İnşallah düzelecek canım ben de inanıyorum. Sağım yapıyorum ama yine çok az çıkıyor 5-10 ml maximum. Göğüslerimde birikmiş süt ve iltihaplanma olmuş. Mastit e dönmek üzereyken ilaç başlamış olduk. Bir de masaj ve emzirme ile inşallaj kanallar açılır. Sabırlı olmalıyım.Ayy canım bi kaç yazına denk gelmiştim inşallah emecek bebeğin üzülme desemde elimizde değil biliyorum ama olacak inşallahsağım yapsan. Canım hemde sütün boşalınca göğsün biraz rahatlamaz mı
Canım bunu ben de duymuştum ama dün büyük bir markette baktım da burada lahana göremedim. Bulsam alıp deneyecektimCanım lahana yaprağını buzluga atıp soguk bir sekilde gögüslerine kapat dene bunu işe yarıyor
Ben probiyotik takviye/ilaç falan kullanmıyorum. Probiyotik maya kullanarak yoğurdumu yapıp günde 2 kase tüketiyorum. Önceden kendi ekşi mayamı falan yapmış ekmek işine falanda girmiştim ama artık zor.Canım kendin için peribiyotik sen kullanıyodun yanlış hatırlamıyosam çocuk doktoru lefloru önerdi bağırsaklar ile ilgili süte geçmez demişti 10 şase kullandım bitti hiç kullanmadım daha önce sen sürekli kullandığını söyleyince nasıl kullanılır devam etmek istiyorum, sürekli kullanılan bişey mi acaba
W winner123Buna tinylove markasını da ekleyeyim, pek bilinmiyor malumJuno tarzı yatağa da gerek kalmıyor o varken, iyiki almışım dediğim şeylerin başında geliyor.
Sling elim ayağım oldu.
Süt sağma makinesini duruma göre doğum sonrası alırım demiştim, eylüle kadar evdeyim diye ama kesinlikle lazım oluyormuş. Araştırıp içinize sineni almak daha mantıklı.
göğüs kalkanı almıştım, ama ucu yara olunca mantıklı olabilir diğer türlü kullanması pratik olmadı benim için. Bunun yerine mochi kesinlikle alınmalı. Almadığıma pişman olduğum bir diğer ürün kendisi.
Göğüs pedi kesinlikle gerekiyor.
W winner123
Çok iyi anlıyorum sizi emzirmek eziyet oluyor. Uçlarındaki beyazlık ve yara için ayva çekirdeği jelini deneyebilirsiniz benim onunla düzeldi şimdi daha rahat emzirebiliyorum çok şükür geçiyor hepsi ama biraz zaman alıyor tabi.Merhaba benim de uçlarında tıkanıklık var ucu beyaz beyaz oluyor inanılmaz ağrılı bişi benim için emzirmek. Geçmesini bekliyorum artık o dediklerinizin hepsini yaptım
Bez konusunda benimde sorularım var acemi anne kontenjanındanEstafurullah, salaklıktan değil o, ıslak mendil piyasası reklamlarını tam da tecrübesiz anneleri tavlayacak şekilde yapıyor (hem pratikliğe hem de güya temiz içeriğe vurgu yaparak), hemen hemen hepimiz düştük o tuzaklara ama ıslak mendil alt temizliği için ancak dışarıda çok zorda kalınınca kullanılmalı bence (onda da imkan varsa suyla ıslatıp kullanılmalı). Sulasil kullanmadım hiç, bebek temizleme pamuğu (ebebek, gratis ve watnsons da var) pratik geliyor bana da.
Bizimki kuvezden aldığımızda pişik olmuştu bu arada. Orada giggles diye bir bez kullanıyorlardı, sonra biz kendi bezimizi götürdük, bezden olduğunu pek sanmıyorum da altını hep ıslak mendille siliyorlardı. Eve gelince bir iki günde düzeldi, sudocrem kullandık biz de.
Bez konusunda aklıma geldin geçen gün, soracaktım iki numaraya geçtin mi diyeya hadi senin ilk tecrüben, biz de gidip üç dört paket bir numara, 4 paket de iki numara almışız, (ki bebek doğduktan sonra yaptık bez alışverişini bir de Ama migrosta indirim vardı ) ilkinde güvenle kullandığım için yine sleepy tercih ettim, eskiden de böyle miydi hatırlamıyorum ama resmen dar kalıpmış sleepyler. Burada biri yazmıştı aslında, görmüştüm ama kulak ardı etmişim. Primanın 1 numarası sleepy nin 2 numarasından büyük yeminle. Bir de 6 kgya kadar kullanılıyormuş güya, benim daha beş kg gelmeyen oğlumun bacaklarını sıkmaya başladı gibi geliyor şimdiden.
Diren bebişim, üç paketcik kaldı
Bende yatağın altını yükselttim. Hatta koltuğa falan koyacaksak bile çoğu zaman müslinle falan eğim veriyoruz. Emzirme, besleme sonrası yarım saatten fazla bekliyoruz yatırmadan ama yinede çıkarıyorKesinlikle almam gerekirmiş her bebek Farklı bizde babynest olduğu için abiden kalma onun altını yükseltiyoruz reflü yatağı gibi en azından beslendikten sonra öyle kalması çok iyi oluyor
Bende kızıma probiyotik yoğurt mayası ile mayalardım uzun zamandır yemediği için yapmıyorum açıkcası, aklımda bulunsun 2 kase yoğurt yiyemem ama kefir alıp içerim hamileyken çok içtim, probiyotik devam ediyim şimdilik teşekkür ederimBen probiyotik takviye/ilaç falan kullanmıyorum. Probiyotik maya kullanarak yoğurdumu yapıp günde 2 kase tüketiyorum. Önceden kendi ekşi mayamı falan yapmış ekmek işine falanda girmiştim ama artık zor.
