2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Canım at istersen bi bakalım. Ben baya sık değiştiriyorum pişik olmadı bide ıslak mendil kullanmıyorum onun yerine pamuk ıslatıp siliyorum sonra kuruluyorum.

Şimdi hazırlanıyorum yola çıkacağız. Unutmam ama yinede hatırlatır mısın daha sonra detaylı yazayım?

Bilimsel bir dayanağı var mıdır bilemiyorum ama bana pek mantıklı gelmedi o ablanın söylediği. Hepimizin poposu (ve genel olarak cildi) kuru ve temiz kalmaya alışık zaten, ki doğalı da bu Ama pişik genelde çişten çok kakanın fazla beklemesinden ve bebek bezindeki veya silme bezindeki kimyasalllardan oluyor. Bence bezini sık değiştir, sildikten sonra iyice kurula, silmek için de pamuk ve su dışında bir şey kullanma . (Aslında yenidoğanda kaynatılmış soğutulmuş su kullanılması öneriliyor popo temizliği için, ben musluk suyu kullanıyorum gerçi). Pişik geçene kadar da çinko oranı yüksek bir pişik kremi kullan. (Hatta pişiğe meyilli bebeklerde pişik oluşmadan da önleyici bariyer olarak kullanılıyor pişik kremleri.) bezden şüpheleniyorsan başka marka da deneyebilirsin.

Alerjiyi şahsen tecrübe etmediğim için çok bilgim yok, görsem tanımayabilirim ama bildiğim kadarıyla alerji kaynaklı pişiğin en belirleyici özelliği dirençli olması. Bir de genelde kakadaki bir takım anormallikler, kimi zaman da başka cilt döküntüleri eşlik edebiliyor.

Dun cok ise yaradi bugun yine huzursuzdu tum gece pit pit yapiyo ama tam yapamiyo galiba yine rahat cikartamiyo gazini ikiniyo

Bezden olur, ıslak mendilden olur, asitli 1 sey yediysen ondan olur (mandalina, portakal gibi) kaka yoksa ben de 4 5 saat bekliyorum değişim için. Alerjide döküntü olmaz diye biliyorum.

Canım at istersen bi bakalım. Ben baya sık değiştiriyorum pişik olmadı bide ıslak mendil kullanmıyorum onun yerine pamuk ıslatıp siliyorum sonra kuruluyorum.
Öncelikle maşallah canım

Aslında 240 adet bezin hakkını vererek değiştiriyorum ıslak mendil ve bezden şüpheleniyorum açıkçası. Bak mesajımı 5te yazdım buraya ve 8de kalktığımda dışına geçirmişti çişi hastanedeyken de ufak bi kızarıklık vardı ama geçmişti o. Bez mi küçük geliyor yoksa ıslak mendil mi etkiledi emin değilim ya da belki de bez markasını poposu sevmedi. Yiyecek alerjisi olduğunu zannetmiyorum, çok şükür kakada vs bir problem yok, beze/mendile alerjisi olmuş mudur acaba diye düşündüm. Sudocreme başladım dün. Gün içinde buraya atacağım fotosunu, şu an odada loş ışıkta belli olmuyor.

Hayır salaklık bende, sudasil aldım aslında. Onunla silsene çocuğun poposunu. En azından bir riski ortadan kaldırmış olurdum

trueliving_ benim büyük kızım dükinün yorgunluğundan 12 de uyudu sevindim, ama 5 ten beri ayakta erken yatsada olmuyor
Yaa canım öyle bir süreç olabiliyor işte bazen ne yaparsan yap olmuyor biz bu durumu zor düzelttik ama sonra kardeşi olunca erkende yatırsam geçte yatırsam sabahın köründe kalkmaya başladı onun heyecanından merakından belki senin kız ondan yapıyordur geçici bir süreçtir inşallah

Burdakilerde öyle diyor dediğim gibş günde ulan 4, 5 yapılıyor ama tabi şuna hasta olduğu için sık sık yapılıyor bende çıkınca günde 1 kez yaparım

