2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
İnşallah düzelecek canım ben de inanıyorum. Sağım yapıyorum ama yine çok az çıkıyor 5-10 ml maximum. Göğüslerimde birikmiş süt ve iltihaplanma olmuş. Mastit e dönmek üzereyken ilaç başlamış olduk. Bir de masaj ve emzirme ile inşallaj kanallar açılır. Sabırlı olmalıyım.
Siz nasıl oldunuz canım? Bebeğinle seni takip ediyorum. Direkt sana yazamadım ama çok geçmiş olsun. Daha iyi misiniz ikiniz de

Ben probiyotik takviye/ilaç falan kullanmıyorum. Probiyotik maya kullanarak yoğurdumu yapıp günde 2 kase tüketiyorum. Önceden kendi ekşi mayamı falan yapmış ekmek işine falanda girmiştim ama artık zor.

Marketlerde olan probiyotik yoğurt mayasını kullanıyorum. Migrosta falanda var ama şok markette satılanın hem fiyatı uygun hemde diğerleriyle aynı bakterilere sahip. İlk yapımı biraz meşakkatli sadece. Mayalama ve bekleme sıcaklığını ayarlarsan sorunsuz oluyor. Diğer 3-4 mayalamayı ilk yoğurttan yapabiliyorsun. Sonra yeni saşeye geçersen daha sağlıklı oluyor. Kefir mayası falanda var ama nedense ben kefir tüketemiyorum. Yapabilirsen onu da tavsiye ederim.

W winner123
Ben lansinoh süt sağmayı iyiki almışım diyorum. Gerçi medikal makineler daha iyi çekiyormuş ama zor günlerimde yanımdaydı.

Göğüs kalkanı ve pedi kullanma ihtiyacım hiç olmadı. Hala kutularında duruyorlar.

Ama doğum öncesi meme ucuna e vitamini ve sonrası lansinoh krem mutlaka uygulanmalı. Ve tabiki göbek, basen bölgesindeki çatlaklara karşı bebek yağı/krem vs. Gerçi ne yapsanda olacaksa oluyor diyorlar ama önlem almakta yarar var.

Merhaba benim de uçlarında tıkanıklık var ucu beyaz beyaz oluyor inanılmaz ağrılı bişi benim için emzirmek. Geçmesini bekliyorum artık o dediklerinizin hepsini yaptım
Çok iyi anlıyorum sizi emzirmek eziyet oluyor. Uçlarındaki beyazlık ve yara için ayva çekirdeği jelini deneyebilirsiniz benim onunla düzeldi şimdi daha rahat emzirebiliyorum çok şükür geçiyor hepsi ama biraz zaman alıyor tabi.

Bez konusunda benimde sorularım var acemi anne kontenjanından
Bir haftayı geçtik prima 1numaraya geçeli. Sleepy alayım dedim 1 No aldım. Boyutunu geçtim minnacık sanki ama çişi tutmuyor gibi. Islak ıslak oluyor teni her açışımızda. Bıraktık. Eşim dün alışverişteydi. Premium care kullanıyoruz ama aktif bebeği görünce karar verememiş hangisi diye ikisinden de almış. Farkları ne? Aktif olanı açmadım daha iade edebiliriz.

Birde bacaklarda iz çıkması küçük gelme belirtisi mi? Bizimki 4kg. 1no 2-5kg arasıysa biz 2no ya mı geçelim acaba elimizdeki paket bitince? Stoklu gitmiyorum bittikçe almaya çalışıyorum sanırım böylesi daha iyi. Eşim stokçudur zor zaptediyorum resmen

Birde mama konusu var. 3 kutu mama var elimizde. Sürekli aynı mama mı kullanılır? Yoksa olur ya mama değiştirmek gerekebilir mi? Devamını alayım mı?

Kesinlikle almam gerekirmiş her bebek Farklı bizde babynest olduğu için abiden kalma onun altını yükseltiyoruz reflü yatağı gibi en azından beslendikten sonra öyle kalması çok iyi oluyor
Bende yatağın altını yükselttim. Hatta koltuğa falan koyacaksak bile çoğu zaman müslinle falan eğim veriyoruz. Emzirme, besleme sonrası yarım saatten fazla bekliyoruz yatırmadan ama yinede çıkarıyor

Bende kızıma probiyotik yoğurt mayası ile mayalardım uzun zamandır yemediği için yapmıyorum açıkcası, aklımda bulunsun 2 kase yoğurt yiyemem ama kefir alıp içerim hamileyken çok içtim, probiyotik devam ediyim şimdilik teşekkür ederim

Kaç gün oldu? Benim hala uyuşuk ve acıyor en uzun süre sezaryen kesi acısı çeken benim sanırım burada.

Sağmayı önermediler mi? Sağıp biberonla vermeyi falan sürede yazık, sanada yazık, bebeğede

Sleepy’de dediğin gibi bir ıslaklık sorunuyla karşılaşmadım ben ama boyutu çok küçük gerçekten. Bir bez bacakta iz bırakıyorsa ve çişi, kakayı taşırıyorsa küçük gelmeye başlamış demektir. Prima active hareketli bebekler için ekstra koruma sağlama iddiasındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Prima için 2 noya geçilebilir belki ama sleepy alacaksanız direkt 3 beden alın. İndirime denk gelirseniz de doğrudan 3-4 numara stoklayın bence, en çok onlar gidiyor.

En temizini yapmışsın gerçekten Allah isteyene versin artık bundan sonraki süreçte çok temkinli davrancam bende çift korunma güvenim kalmadı artık

Kızlar ben mastit oldum sanıyordum ya ateşleniyordum göğsüm kızarıyordu filan çok şükür geçti. Mastit gibi değil göğsüm boş diyordum sebebi bence kesinlikle pamukçuları. Göğsümün kenarı kesilmişti bebekte pamukçuk vardı ilaca başladık kızıma benim ateşlenmem de geçti. Meğersem o pamukçuk göğsümü iltihaplandırıyormuş. Sizindr aklınızda olsun istedim pamukçuk bi de memeyi iltşhaplandırıyor

Çiş kaka hiç tsşmadı ama iz var. Bugün gördüm. Belkide tüm gün yollardaydık. aynı pozisyonda oturdu nerdeyse hep. Ondandır

Dün gece hiç uyumadık desem yeri. Şu an eşimde, bebekte uyuyor ama benim 1saat önceki uykusuzluğumdan eser yok nedense. Gece yine mesai olacaktır uyumam lazım

Uyumak isteyipte uyuyamayanlar el kaldırsın
Uyandı babayıda uyandırdı ve ben yine uyuyamadım

Kızlar bebeğin atak haftasında olduğunu nasıl anlarız benim kız ne kucakta susuyor ne uyuyor kendini yırtıyor resmen

Ayy kızlar bişey danışıcam size şimdi geldi aklıma sinir oldum hatta, eşimin halası bebekler küçükler falan demiş eşim oda çok korkmuş sağlıkla doğduklarında mevlüt okutucam demiş mevlüt adamış evinde bizden bağımsız okutucakmış 20 gün geçsinde diyip duruyodu ama bu kadın o mevlüdü yapmaz biliyorum, şimdi adak adamış yapmazsa benim çocuklarımdan çıkmaz dimi Allah korusun

Kızlar k8mustunuz mu bilmiyorum ama birbirimizi ancak biz anlarız
Diyeceğim o ki az çok yakın zamanda doğum yaptık 40 çıkınca ilişki yi hemen dusunuyormusunuz
Ne yapacaksınız sorması ayıp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…