Marketlerde olan probiyotik yoğurt mayasını kullanıyorum. Migrosta falanda var ama şok markette satılanın hem fiyatı uygun hemde diğerleriyle aynı bakterilere sahip. İlk yapımı biraz meşakkatli sadece. Mayalama ve bekleme sıcaklığını ayarlarsan sorunsuz oluyor. Diğer 3-4 mayalamayı ilk yoğurttan yapabiliyorsun. Sonra yeni saşeye geçersen daha sağlıklı oluyor. Kefir mayası falanda var ama nedense ben kefir tüketemiyorum.Yapabilirsen onu da tavsiye ederim.
Kaç gün oldu? Benim hala uyuşuk ve acıyorKızlar sezeryanın üst kısmı hala uyuşuk gibi bir hissizlik var bu normal mi ? Bide sanki dikişin üst kısmı şiş gibi geliyor ama herhangi bir akıntı falan yok dikişlerimde iyi. Bu hissetmeme ve şişlik zamanla mı geçiyor acaba
Sağmayı önermediler mi? Sağıp biberonla vermeyi falanBen de hiç bakamıyorum bugünlerde buraya. Durumlar pek değişmedi bende. Doğumun 5. günü birden göğüslerim şişti, ağrımaya ve ateş basmaya başladı. Genel olarak vücut ağrım vardı. İki gün sonra bugün hastanenin emzirme danışmanıyla görüştüm. Göğüslerimi muayene etti ve iltihap biriktiğini söyledi. Göğüslerin dolu ama bebeğin sütünü çekemiyor ve bu yüzden de birikip tıkanıklık oluşmuş dedi. Ağrı kesici ilaç kullanıyorum. Masaj ve soğuk kompres önerdi. Bebeğimi onun yanında da emzirdim ve öncesinde sonrasında tarttık. Neredeyse hiç emmemişti yavrumHaftaya tekrar randevum var. Dediklerini uyguladıktan sonra inşallah sütüm rahat akabilir, bebeğim de anne sütüne kavuşur
Bez konusunda benimde sorularım var acemi anne kontenjanından
Bir haftayı geçtik prima 1numaraya geçeli. Sleepy alayım dedim 1 No aldım. Boyutunu geçtim minnacık sanki ama çişi tutmuyor gibi. Islak ıslak oluyor teni her açışımızda. Bıraktık. Eşim dün alışverişteydi. Premium care kullanıyoruz ama aktif bebeği görünce karar verememiş hangisi diye ikisinden de almış. Farkları ne? Aktif olanı açmadım daha iade edebiliriz.
Birde bacaklarda iz çıkması küçük gelme belirtisi mi? Bizimki 4kg. 1no 2-5kg arasıysa biz 2no ya mı geçelim acaba elimizdeki paket bitince? Stoklu gitmiyorum bittikçe almaya çalışıyorum sanırım böylesi daha iyi. Eşim stokçudur zor zaptediyorum resmen
Birde mama konusu var. 3 kutu mama var elimizde. Sürekli aynı mama mı kullanılır? Yoksa olur ya mama değiştirmek gerekebilir mi? Devamını alayım mı?
En temizini yapmışsın gerçektenBen büyük oğlumda, emmeyi bıraktığında 7 aylık civarı, ortancada 1 yılı gecmisti ilk reglim. Bakalım bunda nasıl olacak. Biz evlendigimizden beri hiç korunmadık. Rahim darlığı var dedi medipolde Mustafa Acet. Doçentti galiba. Ameliyat olacaktım reglimin 3. Günü. Meğer hamileymişimregl olmadım o ay. sonra da nasılsa olmuyor diye korunmadik 4 yıl sonra oldu. Sonra yine olmaz dedik 4 yıl sonra oldu 4 senede 1 yavruluyorum. Tüpleri baglattım ama artık rahatım.
Çiş kaka hiç tsşmadı ama iz var. Bugün gördüm. Belkide tüm gün yollardaydık. aynı pozisyonda oturdu nerdeyse hep. OndandırSleepy’de dediğin gibi bir ıslaklık sorunuyla karşılaşmadım ben ama boyutu çok küçük gerçekten. Bir bez bacakta iz bırakıyorsa ve çişi, kakayı taşırıyorsa küçük gelmeye başlamış demektir. Prima active hareketli bebekler için ekstra koruma sağlama iddiasındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Prima için 2 noya geçilebilir belki ama sleepy alacaksanız direkt 3 beden alın. İndirime denk gelirseniz de doğrudan 3-4 numara stoklayın bence, en çok onlar gidiyor.
UyandıDün gece hiç uyumadık desem yeri. Şu an eşimde, bebekte uyuyor ama benim 1saat önceki uykusuzluğumdan eser yok nedense. Gece yine mesai olacaktır uyumam lazım
Uyumak isteyipte uyuyamayanlar el kaldırsın
BİM'in bezini beğendim ben denedin mi canimAyy bakıyım bende baya da pahalı ya habire kaka yapıyor benimki günde en az 10 değişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?