olmuştuTeşekkür ederim tecrübeli annebenimkinin uykuya dalması gece çok sıkıntı oluyo ya illa kalkıyor 1-2 saat gözler açık uyusun diye herşeyi yapıyoruz ama illa oyalanıp öyle uyuyor buna bi çözüm bulmam lazım geceleri emip uyumasını istiyorum gündüz böyle yapıyoruz çünkü
Her çocuk Farklı cidden inşallah yaşamazsın yaşamayız hiç birimiz diğer aşılardada sorunBöyle yaptığını hiç bilmiyordum inşallah yaşamayız böylr şeyler aşılar nedense korkulu rüyam
Yaaa yerim minnoşuBizimki de öyle bu hafta ben götürücem mesela okula babası şehir dışında haftaya kesin yine sen götür diye diretecek. Gitsin de ben götürmeye razıyım o kadar bunalttı beniBir şey olmaz canım o kadar biraz oynasın parkta iyice kalın giyin daha kışın bitmesine çok var bunlar iyi günlerimiz. Bizim ki bugün oryantasyonun yarım saati parktaydı Bende doğumdan sonra hiç almıyordum kucağıma ama artık krize girmesin diye almaya başladım 14.5 bizimki de. Bir de kardeşi üzerimizde uyuyor ya onu gördü beni bebek gibi uyut diyor. Üzerime yatıyor aynı kardeşi gibi dikiş yerlerim acıdı bugün baya kıpırdadıkça
Huzursuz oldukları zaman emmek istiyolar gerçekten gaz damlasını akşam 10 verdim kızıma oğlumu emzirirken durdu yatağında normalde ağlamadan durmaz kendini paralıyo açım açım aranıyo eşimle diyoruz karnında yememiş acısını çıkarıyoBenim ilk oğlum baya rahat bir bebekmiş bunu anladım ikinciden sonraevet canım huzursuzluk yaşadıkça emdi emdi baya en son gaz vurdu demek çünkü aşıdan sonra gazı yoktu çıkartmıştı tuvaletini vs yapmıştı üst üste emince haliyle öyle sakinleşiyor yeni uyudu şükür 3 saat uyur diye umuyorum sen nasılsın bu arada ben baya bir girememiştir bebişler nasıl
Bu bi süreç canım öyle böyle alıcaktır kilo ve kilo aldıkça düzeliyor emiç gücü gerçektenEmiş gücü zayıfmış. Mesela biberondan çekiyor çekiyor ohh ne güzel emdi diyorsun biberonu kaldırıp bir bakıyorsun hala koyduğun yerde.kilo aldıkça düzelecek diyor ama kilo da alamadı bu şekilde. Gerçekten her çocuk farklıymış.Büyük kızım doğar doğmaz üstüme koyduklarında emmeye başlamıştı bir kere bile biberon vs kullanmama gerek kalmamıştı. Elimde olmadan kıyas yapıyorum ama sağlığı yerinde olsun düzelir inş
Avusturya dayim canim.. aminnn su gibi gecsin insallahHangi ülkesin canım sen? Burada da doktorun giremediği olabiliyormuş ama ben doktorum gelicem dedi.
Seninle çok benzer süreçlerdem geçiyoruz. Ben de her şeyi deniyorum ama henüz başlamadı doğumSağlıkla, su gibi geçsin inşallah senin doğumun da
Peki sen epidural almayı düşünüyor musun? Suni sancı daha çok ağrılı oluyor diyenleri çok duydum
Ya ne kadar sevindim anlatamam gözün aydın hayırlı olsun inşallah Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallahAyy kızlarrr çok çok özür diliyorum sizleri habersiz bıraktım telefonumun şarjı bitmişti, biz çok iyiyiz çok şükür2750 gram bir bal dudiş doğdu çok şükür sağlığı yerinde ve yanımda benim için çok hızlı geçen bir doğum oldu. 2.5 cm açılma olana kadar evde sancımı çektim yani dayanilamayacak bir ağrım yoktu ama evde 5 saat çektiğim sanciya bı 6-7 cm açıklık olmuştur demiştim ama ola ola 2.5 cm olmuş ama hastaneye gittikten sonrası çok hızlı gelişti bir anda 6 cm açıklık oldu ebe geldi kakan varmış gibi his gelecek olursa haber et dedi arkasını döndü giderken bana bir sancı girdi bildiğin kaka yapicam sandım ve sonra bağırdım çocuğun kafası geldi doguruyorum geliyor geri dön ebe haniiimm diye bağırdım ebe döndü ama bana inanmadı psikolojik sandı sonra bir baktı kalk kalk kalk çocuk geldi dedi eliyle çocuğun kafasını içeride tuttu beni çatala aldılar 2 kere ikindim oğlum doğdu o anı anlatamam bizim çaki doğduğu gibi doktorun yakasına yapışıp bırakmadı doktor oğlum bıraksana yakamı diye baya uğraştı elini açmak için tabii her güzel şeyin bir sonu-sonucu var bunu ben de yaşamış oldum.. bekledik bekledik eşi çıkmadı karnimdan bastirdilar, masaj yaptilar yok.. eş içeri yapışmış beni uyutmak zorunda kaldılar doktor kürtaj yapması gerektiğini ve orayı bildiğin elini sokup kürekle kazımak zorunda olduğunu söyledi ben uyutuldum oğlum babasıyla beraber odamıza gitti beni de yarım saat sonra getirdiler. çok şükür ağrım sızım yok alt tarafta da birkaç dış dikişim varmış. Allah'ım benim ve oğlumun yüzüne baktı ikimiz de çok iyiyiz sütüm geldi ogluş da hemen memeyi tuttu soran, merak eden herkese çok teşekkür ederim kızlar ben de artık aranıza katıldım
