Helal olsun sözünün eriymişsin biz beceremedik sen başardınSagol canım.. Ucundan yakaladım kasım anneliğini.. Size demiştim ama kasım annesi olcam diye
Bu depresyonu ağır bir şekilde yaşamış ve hala az da olsa yaşayan biri olarak size belki yardımcı olabilirim. Tam olarak neyiniz var? Ne yaşıyorsunuzda bunu depresyon olarak düşündünüz?
Mamayı da almıyor pek keske alsa vericem.sutten de vazgectim.hem beslenme reddi hem lohusalık beni resmen yere serdi.Canım benim bir evladimda aynı bahsettiğin gibi bir bebekti ne emmek isterdi ne uyanmak beni zayıf diye korkutan de oldu birşey yok diye de bende kafayı yiyecektim
Elimden birşey gelmiyordu çok çabalıyorum
Ama öyle böyle büyüdü öyle gelişti ki herşey geçmişte kaldı akıllı uslu tabi uykuyada düşük hala
Bak tecrübe konuşuyor hemen kendine geliyorsun kendine iyi bakıyorsun sen iyiysen bebekte iyi olur bende sen gibi dr gidip ilaç kullandım o derece olmautm
Hiç gerek yoktu bana akıl veren olmadı
Pediatri bebeğe özel mama yazdı dvlt karşılıyor o mamayı kullandım hep
İnşallah geçer.gunden gune kotulestim.bunu aylarca yassyanlar varmış çok korkuyorum.depresyona yatkin oldugumu bilmezdim.hic bilmediğim yönlerimi gördüm kendime dışarıdan baktım içimden çıktım.gorduklerimi hiç begenmedim.sanki tüm hayatiminbir aldatmaca gibi yasamisim.hepnrol yapmışım.derindeki ben sanki mutsuz beceriksiz bir insanmış.Burada sana söyleyeceklerimizin hepsini belki kendi kendine zaten söylüyorsundur. O çaresiz hissetmeni hem anlayabiliyorum hem de hak veriyorum.
Emzirirken kullanabileceğin ilaç vardır elbet ama zaten buna doktor karar vermeli. Mutlaka bir terapi almalısın. Önce sen iyi olmalısın.
Sadece sana şunu söyleyebilirim. Geçecek. Hem de nasıl geçtiğini anlamayacaksın bile. Büyüyecek, her şey zamanla daha kolay olacak. Ama lütfen yardım al
E benim az kalmış o zamanAllah yardımcın olsun anneler çok önemli yaBizimkide bazı geceler uyuyor emmeye kalkıyor sadece bazı geceler hiç durmuyo uykuya geçmede büyük sıkıntı çekiyoruz Gaz sıkıntıları yüzünden olucak demişti doktor bana mutsuz görebilirsin böyle kalmıycak ama dedi 50. Gününe kadar falan böyle devam edicekmiş
Büyüyecekler. Her günleri farklı geçecek. Bi daha 30 , 35, 40 günlük olmayacaklar.Benimkide tam olarak seninki gibi demekki böyle büyüycekler Arada ağlıyor arada rüya görüyo galiba gülüyo falan beni strese sokuyor böyle uyuyuncada iştenormalmiş bu zamanlarda böyle olması ben sormuştum bağırsak sorunları yüzünden böyle gidicekmiş bir süre sonra düzelicekmiş. Bide doktor kız bebek korkma kolay büyütürsün dedi inşallah öyle olur Mama dediğin gibi anne sütüne göre daha tok tutuyor daha iyi uyuması lazım Peranın bizimki 3 ya da 4 saate net uyanıyor ama uykuya geri dalması çok uzun sürüyo bende çok uyanmadan emzirip yatırmaya çalışıyorum geceleri altını değiştirmeyi atlıyorum uykusu bölünmesin diye ve loş ortamda emzirip uyutmaya çalışıyorum belki düzeni oturur bi umut diye ama henüz bi şekillenme olmadı
Evet bende hamılelık kaynaklı diye dusunuyorum.. Cunku bende hamılelıkte cok oturunca popom agrımaya baslıodu.. Sende de oluyo muydu bu? Şu anda da mesela oluyo bu durum.. O yuzden spınale cok suc atmak istemiyorumdün hareket ettım bayagı ama doktor hareket et dedi diye, bi de cidden daha bugun sezeryan agrılarım rahatladı gibi.. Hareket etmezsem de rahatlayamıcaktm.. Belim kopuyordu resmen.. Zor daldım uykuya.. Bugun cok yormadım kendımı ama mesela su an oturmaktan yıne popom ve belim ağrıyor gibi
Bence derin düşünme bu kadarİnşallah geçer.gunden gune kotulestim.bunu aylarca yassyanlar varmış çok korkuyorum.depresyona yatkin oldugumu bilmezdim.hic bilmediğim yönlerimi gördüm kendime dışarıdan baktım içimden çıktım.gorduklerimi hiç begenmedim.sanki tüm hayatiminbir aldatmaca gibi yasamisim.hepnrol yapmışım.derindeki ben sanki mutsuz beceriksiz bir insanmış.
