2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Gözün aydın, kavuşmuşsunuz ana oğul evinize sonunda
Çişin kristalleşmesi ve miktarının az olması yetersiz beslenmeye işaret ediyor genelde, çok sık emzirmelisin bence. Hatta gak dese meme guk dese meme vermelisin ağzına. Memede süt durmaz zaten, emdikçe gelir ve artar. İlk günlerde de öyle yumuşak olması normal, ilk seferden hatırlıyorsundur belki. (Benim ilk oğlumda da kristalleşme olmuştu, çok sık emzirmeye çalışmıştım, üstüne ilk hafta sonunda birkaç günlüğüne günde bir iki öğün mama takviyesi yaptırmıştı doktor, billuribin değeri düşene kadar)

Kardeş konusunda ne diyeyim bilemedim. 4 yaştı galiva eymen, benim oğlum da beş yaşında. Görünürde çok seviniyor kardeşi olduğuna ama çok pamuk ipliğime bağlı bu sevinçler maalesef. Bir şekilde o kardeşi kendine oyuncak gibi görüyor çünkü aslında ve kıskançlıkları çok kolay tetikleniyor. Aslında en büyük zorluğu onlar yaşıyor tabii, bir anda tüm dünyaları değişiyor, evin odak noktası olmaktan çıkıyorlar ve evde birileri sürekli aman kardeş uyanmasın, aman kardeşe dikkat et, aman kardeşinin üstüne abanma, kardeşinin yüzüne öksürme lütfen, öpme oğlum elinden, o oyuncağı koyma çocuğum kardeşinin yatağına, sen taşıyamazsın yavrum onu, çekme çocuğun bacağından vs vs demek zorunda kaldıkça, iyice geriliyorlar. Sınırları net belirlemek ama onların ruh haline de çok duyarlı olmak gerekiyor (ama maalesef buna programlanmış değiliz bence çünkü her memeli gibi önceliğimiz yenidoğanımız) Ortadoğudan daha hassas dengeler söz konusu yani. Cümlemize sabırlar diliyorum

Son düzenleme:
Bunu konuştuk canım demin gece terleyip cikarttiklarimi toplayıp koca bir dağ makineye attım Allah'tan kurutma var yoksa cildiririm
Acaib evde çamaşır çıkıyor baya kalabalık aile olduk bebiş farketti

Hangi programı kullanıyorsunuz acaba kurutmada?
Şu kurutma makinesini bir tek ben beceremiyor olabilir miyim acaba? Yenidoğan oğlum bir haftada on cm uzadı galiba diye seviniyordum meğer atletleri çekmiş hep

pamuklu programında dolap kuruluğu ve hassas ayarı seçsem bile bazı giysiler çekme yapıyor. Çekme yapmayan ayarlardan da (ütü kuruluğu veya sentetik gibi daha kısa süreli programlarda) çamaşırlar hep nemli çıkıyor ve o nemli çıkanlar petek üstünde direkt çamaşır makinesinden çıkan ıslak çamaşırlarla hemen hemen aynı sürede kuruyor.

Hem çektirmeyen hem de kupkuru çıkaran program var da ben bilmiyor olabilir miyim?

Merhaba ben de hem emzirmeye çalışıyorum hem mama veriyorum henüz on günlük sağınca hiç çıkmıyor en fazla çıkan 10ml. Bana hastanedeki Dr beş kere 45 ml ver dedi beşinci gün kontrolünde. Sağlık ocağı hiç bir şey verme emzir sürekli dedi. Ama mama vermezsem çiş kaka hiç yok neredeyse. Günde kaç kere bez değiştiriyorsunuz acaba ne yapacağımı şaşırdım kaldım sadece emzirenlere bakınca üzülüyorum

Hahaha süper bende söylemiyim bence demiyoksa göremem ameliyathanede mi sordular yoksa?

Yasamaya yemeye herhangi bir sey yapmaya ilgimi yitirdim.cocuga da cok zor bakiyorum.zaten uyanmama ve beslenmeme sorunu var.hicbir sey yapmak istemiyorum.asiri kaygılıyım.hayatim bitti gibi.bir daha asla eskisi gibi olamayacak gibi.

Maalesef ben de sordum kabul etmediler hatta gözlüğü de cikarttiriyorlar ameliyathaneye girmeden

Canım makinelerin markaları aynı degildir hepsinin ayarı farkli farklı .
Bende hiç çekme olmadı
Çekme genelde çamaşır makinesinde olur
Onda fazla derece ile yikiyorsan çeker
Kurutma makinesini 2 buçuk saatlik seciyorum
Kupkuru çıkıyor
Sen ne yapıyorsun ikisinde?