İnşallah acı eşiğimiz yüksektir de epidurale gerek kalmaz ve dediğin gibi su gibi ilerlerAvusturya dayim canim.. aminnn su gibi gecsin insallah
epidurale imzami attim.ama o anki durumuma bağlı bazıları ol cook konforlu diyor bazıları gerek kalmaz 4 cm acilan geriside olur.hatta bugun ablam dediki tam dogum ani kakan geliyor gibi oluyor dedi uzerine dilkenn ayni seyi yazmisti öyleyse hallederiz yani dedim hattaben istersem verecekler 4cm den sonra o an ki acı neye benziyor bir bilsem sen olacak mısın peki ? cuma günü benden once dogumun insallah haftasonu senden duyduklarimla hayal kurarim haber ver nolur
İnşallah acı eşiğimiz yüksektir de epidurale gerek kalmaz ve dediğin gibi su gibi ilerler
Ben de aynı senin gibiyim. Herkesin deneyimi farklı tabi ama insan hiç yaşamadığı bir deneyime nasıl tepki vereceğini ve vücudunun limitlerini bilemiyor. Ben hastanede karar vereceğim epidurale. Dayanamayacak gibi olursam isterim. Zaten farklı ülkede, ailemden uzaktayım. Bir de doğumla çok hırpalanmak istemiyorum
Hala içimden bir ses cumaya kalmayacak bebeğim kendi gelecek diyor ama bakalımİnşallah senin de gönlünden geçtiği gibi olsun
aminnnİnşallah acı eşiğimiz yüksektir de epidurale gerek kalmaz ve dediğin gibi su gibi ilerler
Ben de aynı senin gibiyim. Herkesin deneyimi farklı tabi ama insan hiç yaşamadığı bir deneyime nasıl tepki vereceğini ve vücudunun limitlerini bilemiyor. Ben hastanede karar vereceğim epidurale. Dayanamayacak gibi olursam isterim. Zaten farklı ülkede, ailemden uzaktayım. Bir de doğumla çok hırpalanmak istemiyorum
Hala içimden bir ses cumaya kalmayacak bebeğim kendi gelecek diyor ama bakalımİnşallah senin de gönlünden geçtiği gibi olsun
Ay o döngü cidden çok zor kısır döngü resmen. Bizim da bazı geceler yapıyor hala bugün 11. gün. Gaz damlası aldık çok işe yarıyor bence. Damladan sonra biraz da olsa gece uyumaya başladıkGeçirdiğimiz en uykusuz geceydi. 1.30dan 8e kadar durmadan emmek istedi Altını değiş emzir döngüsü içindeydim sinir krizi geçirecektim artık mama verdim ondan sonra rahatladık
Saglık ocagı cagırmadımı sızı. Bize o verdı damlayı . Kızımda özel damlalar kullanmıstım bunda saglık ocagının verdıgını kullanıyorumD vitamini bebek için mi? Bize kimse bişey demedi. Dün aklıma geldi benimde. PDR diye bir vitamini var. Onun içinde var d vit ama yeterlimidir bilmiyorum. Cuma günü dr kontrolündeydik ama bişey demedi. Zaten aklımızda olan şeyleri bile soramamışız.
Hoşgeldin Anneliğin Hayırlı olsunAyy kızlarrr çok çok özür diliyorum sizleri habersiz bıraktım telefonumun şarjı bitmişti, biz çok iyiyiz çok şükür2750 gram bir bal dudiş doğdu çok şükür sağlığı yerinde ve yanımda benim için çok hızlı geçen bir doğum oldu. 2.5 cm açılma olana kadar evde sancımı çektim yani dayanilamayacak bir ağrım yoktu ama evde 5 saat çektiğim sanciya bı 6-7 cm açıklık olmuştur demiştim ama ola ola 2.5 cm olmuş ama hastaneye gittikten sonrası çok hızlı gelişti bir anda 6 cm açıklık oldu ebe geldi kakan varmış gibi his gelecek olursa haber et dedi arkasını döndü giderken bana bir sancı girdi bildiğin kaka yapicam sandım ve sonra bağırdım çocuğun kafası geldi doguruyorum geliyor geri dön ebe haniiimm diye bağırdım ebe döndü ama bana inanmadı psikolojik sandı sonra bir baktı kalk kalk kalk çocuk geldi dedi eliyle çocuğun kafasını içeride tuttu beni çatala aldılar 2 kere ikindim oğlum doğdu o anı anlatamam bizim çaki doğduğu gibi doktorun yakasına yapışıp bırakmadı doktor oğlum bıraksana yakamı diye baya uğraştı elini açmak için tabii her güzel şeyin bir sonu-sonucu var bunu ben de yaşamış oldum.. bekledik bekledik eşi çıkmadı karnimdan bastirdilar, masaj yaptilar yok.. eş içeri yapışmış beni uyutmak zorunda kaldılar doktor kürtaj yapması gerektiğini ve orayı bildiğin elini sokup kürekle kazımak zorunda olduğunu söyledi ben uyutuldum oğlum babasıyla beraber odamıza gitti beni de yarım saat sonra getirdiler. çok şükür ağrım sızım yok alt tarafta da birkaç dış dikişim varmış. Allah'ım benim ve oğlumun yüzüne baktı ikimiz de çok iyiyiz sütüm geldi ogluş da hemen memeyi tuttu soran, merak eden herkese çok teşekkür ederim kızlar ben de artık aranıza katıldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?