2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Evet canim normal uzerinden silindir gecmis gibi vucudu agriyo insanin 10 gunde toparlaniyosun sabret

Çok sevındım, maşallah size.. Allah analı babalı büyütsün inşallah

Ben carsamba inşallah suni sancıyla denıcez eger normale uygunsam.. Degılsem direkt sezeryan zaten
Teşekkür ederiz canım amin inşallah hepimizinkini
Hadi bakalım inşallah gönlünden geçirdiğin gibi olur canım

Aaa senin bebeğin de doğmuş Sağlıkla büyüsün canım Neler yapıyorsun süt için?

Aptamil yenidoğan aldım işte arada onu veriyorum
Sütüm fazla yok okdr masaj da yapıyorm boş süt verici ne varsa eşim getirdi alıyorm ama nafile senin nsl gidiyor canm

Kızlar bizim sağ kulak 2 kere işitme testinde kaldı ya 10 gün sonra tekrar gidicez inşallah geçer. Sarılığımızda var 8-9 arası çıkıyor. Önerileriniz var mı sarılık için ne yapabilirim

Kızlar bizim sağ kulak 2 kere işitme testinde kaldı ya 10 gün sonra tekrar gidicez inşallah geçer. Sarılığımızda var 8-9 arası çıkıyor. Önerileriniz var mı sarılık için ne yapabilirim
Benim sarılık değeri 10 gün önce 9 çıkınca bir sorun yok demişlerdi. Çok şükür şu anda da herhangi bir sararması yok. En son pazartesi gittik kontrole. Her ağladığında emziriyorum, bir de genellikle gece ekstra bir mama takviyesi (60-90cc) yapıyorum. Nadir de olsa gündüzleri ağlama krizi tuttuğunda hala aranıyorsa 30-60 cc arası mama veriyorum.

Sarılık değeri çok yüksek değil hatta hiç değil bence bizimde sanırım hastaneden çıkarken 7 ya da 8 di. ilk kontrole gittik 3 gün sonra mıydı bir hafta sonra mıydı zaman kavramı gitti bende ama o zaman 5 e düşmüştü. Ben o ilk hafta emzirdim bir de sağıp biberonla verdim çok uyumak isteyip emmediği zamanlar 20 cc filan içiyordu uykuyla uyanıklık arasında. Bir de uyanmayınca soyup ıslak mendille hafif siliyordum uyanıyordu emzirmek dışında bir şey yapılmıyor sanırım

Kızlar benim sütüm var mesela bebek emdiğinde akıyor geliyor yani hatta bazen sızlıyor bi bakıyorum tişörtüm ıslanmış hep akmış ama bebeğim emiyor doymuyor hiç açlıktan ağlıyor neden böyle oluyor ki süt sulu falan mı oluyor da doyurmuyor

Arkadaşlar iki gündür kızım mama yedikten sonra sarı renkte kusuyor mamanın hepsini atıyor burnu da tıkalı gibi sanki aranızda anlayan varsa acaba mamayı mı değiştirmem lazım başta verdiğimde öyle olmuyor du

Benimde aynı öyle oluyor özellikle bebeğin uyanmasına yakın öyle ama kızım doymuyor iki memeyi de veriyorum

Mama değiştirmek gerekiyor bu durumlarda. Her mama her bebeğe iyi gelmiyor.

Bebeğin doymadığını nasıl anlıyorsun? Çişli bez ve kilo alımı kritlerlerine uyduğu sürece, ağlamasının doymamasıyla bir alakası yoktur. Yeni doğan bebekler özellikle ilk üç ay her ihtiyaçlarını ağlayarak anlatırlar. Hatta ilk üç aya dördüncü trimester denir bu yüzden. Bu süreçte (özellikle de ilk kırk gün) bebek gak dese meme guk dese meme vermek gerekir. (Aşırı Kusma vb gibi sorunları varsa o zaman doktor tavsiyesi almak gerekir.) kucağa alışması gibi bir durum bu ilk aylar için geçerli değildir, her ağladığında tensel temas (hatta tercihen sıcak ortamda çıplak ten teması, battaniye altında bebeğin sırf beziyle anne karnında veya göğsünde yatması gibi) yapmak gerekir. Güzel bir sling veya yenidoğana uygun kanguru edinmek faydalı olabilir.

