2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Etki etmiş sonunda sızmışız resmen ikimizde.

Kabus gibi bir geceydi.. 1 de başlayıp 2.15 e kadar emzirdim oh ne güzel karnı doyuyor uyur şimdi dediğim bebeğim bıraktığım anda kıyametler koparcasına aplamaya başladı. Gaz mıdır dedik altı kirli midir dedik uğraştık saatlerce sebep aradık en son bi mama verelim dedim ve tam 90 cc mamayı içti. Ben 1 saatten fazla emzirdiğimi sanıyorum bu çocuğa hiç mi süt gitmedi boş boş mu çekti kaldı ki göğüslerim doluydu sıktığımda sütte geliyor sütüm yok desem öyle birley de değil. Şuan yine göğüsümde uyuyakaldığı için emmedi biberonda sağdığım sütü verdim lıkır lıkır içti. Delirmek ğzereyim

Kızlar kaçıncı gün sütünüz çoğaldı. 5. Gün sağdınızda kaç ml süt çıkıyordu? Ayy ben üçlüsü arasında perişan oldum.
Yeni doğum yapanlar varsa hayırlı olsun. Doğum yapmayan kaldıysa sağlıkla alsınlar kucaklarına hiç takip edemiyorum

Hayal etmek işte, o sıra oksitosin salgılanıomus işte ve dogum rahat ilerliomus.. Ne rahatlatıosa onu hayal etmek önemlı

Tahini unutmadın değil mi? İyi geliyor.. Ama pekmezsiz mümkünse

Valla son hafta artık yesem de yemesem de yanıyor.. Bence benım midemin çözümü yok gibi.. Cunku dıyorum ya normalde de sıkıntılı.. İşte karacıger mide bırbırıne paralel ya, aynı bölüm bakıyor ıkısıne de.. Ordan belli bişey oldugu mıde de sorun karacıger de.. Ikı deger düşmüo hala mesela, alkalen fosfataz düşmüo, karacıger hasarı anlamına geliyormuş.. Bakalım son hafta allahtan, ilaçları da içiorm.. Artık ne olursa sezeryan veya normal, farketmez

Bende ahh ne guzel yoruldu bu gece iyi uyur dedıgım cocugum butun gece evde terör estirdi ne zmn oh iyi uyur dersen o tam tersi oluyor bebekken de cocukken de

Bizde öyle değiliz maalesef. 3 ten önce uyudugu yok. Allah'tan idmanlıyım. Büyük çocuklarım da öyleydi. Hatta buna şükrediyorum resmen.
Kesinlikle. Onlar için çok zor yeni 1 dünyaya adapte olmak. Gece söyle 12 gibi yatıp uyusak tadından yenmez ama 2 saatte 1 süper masallah.
İki saatte bir gerçekten iyi ama hadi uyandı emzir uyusun hemen olmuyor bizde de dün gece 00 den bu saate 6 kakalı bez aldım sürekli emip gaz çıkarıp kaka yaptırıyorum uyuması her kalkışında minimum 1 saati buluyor. Buna da şükür ama

Günaydın herkese,

Ben de gece 02.00-05.00 mesaisinde aktiftim. Tam uyudu diye yerine koyunca gazı varmış gibi kıvranmaya başlıyor yatakta. Anne göğsünden sonra yatak soğuk geliyordur diye ısıttım da o kadar kendimce yöntemlerle. Ama her seferinde Kundak açılıyor, eller kollar oynuyor. 5 gibi memede uyudu sonunda (memede uyumaya alıştırma diyen doktorumuz kusura bakmayacak artık)

Yalnız onca zaman emzirince bana aşırı bir açlık çöküyor. Bayağı bayağı karnım kazınıyor. O saatte tabii düşüp uyudum hemen, mutfağa gitmeye halim yoktu ama gitsem affetmezdim o dolaptaki şarküteri-peynir gözünü. Gün içinde de ara ara oluyor ( o zaman affetmiyorum tabii) Normaldir diye umuyorum

soyasosu normaldir, di mi bu?

