Hangi marka acaba bi çok çeşidi varmış araştırdım da canım ona göre alıyım bendePilli harika birşey canım ben çok memnunum
Anne kendine dikkat ediyorsa biberondan, emmekten onada dikkat ediyorsa laktoz dan diye düşünülüyor sanırım. Her damla her çocuğa yaramıyor diye duyuyoruz ya işte.Neyden gaz yaptığını nasıl anlıyorlar canım söyledimi doktor? Listeyi bizle de paylaşabilir misin
Gözün aydınKızlar yeni kendıme geldim.. Yazamadm size.. Dün gece kusmuştum sabah 8bucuk gibi bi muz attım agzıma.. 11 gibi doktora geldık.. Yatış verdiler, dogal olarak sezeryan.. Sürekli telefon ve prosedurlerden size yazamadım.. Aksam 7 gibi sezeryana aldılar.. Cesaret ettim spinal olsun hadi dedim, ama spinal de bacaklarım uyuşmadı, genel anesteziye çevrildi.. 9a dogru çıktık odaya.. Çok şükür oğlum ben cok iyiyiz.. Yanımda şimdi mırıl mırıl.. Ama fazla anesteziye maruz kaldgndan asırı aglamıo, alasın dedı doktorlar.. Bide uyandırmak mesele emmiyor, onun haricinde maşallah.. 50cm,3100gr dogdu.. Birbirimize alışmaya çalışıyoruzbende yürüyüşlere basladım, gaz vsvs işlem tamam.. Tek sıkıntı oturup kalkınca yada kalkıp oturunca... O da yarına çözülür inş.. Destekleriniz için hepinize tşk ederim.. Hepinizi etıketleyemedım.. Eve geceyım inşallah snra yıne sahalara dönerim
Ben kızıma da verdım buna da verıyorum asla pişman degılım çok buyuk rahatlık. Tutmadı dıyıp üzülen o kadar insan var ki tutuyorsa ver gitsin..Kızlar şimdi size bir şey anlatacağım. Bebekken emzik emmeyi çok severmişim. Fakat annemler işte damak yapım bozulur, dişlerim kötü olur gibisinden bıraktırmışlar. Bu yüzden mi bilmiyorum ama kocaman çocuk olana kadar damağımı emmişim uyurken bazı anlarda. Ve utanarak diyorum ki çok çok nadiren bazen hala anlık damak emme refleksim gelir ama uyanırım
Pera da bana çekmiş sanırım. Sürekli bir şey emmek istiyor. Meme veya emzik olmazsa uykuya dalamıyor. Emzik vermek istemiyorum bir yandan da duygusal ihtiyacını karşılayamayıp güvenli bağlanmasına zarar vermekten korkuyorum.
Ayrıca emzik meme reddi yaparsa diye korkuyorum. Bana akıl verin lütfen
Eee hadi hoşgeldi kasım ayında dogurdun sendeKızlar yeni kendıme geldim.. Yazamadm size.. Dün gece kusmuştum sabah 8bucuk gibi bi muz attım agzıma.. 11 gibi doktora geldık.. Yatış verdiler, dogal olarak sezeryan.. Sürekli telefon ve prosedurlerden size yazamadım.. Aksam 7 gibi sezeryana aldılar.. Cesaret ettim spinal olsun hadi dedim, ama spinal de bacaklarım uyuşmadı, genel anesteziye çevrildi.. 9a dogru çıktık odaya.. Çok şükür oğlum ben cok iyiyiz.. Yanımda şimdi mırıl mırıl.. Ama fazla anesteziye maruz kaldgndan asırı aglamıo, alasın dedı doktorlar.. Bide uyandırmak mesele emmiyor, onun haricinde maşallah.. 50cm,3100gr dogdu.. Birbirimize alışmaya çalışıyoruzbende yürüyüşlere basladım, gaz vsvs işlem tamam.. Tek sıkıntı oturup kalkınca yada kalkıp oturunca... O da yarına çözülür inş.. Destekleriniz için hepinize tşk ederim.. Hepinizi etıketleyemedım.. Eve geceyım inşallah snra yıne sahalara dönerim
