Sagol pheadraGözün aydın, kavuşmuşsunuz ana oğul evinize sonunda
Çişin kristalleşmesi ve miktarının az olması yetersiz beslenmeye işaret ediyor genelde, çok sık emzirmelisin bence. Hatta gak dese meme guk dese meme vermelisin ağzına. Memede süt durmaz zaten, emdikçe gelir ve artar. İlk günlerde de öyle yumuşak olması normal, ilk seferden hatırlıyorsundur belki. (Benim ilk oğlumda da kristalleşme olmuştu, çok sık emzirmeye çalışmıştım, üstüne ilk hafta sonunda birkaç günlüğüne günde bir iki öğün mama takviyesi yaptırmıştı doktor, billuribin değeri düşene kadar)
Kardeş konusunda ne diyeyim bilemedim. 4 yaştı galiva eymen, benim oğlum da beş yaşında. Görünürde çok seviniyor kardeşi olduğuna ama çok pamuk ipliğime bağlı bu sevinçler maalesef. Bir şekilde o kardeşi kendine oyuncak gibi görüyor çünkü aslında ve kıskançlıkları çok kolay tetikleniyor. Aslında en büyük zorluğu onlar yaşıyor tabii, bir anda tüm dünyaları değişiyor, evin odak noktası olmaktan çıkıyorlar ve evde birileri sürekli aman kardeş uyanmasın, aman kardeşe dikkat et, aman kardeşinin üstüne abanma, kardeşinin yüzüne öksürme lütfen, öpme oğlum elinden, o oyuncağı koyma çocuğum kardeşinin yatağına, sen taşıyamazsın yavrum onu, çekme çocuğun bacağından vs vs demek zorunda kaldıkça, iyice geriliyorlar. Sınırları net belirlemek ama onların ruh haline de çok duyarlı olmak gerekiyor (ama maalesef buna programlanmış değiliz bence çünkü her memeli gibi önceliğimiz yenidoğanımız) Ortadoğudan daha hassas dengeler söz konusu yani. Cümlemize sabırlar diliyorum
Bizimkiler benziyor karakter olarak zatenAynı bizim evin diyalogukaşlar hep çatık hep bi sinirli
Umarım canım umarımYazmışsın canım şimdi gördüm. Toparlanmaya çalışıyorum daha iyi gibiyim ama yinede arada iç darlanmalarım devam ediyor. perşembe günü için randevu aldım gidicem doktora bakalım umarım daha iyi hissederimSen nasılsın nasıl gidiyo canım ?
Yaaa yerim seni minnak kuzuumBizimkiler benziyor karakter olarak zaten
Bkz. Bir problem mi var??
Gıdıya dikkat
Mama vermediğim hiç olmadı o yüzden bilmiyorum kaka yapmakta zorlanıyor günde 2 kez belki ama çişli bez sayısı epey çok dediğim gibi ben mama hep veriyorum çünkü çok ağlıyor ağzıyla arıyor sürekli memede süt bitince de çıldırıyor gelmedikçe hemen ardından mama veriyorum 10 günlükken 30 cc sütümü sağıyordum en fazla o kadar çıkıyordu üzerine 30 cc mama veriyordum hepsini bitiremesede yarısını içiyordu yani 45 cc 2 saatte bir. lütfen üzülmeyin daha çok azalıyor benim sütüm üzüntüden yok bence sürecimiz biraz sıkıntılı geçti bizim hiç sütümüz olmasada yapacak bir şeyimiz yok biz elimizden geleni yapıyoruz mamayla da olsa büyüyecek sağlıklı olsun yeterMerhaba ben de hem emzirmeye çalışıyorum hem mama veriyorum henüz on günlük sağınca hiç çıkmıyor en fazla çıkan 10ml. Bana hastanedeki Dr beş kere 45 ml ver dedi beşinci gün kontrolünde. Sağlık ocağı hiç bir şey verme emzir sürekli dedi.Ama mama vermezsem çiş kaka hiç yok neredeyse. Günde kaç kere bez değiştiriyorsunuz acaba ne yapacağımı şaşırdım kaldım sadece emzirenlere bakınca üzülüyorum
Bosch marka, yeni modellerinden biri. Ayarları süre bazında değil de çamaşır makinesindeki gibi pamuklu sentetik mix vb diye gidiyor. Gerçi süresini bizim belirlediğiniz bir ayarı da var ama seçmedim hiç. Sıcaklık falan bilgisi de vermiyor.Canım makinelerin markaları aynı degildir hepsinin ayarı farkli farklı .
