Kızlar size birşey anlatıcam acayip doldum çünkü biliyorsunuz hastanedeyiz görümcem geçmiş olsun yazdı bebeği sordu Şuan emzirmek yasak dedim ona ağlıyor çok fazla yazdım oda yok işte anne sütü çok önemli yok işte keşke emseymiş işte hastaneden sonra meme reddi yaparmış yok sütün kaçar filan demeye başladı bende çok sinirlendim emmezse babası mama alır yazdım konuyu kapattım bi baktım bana bir sürü şey yazmış ne kadar alınganmışım benim iyiliğim için demiş hiç kimseyede laf söylenmiyormuş art niyetli değilmiş filan dedi bende ben keyfimden emzirmemezlik yapmıyor dr yasakladı bu yazdıklarının bana hiç bir faydası yok benim çocuğum meme emmek için elimde simsiyah oluyor ağlamaktan yani bilmiyorum belki evet çok alınganımdır bu dönemde ama Allah aşkına zaten hastanede hem kendim hem çocuğum perişan haldeyiz çocuk meme için ağlarken içi geçiyor artık ne gerek var yok sütün kaçar vs yazmaya bide eklemiş en kral mama anne sütünün yerini tutmaz daha birde cevap yazmış ben hiç cevap yazmadım artık ama acayip sinirliyim ve üzgünüm
Kızlar siz bebeklerinizle nasıl vakit geçiriyorsunuz? Benimki ya ağlıyor ya memede ya da uyuyor. Uzanıp ağlamadan durduğu vakit yok. Sanki ikimiz de robot gibiyiz. Ne yapabilirim bilmiyorum
Benim bebeğim 4 kiloya yakın doğdu, çokta güzel sütüm geldi ve emdi ama hastanede ne kadar çok emzirsemde gece baya bir ağladı. Emzirme hemşiresi geldi ve kilosundan dolayı doymayacağını mama vermemizi tavsiye etti. Yeğenimden tecrübele olouğumuz için sarılık olmasın diye kabul ettik ve verdirdik. Saban çocuk doktoru kontrole geldiğinde iki memeyi de emzirdikten sonra 30 cc mama vermemi çünkü doymayacağını söyledi. Ardından doğum yaptıran doktorum geldi, ona söyledim mama işini doğdu doymaz verebilirsin dedi ve eve geldiktern sonra başladık. Gerçektende iki memeyi yarımşar saat emsede sonunda yine ağlıyordu. Bir hafta sonra çocuk doktoruna götürdüğümüzde bazen 30cc den sonrada ağladını söyledim bir 30 daha verebileceğimi söyledi. Şimdi şöyle yapıyorim; emziriyorum uyumuyor ağlıyorsa 30cc veriyorum, hala doymadıysa bir 30cc daha veriyorum. Bazen sorf memeyle doyuyur, bazen meme+30 cc, bazende meme+60 o zamanki açlığa göre değişiyor.Kızlar merhaba, hem anne sütü hem mama veren annelerim doktor tavsiyesiyle mi yapıyorsunuz ? Yani kiloyu az aldığını doktor mu söylüyor? Sadece anne sütü veriyorum merak ettim açıkcası.Bebekler az mı kilo alıyor o yüzden mi mama veriyorsunuz
Alışmışlar benim sessiz davranmama sanırım oda şok oldu ben cevap yazınca normalde okur geçerim çünkü uğraşmam ama sanırım senin dediğin gibi hastane ortamı gerdi beni birde sinirlendiğim şey ben emmezse mama alırız napalım dedikten sonra cevap vermedi sonradan kurulup yazmasına sinir oldum hayır keyfimden sanki vermiyorum inan o emmek isterken ki çaresizliğini dr gördü başımda bekledi biraz emzir benim yanımda dedi dr bile o kadar üzüldü ki bebek için başıma ağrı girdi birazdan uyanacak emmek isteyecek diye üstelik emzik tutan bir brbekte değil zorlanıyorum yaa sen neye sinirlendin keşke bizi azcık rahat bıraksalar hamileyken doğumdan sonraTrue benden sana tavsiye hastanede yatışlıyken, hele ki cocugun yatışlıysa kımseyle iletişime geçme.. Geçiştir, duymadım, kendımde degıldım vsvs bahane türet.. Hastane ortamı zaten gergin böyle münasebetsiz insanlar yuzunden daha cok geriliyor insan..