Gözün aydın canım hayırlı olsun rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömürler nasip etsin yavrunaKızlar yeni kendıme geldim.. Yazamadm size.. Dün gece kusmuştum sabah 8bucuk gibi bi muz attım agzıma.. 11 gibi doktora geldık.. Yatış verdiler, dogal olarak sezeryan.. Sürekli telefon ve prosedurlerden size yazamadım.. Aksam 7 gibi sezeryana aldılar.. Cesaret ettim spinal olsun hadi dedim, ama spinal de bacaklarım uyuşmadı, genel anesteziye çevrildi.. 9a dogru çıktık odaya.. Çok şükür oğlum ben cok iyiyiz.. Yanımda şimdi mırıl mırıl.. Ama fazla anesteziye maruz kaldgndan asırı aglamıo, alasın dedı doktorlar.. Bide uyandırmak mesele emmiyor, onun haricinde maşallah.. 50cm,3100gr dogdu.. Birbirimize alışmaya çalışıyoruzbende yürüyüşlere basladım, gaz vsvs işlem tamam.. Tek sıkıntı oturup kalkınca yada kalkıp oturunca... O da yarına çözülür inş.. Destekleriniz için hepinize tşk ederim.. Hepinizi etıketleyemedım.. Eve geceyım inşallah snra yıne sahalara dönerim
İtiraf edeyim mi gerçi beni dinlemesin kimseBen kızıma da verdım buna da verıyorum asla pişman degılım çok buyuk rahatlık. Tutmadı dıyıp üzülen o kadar insan var ki tutuyorsa ver gitsin..
Hatta şöyle birşey dişleri çıkmadan yok edersin emziği çünkü sadece uykuya gecıste ve krız anlarında ben verıyorum hiç alışmıyor emziğe gün içinde asla vermedim kıZıma hiçbagımlı olmadı cok kolay bıraktık.
Eee hadi hoşgeldi kasım ayında dogurdun sendebahtı acık olsun
Kızlar dogum yapmayan kaldımı gercek doğum anılarımızı anlatmaya başlayalım mıYarın Aralık
Bay bay damla var ama içeriği bitkiselimiz papatya özü filan sakinleştiriyormuş çocuğu yada direk papatya çayı olur mu acaba ama çocukların böyle bir dönemleri oluyor o yaşlarda çok sabahlamışlığım vardırBüyük kızıma uyku için bişey yokmu acaba4,5 ta uyumuş çocuklar 3 te uyudu şimdi büyük kızıma çorbasını yapıcam hazır olsun uyuklarım diye
Uyku düzeni bozuldu canım eşimdde evdeydi ya çocukları uyut falan oda bizimle ayaktaydı kalkmamız 2 buluyodu öğlen bendr aynı şekilde bugün 6 beri ayaktayım normalde uyukluyorum 2 de falan uyurdu en kötü şimdi daha geç uyumuş bi araştırııyım yinede eşim cumartesi 7 de kaldırıcam diye söyleniyorBay bay damla var ama içeriği bitkiselimiz papatya özü filan sakinleştiriyormuş çocuğu yada direk papatya çayı olur mu acaba ama çocukların böyle bir dönemleri oluyor o yaşlarda çok sabahlamışlığım vardır
Bir şey diyim mi kaldırsanız da fayda etmiyorUyku düzeni bozuldu canım eşimdde evdeydi ya çocukları uyut falan oda bizimle ayaktaydı kalkmamız 2 buluyodu öğlen bendr aynı şekilde bugün 6 beri ayaktayım normalde uyukluyorum 2 de falan uyurdu en kötü şimdi daha geç uyumuş bi araştırııyım yinede eşim cumartesi 7 de kaldırıcam diye söyleniyor
Anne kendine dikkat ediyorsa biberondan, emmekten onada dikkat ediyorsa laktoz dan diye düşünülüyor sanırım. Her damla her çocuğa yaramıyor diye duyuyoruz ya işte.
