2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar sanırım kolik bebek anası oldum. Her gece 12’den 3-4’e kadar memeyi ağzına alıyor bırakıyor ağlıyor kafasını geriyor memeyi alıyor ağlıyor neler yapıyorum neler asla fayda yok başlıyorum bende ağlamaya daha beter bir hal alıyor. Kolik mi bu yoksa başka bir şey mi var mı böyle olan durumu çözebilen

Ay her cocukta bir olmuyo bizimkide emzik kabul etmedi doktora sordum philips aventin emziklerinden al dedi dun babasiyla apar topar aksam 9 da e bebege gidip aldik onu aldi cok sukur emzirip gazini cikarip emzigi kucagimda mememe yuzunu dayayip veriyorum 5 dk emiyo yatoriyorum sonra agzindan atiyo kendi. Tabi bazi cocuklar hic emzik kabul etmiyo sans meselesi normalde bende uyaniyo diye gazini cikarmadan yatiriyodum hep

Bu arada emzik konusunu gördüm sonra tam yazıyordım damar yoluna gittik kızlar valla tutuyorsa verin bence diş yapısının bozulması için büyük yaşlara kadar emmesş lazım vallahi her kriz anına birebir bizimki pek sevmiyor keşke sevse daha kolay olacak herşey aklına meme vurunca ağlayınca verirdim en son çare sinirinden tutuyor bazen emzik bence uykuya geçişte de çok güzel yoksa ilerde bizi emzik yapacaklar

Gazdan dolayi olabilir canim bizimkide oyleydi karni hep gaz dolmus nurse harveysin gaz damlasini birbde biogaia damla aldik cok sukur rahatladi muhtelen emerken hava yutuyor sizinkide

Kızlar bebişinin burnu tıkalı olan var mı serum fizyolojik yapıyorum her gün düzenli ama açılmıyor nazal aspiratörü beceremedik biz burnuna büyük oluyor ağzı açık uyuyor artık yavrum iyice mi tıkanmış demek yoksa ağzı açık uyuyabiliyorlar mı ?

Bazı bebeler ağzı açık uyur ya ama tıkalı burna en iyisi burun yıkama burda yıkıyorlar baya bir akıyor içinden ben evde de hasta olmasa bile ara ara yıkıycam çekmeyi önermedi doktorlar

Canım daha agız solunumu yapamazlar nefesini zor alıyor muhtemelen mutlaka açın burnunu bebeği yan yatır serum fizyolojik sık sonra aspiratör yap illaki gelir

Kızlar bebeğim 24 günlük ama asla ağlamadan durmuyor. Hani emzirip biraz beşiğinde bırakayım desem durmuyor, kucakta da durmuyor sadece meme istiyor. Emzik verdim tutuyor ama çok alışmasını da istemiyorum. Kendimi çok çaresiz hissediyorum. Bazen 4-5 saat uyumadığı oluyor ve bu sürede sadece meme istiyor. sadece benimki mi böyle acaba

Ay çok sevindim sütünün artmasına

Bihter neyi itiraf edecek Firdevs Hanım
Arttı şükür.. Kasım anneleri klasiği gibi olacak ama sütüm yaramıyor galiba. İstediği zaman emiyor. Yüzüne gözüne bile bulaşıyor. Ama doymuyor. Mama yiyene kadar mızmızlanıyor

Bazı bebeler ağzı açık uyur ya ama tıkalı burna en iyisi burun yıkama burda yıkıyorlar baya bir akıyor içinden ben evde de hasta olmasa bile ara ara yıkıycam çekmeyi önermedi doktorlar
Dün gittiğimiz Dr önerdi, hatta aldık bile. Daha kullanmadık ama. Önermeme sebeplerini biliyoror musun?

Yok canım senle ilgisi yok senin bebeğin sağlıklı olsun iyileşsin bir daha yaşanmasın inşallah ayrıca korksak da ne yapmamız gerektiğini de öğreniyoruz en azından tamamen tecrübesizlikten olan bir korku ama oluyormuş zaten galiba herkes de içim rahat etti yine o yüzden

Tam olarak ne zaman adet olacağız? Bugün 21. Gün kanama iki üç gün önce bitmişti bugün daha kırmızı renkte gelmiş adet mi oldum acaba dedim. Doktora da sormadım ne zaman geliyor hiç bilmiyorum

Dün gittiğimiz Dr önerdi, hatta aldık bile. Daha kullanmadık ama. Önermeme sebeplerini biliyoror musun?

Bazı doktorlar ilk aylarda pek önermiyor nazal aspiratör kullanımını (kılcal damarlara zarar verebileceği ve içerideki dokuda ödeme yok açabileceği için) ama bazı doktorlar da tazyikli suyla burun yıkamayı önermiyor (orta kulak iltihabı riskini artırabileceği için). Ben de iki gündür serum fizyolojik sıkıp aspiratörle çekiyorum hafif hafif. Genelde tazyik uygulamadan birkaç damla serum fizyolojik damlatın ve çocuğu ters çevirip gaz çıkarma hareketi yapın diyorlar ama onun bir işe yaradığından da şüpheliyim. Pazartesi adam akıllı tarif isteyeceğim doktordan, ne öneriyorsa önersin ama işe yarar bir şey önersin

Tam olarak ne zaman adet olacağız? Bugün 21. Gün kanama iki üç gün önce bitmişti bugün daha kırmızı renkte gelmiş adet mi oldum acaba dedim. Doktora da sormadım ne zaman geliyor hiç bilmiyorum

Emziren annelerin 1 seneye kadar olmaması normal kabul ediliyor. (Ben şahsen yine enaz bir dokuz ay olmayı düşünmüyorum nasipse) En erken ne zaman olur bilemiyorum ama doğum sonrası kanama 40 gün sürebiliyor. Durup tekrar devam edebiliyor ara ara. Ama parlak kırmızı ve/veya kötü kokulu akıntı şeklimde ise doktora sormak gerekebilir.

Kızlar korseyi doğru mu kullanıyorum? Yani aşağı kısmı bu kadar aşağı da mı olacak yoksa daha indirmeli miyim yukarı mı çekmeliyim?

Eklentiler

• 3E77C527-011D-4708-B8D6-3CB3227D0C4E.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 81
  • AC507F83-DDC0-4E13-895F-984777D7E24F.webp
    22,5 KB · Görüntüleme: 79
Benimde en sevdiğim şey en az 9 10 ay rahatız inşallah bir kaza filan olmadan tabii annemin yüreğine iner artık

Mama hazırlayan arkadaşlar çalkalıyomusunuz? Çalkalamak çok gaz yapıyor köpükler gaz demek yani dairesel hareketler ile yavaşca karıştırabilirsiniz,
Büyük kızımda baya bi sonra farkettim ikizlere hep öyle yapıyorum keşfette karşıma çıkınca yazmak istedim sizede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…