Gelelim o kendını akıllı sanan çok bilmişe.. Acayıp sinirlendim.. Gerizekalı zaten doktor emzirme demiş, kadın hastanede zaten neye yansın.. Ayy bulsam bi kaşık suda bogcam, bide üste çıkmaya calısmıs laf söylenmıo kımseye bilmem ne.. Ayy valla yolarım yani
Bide konudan bagımsız şu an zaten sinirliyim üstüne bunu okuyunca üstüne atlayasım geldi
Normal yani o zamanO biraz daha ilerde oluyor.. Boyle basını tutmaya baslayınca karın üstü egzersizleri yaptırırsın karşısına gecıp bısıler yaparsın.. Banyo sonrası yada öncesi masajlar filan.. Şu an daha gözü açılmamış bıle olabılır yani
Ah yaa. Sızlamaz mı hiç. Senden daha fazla kimse düşünemez bebeğini. Dayan nolur sağlıkla eve döndüğünüzde memeden hiç ayrılmazsoyasosu sanki benim elimdeymiş gibi ya burnumun direği sızlıyor o meme için ağladıkça mama da içemiyor kortizon aldığı için ekstra daha fazla acıkıyormuş serumla ne olacaksa artık
Luzumsuz bi görümceymiş o, günlerdir ne haldesin aklım hep sende çocuklarla zorlanıyor ediyor diyorum, zor yani şuan her şekilde iyi demişsin alınganlıkta değil bu terslemen içine oturmuş demekki, duyma kimseyi boşverKızlar size birşey anlatıcam acayip doldum çünkü biliyorsunuz hastanedeyiz görümcem geçmiş olsun yazdı bebeği sordu Şuan emzirmek yasak dedim ona ağlıyor çok fazla yazdım oda yok işte anne sütü çok önemli yok işte keşke emseymiş işte hastaneden sonra meme reddi yaparmış yok sütün kaçar filan demeye başladı bende çok sinirlendim emmezse babası mama alır yazdım konuyu kapattım bi baktım bana bir sürü şey yazmış ne kadar alınganmışım benim iyiliğim için demiş hiç kimseyede laf söylenmiyormuş art niyetli değilmiş filan dedi bende ben keyfimden emzirmemezlik yapmıyor dr yasakladı bu yazdıklarının bana hiç bir faydası yok benim çocuğum meme emmek için elimde simsiyah oluyor ağlamaktan yani bilmiyorum belki evet çok alınganımdır bu dönemde ama Allah aşkına zaten hastanede hem kendim hem çocuğum perişan haldeyiz çocuk meme için ağlarken içi geçiyor artık ne gerek var yok sütün kaçar vs yazmaya bide eklemiş en kral mama anne sütünün yerini tutmaz daha birde cevap yazmış ben hiç cevap yazmadım artık ama acayip sinirliyim ve üzgünüm
Bana ondan verdi canım siyah dimi içi günde 1 içiyorum bendeKızlar annem bugün elenatal 3 almış hastaneye getirdi kullanan varmı aranızda iyi geldi mi günde bir kez içiliyor dimibirde sizden öneri istiyorum sizce hava temizleyici mı almalıyım eve yoksa hava nemlendirici mi
Şuan öncelik bebekken ve onun sağlığıyken ne hadle böyle bir şey yazar ve konuyu uzatır ya. Sanki senin ilk çocuğun zaten sen söylediği her şeyi biliyorsun. Ne yapabiliriz nasıl yardımcı olabiliriz diyeceğine zaten hala lohusa birine neden bunlar yazılırKızlar size birşey anlatıcam acayip doldum çünkü biliyorsunuz hastanedeyiz görümcem geçmiş olsun yazdı bebeği sordu Şuan emzirmek yasak dedim ona ağlıyor çok fazla yazdım oda yok işte anne sütü çok önemli yok işte keşke emseymiş işte hastaneden sonra meme reddi yaparmış yok sütün kaçar filan demeye başladı bende çok sinirlendim emmezse babası mama alır yazdım konuyu kapattım bi baktım bana bir sürü şey yazmış ne kadar alınganmışım benim iyiliğim için demiş hiç kimseyede