2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ay kader arkadaşım, gerçekten o silikon uç ne berbat bişi. Süt birikiyor dökülüyor, her istediğin an emziremiyorsun ucu alman gerekiyor falan
Ben de bundan muzdaribim. Zaten çocuğun çekiş gücü iyi değil. Süt birikince atletim falan batıyor. Yavaş yavaş silikonsuz deneyeceğim inşallah tutar
Ben denıyorum ara ara ucsuz gündüz tutuyor gece aglıyor oglum bak tut memeyı dırek yoksa evden cıkamayız diye tehdit ediyorum ama yok dınlemıyor

Ben de bundan muzdaribim. Zaten çocuğun çekiş gücü iyi değil. Süt birikince atletim falan batıyor. Yavaş yavaş silikonsuz deneyeceğim inşallah tutar
Ben de aylık kontrolde emzirme danışmanı varsa onunla görüşeyim istiyorum. Birkaç kez denedim ucu hafif çıkan göğsümle ama kahverengi alan kızın ağzına büyük geliyor ya da ben beceremedim bilmiyorum. Asla almadı, itti hep

Ben denıyorum ara ara ucsuz gündüz tutuyor gece aglıyor oglum bak tut memeyı dırek yoksa evden cıkamayız diye tehdit ediyorum ama yok dınlemıyor
Benimki de bir tarafı az da olsa tutuyor diğerinde sinirleniyor tutamıyor

Ben her gittiğimde tutturmaya çalışıyorum ebeyle tutmuyor ama evde birini azda olsa tutuyor. Birazda bebekler kolaya alıştı hemen sinirleniyorlar ayakta zıplayarak deneyeceğim

Ama bebeğin kendisnin emmesi daha iyi değil mi o sütü hem sıcaklığı vs sterilligi yerinde olur
Asm deki ebeler gibisiniz bizler de isteriz ki çocuğumuz sadece anne sütü alsın, yukarda da yazdım zaten çocuğun emmediği sütü sağıyorum, ki her zaman bu şekilde sağım yapmıyorum haftada 2-3 kez oluyor. Ben dışardayken mama içeceğine anne sütü içmesi daha mantıklı benim için. Sonuçta çalışan anneyiz, hazırda da her zaman sütümüzün olması iyidir

Yaaa ne güzel, kahverengi kısmın tamamını alabiliyor mu? Benimki asla almıyor, sağda solda ucu arıyor

Benimki de bir tarafı az da olsa tutuyor diğerinde sinirleniyor tutamıyor
Ya maşallah, Al_pi ile siz tecrübeli annesiniz. O sayede mi daha kolay hallettiniz bu durumu acaba; ben beceremiyorum darısı başıma diyorum, yüksek ihtimalle silikon uç yüzünden hava da yutuyor gibi

Of gerçekten silikon uç çok zor sürekli steril et sonra ağlayarak uyandığında hele geceleri koşarak silikon ucu bulup tak o sırada çıldırıyor zaten sonra tutturmaya çalış birde altından akıveriyor bazen kıyafeti emzirme yastığı süt oluyor bir kez asm hemşiresi tutturdu ben beceremedim hiç çok sinirleniyor

Bugün kayınvalidem ve eşimin halası geldi bebeği görmeye. Aşırı sinirlerimi bozdu. Lohusalık mıdır nedir normalde çat çat cevabını verecek ben ikidir ne diyeceğimi bilemeyip sus pus kal geliyor resmen. Durup durup sen doğurmadın ki sezaryenle aldılar öocuğu diyor. Hastaneden taburcu olacağım gün sabah güya yardıma gelmişti daha hastaneden çıkmadan iyki doğurdum diye bebeğimi severken pat diye sen doğurmadın ki dedi. Bugün artık tekrar aynı şeyi duyunca deliye döndüm. Şuan oturmul neden ağzının payını vermedim diye kendimi parçalıyorum. Tahammülüm mü sıfırlandı yoksa ben mi abartıyorum bilmiyorum

Lohusa olmasanda kızılıcak bi söz haklısın arkadaşım aynı şeyi 3 lerse cevap verirsin zaten 7 kat kesildik resmen sonra çektiğimiz ağrılarda cabası

Valla annesiz babasıyla gelen bebek. Vardı yenidoğan
Herşey mümkün
Sonuçta tek çocuklu değiliz
Keşke slingle gitseydin sırtında çanta
Rahat olurdu
Eşim sütünü ver ben götürcem dedi haha tabii ben 2.5 yaşındakiyle playland mı yenidoğanla doktor mu diye bir muhakeme yaptım hemen bebeği seçtim Sling yok bende ya ilkinde de almamıştım rahat mı gerçekten