Yasamaya yemeye herhangi bir sey yapmaya ilgimi yitirdim.cocuga da cok zor bakiyorum.zaten uyanmama ve beslenmeme sorunu var.hicbir sey yapmak istemiyorum.asiri kaygılıyım.hayatim bitti gibi.bir daha asla eskisi gibi olamayacak gibi.
Canım benim bir evladimda aynı bahsettiğin gibi bir bebekti ne emmek isterdi ne uyanmak beni zayıf diye korkutan de oldu birşey yok diye de bende kafayı yiyecektim
Elimden birşey gelmiyordu çok çabalıyorum
Ama öyle böyle büyüdü öyle gelişti ki herşey geçmişte kaldı akıllı uslu tabi uykuyada düşük hala

Bak tecrübe konuşuyor hemen kendine geliyorsun kendine iyi bakıyorsun sen iyiysen bebekte iyi olur bende sen gibi dr gidip ilaç kullandım o derece olmautm
Hiç gerek yoktu bana akıl veren olmadı
Pediatri bebeğe özel mama yazdı dvlt karşılıyor o mamayı kullandım hep

Ben normal doğum yaptım ama ben de her gece su içinde uyanıyorum.
Ben ilkini hiç hatırlamıyorum ama böyle değildi ya belki de böyleydi mayısa denk geldiği için sıcaktan mı sanıyordum. Bu inanılmaz bir şey

Ben yemek yerken emzirme minderini belime geçiriyorum çocuk bir yandan emerken ben yemek yiyorum. Ya da bir göğsümü emerken diğerini sağıyorum yoksa vakit hiç yok. Çişimi tutuyorum öyle bir kargaşa var bizde de tek kalmak çok kötüymüş. Okul olmasa yanmış bitmişiz biz hafta içi yine dinleniyormuşum ben tek çocukla. Öğlen de uyumuyo sabah 7 de güne başlıyoruz şimdi uyuyacak inşallah

Bizim ki mesela emdi kaka yaptı ya bana diyor ki yeni emzirdin yeter emzirmiceksin. Baba emzirsin sen benimle geleceksin filan diyo çok garip hareketler senin yarın filan çok sütün gelir canım onları stok yap bencede, bi iki poşet ilk günler çok gelmiyor da 5. 6. Günler baya şişiyordu

Yemin ederim az önce bende zor giydirdim tulumu 2 kez kurutmaya attım hep asıyordum hemen çekmiş Nemli çıkınca bende sevmiyorum yine asıyorsun ne anladım bu işten bir de daha çok kırışıyor iki iş çıkıyor. Her gün ama her gün ütü yapıyorum az önce yine kız kustu. Kızım detarjan bitti kargo gelene kadar dayanmalısın diye bir ayar çektim Şu sivenolardan kullanıyorum ama ayda iki pakette yetmiyor bize, ben tükendim artık yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum

Burada sana söyleyeceklerimizin hepsini belki kendi kendine zaten söylüyorsundur. O çaresiz hissetmeni hem anlayabiliyorum hem de hak veriyorum.
Emzirirken kullanabileceğin ilaç vardır elbet ama zaten buna doktor karar vermeli. Mutlaka bir terapi almalısın. Önce sen iyi olmalısın.
Sadece sana şunu söyleyebilirim. Geçecek. Hem de nasıl geçtiğini anlamayacaksın bile. Büyüyecek, her şey zamanla daha kolay olacak. Ama lütfen yardım al

Şu an daha tam hareket edemıyorum.. Ya gobegım oldugu gibi duruyo, ve dikişe baskı yapıyor galıba.. Hatta bel ağrısının medenide göbegım olabılır direkt iki anestezi almaya bağlamiyim şimdi, benden de kaynaklı olabilir bugun daha iyiyim hareket anlamında ilerde daha iyi olurum inşallah
Bakalım daha bugun beyaza döndü süt.. Kaka rengi de açılmaya başladı.. Bakayım inşallah bıraz stok olsa iyi olur, hastaneye postaneye giderken ne iyi olur kenarda dursa.. İnşallah çoğalır ya

Ya yeriiiim minnak çaki. Bizim grubun çocuklarında bi asabilik var. Çok mu vitamin içtik kızlar acaba
Altına imzamı atarım o kadar uykucu olup bu kadar asabi oluşunu anlayamıyorum. sürekli dövecek gibi etrafa bakıyor, eşim hem biraz gül diyor hem de aferin kızım ilerde de erkeklere böyle bak diyor

Yani biz köpeğimle bile öyle bir kıskançlık sorunu yaşıyoruz ki size anlatamam. Eve çiş yapmalar( sadece bebekken yapmıştı şimdi 10.5 yaşında)
Bebeğin eşyalarını kurcalayıp üstüne yatmalar.
Valla kendini kaşıyarak bacaklarını karnını yara yaptı ya çocuk
Bu sebeple cidden iki çocuğu olan annelere sabır diliyorum çok zor kıskançlık durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…