laf söylenmiyormuş art niyetli değilmiş filan dedi bende ben keyfimden emzirmemezlik yapmıyor dr yasakladı bu yazdıklarının bana hiç bir faydası yok benim çocuğum meme emmek için elimde simsiyah oluyor ağlamaktan yani bilmiyorum belki evet çok alınganımdır bu dönemde ama Allah aşkına zaten hastanede hem kendim hem çocuğum perişan haldeyiz çocuk meme için ağlarken içi geçiyor artık ne gerek var yok sütün kaçar vs yazmaya bide eklemiş en kral mama anne sütünün yerini tutmaz daha birde cevap yazmış ben hiç cevap yazmadım artık ama acayip sinirliyim ve üzgünüm
Alınganlıkla ne ilgisi var ya zaten sen orada perişansın edilcek laf mı yani böyle mi destek olcakSüt sağmam için makina yok zaten öyle dolup taşan bir sütüm yok eğer yarında izin vermezlerse temin etmeye çalışıcam
Mama bile vermiyorlar ciğerlerine kaçar diye riskliymiş ben perişan haldeyken söylediklerine acayip sinirlendim ya sonra diyorum acaba benim fazla alınganım ama yok yani çok artniyetli geliyor bana bu durumda
20. Günümüz yarı kırkımızı çıkardıkk bugün, evde 4 yaşında ablamız var eşim hep bizimleydi ve artık pazartesi başlıcak işe tek olucam, o kadar elim kolum ayağım olduki Allah ondan razı olsun kocamdan inşallah işe gittiğinde de böyle olur, kızıma gelince baba evde olunca sürekli oyun istiyor normalde de öyle eşim hep ilgilendi yeni yeni oturup lego oynuyorum bende hamileliğimde yapamıyodum hiç , eşim olmayınca nasıl baş edicem bilmiyorum kıskanıyo kardeşlerinisevmek te istiyo ama arada keşke 2 tane olmasalardı ağlıyolar veya evde bebek olmasaydı diyo başlarını okşamak istiyor zarar vermiyor çok şükür şimdilik tek olunca bebekler yatak odasında ben onunla olucam mecbur kamera ile izlicem sanırım uyuduklarında umarım yorucu olmaz sürekli oyun oynamak istemesi bizi çok ciddi yoruyor yıpratıyor hatta asla tek oynamıyor
Süt sağmam için makina yok zaten öyle dolup taşan bir sütüm yok eğer yarında izin vermezlerse temin etmeye çalışıcam
Mama bile vermiyorlar ciğerlerine kaçar diye riskliymiş ben perişan haldeyken söylediklerine acayip sinirlendim ya sonra diyorum acaba benim fazla alınganım ama yok yani çok artniyetli geliyor bana bu durumda
Alışmışlar benim sessiz davranmama sanırım oda şok oldu ben cevap yazınca normalde okur geçerim çünkü uğraşmam ama sanırım senin dediğin gibi hastane ortamı gerdi beni birde sinirlendiğim şey ben emmezse mama alırız napalım dedikten sonra cevap vermedi sonradan kurulup yazmasına sinir oldum hayır keyfimden sanki vermiyorum inan o emmek isterken ki çaresizliğini dr gördü başımda bekledi biraz emzir benim yanımda dedi dr bile o kadar üzüldü ki bebek için başıma ağrı girdi birazdan uyanacak emmek isteyecek diye üstelik emzik tutan bir brbekte değil zorlanıyorum yaa sen neye sinirlendin keşke bizi azcık rahat bıraksalar hamileyken doğumdan sonra