Beslenmeye gelince yaşlı ve hasta gibi besleneceksin dedi. Meyvaları önce sıcak suda beklet yumuşasın, sonra kabuğunu soyarak ye dedi. Şeker, çukulata tatlı, paketli gıdalar, ekşi, acı, asitli içecekler, portakal, limon, nar vs narenciyelerden uzak dur dedi. Domatesi de aynen meyveler gibi sıcak suda bekleyerek tüket dedi. Kuru fasulye, nohut, brokoli vs gibi gaz yapan şeyleri çok tüketme ama canının çektiğinden geride kalma, 2 su haşla dök, haşlama suyuna şeker koyarsan gazdan şikayetin olmaz dedi. Dana eti yerine kuzu etini tercih edecekmişiz. Şarküteri ürünleri yok.
Hiçbişey değil çukulata tatlı yasağı bitirdi beni. Ona uyamayabilirim, çünkü deli gibi tatlı yemek istiyorum dedim. O zaman yerli değil ithal bitter çikolatayı tercih et, yerlileri yeme dedi. Demir haplarını düzgün kullanmıyorsan tatlı ihtiyacın olabilir dedi ki evet düzenli alamıyorum. Her anne başka şeye yönelir sen tatlı arıyorsun, başkası ekşi, diğeri tuzlu dedi. Hepsi bir eksikliklten dedi. Yazmadım orda ama aklımda kalanlar bunlar.
Yine önlüğün içinde tutturup yüzünü açarsın canım oturduğun yerden olacağı için hiç belli olmuyorAy içim rahatladıYa bizim kız emzirme önlüğü gün altında bunalıyor alıştırmam lazım aslında.Valla kuzum bencede çok doğal birşey aslında ama hala bunu sorgulayan insanlar var.Bir de tesettürlüyüm sürekli gömlek tarzı kıyafet giymiyorum uzun tunikler de oluyor mecbur kaldırmam gerekiyor.Ama yalnız olmadığımı bilmek güzel.Yine de azıcık yalancı emzikle oyalansa fena olmazdı Şimdi bir de kaucuk emzik alıp deniycem
Çok teşekkür ederim canımAnne kendine dikkat ediyorsa biberondan, emmekten onada dikkat ediyorsa laktoz dan diye düşünülüyor sanırım. Her damla her çocuğa yaramıyor diye duyuyoruz ya işte.
Beslenmeye gelince yaşlı ve hasta gibi besleneceksin dedi. Meyvaları önce sıcak suda beklet yumuşasın, sonra kabuğunu soyarak ye dedi. Şeker, çukulata tatlı, paketli gıdalar, ekşi, acı, asitli içecekler, portakal, limon, nar vs narenciyelerden uzak dur dedi. Domatesi de aynen meyveler gibi sıcak suda bekleyerek tüket dedi. Kuru fasulye, nohut, brokoli vs gibi gaz yapan şeyleri çok tüketme ama canının çektiğinden geride kalma, 2 su haşla dök, haşlama suyuna şeker koyarsan gazdan şikayetin olmaz dedi. Dana eti yerine kuzu etini tercih edecekmişiz. Şarküteri ürünleri yok.
Hiçbişey değil çukulata tatlı yasağı bitirdi beni. Ona uyamayabilirim, çünkü deli gibi tatlı yemek istiyorum dedim. O zaman yerli değil ithal bitter çikolatayı tercih et, yerlileri yeme dedi. Demir haplarını düzgün kullanmıyorsan tatlı ihtiyacın olabilir dedi ki evet düzenli alamıyorum. Her anne başka şeye yönelir sen tatlı arıyorsun, başkası ekşi, diğeri tuzlu dedi. Hepsi bir eksikliklten dedi. Yazmadım orda ama aklımda kalanlar bunlar.
