2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Neyden gaz yaptığını nasıl anlıyorlar canım söyledimi doktor? Listeyi bizle de paylaşabilir misin
Anne kendine dikkat ediyorsa biberondan, emmekten onada dikkat ediyorsa laktoz dan diye düşünülüyor sanırım. Her damla her çocuğa yaramıyor diye duyuyoruz ya işte.

Beslenmeye gelince yaşlı ve hasta gibi besleneceksin dedi. Meyvaları önce sıcak suda beklet yumuşasın, sonra kabuğunu soyarak ye dedi. Şeker, çukulata tatlı, paketli gıdalar, ekşi, acı, asitli içecekler, portakal, limon, nar vs narenciyelerden uzak dur dedi. Domatesi de aynen meyveler gibi sıcak suda bekleyerek tüket dedi. Kuru fasulye, nohut, brokoli vs gibi gaz yapan şeyleri çok tüketme ama canının çektiğinden geride kalma, 2 su haşla dök, haşlama suyuna şeker koyarsan gazdan şikayetin olmaz dedi. Dana eti yerine kuzu etini tercih edecekmişiz. Şarküteri ürünleri yok.

Hiçbişey değil çukulata tatlı yasağı bitirdi beni. Ona uyamayabilirim, çünkü deli gibi tatlı yemek istiyorum dedim. O zaman yerli değil ithal bitter çikolatayı tercih et, yerlileri yeme dedi. Demir haplarını düzgün kullanmıyorsan tatlı ihtiyacın olabilir dedi ki evet düzenli alamıyorum. Her anne başka şeye yönelir sen tatlı arıyorsun, başkası ekşi, diğeri tuzlu dedi. Hepsi bir eksikliklten dedi. Yazmadım orda ama aklımda kalanlar bunlar.

Kızlar bu arada elti, görümce ve kaynanalar klasiği olan "fışkıran süt" olayına bende dahil oldum sütüm fışkırdı. Defne emerken meme ucunu çekiştirip duruyor. En son bi çekiştirirken ağzından çıkmasıyla yüzü gözü süt oldu fışkırttı işte

Gözün aydın bol bol kahve tüketmeni öneririm anesteziyi öyle atarsın bi de bol su

Ben kızıma da verdım buna da verıyorum asla pişman degılım çok buyuk rahatlık. Tutmadı dıyıp üzülen o kadar insan var ki tutuyorsa ver gitsin..
Hatta şöyle birşey dişleri çıkmadan yok edersin emziği çünkü sadece uykuya gecıste ve krız anlarında ben verıyorum hiç alışmıyor emziğe gün içinde asla vermedim kıZıma hiçbagımlı olmadı cok kolay bıraktık.
Eee hadi hoşgeldi kasım ayında dogurdun sende bahtı acık olsun

Kızlar dogum yapmayan kaldımı gercek doğum anılarımızı anlatmaya başlayalım mı Yarın Aralık

Gözün aydın canım hayırlı olsun rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömürler nasip etsin yavruna iyi olmana sevindim inşallah çabucak toparlanırsın

İtiraf edeyim mi gerçi beni dinlemesin kimse

Büyük kızıma uyku için bişey yokmu acaba 4,5 ta uyumuş çocuklar 3 te uyudu şimdi büyük kızıma çorbasını yapıcam hazır olsun uyuklarım diye
Bay bay damla var ama içeriği bitkiselimiz papatya özü filan sakinleştiriyormuş çocuğu yada direk papatya çayı olur mu acaba ama çocukların böyle bir dönemleri oluyor o yaşlarda çok sabahlamışlığım vardır

Uyku düzeni bozuldu canım eşimdde evdeydi ya çocukları uyut falan oda bizimle ayaktaydı kalkmamız 2 buluyodu öğlen bendr aynı şekilde bugün 6 beri ayaktayım normalde uyukluyorum 2 de falan uyurdu en kötü şimdi daha geç uyumuş bi araştırııyım yinede eşim cumartesi 7 de kaldırıcam diye söyleniyor

