2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar benim sütüm sanırım bebeğime yaramıyor. Nereden anladın derseniz emziriyorum mesela 10 dk emiyor kendi bırakıyor mememi aradan biraz geçiyor aranıyor tekrar uyumuyor ağlıyor. Mama verdiğimde uyuyor sorun yok. Emzirip üstüne mama verdiğimde de yiyor rahatlıyor. Niye böyle anlamıyorum sütümde var ama işte yaramıyor demek ki…

Canım anne sütü daha hızlı sindiriliyor, aynı zamanda emdiği zaman daha fazla efor sarfettiği ve çene kasları gelişmediği için çabuk yorulabiliyor/bırakabiliyor. Yarayıp yaramadığını kilo alımından takip edebilirsin. Mesela benimki sütümü emdiğinde çok daha hızlı kaka yapıyor; tam anlamıyla yiyip yiyip sı*çıyor ama mama verdiğimde gazını çıkardıktan sonra uzun bir süre kaka yapmıyor. Çünkü sindirmesi daha uzun sürüyor.

Hatta derler ya anne sütüyle beslenen bebeği 2 saatte bir, mamayla beslenen bebeği ise 3 saatte bir emzirin diye. Sebebi tam olarak bu.

Benimde öyle takılma hiç bence. Doyuyor mu, uyuyor mu ben orasındayım işin daha çok. Az bile olsa anne sütü, anne sütüdür diye düşünüyorum.

Benimkide böyle gerçekten anlamıyorum. Sütüm mi yetmiyor emiyor emiyor uyumuyor bazen . Nasıl anlayacağım bilemiyorum

Ayni seyi yasiyorum bende acaba su olarak geliyor cis olarakmi gidiyo anlamadimki emiyo emerken uyuyor 10 dk sonra geri kalkiyo kisir donguye giriyorum oyle oluncada gogusumde sutte kalmiyo her ogunde once 40 cc mama verip ardindan emziriyorum bende

Kızlar size de oluyor mu? Şimdi ben emzirip yatırıyorum sonra kendim uyuyorum. Aniden korkuyla kalkıp kucağımda çocuk arıyorum uyku sersemi. Korkarak kalkıyorum yani her seferinde. Emzirirken uyuyakalma korkusu mudur nedir yatağında görünce rahatlıyorum :))

Bence bunlar en kolay günlerimiz emip gaz çıkarıp uyuyorlar çok fonksiyonları yok 4. Ay ataklarında maceraya başlıyoruz
Benim hiç öyle değil bütün gece durmuyor. Ben hiç uyumuyorum. Sabah altıda anneme veriyordum gidip uyuyordum bugün o da gitti sabah bir ben bir olucam yine

Benimkide böyle gerçekten anlamıyorum. Sütüm mi yetmiyor emiyor emiyor uyumuyor bazen . Nasıl anlayacağım bilemiyorum
Süt emdikçe çoğalan bebeğin ihtiyacına göre artan ya da azalan bir şey. Emzirdikçe artar emmezse ya da sağım yapılmazsa çekilebilir yani azalabilir. Sütüm yetmiyor diye düşünmeyin hiç bebek bu yorulmuştur bırakmıştır, uykuya dalmıştır. Sonra kalkar bir daha emer yorulur yine uyur. Hemen kaka yapar acıkır sonra bir daha emmek ister gibi gibi

Benim hiç öyle değil bütün gece durmuyor. Ben hiç uyumuyorum. Sabah altıda anneme veriyordum gidip uyuyordum bugün o da gitti sabah bir ben bir olucam yine
Bende aynı durumdayım en fazla 2 saat geceleri deliksiz uyuyor ama şikayetçi değilim ilki maksimum 30 dk da bir uyanıyordu ilerleme kaydettik. Bir de bende bir tane daha var ve o da gece çok sık uyanıyor. Hepimiz için zor ama her zaman o daha bebek karnı ağrıyor, belki sıcaklık istiyor, belki kakası geldi yapamıyor gibi düşünerek kendimizi telkin etmemiz lazım

Ya ne sacma hurafeler var bugun hastaneye gittik kadın kac aylık dedi bende 20 günlük dedim bizimde 22 günlük bizimde pusetimiz var ama kırkı cıkmadan koyulmaz derler dedi ilk defa duydum bebek arabasına koyulmazmıs
Çocukluk arkadaşıma oturmaya gittim kapıda başka bir komşu 40 çıkmaamış bebek bu saatte dışarda olur mu birşey olur annem eskidendi onlar ne olacak heryere gidebilir hurafe filan dedi iyi değil birşeylere rastlar dedi kötü manada belkide rastlamıştır gibi bir cümle kurdu neyse ben yine diyim de dedi çekti gitti dıdısının dıdısı kendinde konuşma hakkını görüyor şaka gibiler

38 deyim canım. Cumaya 39 olacağız. Bizim doktor başka bir hastaya sıkıntılı bir durum yoksa 41 e kadar beklerim demiş ama ben o zamana kadar beklemekten yana degilim

Hayırlısıyla inşallah canm sağlıcakla kucağına alırsın bende yarn kontrole gdcm 41 olucam yeter dicem bu bebeği cikartn burdan dicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…