Canım sana danışmak istediğim bir durum var.simdi benim oglum 35 günlük oldu hala daha uyanip da emmede sorun yasiyor.memeye geliyor bir kac dakika emip uyuyor.uyandirsam da emmiyor.saatte bir bunu yapiyor.sutu sagmam gerekir mi süt cekilmesin diye.bir de gün içinde saginca iki.memeden 60 cc çıkıyor.35 gün icin miktar az mi.bebek.kac saat böyle az az emerse sagmam gerekir süt cekilmesin diye.Bir emzirme danışmanı ve yenidoğan yoğun bakım hemşiresi olarak net ve kesin olarak yapmanız gereken 3 saatte bir az süt gelse bile 15-20 dakika elektirikli pompa ile sağmak. Onun dışında sıcak uygulamadan kaçının çünkü sıcak uygulama süt salınımı arttırır, sizin zaten süt biriktiriği için sertlik oluyor. Ilık suyun altına oturun gögüslerinizi bastırarak masaj yapın. Hatta sizinle birisi de duşa girip sırtınıza masaj yaparsa çok iyi gelir.
Tek başınıza mı bakıyorsunuzBizimkide gece 1 bucuktan 8e kadar uyanikti agladi ikindi ihladi bi huzuru yoktu 8 de uyudu 9 da uyandi gun icinde hic uyumdi bayilmak uzereyim bende bogazlarimda bi agri basladi yorgunluktanmi neyden anlamadim su saat oldu hala iki uyuyup uyaniyo mama verdim yinede uyumadi cildirmak uzereyim
Annem var ama o da zapdedemiyo gece illa beni istiyo habire emmek istiyo ve gogusumde uyumak istiyo agzinda memeyle oyle olunca annemde hicbisey yapamiyo bende en azindan yat sen uykunu al diyorum tek basima gibi biseyim o yuzden gunduzde esim sabah gidiyo aksam 10 da geliyo o da yardimci olamiyo bana ne zaman gececek su surec gercekten bilmiyorumTek başınıza mı bakıyorsunuz
Çok sevindim canm ya Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallahKızlarım, oğlum dün doğdu. 40+2’de doğum başlatılmaya ramak kala. Ben biraz zorlandığım için epidural aldım. İyi ki de almışım pamuk gibiydi sonrası. Bebeğimin minicik ağzı burnu nasıl güzelÇok şükür iyiyiz ikimiz de. Sütüm henüz yok, o da gece boyu uyuduğu için pek emziremedim. İnşallah bugün sık sık deneyeceğim.
Ftsklc47 Berikko drygg sizler nasılsınız?
Maşallah bebişeBiz doktora gittik kızlar bebiş 4080 olmuş çok şükür iyi, ağzının içindeki pamukçuk geçmemiş. Karbonatlı şeyi yapıcam geçmezse diye ilaç yazdı. Göğsümü gösterdim hemen boşalt çok kötü olmuş antibiyotik verirler dedi boşaltmazsan. Kalça usg İçinde randevu aldım haftaya cumartesi inş onu da atlatırız.
Bir de kızlar büyük kızımı da götürdük 5 binlik kan tahlili aldılar Acıbadem sigortayla ödediğimiz fiyat. Bizim ki tamamlayıcıymış eskiden böyle değildi. Martta yenilenecek sigorta tamamlayıcı yaptırtmam artık, özel aşılar ne zaman başlıyordu Marta kadar umarım yoktur çünkü sanırım onları da karşılamaz
20 günlük olcaz biz ve gün geçtikçe aksileşiyor. Eskiden gündüzleri uyurdu en azından artık o da yok. Aksi bisey oldu cıktı cocuk. Bu sefer bende sinirleniyorum o ağlıyor bende ağlıyorum.Annem var ama o da zapdedemiyo gece illa beni istiyo habire emmek istiyo ve gogusumde uyumak istiyo agzinda memeyle oyle olunca annemde hicbisey yapamiyo bende en azindan yat sen uykunu al diyorum tek basima gibi biseyim o yuzden gunduzde esim sabah gidiyo aksam 10 da geliyo o da yardimci olamiyo bana ne zaman gececek su surec gercekten bilmiyorum
Menenjitler çok pahalıydı nimenrix yaptırmıştık biz o ne zamandı hiç hatırlamıyorumMaşallah bebişe3. Ay rota 5. Ay rota 2 doz var yakın olarak
Suni sanciyla dogumu baslatilan birileri var mi ? Artik pazartesi gunu dogumum olacak, suni sanci ile denenecek ( suan acilma sanci su nisan yok) olmazsa sezaryen olacagim kizlar, umarim hem suni sanci hem sezaryen acisi cekmem :))
Kızlarım, oğlum dün doğdu. 40+2’de doğum başlatılmaya ramak kala. Ben biraz zorlandığım için epidural aldım. İyi ki de almışım pamuk gibiydi sonrası. Bebeğimin minicik ağzı burnu nasıl güzelÇok şükür iyiyiz ikimiz de. Sütüm henüz yok, o da gece boyu uyuduğu için pek emziremedim. İnşallah bugün sık sık deneyeceğim.