Bir şey diyim mi kaldırsanız da fayda etmiyor ya direniyor uyumuyor yada ikindi akşam saati uyuyup gece kalkıyor yani benim bebe böyleydi sizin inşallah işe yarar ben onu uykusuz bırakıp yorduğum gün daha çok enerjik oluyor

Ah, geçmiş olsun. Tatlı konusundaki hislerini paylaşıyorum, tabii yavrularımız sağlıklı olsun da en büyük derdimiz diyet yapmak olsun diyelim, ne diyelim. (Bu arada ben düzenli alıyorum demir, tatlı ihtiyacım hiç kesilmiyor)

Meyveye o şekilde izin varsa komposto yapsan ya aslında? Bir çikolatanın, gerçek tatlının yerini tutmaz tabii ama uygun miktarda kuru üzüm vs ekleyince bayağı tatlı ihtiyacımı kesiyor benim. Kuru incir kayısı vb de eklenebilir. Suyu da şerbet gibi oluyor, serin serin. Tabii ılındırıp içmek daha iyi olabilir bu havalarda

Yine önlüğün içinde tutturup yüzünü açarsın canım oturduğun yerden olacağı için hiç belli olmuyor Haha dene bakalım

Çok teşekkür ederim canım

Komposto, hoşaf falan olabilir tabi ama hiç çekmiyor beni bir iki gün belki ama sonrası olmaz. Ilıştırma konusu ise annemin takıntısı. Herşey sıcak veya ılık olacak en fazla. Sütün üşür çocuğa gaz olur diyip duruyor. Yoğurdu bile yemek öncesi tabağa çıkarıp ılınmasını bekliyorum. Soğuk hiçbişey tüketmiyorum. Doğumdan sonra dondurma hiç yemedim

Hadi gözün aydın hayırlı olsun inşallah Kasım ayına yetiştin vala kız

Bende dikkat ediyorum ama sanırım biberonla verirken beceremiyorum. Hava yutuyor avent kullanıyırum. Özel hava çentiği vs diyor ama nasıl oluyor bilmiyorum. Memede nasıl oluyor onu hiç anlamıyorum zaten
E EsrSvm canim sanada bilgi olsun Memede nefes alirken ayni zamanda memeyide emerken ister istemez nefesiyle beraber yutkunuyor havayi ona bisey yapamiyoruz malesef o yuzden 15 dkdan fazla emerse daha cok hava yutmasi demekmis o yuzden 15 dk emzirip sirtina pat pat yapip gazini cikarin uyutun memede uyuyan bebekse ardindan meme yerine emzik kullanin uykuya geciste dedi banada cok mantikli geldi. Biberonda ise bana mama kullanma sutun yetiyor kilo alimi guzel cis kaka sayisi yeterli mama ekstraya giriyor hic gerek yok dedi mecbur kalirsan mamayi siringayla ver biberonla emmeyi bilmedikleri icin bagirsaklarida tam gelismedigi icin 3 aydan once yuttuklari hava kabarciklari bagirsakta kaliyor cikarmakta zorluk cekiyorlar dedi

Ay ever erken kalkınca 5 6 gibi bi uyuyo zor kaldırıyoruz geçen öyle oldu bi dalar gibi oldu eyvah ddim parka giricez kum parkına kapanıyo ediyo sana şunu alıcaz zor uyandırdık normalde 12 de uyur 10 gibi kalkardı bozuldu çocuğun düzeni enerjilerri hiç bitmiyorrr

Süt üşümez de bizim boğazlar üşüyebilir bir de soğuk şeyler gaz yapabiliyor cidden ama o gaz da bebeğe geçmiyordur tabii mantıken.

Ya aslında tatlıyı keseceksen de ilk birkaç gün sıkıntı zaten. Uyuşturucu bağımlılığı gibi galiba, o ilk birkaç günlük yoksunluk krizlerini atlattın mı tamamdır. Sonra alışıyor insan. Gerçi tatlıyla arana mesafe koyunca, tahin falan yerken o beğenmediğin pekmez sana gel gel de yapabilir tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…