Benim ki de öyle geçen sabah uyandı bebek ağlıyor ben büyük kızımla uyumuşum o sırada gece sürekli bir oraya bir oraya gittiğim için. Hayır gitmiceksin diye nasıl ağlıyor emzirme diyor. Eşimde duştaydı, kv de tuvalette ben kaldım napıcağımı bilemedim bacağımı çekiyor gidemezsin diye. Çocuğun yanında zıplıyor, beşiğine koyup önündeki koruyucusunu çekiyordum zarar vermesin diye gündüzleri gece anne yanına alıyorum. Bir baktım sandalye getiriyor ona tırmanıp ordan çocuğu sıkmaya çalışıyor. Yüzünü salyalı öpüyor kafasını sıkıyor yani neler neler. Derken benimde artık sesim çok yükselmeye başladı ve okula verdik. Bu hafta oryantasyondu 1 2 saatti cuma 4 saat kaldı dedim Allahım dünya varmış, bu nasıl bir refah seviyesi4 yaşında çocuk ve 2 bebeğe sadece eşinle bakıyorsunuz valla tebrik ediyorum. Eşindende allah razı olsun. Benim kızımda 2 yaşında ve bizi çok zorluyoroda sürekli oyun istiyor. Kardeşini emzirmek için kucağıma aldiğimda krizlere giriyor bazen. Eşim pazartesi işe başlıyor düşündükçe ruhum daralıyor ağlayasım geliyor. Kızımdaydın lohusa psikolojisine girmemiştim çok mutluydum. Ama bugün sürekli ağlayasım var
E hastanede vardır vermediler mi pompa?Süt sağmam için makina yok zaten öyle dolup taşan bir sütüm yok eğer yarında izin vermezlerse temin etmeye çalışıcam
Ah canım ya benim annem kaldı bende Allah razı olsun ama ben hiç yatamadım. Yani yatmak bir yana oturamadım bile büyük kızım beni mahvetti gerçek anlamda. Çok sabırlıyımdır ama sabır mabır bırakmadı bende küçüğünü emzirmeme bile en basiti izin vermedikçe içten içe sinirden kendimi yedim. Sonra işte babamda mide kanaması oldu annem ondan bir kaç gün önce gitmişti zaten çok şükür babamın durumu iyi tedbir amaçlı kalıyor şuan hastanede. Bende kv ile kaldım mecburiyetten ama o kadar sinirimi bozuyor ki 3 günden fazla kalınca olmuyor onunla. Şuan dayanmaya çalışıyorum zaten babamda daha çıkmadı ama sağlığı yerinde ya kafama takmamaya çalışıyorum o konuyu. Büyük kızı okula alıştırırsam ben artık tamamım hallederim. Sağolsun eşim okula verdik abla gelmesin olaylarına da girmedi iki günde kadın gelecek ya ütü ve ev işleri onda olur bende bakarım rahat rahat. Ama okula gitmese ya da alışamazsa ya da hasta olursa ben gerçekten naparım bilmiyorum. Cuma iki çocukla doktora gittik yemin ederim su gibi terledim. Büyüğünden kan aldılar kanımı aldılar çok kan kaybettim diye kendini yerlere attı sarıl kucağına al artık alıyorum da dikişleri düşünemiyorum. İnsanlar nasıl iki çocukla bir yere gidip yemek yiyor şuan ona bile şaşırıyorumArt niyet tabi canım.. Ya bu dusunceleri olsa bile şu an
Zaten insanlara cvp vermedgmz için boyle had hudud tanımıyorlar, kendını bilmezlerbnce gayet art niyetli geldi bana zaten.. Baksana kurulmuş oyle yazmıs bide haspa mesafe koyabilcegın biriyse mutlaka mesafe koy, hiç sevmiyorum boyle kötü şeyleri çağıran enerjıyı dusuren insanları
Benim sıkıntı basladı, carsamba yatış yapcam.. Kaynanama bırakmak istemiyorum eymeni, ki kendısı kendı agzıyla söyledi, göndermeyin artık bana diye, zaten kendısı ne psıkolojıden anlar ne Baska bişey, istio ki put gibi otursun cocuk.. Eşim öyle ni cocukmus, kaynımda zeka gerılıgı oldugu için evde cocuk var mı yok mu anlamamıs bıle.. Zaten Baska mevzulardan kılım kaynanama.. Görüşmeyeli uzun zaman oldu.. Dogum öncesi Bi de evını tadılat ettirdi sırf bana inat.. Rısklı gebelık oldugunu bılıo, dogum öncesi şart mıydı, bide kafadakı şu oglumun parasını yiyorsa bende yerim artık kafasında.. Neyse işte kaynanama bırakmak istemiyorum eymeni hastanedeyken..