Sulasil i tavsiye etmiyorum ben canım pişik için yapısı kesinlikle pamuktan daha sert ve pamuk gibi tek seferde güzel temizlemiyor cildi.ben de deneme amaçlı almıştım şimdi pamuğa geri döndüm pişik varsa klasik pamukla temizle ondan daha küçük olmasına rağmen daha iyi temizliyor .Ben pişik olduğu zaman bepantol sensiderm kullandım dr tavsiye etti. Koruyucu olarak da bepantol pişik önleyici krem ve mustela çok iyi.Sudocrem de hem tedavi hem önleyici olarak iyi bence.Kaka biraz beklesin pişik oluyor hemen bizim cildi çok hassas.Sık değişmeye çalışıyorum.

Estafurullah, salaklıktan değil o, ıslak mendil piyasası reklamlarını tam da tecrübesiz anneleri tavlayacak şekilde yapıyor (hem pratikliğe hem de güya temiz içeriğe vurgu yaparak), hemen hemen hepimiz düştük o tuzaklara ama ıslak mendil alt temizliği için ancak dışarıda çok zorda kalınınca kullanılmalı bence (onda da imkan varsa suyla ıslatıp kullanılmalı). Sulasil kullanmadım hiç, bebek temizleme pamuğu (ebebek, gratis ve watnsons da var) pratik geliyor bana da.

Bizimki kuvezden aldığımızda pişik olmuştu bu arada. Orada giggles diye bir bez kullanıyorlardı, sonra biz kendi bezimizi götürdük, bezden olduğunu pek sanmıyorum da altını hep ıslak mendille siliyorlardı. Eve gelince bir iki günde düzeldi, sudocrem kullandık biz de.

Bez konusunda aklıma geldin geçen gün, soracaktım iki numaraya geçtin mi diye ya hadi senin ilk tecrüben, biz de gidip üç dört paket bir numara, 4 paket de iki numara almışız, (ki bebek doğduktan sonra yaptık bez alışverişini bir de Ama migrosta indirim vardı) ilkinde güvenle kullandığım için yine sleepy tercih ettim, eskiden de böyle miydi hatırlamıyorum ama resmen dar kalıpmış sleepyler. Burada biri yazmıştı aslında, görmüştüm ama kulak ardı etmişim. Primanın 1 numarası sleepy nin 2 numarasından büyük yeminle. Bir de 6 kgya kadar kullanılıyormuş güya, benim daha beş kg gelmeyen oğlumun bacaklarını sıkmaya başladı gibi geliyor şimdiden.

Diren bebişim, üç paketcik kaldı

Şaka gibi hala ayakta inşallaah bu bi süreçtir canım en çok bizi o yoruyo

Benim kız minnak doğduğu için biz 240 dan fazlasını kullandık fazlasını bu arada daha bu hafta 2 noya geçtik ben çok sık değiştirdim bezini. Şu an bile günde 10 kere değiştiriyorumdur mustelanın pişik kreminden çook çok memnunum bu arada. Önerilen bübschen markası vardı Pera da pişik yaptı mesela o

trueliving_ benim büyük kızım dükinün yorgunluğundan 12 de uyudu sevindim, ama 5 ten beri ayakta erken yatsada olmuyor
Benim Badişim de uykudan nefret ederdi zaten beni o konu çok yıpratmıştı. Okulda kitap okurken uyuyormuş video atıyorlar şok oluyorum. Akşam 20 00 de anne beni yatır diye kendi söylüyor sabah okula gitmemek için biraz daha yatalım diyor filan inanılmaz bir şey bizim için. Gece 4 den sonra çok uyanıyor hala karanlık neden sabah olmuyor filan diye ama artık 7 de uyanıyor en geç çok şükür bugünlerimize Darısı uyku sorunu yaşayan diğer bebeklere

Prima da mı geçtiniz 2 numaraya aslında 1 hala oluyor ama eşim gitmiş 2 almış gelmiş hemde aktif bebek 70 tane daha bir numara alsam mı acaba benim bebişte ufak tefek hala oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…