Evet gaz sıkıntısı epey var ne güzel ilk zamanlarda rahatça uyurdu şimdi gaz sıkıntısı çektiğini görünce çok üzülüyorum resmen çırpınıyor gazı çıkarmak için ne yapsam çıkmıyor bazen hatta çıkınca da huzursuz olmaya devam ediyor damlada kullanıyorum ama sanırım gazlı bebeğe ne yapsan çok büyük etki etmiyorAllah yardımcın olsun anneler çok önemli yaBizimkide bazı geceler uyuyor emmeye kalkıyor sadece bazı geceler hiç durmuyo uykuya geçmede büyük sıkıntı çekiyoruz Gaz sıkıntıları yüzünden olucak demişti doktor bana mutsuz görebilirsin böyle kalmıycak ama dedi 50. Gününe kadar falan böyle devam edicekmiş
Kolik deniliyor bu bebeklere ve sallanmak iyi geliyor denediniz miEvet gaz sıkıntısı epey var ne güzel ilk zamanlarda rahatça uyurdu şimdi gaz sıkıntısı çektiğini görünce çok üzülüyorum resmen çırpınıyor gazı çıkarmak için ne yapsam çıkmıyor bazen hatta çıkınca da huzursuz olmaya devam ediyor damlada kullanıyorum ama sanırım gazlı bebeğe ne yapsan çok büyük etki etmiyor
Uykuda irkilme ve gözlerini arada açıp göz devirme gibi şeylerde oluyor mu beni korkutuyor böyle olması yarın doktor kontrolü var bir soracağımBenimkide tam olarak seninki gibi demekki böyle büyüycekler Arada ağlıyor arada rüya görüyo galiba gülüyo falan beni strese sokuyor böyle uyuyuncada iştenormalmiş bu zamanlarda böyle olması ben sormuştum bağırsak sorunları yüzünden böyle gidicekmiş bir süre sonra düzelicekmiş. Bide doktor kız bebek korkma kolay büyütürsün dedi inşallah öyle olur Mama dediğin gibi anne sütüne göre daha tok tutuyor daha iyi uyuması lazım Peranın bizimki 3 ya da 4 saate net uyanıyor ama uykuya geri dalması çok uzun sürüyo bende çok uyanmadan emzirip yatırmaya çalışıyorum geceleri altını değiştirmeyi atlıyorum uykusu bölünmesin diye ve loş ortamda emzirip uyutmaya çalışıyorum belki düzeni oturur bi umut diye ama henüz bi şekillenme olmadı
Evet çok araştırdım ama gündüzleri neredeyse hiç yok bu şikayetleri sallanmayı da hiç sevmiyor yatağında kendi uyuyor hepKolik deniliyor bu bebeklere ve sallanmak iyi geliyor denediniz mi
Gaz sancısı olduğu anlarda hamak salincakta sallanarak uyuyordu bebegim o kriz anlarimiz öyle çözüldü bizimEvet çok araştırdım ama gündüzleri neredeyse hiç yok bu şikayetleri sallanmayı da hiç sevmiyor yatağında kendi uyuyor hep
OluyorUykuda irkilme ve gözlerini arada açıp göz devirme gibi şeylerde oluyor mu beni korkutuyor böyle olması yarın doktor kontrolü var bir soracağım
Ben çok evham yapıyorum galiba ya aslında doğduktan sonra entübe olduğu için nöroloji görecek 2. Ayın sonunda onun için her yaptığı şeye dikkat ediyorum istemesem deOluyor
Bence hepsinde oluyor hele o devirme yoj mu çok komik ve tatlı bı acaib oluyorlar buyudukce geçiyor da
Evet senin çok az kalmışE benim az kalmış o zaman
Büyüyecekler. Her günleri farklı geçecek. Bi daha 30 , 35, 40 günlük olmayacaklar.
Ben rutin oluşturmaya çalışıyorum bu aralar. Bazı günler dediğim gibi değişiyor ama umarım başarırız
En azından geçici bir süreçmiş gazı olup ıkınınca kendimi böyle avutuyorum yoksa bende çok üzülüyorum küçücük bebek ya kıyamıyor insanEvet gaz sıkıntısı epey var ne güzel ilk zamanlarda rahatça uyurdu şimdi gaz sıkıntısı çektiğini görünce çok üzülüyorum resmen çırpınıyor gazı çıkarmak için ne yapsam çıkmıyor bazen hatta çıkınca da huzursuz olmaya devam ediyor damlada kullanıyorum ama sanırım gazlı bebeğe ne yapsan çok büyük etki etmiyor
İrkilmeyide yapmıyordu pek son zamanlarda çok şarttı uyurken irkiliyor sonra ağlamaya başlıyo. Gözlerini deviyor evet ama ondan bişey olmaz ağlayınca ben korkuyorum bi yerine bişey olmuş gibi ağlıyorUykuda irkilme ve gözlerini arada açıp göz devirme gibi şeylerde oluyor mu beni korkutuyor böyle olması yarın doktor kontrolü var bir soracağım
Yaa baya kıskançlıklar yapmış bizimki gayet normal takılıyor sadece bir kere salonun ortasına tuvaletini yaptı gözümüze baka baka hemdeYani biz köpeğimle bile öyle bir kıskançlık sorunu yaşıyoruz ki size anlatamam. Eve çiş yapmalar( sadece bebekken yapmıştı şimdi 10.5 yaşında)
Bebeğin eşyalarını kurcalayıp üstüne yatmalar.
Valla kendini kaşıyarak bacaklarını karnını yara yaptı ya çocuk
Bu sebeple cidden iki çocuğu olan annelere sabır diliyorum çok zor kıskançlık durumu
Benim bebeğim de çok agresif. Altını değiştirirken ortalığı yıkıyor. Sadece memede uykuya dalıyor yatırıyorum yine ağlama feryat figanAltına imzamı atarımo kadar uykucu olup bu kadar asabi oluşunu anlayamıyorum. sürekli dövecek gibi etrafa bakıyor, eşim hem biraz gül diyor hem de aferin kızım ilerde de erkeklere böyle bak diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?