Annem bakcak güya, annemde anlattm ya hep kaçar işten güçten.. Ya kac gundur annem aramıyor bile beni sırf işten sonra gel bana derim diye.. En son wpdan konustuk, naapcaz carsamba fılan dıye sordum, geçiştirio.. O zmn gelsın bakarız.. İyice sinirlendim.. Bide gerekırse kaynanan bakar deyınce iyice dellendim.. Ya kadın bana tatilimi zehir etmiş, düşman gibi davranmış, her lafı söylemiş suratıma.. Sen hala beni kaynanama muhtac etmeye çalışıyosun.. Bi sefer ya, Bi sefer ihtiyacım olmus sana.. Eymende ne lohusalıgumda yanımdaydın ne Baska bişey.. Sadece ayda bır kuafore giderken bakıodun, onu da burnumdan getiriodun cabuk gel diye diye elım ayagıma dolanıoduben yazın köyüme bile gitmedim, sırf annemler rahat rahat gezsın dıye, ben ve Eymen ayaklarına dolanmiyim diye.. 1 yıldan fazladır babaevime gitmiorm.. İstemio cunku.. Perşembe işe gitmio, o gunde pazar kuruluyor orda, çok yoruluyormuş, artık en son yuzume gelme dedi yani.. Gitmiyorum.. Hafta sonu zaten gezmesi oluyo bırılerıne gidio nikahlara dugun lere gidio.. Gitmiyorum babamlara.. Yani sanki ben baş belasıymışım gibi kaçıyor benden anneme öyle kırgınım ki anlatamam.. Ve daha söylediği o kadar can acıtan şeyler var ki, unutmaya çalışıyorum..
Dogum sonrası da 1 hafta kalsa öpüp başıma koycam.. Hiç zaten bende kalmak istemiyo, kesin evine gel git yapar.. Gece kalcanı düşünmüyorum.. 1 hafta sonra da işine baslar.. Ne diyim Allah görüyor Allah biliyor
Gecen bir dizi fragmanı gördüm.. Sandık kokusu diye.. Kendimi gördüm resmen.. Ordakı anne kadar kokoş degıl annem ama bişey yapmamak için bahanesi hazır 'çalışmak'.. Ayrıca sizde geldınız aklımaSpring05 yildizsavascisi
Benim ki de öyle geçen sabah uyandı bebek ağlıyor ben büyük kızımla uyumuşum o sırada gece sürekli bir oraya bir oraya gittiğim için. Hayır gitmiceksin diye nasıl ağlıyor emzirme diyor. Eşimde duştaydı, kv de tuvalette ben kaldım napıcağımı bilemedim bacağımı çekiyor gidemezsin diye. Çocuğun yanında zıplıyor, beşiğine koyup önündeki koruyucusunu çekiyordum zarar vermesin diye gündüzleri gece anne yanına alıyorum. Bir baktım sandalye getiriyor ona tırmanıp ordan çocuğu sıkmaya çalışıyor. Yüzünü salyalı öpüyor kafasını sıkıyor yani neler neler. Derken benimde artık sesim çok yükselmeye başladı ve okula verdik. Bu hafta oryantasyondu 1 2 saatti cuma 4 saat kaldı dedim Allahım dünya varmış, bu nasıl bir refah seviyesiResmen boşluğa düştüm tek çocuk hiç çocuk gibi bir laf varya resmen öyle bir şey. Aldım bebeği omzuma koydum sessizliği dinledim resmen. Senin kızında azıcık daha büyüsün bence baharda ver canım okula valla bende istemiyordum ama çok çok zormuş. Psikolojim benimde kaldırmadı
Nurse harveys gaz damlasını önerdi bizim doktorumuz ilk haftalar çok ağlıyordu o damla çok iyi geldi gazına.Kızlar bebeğin ayağının altına sürmek için acı elma yağı adaçayı yağı olarakta geçiyor ondan aldım bir defa sürdüm ama bu günde kaç kere kullanılıyor bileniniz var mı
Yaa ben 2 yaşını geçti sanmıştım. Gerçi benimki de 30 aylık büyük değil ama beceremedik aynı evdeBenim kızım çok küçük daha okul için. Bahar gelse rahatlarız bahçeye gideriz orda oynar zıplar. Ama şimdi çok zorsenin adına sevindim gerçekten evde çok zor.