Bende ahh ne guzel yoruldu bu gece iyi uyur dedıgım cocugum butun gece evde terör estirdi ne zmn oh iyi uyur dersen o tam tersi oluyor bebekken de cocukken de

Ay çok yorulunca hiç uyumuyorlar di mi ya. Ay büyük oğlumda o yorma dozunu azıcık kaçırdığımız zamanlar geldi şimdi gözümün önüne. (Okuldan sonra çok yaşamadık şükür.) ay cidden ya. Anılar anılar, şimdi gözümde canlandılar

Gerçi biz de öyleyiz tabii ama hayatı dar etmiyoruz uyuyamadık diye kimseye

Ben ilk günler emziremediğim için (küvez) dördüncü gün anca 30 cc, 5. Ve 6. Gün 60 cc Geliyordu. Sonra arttı. Artık sağmaya ihtiyacım olmuyor ama şu an bebek bir memeyi emerken diğerinden damlayan süt 60 cc geliyor. (Toplama kabında biriken süt miktarı yani, çektikçe geliyor devamı tabii)

Aynen bende yorulunca oyle cabuk uyuyamam, önce bıraz dınlenmem lazım
Yok kesınlıkle uyumuyorlar, Bi de mesela şey oluyo, şu an Eymenin biyolojik saati aksam 9 gibi civarında.. Eğer o saati geçirip uyumazsa bu sefer kaçıo uykusu yıne uyuması zor oluyo.. 9 a dogru ortamı hazırlamak gerekıo, sesler azaltılıo, ışıklar kapatılıo, hareketler azalıo.. Anca o zmn uykuya geçiyoruz.. Eger bunlar olmazsa kesin uyku kaçıo ve uyuması 11i buluo

Bebekler sırf acıktıkları için meme istemiyorlar ki. Terleme, üşüme, gaz, can sıkıntısı, yumuşak zeminde (meme üstü) yatma ihtiyacı, pışpışlanma ihtiyacı vb vb bir sürü nedeni olabiliyor. O yüzden yenidoğanları her ağladığında kucağa alıp her istediğinde emziriyoruz. Biberondan daha kolay çektiği için lıkır lıkır emmiştir. Ama memeden emmesi yalnızca karın doyurmak için değil. Bazen atak haftaları oluyor bir de, (sürprizi kaçırmak gibi olmasın ama) o zaman da (görünürde) sebepsiz yere krizlere girebiliyorlar. Uykusuzluk zor, yardım eden de olmayınca iyice zorlaşıyor ama endişelenecek bir şey yok bence, bebeklerin fıtratında bu var.

Evet ya, kesinlikle. Bizimkinin de öyle. 9.30 da en geç yatması lazım. Haliyle akşam yemeğini de 7-7.30 arası yememiz lazım en geç. Biraz geçe kalınca yemek seansımız da felaket geçiyor.

Bunu benden başka anlayan da yok bu arada. Eşim dahil, o kadar söyledim, kendi de görüyor hala dank etmiyor. Akşam dokuzda yemeğe oturmakta beis görmez yani ona kalsa. Veya misafirlikten saat dokuzda onda kalkmakta.

Bi de ilişki ve sıcak suya oturma dene

Benim de başım dönüyor uzun süre memede kalınca. Tansiyon ölçüyorum normal ama şeker ölçmüyorum tabi onla ilgili büyük ihtimalle. Emzirirken sık sık beslenmek gerekiyor aslında ama vakit olursa tabi
Fındık ceviz badem kuru meyveler hep masa üstünde dursun. Arada şekerin düşmesin diye onlardan at ağzına. Geceye doğru en masum ara öğün ise kefir. Ben hala tüketiyorum kefiri.
Ama canın daha kalorili şeyler istiyorsa da çok düşünme. İlk iki ay doğum öncesi kiloya ulaşmak pek de önerilen bir şey değil aslında

Bi de ilişki ve sıcak suya oturma dene

Ya sen doğum için ilişki önerdikçe, aklıma şey geliyo, ben devlette de nstye girmiştim, perdelerle ayrılmış birkaç bölme vardı, hemşire yandaki bölmede nst ye bağlı olan hamileye son adet tarihini sorunca, kadın doğumdan sonra kırkım çıktı, hamile kaldım dedi ay vallahi ne tırsmıştım hamile halimle, iyi sancım falan çıkmamıştı

Doğumu kolaylaştırmak için olmasa da doğurmadan yapın ne yapacaksanız o yüzden bence de sonrasında vücut eski düzenine dönmeden veya sağlam bir korunma yöntemi kullanmadan o işlere girmek kumarbaz cesareti istermiş gibi geliyor bana.

Ay keşke canı daha kalorili şeyler isteyince düşünebilme özelliği olan bir birey olsaydım ya benim doğum öncesi kilom da yüksek olduğu için az kilo almıştım, haliyle doğumdan sonra otomatikman doğum öncesinin altına düştüm ama daha fazla kilo vermemek lazım diyorsun, mesajı aldım ben

Bir de korunsa mı korunmasa mı karar veremeyenler var 5 sene uğraştık anca oldu. Şimdi boş yere korunmak ile uğraşmak istemiyorum ama hamile kalmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…