Asm deki ebe diyince aklıma geldi. Pazartesi günü kızımın aşısı vardı ve mama saatiydi ağlar orda içiririm diye yanımda hazırlayıp götürdüm aşı sonrası içirdim. Bin pişman oldum ya. Gelen geçen verme anne sütü alsın emzir emzirdikce gelir diyip durdu. O kadar sinir oldum ki iştahlı bi bebek dememi kabullenmediler midesini biz genişletiyormusuz gerçekten hiç sütüm olmayabilirdi sadece mamayla beslemek zorunda kalabilirdim. Çok sinir bozucular keşke sadece bebek bakımı ve sağlığı ile ilgili değil anne psikolojisiyle ilgilide eğitim alsalar

Kizlar bu aralar bizimki memede yada kucagimda uyuyo yatagina koyuyorum 10 dk sonra uyaniyo gunduzde gecede ayni nerdeyse uyumuyo hic ya normalmi uyusun yeterki diye kucagimda tutuyorum uyudugunda en fazla yarim saat sonra yine uyaniyo
Teyzem bana giydiğin tişörtü yanına koy süt kokusunu alsın daha uzun uyur dedi ama daha denemedim yanına bir şey koymak istemiyorum boğulur filan diye ama ayak ucuna doğru belki koyulabilir

Yaaa ne güzel, kahverengi kısmın tamamını alabiliyor mu? Benimki asla almıyor, sağda solda ucu arıyor
Kızım 40 günlüktü tutturdum bunda erken basladım ama bakalım. Gece ortalıgı yıkıyor agzını kocaman acıyor meme ıcınde aglıyor
Ya maşallah, Al_pi ile siz tecrübeli annesiniz. O sayede mi daha kolay hallettiniz bu durumu acaba; ben beceremiyorum darısı başıma diyorum, yüksek ihtimalle silikon uç yüzünden hava da yutuyor gibi
Yok yok hava yutmuyo merak etme sadece cidden zor ama silikon uç hele dısarda gelde emzır uç pat küt düşüyor siyah kısmı alıyor ama aldıgı halde aglıyo bende zıplıyor sankı plates topunda zıplar gıbı oyle alıyor agzına yoksa almıyor.
Zıplayarak tutturmaya calıs ben oyle yapıyorum o sırada tutuyor ama gunduz dene uykusu acıkken gece daha zor. Kızım bile anne direk mi emiyor diye şaşırıyor 6 yasında düşün En zoru bırının yanında emzırmek

Asm dekiler cidden nıye bu kadar densiz Bana da emzik verme eşiniz biraz titiz galiba yanında söylemek ıstemedım demişti
Birde illa kanımı alacak yav ben 3 kere verdım dıyorum yok ılla almamız lazım vermıycem dedim değerimi gösterdim sustu

Kızlar bizimde pzt aşı var bir de ben grip oldum kendim de bir görünücem ne verir ki ilaç bize. Antibiyotiklik durum yok zaten de kızımın iburamininden içmeyi düşündüm bugün şurup olandan

Sinir oluyorum gerçekten keşke gitmek zorunda kalmasam bebekten alınan topuk kanında nelere bakıldığını tam olarak bilmiyormuş şok oldum neyse dedim ben kendim araştırırım

Kesinlikle çok rahat, ben şimdi indirimlerden kanguru kovalıyorum. Kızım silingi sevdiğine göre yaza doğru kanguruyu da sever diye düşündüm, sling yazın çok terletir çünkü

Kesinlikle. Hem sezaryen hem de göğüs ucumun olmaması doğum öncesi bende büyük stresti. Ona rağmen yanıma mama ya da silikon uç almamıştım, psikolojik olarak onların rahatlığına güvenmeyeyim; sütüm gelecek ve bebeğimi emzireceğim dedim hep. Ama sonuçta sütüm geldiği halde uç olmadan bebeğim ememedi, ilk zamanlar sütüm bol olduğu halde mama desteği hastanede başlamak zorunda kaldık çünkü iştahlı bir bebekti; daha ilk günden açlık krizi tuttuğu an ortalığı ayağa kaldırdı. 6.gün gittiğim kontrolde bile doktor mamayı duyunca her ağlama açlıktan değildir yeter sütün dedi ama bebeğimin tavırlarını ve gelişimini görünce mama desteğine devam et dedi. Sürekli anne sütü güzellemesi yapılması bana saçma geliyor, sonuçta hepimiz biliyoruz anne sütünün ne kadar değerli olduğunu ama herkesin koşulları farklı, buna da saygı göstermeyi keşke öğrensek. Hele hele asm deki çalışanlar

Ebeler gösteriyor ya
Kahverengi kısmı zorla bebeğin agzuna koyuyorlar sıkıştırmak gibi
O esnada sütü sikiyorsun tadı geksin ağzına diye memeni sağar gibi
Sonrada emme saglaniyor gibi gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…