Ah canım ya benim annem kaldı bende Allah razı olsun ama ben hiç yatamadım. Yani yatmak bir yana oturamadım bile büyük kızım beni mahvetti gerçek anlamda. Çok sabırlıyımdır ama sabır mabır bırakmadı bende küçüğünü emzirmeme bile en basiti izin vermedikçe içten içe sinirden kendimi yedim. Sonra işte babamda mide kanaması oldu annem ondan bir kaç gün önce gitmişti zaten çok şükür babamın durumu iyi tedbir amaçlı kalıyor şuan hastanede. Bende kv ile kaldım mecburiyetten ama o kadar sinirimi bozuyor ki 3 günden fazla kalınca olmuyor onunla. Şuan dayanmaya çalışıyorum zaten babamda daha çıkmadı ama sağlığı yerinde ya kafama takmamaya çalışıyorum o konuyu. Büyük kızı okula alıştırırsam ben artık tamamım hallederim. Sağolsun eşim okula verdik abla gelmesin olaylarına da girmedi iki günde kadın gelecek ya ütü ve ev işleri onda olur bende bakarım rahat rahat. Ama okula gitmese ya da alışamazsa ya da hasta olursa ben gerçekten naparım bilmiyorum. Cuma iki çocukla doktora gittik yemin ederim su gibi terledim. Büyüğünden kan aldılar kanımı aldılar çok kan kaybettim diye kendini yerlere attı sarıl kucağına al artık alıyorum da dikişleri düşünemiyorum. İnsanlar nasıl iki çocukla bir yere gidip yemek yiyor şuan ona bile şaşırıyorumAnnem bize daha gelemez ve aynı senin dediğin gibi gelmekte istemiyor zaten ben bir an önce düzenimi kurup göndermeye bakıcam kv de
Ben şehir hastanesindeyim vereceklerini pek sanmıyorum getirirlerdi yoksa şimdiye kadar bazı hemşireler çok tatlı bugün ki bir acayip o olsada vermezE hastanede vardır vermediler mi pompa?
İnşallah canım benim için en önemli şey oğlum iyi olsun diğer oğluma kavuşayım şimdş oda küçük uykusunda ağlıyormuş kardeşimle annemi özledim diye ben nelerle uğraşıyorum millet neyin peşinde ya rabbimLuzumsuz bi görümceymiş o, günlerdir ne haldesin aklım hep sende çocuklarla zorlanıyor ediyor diyorum, zor yani şuan her şekilde iyi demişsin alınganlıkta değil bu terslemen içine oturmuş demekki, duyma kimseyi boşver
sabret herşey düzene giricek inşallah çocuklar bi sağlığına kavuşsunlar
Huzursuzluk yaratmak bazı insanlara zevk veriyor ben öyle düşünüyorum artıkBana ondan verdi canım siyah dimi içi günde 1 içiyorum bende
Şuan öncelik bebekken ve onun sağlığıyken ne hadle böyle bir şey yazar ve konuyu uzatır ya. Sanki senin ilk çocuğun zaten sen söylediği her şeyi biliyorsun. Ne yapabiliriz nasıl yardımcı olabiliriz diyeceğine zaten hala lohusa birine neden bunlar yazılır
İnşallah toparlayacaksınız en kısa zamanda, bu günlerin hepsi unutulacak sen kendini üzme ve sesini çıkar içine atma artık hiç
Acayip sinirlendim vallahi birde beni suçlu çıkaracak neredeyse biraz daha kibar olmalıymışımAlınganlıkla ne ilgisi var ya zaten sen orada perişansın edilcek laf mı yani böyle mi destek olcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?