Bende hiç çekme olmadı
Çekme genelde çamaşır makinesinde olur
Onda fazla derece ile yikiyorsan çeker
Kurutma makinesini 2 buçuk saatlik seciyorum
Kupkuru çıkıyor
Sen ne yapıyorsun ikisinde?
Eymen’deki şuanlık şaşkınlık gibi geldi ileride maalesef kıskançlığa dönüyor ne yaparsak yapalım alışana kadar oluyormuş bu tarz kıskançlıklar kan sulandırı benimde ilk doğumda yoktu bunda verdiler sağlık bakanlığı kullanılmasını istiyormuş demişlerdi artık yalan gerçekAy o kadar girmek istedim ki siteye.. Daha yeni gözümü açabiliyorum vallahi kızlar.. Cuma taburcu ettiler bizi.. Allaha şükür eve girdik oglumla.. Ama işte ufak ufak aksılıkler var peşimizi bırakmıyorbende acayıp bir ödem oldu, sanrm hastanede kendıme odaklanamadım, bebegı emzıreyım derken, Bi de kız kardeşim deneyımsızdı ona anlat et derken koridora yürüyüşe iki kere anca çıkabıldım, hareketsiz kaldım.. Gerçi ona ragmen lavmansız fılan atlattım ameliyat sonrası süreci.. Tek sıkıntı şu an spınal den kaynaklı bel ağrım bazen acayıp zorluyor beni, bide ödem.. Cidden ayaklarım patlıcak gibi kızlar.. Ne terlık ne corap geçiremiyorum.. Halbukı ben çorap kadınıydım bebeğim de iyilik hali cok iyi, emmesi vsvs iyi.. Tek sıkıntı hastaneden beri çiş sayımız az ve çişi kristali ve turuncu çıkıyor.. O kadar az çiş yapıyor ki.. Gunde 3 kere anca çiş, o da dolu dolu bez hiç degıl yani.. Ama kaka yapıo, onu da biriktirip toptan hepsını yapıyo yarın pazartesi kontrol var.. Mama vermedım daha doktora sormadan.. Zaten butun gun memeye yapışık gecıo.. Bakalım yarın doktor ne dicek..
Bide bana kadın dogum kan sulandırıcı iğne vermiş 10 gun vurulcakmışım.. Bunu nıye vermiş olabılırler sizce?
Onun dışında Eymen bizi mahvediokıskandı mı çözemedim bıle.. Sureklı kardeşim de kardeşim emzirmemi bile istemiyo İlk aksam iyiydi.. Ertesı sabah kriz gibi gecti.. Yanından ayrılmıo oyun oynamıo bizle.. Sadece kardeşini istio.. Altını degıstıremedık, emziremedm filan.. En son evden dısarı cıkardık Bi sekılde ama bu olaylar saatler sürdü.. Cok yıprandık valla naapcam bılmıorm
Sizler neler yaptınız merak ediyorum.. Her sayfayı okumak istiyorum ama o kadar vaktım de yok.. Bi ara bilhassa girip okuycam inşallahhepinizi çok öpüyorum
Şu an daha tam hareket edemıyorum.. Ya gobegım oldugu gibi duruyo, ve dikişe baskı yapıyor galıba.. Hatta bel ağrısının medenide göbegım olabılırdirekt iki anestezi almaya bağlamiyim şimdi, benden de kaynaklı olabilir bugun daha iyiyim hareket anlamında ilerde daha iyi olurum inşallah
Bakalım daha bugun beyaza döndü süt.. Kaka rengi de açılmaya başladı.. Bakayım inşallah bıraz stok olsa iyi olur, hastaneye postaneye giderken ne iyi olur kenarda dursa.. İnşallah çoğalır ya
Aynıyız işte bende öyleyim asla aynı oda da uyuyamıyorum en ufak sese uyanıyorum buda benim uyuyamama neden oluyor annem benimde yanımda o yüzden şuan çok rahatım emzirmek için kalkıyorum annemin yanında kalıyor geceleri ya da gündüz uyuyorum gece bakarsam. Eşinin evde olması çok iyi ya keşke benimkide öyle olsaUmarım canım umarımbenim annem hala bizde bu hafta dönecek. Eşimde evden çalıştığı için sanırım bu süreci biraz daha sancısız atlattım. Çünkü bence bir bebeğe bakmak oldukça zor. Fiziksel yorgunluktan ziyade kafa yorgunluğu daha fazla oluyor. Ben anca eşim bebekle içerde uyursa uyuyabiliyorum. Bebekle aynı odada yatarken bebeğin en küçük hareketine uyanıyorum bu yüzden pek dinlenemiyorum
Bu aralar misafirleri ufak ufak kabul etmeye başladık o yüzden giremedim bide çocuk olunca birlikte uyuyoz birlikte uyanıyoz uykusuz kalmamak için
Aynı benim oğlanın bakış kaş çatmaBizimkiler benziyor karakter olarak zaten
Bkz. Bir problem mi var??