Bebek acıkınca, susayınca, bezi pislenince, terleyince, üşüyünce, gazı olunca, korkunca veya yalnızca can sıkıntısından ağlayabilir.

Mesajlarını gördüğüm kadarıyla sen biraz gergin ve endişelisin, bu da her annenin başına gelebilecek bir şey (özellikle genç yaşta ise ve ilk gebeliğiyse) ama lütfen şunu unutma, sen yirmi küsur yıldır yaşayıp bildiğin bir dünyada ilk kez yaşadığın annelik deneyimiyle başa çıkmakta bu kadar zorlanıyorsan, daha dünyaya geleli birkaç hafta olan ve ihtiyaçlarını karşılatmak için ağlamaktan başka bir iletişim aracı olmayan bir bebeğin hem dünyaya hem yaşamaya hem de annesine alışması ve her gün artan gelişim evrelerine adapte olması da bir o kadar zor ve korkutucu olabilir o bebek için. Daha dün burnunun ucunu göremeyen bebek yavaş yavaş dış dünyayı seçmeye, sesleri ayırt etmeye başlıyor mesela en basitinden. Her yeni gelişim evresi hem bağımsızlığa bir adım yaklaşmak demek, hem de bilinmedik yeni bir dünyaya giriş demek, dolayısıyla aynı zamanda da korku demek. O korkunun üstesinden gelmesi için annesine ihtiyacı var. Anne desteğe ihtiyaç duyarken o ihtiyaca cevap vermekte zorlanabilir, çok iyi anlıyorum ama o bebeğin annesinden başka ihtiyacı olan şey yok bu aşamada. Bunu da anlamak gerek.

Bizimki küvezden taburcu olmadan 7. Günde 11 çıkmıştı, emmesi ve kg alımı iyi olduğu için ekstra bir şey önermediler, bir sorun da yaşamadık. Genelde 12 yi geçmesini istemiyorlar ama ilk oğlumda beşinci gün 15 çıkınca (yine kilo alımı ve emmesi iyiydi) günde bir veya iki öğün mama takviyesi önermişti doktor birkaç günlüğüne, o şekilde düşmüştü. Doktor ekstradan bir şey önermediyse bol bol emzirmekten başka bir şey yapmana gerek yok. Kaka yaptıkça düşüyor değer bildiğim kadarıyla. Emmesine rağmen Kaka yapmasında sorun varsa doktora sorulabilir.

Hangi mamayı kullanıyorsun?
Yine ne güzel yazmışsınTam da öyle her kelimesine katılıyorum.

soyasosu sen nasıl oldun bu arada? Benimki migren değil tabii (hastalık öncesi ağrısına benziyor, şakaklarda ve sinüslerin üstündeki kemiklerde) ama vicks ciddi ciddi işe yaradı galiba. Sabah tekrar başladı ağrım, yine sürdüm, yine hafifledi. Taşı da dağıtıma çıkarmışlar, bakalım hangisi daha iyi gelecek

Ahh umarım taş da işe yarar. Benim hafif devam ediyor ağrım ama iyiyim. Bu ağrı sinek ısırığı
Aldım bebeğimi kucağıma huzurlu huzurlu uzanıyoruz
Böyle elleri var. Hepsi ne kadar da güzel yavrularımızın

Eklentiler

• IMG_5434.webp
    69,8 KB · Görüntüleme: 92

Oh pamuk eller Çok güzeller ya. Benimki minik bir kurbağaya benziyor, ölüyorum

Ay lodos varmış ya, baş ağırları ondan mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…