2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Acaba o mama mı balgam mı çünkü bizim de burnumuz tıkalıydı kusmuğu yapış yapış çıkmıştı. Belki mamadan bağımsız balgam olabilir sizinde

Teşekkür ederim güzel yazın için. Kilo alımını cocuk doktoru zaten yeterli bulmadı. Bebeğim geceleri uyumuyor diye buraya yazmıştım dün gece mama verdim ve bebeğim uyudu. Gün içinde de aynı şekilde. Tabii ki yine mızlandı ağladı vs ama asla emdiği geceyle bebeğin alakası yoktu şahsen bende bunu açlık ve tokluk ilişkisine bağladım.

Anne sütü bebeğin ihtiyacı doğrultusunda üretiliyor benim sütüm sulu diye düşünme hiç, maşallah bak sütün varmış. Ön süt son süt dedikleri şey var bir de gece sütü olayı var. İlk başta ön süt dedikleri şey sulu olur hatta ben duştayken eğilince bile akıyor o su gibidir. Ama bebek emdikçe o süt daha yağlı olur son sütü alması önemli diyorlar ya öyle bir şey. Yani hangi göğsünü emziriyorsan ilk o göğsünde uzun tutmaya çalış ki yağlı kısmı emip doysun. Ama bir sağ bir sol yaptırırsan hep o ön sütü içmiş olur

Bir de mamayı hangi biberonla verdin bilmiyorum ama eğer emme refleksi çok gelişmemişse memede daha uzun kalmaya ihtiyaç duyuyor, uyuyor aktif ememiyor olabilir o da doymamasına ve sık uyanmasına sebep olabilir. Biberonda daha hızlı emdiği için çok efor sarf etmeden hızlı doyuma ulaşmıştır. Belki anne sütünü de en azından kilo alımını destekleyene kadar sağıp verebilirsin

Chicco marka biberon kullanıyorum. Bir keresinde sadece bir mememden 25 dk boyunca emdi sonra uyudu yatırdım. Yine doymayarak uyandı maalesef

Kizlar selam hepinizi çok özledim giremiyorum bir de giremedigim için sanki buraya ihanet ediyormuş gibi hissediyorum biz Cook iyiyiz çok şükür o kadar aşık ve o kadar sevgi sarhoşuyum ki bebegimden başka kimseyle veya hiç bir şeyle ilgilenmek istemiyorum sürekli babasıyla 7/24 onu izliyoruz izlemekten uyuyamıyoruz resmen gormemişin çocuğu olmuş modundayiz doğum yapan oldu mu bilmiyorum eğer olduysa da gözü aydın olsun sağlıklı sıhhatli buyutmesini diliyorum

@guzelgunler1 Grupta paroldan fayda gören birilerini görmek ne güzel

Bende agrı kesici çok içmedigm için bana da direkt fayda edıyor.. Hatta antıbıyotık de o sekılde ıkı tane ıceym hemen toparlıyor.. Cok agrı yasayan biri degılım, hastalanınca da son çare en son çare ilaca basvuruyorum.. Genelde kendlıgınden atlatıyorum, çok nadir hayat kalitemi etkıleyecek hastalıkta ilaca basvururum hamılelık boyunca hiç parol içmedim mesela ama ıdrar yolu enfeksiyonu için antibiyotik içtim, o da cok ınat Bı enfeksiyondu, Allaha sukur bitti

Bende öyleydim ya, heyecandan uyuyamıyodum resmen onu izliodum, bide kimse kucagına alsın istemiodum tam görmemişin çocugu olmuş bendim ya ama tabi görmedik yani, nerden görelim ilk defa çocugu olunca insanın öyle oluyo

Valla ben de kucak konusunda öyle Olcam diye çok korktum da Allah'tan çok da şey değilim ya yani şeyim de çok değil yani

İşe yaramaz değiliz hormonlarımız bizi bu hale getirdi Ben destek almaya karar verdim haftaya doktora gidicem ben bu kafayla yaşayamam bugünümde ağlamayla geçti gün geçtikçe kötüleşiyorum sanki
Yalnız değilmişim. Kendimi sürekli bebeğe yetemiyor gibi hissediyorum, sütüm onu doyurmuyor gibi, iyi bir anne değilmişim gibi hep bir yetersizlik hissi. Kendime gelince de hayattaki her şeyden şuan çok geride kalmış gibi hissediyorum. Akşam eşimle dışarı çıktığında bile döndüğümde güzel emmeyince ya da huzursuzsa kendimi suçluyorum. Annem de bana randevu almış hatta yardım almam gerek

Gözünüz aydın canım, sağlıkla büyütün evladınızı inşallah

Sağlıkla büyütün inşallah bizde aynı durumdayız bizim 12 yıl sonra oldu birde ona bakınca içimden sadece şükretmek geliyor iki gündür toplasan iki saat uyumadım sosyal hayatım desen hamilelik zorlu olunca yaklaşık dokuz aydır evden dışarı hastane dışında çıkmadım ne kendimle nede eşimle ilgilenemedim ama hiç biri bebeğimin ağlaması kadar beni yipratmadi bugün yanlız olduğumdan belki çok ağladım bebeğime iyi bakamıyorum iyi bir anne değilim diye gerçekten lohusalık başka bir şeymiş Allah'ın izniyle ilk altı ay geçsin kış bitsin kızımla kendimizi disarilara vurucaz diyorum burda dizinde aynı duyguları yaşadığınızı görünce ben de rahatlıyorum iyiki varsınız