Gıdıya dikkat
AhAynıyız işte bende öyleyim asla aynı oda da uyuyamıyorum en ufak sese uyanıyorum buda benim uyuyamama neden oluyor annem benimde yanımda o yüzden şuan çok rahatım emzirmek için kalkıyorum annemin yanında kalıyor geceleri ya da gündüz uyuyorum gece bakarsam. Eşinin evde olması çok iyi ya keşke benimkide öyle olsa
Bizim ki de eksta kuru dolap kuruluğu ütü kuruluğu şeklinde galiba biz yapamıyoruz ben anlamadımBosch marka, yeni modellerinden biri. Ayarları süre bazında değil de çamaşır makinesindeki gibi pamuklu sentetik mix vb diye gidiyor. Gerçi süresini bizim belirlediğiniz bir ayarı da var ama seçmedim hiç. Sıcaklık falan bilgisi de vermiyor.
Çamaşır makinesinden değil kurutma makinesinden olduğuna eminim (kurutucuyu bu yaz aldık öncesinde çekme sorunumuz yoktu, zaten 40 derecede yıkarım genelde max.), başka arkadaşlar da yaşıyor benzer sorunu. En son yeni alıp yıkadığım atletlerden birini kurutucuya atıp diğerlerini ayrı kurutmuştum denemek için, kurutucudaki çekmiş
Spring05 bu hafta bir set 9 aylık veya bir yaş atlet alayım diyorum, sonra tüm programları denerim uygun ayarı bulana kadar. Bir yaş atlet çekse de birkaç ay idare eder bizi nasılsa
Kefir yüzünden olmuş olabilir mi arkadaşlarAynı benim oğlanın bakış kaş çatma
Artar artar canım 2 3 güne baya artış oluyor bol bol su içŞu an daha tam hareket edemıyorum.. Ya gobegım oldugu gibi duruyo, ve dikişe baskı yapıyor galıba.. Hatta bel ağrısının medenide göbegım olabılırdirekt iki anestezi almaya bağlamiyim şimdi, benden de kaynaklı olabilir bugun daha iyiyim hareket anlamında ilerde daha iyi olurum inşallah
Bakalım daha bugun beyaza döndü süt.. Kaka rengi de açılmaya başladı.. Bakayım inşallah bıraz stok olsa iyi olur, hastaneye postaneye giderken ne iyi olur kenarda dursa.. İnşallah çoğalır ya
Umursamamamız lazım işte annem rahat ol bişey olmaz diyor ama içim rahat etmiyo. Pera geceleri uyuyor mu ? Kaç saate bir kalkıyor? Mihra çok huy değiştirdi bu aralar ya bağırsak sorunlarından dolayıymışAhbunu çözmemiz gerekiyor ama nasıl bilmiyorum. Derin uykuya geçmemiz lazım dinlenmek için. Mık dese, azcık inler gibi olsa anında kalkıp doğruluyorum.
Bizim ki de eksta kuru dolap kuruluğu ütü kuruluğu şeklinde galiba biz yapamıyoruz ben anlamadımgerçi benimki Vestel, Bosch çok iyi marka onda bile böyle olmasına şaşırdım
Haha zaten hiç bir şeyi kalmadı yüklü bir alışveriş gerekliAnnemler yılbaşı kıyafeti almış 6 9 ay dedim anne keşke yılbaşına uygun beden alsaydınız daha anlamlı olurdu bu gidişle dediğin gibi olacak
Bende bu durumdayım asla asla uyuyamıyorum derin şekilde sürekli kontrol ediyorum ve 4 gündür geceleri uyumuyor gündüz uyuyor sacece gün içinde bazen çok zorluyorlar gidip bir iki saat uyuyorum annemi de gönderdim bugün artık alışmam gerek deyip bakalım ne yapacağım ilk yalnız gecem eşim var tabi ama annemin tecrübesi başkaydıUmursamamamız lazım işte annem rahat ol bişey olmaz diyor ama içim rahat etmiyo. Pera geceleri uyuyor mu ? Kaç saate bir kalkıyor? Mihra çok huy değiştirdi bu aralar ya bağırsak sorunlarından dolayıymış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?