Biz doktora gittik kızlar bebiş 4080 olmuş çok şükür iyi, ağzının içindeki pamukçuk geçmemiş. Karbonatlı şeyi yapıcam geçmezse diye ilaç yazdı. Göğsümü gösterdim hemen boşalt çok kötü olmuş antibiyotik verirler dedi boşaltmazsan. Kalça usg İçinde randevu aldım haftaya cumartesi inş onu da atlatırız.
Bir de kızlar büyük kızımı da götürdük 5 binlik kan tahlili aldılar Acıbadem sigortayla ödediğimiz fiyat. Bizim ki tamamlayıcıymış eskiden böyle değildi. Martta yenilenecek sigorta tamamlayıcı yaptırtmam artık, özel aşılar ne zaman başlıyordu Marta kadar umarım yoktur çünkü sanırım onları da karşılamaz
Bir çok makale var . Doktorlarda ikiye bölünmüş durumda. Bazı kaynaklarda tek dozda sıkıntı olmayacağını bazılarında ise 48 saat beklenmesi gerektiğini söylüyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Eve geldim. Pera meme diye ağlıyor. Ben ağlıyorum of çok zor nasıl riske atacağım ki. İnanamıyorum doktorun böyle bir şey yaptığınaÇocuk doktorumuz tek seferde emzirmenin kesilmesine gerek olmadığını ama bir daha novalgini asla almamam gerektiğini söyledi. Aklınızda olsun kızlar
Bir de şu bilgiyi göndermiş.
Bir çok makale var . Doktorlarda ikiye bölünmüş durumda. Bazı kaynaklarda tek dozda sıkıntı olmayacağını bazılarında ise 48 saat beklenmesi gerektiğini söylüyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Eve geldim. Pera meme diye ağlıyor. Ben ağlıyorum of çok zor nasıl riske atacağım ki. İnanamıyorum doktorun böyle bir şey yaptığınahigh risk olarak görünüyor. Yani keşke başka güçlü bir ilaç verselermiş. Ya da razıydım az daha acı çekmeye
Ayyyy gözunaydin canimKızlarım, oğlum dün doğdu. 40+2’de doğum başlatılmaya ramak kala. Ben biraz zorlandığım için epidural aldım. İyi ki de almışım pamuk gibiydi sonrası. Bebeğimin minicik ağzı burnu nasıl güzelÇok şükür iyiyiz ikimiz de. Sütüm henüz yok, o da gece boyu uyuduğu için pek emziremedim. İnşallah bugün sık sık deneyeceğim.
Evet. Üstelik kendisi not da almış. Emziriyor diye.Emzirme yapıyorum dedıgın halde mi yaptı bunu doktor
ben takvim kısmını goremiyorum bi turlu kendimde de.suan tam kac haftaliksiniz.bende pazartesi 40+1 de randevum var ne olacak bilmiyorum karnim inmedi sanci yokSuni sanciyla dogumu baslatilan birileri var mi ? Artik pazartesi gunu dogumum olacak, suni sanci ile denenecek ( suan acilma sanci su nisan yok) olmazsa sezaryen olacagim kizlar, umarim hem suni sanci hem sezaryen acisi cekmem :))
Hayırlı olsun canım gözün aydın rabbim size bağışlasınKızlarım, oğlum dün doğdu. 40+2’de doğum başlatılmaya ramak kala. Ben biraz zorlandığım için epidural aldım. İyi ki de almışım pamuk gibiydi sonrası. Bebeğimin minicik ağzı burnu nasıl güzelÇok şükür iyiyiz ikimiz de. Sütüm henüz yok, o da gece boyu uyuduğu için pek emziremedim. İnşallah bugün sık sık deneyeceğim.
Herkes 40 i cikinca duzelir diyo bana ama sanmiyorum bizde de gunduz uykusu yok 2 gundur20 günlük olcaz biz ve gün geçtikçe aksileşiyor. Eskiden gündüzleri uyurdu en azından artık o da yok. Aksi bisey oldu cıktı cocuk. Bu sefer bende sinirleniyorum o ağlıyor bende ağlıyorum.
Banada 40’ı cıkınca hafifliceniz diyorlar bende inanmıyorum pek ama inanmakta istiyorum. Belki 40 cıkınca psikolojik olarak biz düzeliriz. İnşallahHerkes 40 i cikinca duzelir diyo bana ama sanmiyorum bizde de gunduz uykusu yok 2 gundur
Çok geçmiş olsunEvet. Üstelik kendisi not da almış. Emziriyor diye.zaten sütüm az. Sağılmış sütüm yok. Mama veriyorum üzüntüm anne sütünü az alması değil. Meme diye sabaha kadar ağlatacak olmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?