Acaba o mama mı balgam mı çünkü bizim de burnumuz tıkalıydı kusmuğu yapış yapış çıkmıştı. Belki mamadan bağımsız balgam olabilir sizinde
Bilmiyorum canım inşallah balgamdir akşam tekrar vericem yine öyle olursa belki dra götürürüm

Ayy hiç yalnız değilsin. Biz hala öyleyiz. Hatta sürekli senin kucağında daha çok kaldı artık sıra benim diye kavga ediyoruz evde anneannesi de var. O da biz gibi. Yavrum evde sürekli kucaktan kucağa ben emzirmeyi bahane edip alıyorum ama herkesin kucağından

Mamalar karbonhidrat içeriği yüzünden anne sütüne kıyasla bebekleri daha kolay uyutuyor maalesef. (Ek gıdaya geçince aynı şekilde yatmadan önce verilen muhallebi tarzı şeyler vb de aynı etkiyi yapıyor, o yüzden aslında önerilmiyor). Doktorun önerdiği kadar mama kullanman kilosunu arttırır ama sütüm yetmiyor diye düşünme hiç, ne kadar emzirsem o kadar kardır diye düşün çünkü emzirmek bebeğin doymasından ve kilo almasından çok daha fazlası aslında (hem psikolojisi açısından hem de bağışıklığı açısından, özellikle de bağışıklık kısmı önemli)

Gece uyumama, mızmızlanma vb her bebekte oluyor bu arada ya, inan. Ha tabii sürekli huysuzlananı ile arada sırada huysuzlananı arasında fark var ama bence gaz- kaka vs sorunu etki ediyor olabilir. Kendi gözlemim bu yönde oldu en azından, benimki birkqç gecedir memeye yapışık saatler geçiriyordu, kakasını da sabaha doğru falan taşırarak yapıyordu. Dün gece ilk defa yatmadan üç dört kez kaka yaptı ve gece bir kere kalktı sadece, bir saat emip uyudu. (Diğer gecelere kıyasla nimet gibi geldi sadece bir saat emip uyuması)

Güzel günler bunlar ya. Sen sağlıklıysan bebeğin sağlıklıysa, keyif almaya bakmak lazım. Ama annenin uykusunu alması şart, yoksa hem psikolojin bozulur hem de bağışıklığın düşer.

Kızlar annem bugün elenatal 3 almış hastaneye getirdi kullanan varmı aranızda iyi geldi mi günde bir kez içiliyor dimi birde sizden öneri istiyorum sizce hava temizleyici mı almalıyım eve yoksa hava nemlendirici mi

yagmurcicegii canım sen bebeğim gittikçe asilesiyor diyordun belki doymadıgı için uyumuyor sıkıntılı davranıyordu mama takviyesi yap düzene girince bırakırsın hem kendinde dinlenirsin dinlenince insan psikolojik olarak daha iyi oluyor uykusuzluk deli gibi yapıyor insanı bebeğe de doğal olarak verimli olamıyorsun

Evet bende dün senin düşündüğün gibi düşündüm. Normalde günde 3-4 kez mama veriyordum geceleri ise sadece 1 defa 60 cc veriyordum. Dün akşam 3 defa verdim ve gecemiz daha sakin geçti.

Ayy canım seni çok iyi anlıyorum bizim de 6 yıl olmadı ki senin sürecin daha uzun, Allah'ım sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin ben de 1 kere dün salya sümük ağladım sabaha kadar uyumadi, biz annemle bakiyorduk eşimi başka odaya göndermiştik uykusunu alsın diye artık ben zombi gibi olmuştum annem hadi git kocanın yanına yat sarıl bi uyu dedi yastığımi aldım eşimin yanina gittim, ağlaya ağlaya aşkım yana kayar misin dedim zaten eşim direkt anladı gel güzelim gel ağlama diye beni bebek gibi teselli etti sarıldık uyuduk o kadar iyi geldi ki ben de bebeğime baktıkça şükür Cook şükür diyorum ama dediğin gibi lohusalık kafasıyla ben bu çocuğa yetemiyorum diye ağlama tuttu, Allah'ın izniyle bu günler de geçecek ve geriye dönüp vay be diycez
Hahah bizde de durumlar aynı sürekli bir sen aldın ben aldım kavgası, eşime diyorum ki bu performansıni babalık iznin bittiğinde de bekliyorum

Evet bende dün senin düşündüğün gibi düşündüm. Normalde günde 3-4 kez mama veriyordum geceleri ise sadece 1 defa 60 cc veriyordum. Dün akşam 3 defa verdim ve gecemiz daha sakin geçti.
bebişin durumuna göre hareket edersin su an alısma sürecindeyiz bir süre sonra dillerini daha iyi anlamaya baslicaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…