Komposto, hoşaf falan olabilir tabi ama hiç çekmiyor beniAh, geçmiş olsun. Tatlı konusundaki hislerini paylaşıyorum, tabii yavrularımız sağlıklı olsun da en büyük derdimiz diyet yapmak olsun diyelim, ne diyelim. (Bu arada ben düzenli alıyorum demir, tatlı ihtiyacım hiç kesilmiyor)
Meyveye o şekilde izin varsa komposto yapsan ya aslında? Bir çikolatanın, gerçek tatlının yerini tutmaz tabii ama uygun miktarda kuru üzüm vs ekleyince bayağı tatlı ihtiyacımı kesiyor benim. Kuru incir kayısı vb de eklenebilir. Suyu da şerbet gibi oluyor, serin serin. Tabii ılındırıp içmek daha iyi olabilir bu havalarda
Hadi gözün aydın hayırlı olsun inşallahKızlar yeni kendıme geldim.. Yazamadm size.. Dün gece kusmuştum sabah 8bucuk gibi bi muz attım agzıma.. 11 gibi doktora geldık.. Yatış verdiler, dogal olarak sezeryan.. Sürekli telefon ve prosedurlerden size yazamadım.. Aksam 7 gibi sezeryana aldılar.. Cesaret ettim spinal olsun hadi dedim, ama spinal de bacaklarım uyuşmadı, genel anesteziye çevrildi.. 9a dogru çıktık odaya.. Çok şükür oğlum ben cok iyiyiz.. Yanımda şimdi mırıl mırıl.. Ama fazla anesteziye maruz kaldgndan asırı aglamıo, alasın dedı doktorlar.. Bide uyandırmak mesele emmiyor, onun haricinde maşallah.. 50cm,3100gr dogdu.. Birbirimize alışmaya çalışıyoruzbende yürüyüşlere basladım, gaz vsvs işlem tamam.. Tek sıkıntı oturup kalkınca yada kalkıp oturunca... O da yarına çözülür inş.. Destekleriniz için hepinize tşk ederim.. Hepinizi etıketleyemedım.. Eve geceyım inşallah snra yıne sahalara dönerim
E EsrSvm canim sanada bilgi olsun Memede nefes alirken ayni zamanda memeyide emerken ister istemez nefesiyle beraber yutkunuyor havayi ona bisey yapamiyoruz malesef o yuzden 15 dkdan fazla emerse daha cok hava yutmasi demekmis o yuzden 15 dk emzirip sirtina pat pat yapip gazini cikarin uyutun memede uyuyan bebekse ardindan meme yerine emzik kullanin uykuya geciste dedi banada cok mantikli geldi. Biberonda ise bana mama kullanma sutun yetiyor kilo alimi guzel cis kaka sayisi yeterli mama ekstraya giriyor hic gerek yok dedi mecbur kalirsan mamayi siringayla ver biberonla emmeyi bilmedikleri icin bagirsaklarida tam gelismedigi icin 3 aydan once yuttuklari hava kabarciklari bagirsakta kaliyor cikarmakta zorluk cekiyorlar dediBende dikkat ediyorum ama sanırım biberonla verirken beceremiyorum. Hava yutuyoravent kullanıyırum. Özel hava çentiği vs diyor ama nasıl oluyor bilmiyorum. Memede nasıl oluyor onu hiç anlamıyorum zaten
Ay ever erken kalkınca 5 6 gibi bi uyuyo zor kaldırıyoruz geçen öyle oldu bi dalar gibi oldu eyvah ddim parka giricez kum parkına kapanıyo ediyo sana şunu alıcaz zor uyandırdıkBir şey diyim mi kaldırsanız da fayda etmiyorya direniyor uyumuyor yada ikindi akşam saati uyuyup gece kalkıyor yani benim bebe böyleydi sizin inşallah işe yarar ben onu uykusuz bırakıp yorduğum gün daha çok enerjik oluyor
Teşekkür ederim canım
Komposto, hoşaf falan olabilir tabi ama hiç çekmiyor benibir iki gün belki ama sonrası olmaz. Ilıştırma konusu ise annemin takıntısı. Herşey sıcak veya ılık olacak en fazla. Sütün üşür çocuğa gaz olur diyip duruyor. Yoğurdu bile yemek öncesi tabağa çıkarıp ılınmasını bekliyorum. Soğuk hiçbişey tüketmiyorum. Doğumdan sonra dondurma hiç yemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?